Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

5 + 1 tuti tipp a sikeres ellenzéki léthez

2019. április 24. - Önállóan gondolkodó

 tunti.jpg

Azt látom, hogy az 5 + 1, vagy a 10 + 1 "tuti tipp a ...." kezdetű írásoknak reneszánsza van. Sejteni vélem a mögöttes pszichés hatást: figyelemfelkeltőek, ötletet adnak, vagy szimplán csak olyan dolgokat gyűjtenek össze, melyek egy átlagos épeszű állampolgárnak az életben eszébe nem jutnának. 

Gondoltam felülök erre a trendi kis vonatra (te jó ég....ezt tényleg leírtam..)úgyhogy lássuk, mi az az 5 + 1 dolog, amit ahhoz kell tenned, hogy önszántadból, a szabadidődben vagy akár hivatásszerűen teljes lelkesedéssel járasd le magad otthon a 4 fal között, vagy adott esetben publikusan, mindenki megelégedésére, de legfőképpen mint politikus - ellenzéki szerepben. 

 

1.  Menj el sokszor ugyanoda, és vedd fel mindannyiszor azt, ami történik Veled: ugyanaz.

Ha már van világszínvonalú közmédiánk abból a szabad szemmel alig látható néhány bagatell 10 milliárd forintból, amit évente kap tőlünk de nélkülünk, látogass el oda te magad is! Légy részese ennek! Ne törődj semmivel! Több-kevesebb rendszerességgel vár rád  az MTVA "székház", amolyan fakultatív múzeumlátogatás jelleggel. Ok, hogy nem engednek be, de van ott jó hangulatú bújócskázás, páros rohangálás az üvegfal két oldalán a biztonsági személyzettel, meg sok egyéb hasonlóan szellemes, furfangos kis játék. Ki ne hagyd, és semmiképpen ne felejtsd el mindezt élőben sugározni valamely közösségi oldalon!

Mindeközben bármely szabadon választott fidesz-kdnp politikus és/vagy szimpatizáns jóízűen hátradől, és még az is lehet, hogy fentiekről egy felvételt megoszt a közösségi médiában, majd lefekszik este aludni azzal, hogy na akkor ok, ma sem kellett semmit sem tennie neki személyesen azért, hogy a fenti performanszt előadókra szavazzon élő ember egy bizonyos számon felül. Pipa. 

 

2. Harsogd tele a közösségi médiát, hogy most aztán tényleg forradalom lesz szerdán délelőtt 11-kor!

Az időpont helyes megválasztásakor, a totális és átütő siker érdekében semmiképpen se hagyd figyelmen kívül akkorra szervezni a megmozdulást, amikor az emberek a legnagyobb valószínűséggel dolgoznak. Semmiképp se feledkezz el az 1. pontban leírtak szerint mindezt "élőzni" mondjuk fészbukon, hogy viszont azok, akik mégsem jöttek el, mert mint mondtam lehet, hogy munkaidejüket töltik, pár percig nézhessék azt a szegény 15-16 fáradt tekintetű embert, aki megint kiment oda, és megint rájött, hogy forradalom az van, csak vagy lekésték, vagy korán jöttek. A feltétlen siker érdekében ezt a gyakorlatot ismételd rendszeresen, ossz néha színes lufit, és skandálj valami igazán kreatív kormányváltó rigmust, mint például azt, hogy "takarodj", de ügyelj arra, hogy hangosabban tedd, mint a szomszéd építkezés. 

Ezt kövezően este az átlag fidesz-kdnp szimpatizáns és/vagy politikus és/vagy nyugdíjas így megnézheti a teljesen pártatlan híradóban, hogy az ellenzék radikális akciója totális érdektelenségbe fulladt ismét, majd lefeküdhet azzal, hogy vélhetően senki sem fog szavazni ezekre a "munkakerülő huligánokra". Pipa. 

