Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Kormányzati Válaszok Gyűjteménye - kivonat

Alkalmazandó abban az esetben, ha esetleg Soros György hirtelen szublimálna.

2019. január 23. - Önállóan gondolkodó

m6ir-2360kepp-normal.jpg

Kedves Olvasó!

Eredetileg arról szerettem volna írni, mennyiben lehet bármely élő ember részéről (az Ügyészség szerint lehet- de az egy szervezet, így nem élő), politikai nyomásgyakorlásnak nevezni azt, ha bárki a bejáratuk elé a földre "témakörökkel kapcsolatos kijelentéseket" fest/firkál fel.

Szinte látom magam előtt, hogy mondjuk például a T. Főügyész valamely megmagyarázhatatlan okból egy túlórás nap vége felé, úgy este 7 körül nekiindul, és a főbejáraton át, saját lábán a sarki éjjel-nappali felé veszi az irányt, majd az utcára kilépve szembesül a feliratokkal. Kiesik a kezéből a csíkos kis zacskó melybe majd bekerült volna a kakasos nyalóka vagy egy linzer, az öngyújtó tűzköve a görcsöt kapó hüvelykujja nyomásától beletörik az olcsó műanyag szerkezetbe, ő maga pedig mozdulatlanságba dermed s vele együtt az idő is. Egész testén nyomást kezd érezni, ami lassan egyre erősebb és egyben feszítő is, izzadságcseppek buknak ki homlokán és a szemébe folyva elhomályosítják látását. Lassan minden fa és bokor mögött egy jogállamiságra éhes, ellenzéki vértől megvadult partizán tekintetét érzi a tarkóján, a hidegleléstől a gondolkodás is fáj. Csak az ösztönök maradnak. A nyers túlélési vágy, hogy azonnal vissza rohanjon a biztonságot nyújtó falak mögé. A biztos tudat, hogy ilyen horrorban többé ne lehessen része, és meleg szobájában kihúzhassa asztalából a "soha nem tárgyalandó ügyek" fiókját, és betehesse oda mindazon rengeteg kamu ügyet, melyeket eddig asztali lámpája megvilágított.

Persze. A nagy..... !

Apró szépséghiba a történetben, hogy az említett fiók roskadásig van épp nem-biztos-hogy-ki-akarom-nyitni aktákkal, sőt, a zöld fényben úszó bútordarab további 3 fiókja is így jellemezhető.

 

Ennek a kétségtelenül érdekes témának a kivesézése helyett inkább jöjjön valami sokkal lineárisabb, és kevésbé drámai: a valóság. Nézzük meg felsorolásszerűen, hogy az ellenzék által kreált, és nyilván koholt vádakra milyen teljesen jóhiszemű, reális, jogkövetésre buzdító és nyilván még az Úr színe előtt is elfogadható választ ad a jelenlegi kurzus bármely embere havi 400 ezer nettó felett. Jó, 500. Erről jut eszembe. Lehet, hogy ez úgy működik, hogy aki meggyőződésből áll mellettük, annak elég 150, aki meg kell, mert "koponya", de meg is kell fizetni, annak 800-900. Aztán van a két "szélső-érték": akinek nincs választása, és elég neki adni 70-80-at maximum, meg van, akinek adható 4-5 millió is, mert anno egyszer egy csapatban fociztak a grundon. Hm. Ez megér egy bővebb írást is.

Szóval:

Koholt vád: "Magyarországon a demokratikus rendszer szisztematikus leépítése folyik jogállami eszközökkel!"

Megnyugtató és korrekt válasz: "Magyarország végre jól értelmezi a demokrácia fogalmát, és a többség által kinyilvánított egyértelmű akaratot megértve a kormány támaszt nyújt abban, hogy mindez szilárdan testet öltsön mind a törvényhozásban, mind a végrehajtó hatalom szervezeteiben".

 

Koholt vád: "Hazánkban az ellenzéki vélemények és megnyilvánulások sehogyan, vagy elferdítve, összeollózva jelennek meg a közmédia fórumain".

Megnyugtató és hiteles válasz: "A hazai közmédia teljesen pártsemlegesen, egyenlő arányban és korrekt elfogulatlansággal, a megtörtént események tényszerű bemutatásával segít eligazodni a végtelen számú néző igényeit teljes mértékben kiszolgálva. Törekvésünk, hogy a kormányzati politikával egyet nem értők hangja szerkesztés-mentesen, vágatlanul és teljes valójában jelenhessen meg, bátran kijelenthetjük: mára megvalósult".

 

Koholt vád: "Az írott sajtó, a különféle televíziós és online médiumok által közölt hírek jelentős része gyakorlatilag teljesen egyforma módon kerül a közönség elé, megegyező tartalommal és mondanivalóval, úgy, hogy vélelmezett cselekményeket és bizonyítatlan állításokat tényként ábrázolnak"

Megnyugtató és megkérdőjelezhetetlen válasz: "a hazai sajtótermékek egy rendszerbe illesztése a kormány újabb sikere abban a harcban, melyet az irreleváns, elszigetelt anarchista vélemények károssága ellen folytat, és kijelenthetjük, nincs annál megnyugtatóbb a fogyasztó (értsd: néző, olvasó) számára, minthogy a valódi, tényleg érdekes híreket és tényeket földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül megkaphatja. Így nem kell azzal fontos perceket, órákat elvennie a gyermeknemzésre szánt idejéből, hogy szétszórt, nehezen követhető, és az egészséges nemzeti tudatra rettentően káros, ún "véleményszabadsággal" piszmogjon. Az egyértelmű tényközlés felszabadít minden polgárt a káros, és deviáns gondolkodás rémképe alól".

 

Koholt vád: "Magyarországon, Európához, de a világ más országaihoz mérten is kiemelkedően összpontosult az európai pályázati pénzek felhasználása, az ilyen támogatásokkal futó projektek kifejezetten szűk kör által kerülnek megvalósításra, gyakran irreálisan magas árakon, a jelenleg érvényes jogszabályoknak ugyan megfelelő, de lefolytatásukban megkérdőjelezhető módon. Az ország az adófizetők pénzéből épít ki egy 3-4 főből álló új oligarcha nemzedéket, melynek meggazdagodása, így szerzett vagyona az eddigi össze kurzus hasonló köreit is összeadva kiemelkedően többszörös".

Megnyugtató és egyértelműen igaz válasz: "Magyarország végre eljutott oda, köszönhetően a jelenlegi kormánynak, hogy a keresztényi hit, az abban rejlő testvéri és támogató magatartás végre a vállalkozói szférában is testet öltsön. A hazánknak feltétlen jogossággal járó európai pénzek felhasználása sosem volt ennyire hatékony és célszerű, a fejlődés mindenki számára érezhető. Megújuló kórházak, fejlődő infrastruktúra, javuló munkahelyi körülmények. Minden adott immár, hogy hazánkban a polgárság végre méltó helyére kerüljön, a dolgozó nép hozzá jusson azokhoz a javakhoz, melyek nekik járnak, és egy stabil, megbízható háttérként az állam mindezt garantálni legyen képes. A külföldi karvalytőke immáron máshol élesíti körmeit, a mi népünk minden elemében felkészült arra, hogy a saját maga által kitermelt stabil gazdasági vezető réteg az összes polgárt esernyője alá vehesse vérzivataros időkben."

 

Koholt vád: "A jelenlegi kormány egy párhuzamos világot mutat polgárai felé, lassan minden épeszű nemzetközi vezető elhatárolódik hazánk nemzetközi képviselőitől, ám ennek fordítottját kommunikálják befelé. A gazdaság mesterségesen mutat adott területeken jó számokat, de összességében igen sebezhető és a kitettségünk, versenyképességünkhöz hasonlóan bármikor fordulhat a kocka, és akkor igen csekély reagálási képességünk és lehetőségünk lesz a helyzetet orvosolni".

A legigazabb válasz: "Önállóan állunk lábunkon. A hazai ipar teljesen magától nőtt fel, a mezőgazdaság pedig senkit nem hagy éhen már soha többé, a szolgáltatási szektor pedig sosem látott mértékben lép túl minden elképzelhető minőségi és hatékonysági határt. A világon bármi történhet, mi akkor is stabilak fogunk maradni, és nemzetállamunk önfenntartó képessége sziklaként engedi majd polgárai csónakjait kikötni. Minden ezzel ellenkező híresztelés csak a nemzetközi spekulánsok káröröme és visítozása annak okán, hogy már soha többé nem lesznek képes a magyar népet kizsákmányolni. Soha többé!"