 

3. Semmiképp se menj el kültéri rendezvényre, tüntetésre, vonulásra, vagy hasonlóra!

Mert már megtanultad a 2. pontból, hogy felesleges. Nézd otthon tévén, ha esetleg az közvetítené, mert mondjuk valamilyen szervezési malőr okán sikerült mondjuk tényleg hétvégére tenni az egészet, és légy elégedetlen, hogy te jobban csinálnád, jobban szerveznéd, majd érezd magad kicsit kínosan, mint amikor 12 évesen a szüleiddel együtt nézett amerikai filmben csókolóztak a szereplők. Azt viszont semmiképp se tedd, hogy legközelebb kimész, mert az teljesen tilos! Oda az egész koncepció akkor, és amit addig fáradságos empátia-hiánnyal és társadalmi felelősségvállalásod e téren összeszedett teljes hiányával elértél, azt dobhatnád is ki a kukába. Minek oda menni, nem igaz? Elmondják ugyanazt, kicsit lelkesednek akár, aztán egyszer csak úgy 50 perc után látnád a tömeg arcán a tökéletes ötlettelenséget, céltalanságot. Nem akarsz te ott lenni, nem akarsz tanácstalan lenni, mert te tudod mit kellene tenni, mi lenne a jó, de hát a fotel, az fotel, a sörike az sörike, minek a felesleges feszkó meg hisztéria. 

Mindezek után az átlagos fidesz-kdnp.....és/vagy...............lefekszik ......megnyugodva.......nem ismétlem. 

 

4. Értelmezd szabadon a magyar nyelv határtalan lehetőségeit!

Kazinczy óta tudjuk, merj bátor lenni a nyelvünkkel! Ne érezd, hogy bezár téged bármilyen nyelvtani szabály, sutba velük! Élj, fürödj, úszkálj a betűk random egymásutániságában, de semmiképpen se feledkezz meg mindezt lehetőleg transzparensen, vagy a földre fújva meg is örökíteni, lehetőség szerint akkor, amikor MTVA feliratú kamerát látsz magad körül. Ezzel feltétlenül és visszavonhatatlanul rá fogsz lépni a mérvadó és komoly ellenzéki pályára ma hazánkban, ahonnan nincs visszaút. Fogalmazhatunk úgy is, hogy leteszed a kéznyomod a politikai közélet homokozóasztalára. 

.......mindezt akár már élőben láthatja az MTVA bármely adásában bármelyik fide.......és lepihen......nyugodtan.

 

5. Hirdesd az összefogást, cselekedd az ellenkezőjét!

Használd a rendelkezésedre álló reeeeeengeteeeeeg eszközt arra, hogy hirdesd önfeledten: összefogás OR DIE!!!! Majd, szépen csendben, kimérten, blazírt arccal közöld, hogy minden egyes olyan eseményen, ahol egyébként a szavazati joggal felruházott polgárok tehetnék a dolgukat, te bizony egyedül indulsz. Mert csak, mert kell a pénz a pártnak, mert a jelenlegi szabályozás erre visz, stb stb. SEMMIKÉPPEN sem szabad tökösnek lenned! Semmiképpen se tedd azt, amii miatt lehet, hogy elesel a csekély kis képviselői juttatásodtól, mert az milyen lenne már?! Nem? De. Na ugye. Mondjuk mondd azt, hogy kivonulsz a parlamentből. Úgy együtt. Mindenkivel. Majd másnap, teljes lelki nyugalommal, kipihenten, menj csak szépen vissza oda. Meleg is van, jó a társaság, finom a pogi meg nem is drága. Hülye lennél nem ezt tenni. Meg hát parkolhatsz mellette ingyen, a föld alatt. Mennyire menő már. Ja, azt majdnem kihagytam, hogy ha a kormánypárt valamit elfelejtene érvként felhozni egy másik ellenzéki párttal szemben, akkor tedd azt meg te! Hát micsoda dolog lenne nem jól cselekedni, úgy, ahogy a haza azt elvárja. Ugye! 

....eközben....alszik...nyugszik.....relaxál.....

 

+ 1: simán csak lépj be a fideszbe!