 

Nos, nem folytatom, pedig lehetne. A szomorú hír az, hogy a fenti válaszokat egyrészt bármely híradóból is vehettem volna, senkinek nem tűnt volna fel. Az meg még elkeserítőbb, hogy ezt jelenleg az ország megközelítőleg 50%-a kérdezés nélkül el is hiszi.

Viszont ami tényleg nagyobbacska probléma, az az, hogy egyik válaszban sem hangzott el egyetlenegy árva Soros, vagy migráns sem. Egyetlenegy sem.

Mert valójában lassan már nem lesz szükségük, hogy használják azokat. Megy anélkül is.

Soros György meg nyugodtan átsugározhatja magát egy másik bolygóra, itt már ellenségünknek sem kell, ha akarta/ tudta, ha nem.

Hát ennyi mára.

Sz. G.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr8614583914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inteligencs elenzeki 2019.01.23. 18:39:53

"A gazdaság mesterségesen mutat adott területeken jó számokat, de összességében igen sebezhető és a kitettségünk, versenyképességünkhöz hasonlóan bármikor fordulhat a kocka, és akkor igen csekély reagálási képességünk és lehetőségünk lesz a helyzetet orvosolni"."

Ezzel minden gazdaság így van. Pl. a németek addig mesterkedtek, míg negatívba nem fordult a hiányuk.

Azt hiszem, a legegyszerűbb, ha a piaci szereplők viselkedését figyeljük. Talán megegyezhetünk abban, hogy ők, csak olyan lépéseket tesznek többnyire, amelyek várhatóan hasznot hoznak. E tekintetben Magyarország pozíciói folyamatosan javulnak 2010 óta. Az egyébként lassan reagáló, és korántsem barátságos hitelminősítők is kénytelenek voltak a piacot legalább lekövetni, Magyarország felminősítésével.

inteligencs elenzeki 2019.01.23. 18:50:15

"igen sebezhető és a kitettségünk, versenyképességünkhöz hasonlóan bármikor fordulhat a kocka, és akkor igen csekély reagálási képességünk és lehetőségünk lesz a helyzetet orvosolni".""

Igazán, akkor kerülhetünk sz.rba, ha a német autóipar is szarban lesz. Ez azonban csak egy világméretű depresszióval társítható. Akkor viszont mindenki szarban lesz, és mi akkor is pácban lennénk, ha mondjuk saját modern kis autómárkánk lenne. Vagy mikroelektronikai cégeink, vagy akármi.
Kitettségünk nem azért van mert zorbánék szarul csináltak bármit is, hanem azért, mert egy kis keleteurópai ország vagyunk az unión belül.
Persze lehet a szart is fokozni, ezt tették a ballibák 2002-2006 között, ebből fakadóan voltunk a többi keleteurópai országhoz képest még szarabb helyzetben 2008-ban.

röf 2019.01.23. 19:01:16

Ha nincs értelmes téma, muszáj ilyen gagyi vackokat összeizzadni?

Populista Pista 2019.01.23. 19:06:34

Nem akarok senkit elkedvetleníteni, de a poszt miatt lehet hogy nem tör ki a népfelkelés.

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2019.01.23. 19:12:41

A multinacionális karvalytőke ökle, Soros György újra pofára esett és nekem mint a közírónak, tudatosítanom kell ezt a baráti magyar néppel.

Populista Pista 2019.01.23. 19:14:02

A kormány gazdaságpolitikája egyébként köszönőviszonyban nincs azzal amit a poszter tulajdonít neki.

Éppen a nagy külker kitettségből indul ki mint elkerülhetetlenből, de a keleti nyitással és egyéb diverzifikációval igyekszik minimalizálni a rizikót. Mivel libsiék sokat szidják ezért nagy valószínűséggel helyesen csinálja.

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2019.01.23. 19:14:12

Világítótoronyként mutatom az utat a liberalizmus sötétségében, a finánctőke elnyomása alatt bolyongóknak.

hűtőt kizabáló kékszemű 2019.01.23. 19:16:31

@Populista Pista: Nyilván a BMW beruházás a diverzifikálás jegyében születik. Annyi eszed van mint egy marék lepkének. Az export 34 százalékát az autógyárak adják.

böIcsbagoly 2019.01.23. 19:21:34

@röf: Te nem érdemelsz többet.

böIcsbagoly 2019.01.23. 19:29:32

@Comte de Gippaud: "Persze lehet a szart is fokozni, ezt tették a ballibák 2002-2006 között, ebből fakadóan voltunk a többi keleteurópai országhoz képest még szarabb helyzetben 2008-ban."