Mert egyébkét nem ez lenne a legjobb megoldás? De! Minek tölteni az időt azzal, hogy időről időre némi szikra erejéig hiú reményt adsz mindenféle szerencsétlen magyarnak, aki mondjuk akár még szavazott is rád, meg hitt egy picit abban amit mondtál, meg még esetleg egyet is értett azzal, amit a választások előtt harsogtál, vagy azzal, amit 10-ből egyszer az utcán tettél. Felesleges urizálás lenne, hidd el! Sikeres ellenzéki akarsz lenni? Lépj be "A" Pártba. Ez a tuti megoldás, és hidd el, kisimulsz. Megfiatalodsz. 

 

Mindenesetre furcsa műfaj a listázás, már tudom. Valahogy leegyszerűsíti az ember gondolatait. Jól eső érzés, bevallom. Csak ne lenne ennyire szomorúan röhejes ez az egész így. 

Meg igaz.

Sz. G. 

                                                                                                                                                                  fotó: hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr2314784636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2019.04.25. 13:29:00

Mondjuk ezt a helyesírásos dolgot én már akkor sem értettem. Ezek azt hiszik, hogy amikor a szövegszerkesztõ a szöveget pirossal aláhúzza, azzal a pártszimpátiát fejezi ki ? És ha már a politikus nem is tud írni-olvasni, nincs senki a környéken aki igen ? Kollektíven hagyták ki a 8 elemit ?

s 2019.04.25. 13:32:40

"Sikeres ellenzéki akarsz lenni? Lépj be "A" Pártba. Ez a tuti megoldás"
Mintha csak pozsgayt hallgatnám, baszod.

Ebbe az országba felesleges az ellenzék. Az ellenzéki pártokat baszogatják, pedig azok csak azt tudják csinálni, amire a tömegnek igénye van. Márpedig a magyar embernek nem kell más, csak a fidesz.
CCCCSSsssssaaaakkkk aaa fffiidiedeeeessssszzz, ééédéédddeeeessssaaaaapppáááámmmm !!!!!!!!
Most még. Aztán amikor beszopják a bucifaszt, - tehát eléggé megkésve - akkor rádöbbennek, hogy hoppácska, valami nagyon el lett itt baszva. Nem az ellenzék fog győzni, hanem az idő. Az buktatja meg a fideszt, mert a választók nagy része segg hülye.

s 2019.04.25. 13:34:15

@midnightcoder2: smittpali hogy van mindig? Írja még a doktorit, vagy már összetörte a klaviatúrán a Ctrl gombot? He?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 13:56:09

Lássuk a valóságot. Nem az ellenzék a hibás. Hanem a programjuk. A világ legprofibb, legszimpatikusabb politikuscsapat se lenne képes nyerni, ha a cél népellenes program megvalósítása.

Persze az itt leírt hülye lépések mind igazak, de ha profibban működnének, akkor se lenne més az eredmény.

Pop40 2019.04.25. 14:39:34

@s:

"Nem az ellenzék fog győzni, hanem az idő. Az buktatja meg a fideszt, mert a választók nagy része segg hülye."

Teljesen egyetértek.

index.hu/belfold/2019/04/25/szel_bernadettrol_es_hadhazy_akosrol_az_lmp-szavazok_fele_azt_hiszi_meg_mindig_lmp-sek/

És ez az ellenzéki szavazók (állítólag) képzettebb, városias, netről tájékozódó része.

Innentől fogva mit lehet várni az analfabéta fideszes tahótól, akit megvesznek két kiló krumplival?

Jól mondta Széchenyi, minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel.
Ezt az országot tényleg egy sörhasú, zsebrebaszott kezű, szotyis bugris tolvaj képviseli a legmegfelelőbben.

M_R 2019.04.25. 15:50:59

@MAXVAL bircaman közíró: Harsogd csak tele a világhálót a hülyeségeiddel.. Sok időt és energiát megspórolsz a HS-nek:)

N. Barbie 2019.04.25. 16:15:13

A 2000. cikk, ami az ellenzeket szapulja...egy diktaturaban. Bravo.

driopios 2019.04.25. 16:28:23

A posztoló már meglépte a plusszegyet és most magyarázza magának a bizonyítványt.
süti beállítások módosítása