Na itt a másik hülye. Először is 2008-ban még növekedés volt Magyarországon. A szar 2009-ben jött, 6,5 százalékos visszaeséssel. Szlovénia ugyanekkor -8,7, Finnország -8,7 Litvánia -13 Észtország -14 Lettország -13 Horvátország -7,3. Egy tájékozatlan barom vagy.

Önállóan gondolkodó 2019.01.23. 19:32:41

@röf: Kedves Röf!
Egyrészt biztosíthatlak, hogy nem izzadtam, másrészt meg ha vacak, akkor nem szükséges elolvasni - amit viszont megtettél. Önfeláldozásodat köszönöm!

Önállóan gondolkodó 2019.01.23. 19:35:36

@Populista Pista: ennek kifejezetten örülök én is, mert ez biztosan nem volt célom. Nem kell minden írásnak vérre buzdítania szerintem. Bár néha nem ártana, az tény.

2019.01.23. 19:39:08

Egyrészt szerda van, jövő hét keddig várni kell a kormány bukására (minden héten kedden, 8 és 16 óra között bukik a kormány), tehát most kár strapálni magatokat). Mástrészt az RTL híradó mellett nézzetek olyan híradót is, ami nem torzít, hamisít meg dolgokat. A gyűlöletetek titeket fog megölni, érezni ahogy a csontjaitokat is szétmarja. Nyugodjatok már meg!

röf 2019.01.23. 20:01:17

@Önállóan gondolkodó:
"Egyrészt biztosíthatlak, hogy nem izzadtam, másrészt meg ha vacak, akkor nem szükséges elolvasni - amit viszont megtettél. Önfeláldozásodat köszönöm!"
Csak akkor tudom meg hogy utálom a finomfőzeléket, ha megkóstolom.

moloy 2019.01.23. 21:11:41

@böIcsbagoly:
Minősítés nélkül: Magyarország adóssága a jelzett időszakra már több, mint 50%-kal haladta meg a 2002. évit! Ennyit a "még növekedés volt Magyarországon" megjegyzéshez.

Hamihami 2019.01.24. 00:09:38

@valaki nagyon más: a nem torzito hiradokra javaslom az m1-et es a tenyeket. Na akkor vag majd arcba a valosag, hogy a fal adja a masikat! :))

Hamihami 2019.01.24. 00:11:02

@maxvaI baIcán bircaman: ez eleg marxista-leninista lett. De lenyeg a humor es a jo kedv!

Hamihami 2019.01.24. 00:13:03

@Populista Pista: persze, hogy helyesen csinalja: maris Mo leggazdagabb embere lett (na jo, meszaros neve alatt, de ez masodlagos) - es nem, nem fogjuk beperelni ezert.... legalabbis egyelore, poltnal nem.

Hamihami 2019.01.24. 00:37:03

@Comte de Gippaud: Magyarorszag pozicioit ki nem szarja le?! Lenyeg, hogy szarnyaljon a Konzum es tarsai!

Populista tekintélyelvű autokrata diktátor 2019.01.24. 06:48:12

" A gazdaság mesterségesen mutat adott területeken jó számokat, de összességében igen sebezhető és a kitettségünk, versenyképességünkhöz hasonlóan bármikor fordulhat a kocka, és akkor igen csekély reagálási képességünk és lehetőségünk lesz a helyzetet orvosolni".

Ezt 9. eve hallgatjuk, hogy mostmar aztan tenyleg de mindjart itt az osszeomlas, de tutira. A libbantaknak, nem marad mas eselyuk, mint hogy napi 24 - oraban varjak a gazdasagi osszeomlast, varjak az orszagot elpusztito meteoritot. Mint valamilyen vilagveget megjosolo orult szekta, minden hetre beigerik a megsemmisulest, mert akkor vegre mar ok johetnek. Es persze mostmar minden hetre orszagos giga mega hiper bombasztikus tuntest josolnak, ami elsopri a rezsimet.
süti beállítások módosítása