Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Mi a teendő a Nemzeti Konzultáció levelével? Hát ez!

Hahó, "ellenzéki" politikusok, ébresztő, meló van!!!

2020. február 27. - Önállóan gondolkodó

plakatok-konzultacio_2.png

Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg ráadásul ezt konzultációnak nevezik, akkor a szónak az igaz értelmét köpik szembe. Ezzel azt üzenik, hogy a konzultáció nekik az, amikor ők adják meg előre a válaszokat, azokat is úgy, hogy csak agyhalottak tudnak nekik nem kedvező választ adni. Tudnék olyan országokat mondani, ahol bizonyos történelmi időszakokban könyörögtek volna ezért az ötletért. 

Több fórumon, több embertől hallottam arról, hogy meg kellene hekkelni ezt az egészet végre, és igazat kell adjak annak, aki ezt kitalálta. Én speciel Reichert János előadásában szembesültem az ötlettel, jött is létre erre csoport a közösségi médiában, itt-ott felbukkan a gondolat, de ez is, mint sok minden más, nem jutott el az "ellenzék" látóhatára fölé. . 

 

A következő lehetőségek fordulhatnak elő:

1. A "Bayer Zsolt and the Sunshine Family"  elnevezésű vidám kis együttes úgy fogja ezeket visszaküldeni, mint annak a rendje, sőt, szerintem még bélyeget is tesznek majd rá, pedig a díjat már kifizettük erre. 

2. Kiszolgáltatott embertársaink is ezt fogják tenni, mármint visszaküldeni, mert hát ne feledjük, a levelek névvel, címmel ellátva érkeznek hozzánk (ez azért nem meglepő). Ez azért aljas, mert ennél egyszerűbb rajongótábor listázást én még nem láttam, közkeletű szóval ezt én egyszerűen aljasságnak nevezném. Nettó. 

3. Flegma arckifejezéssel kukázzuk. Hiba. Amennyiben ezt tesszük, nem csinálunk már megint mást, mint kivesszük az egyenletből a "nem akarjuk megint ezt a baromságot" visszajelzést, megerősítve ezzel a Fidesznek kedvező visszaküldött válaszokat. 

Közbevetőleg megjegyezném, hogy mint mondtam, nyilván nincs olyan épelméjű ember, aki majd ne értene egyet a feltett kérdésekkel, de ezzel abba a hibába esünk bele, mint a vésővel. Alapvetően elképesztően időtálló és szép szobrokat tudunk vele készíteni, de egy tiszta, rendes ház falát is meg tudjuk károsítani vele. 

Nem a véső a hibás, hanem az, aki rosszra használja. 

No akkor viszont tisztelt ellenzéki politikusok, itt van végre az idő, hogy kicsit túllássanak az "élőzések" és a "piszlicsárévá silányított" ügyeken való lovagolásokon, úgy rendesen, és ingujjat feltűrve egy kicsit kubikoljanak. Annyi esetben vette ki az Önök kezéből a kormány és a Fidesz az irányítást bizonyos kipattant ügyekben, és annyiszor ültek el a már fontos, de mégis elbagatellizált ügyek hullámai a parttalan szócsaták tengerén, hogy jólesne valamiféle hétköznapi, lendületes, vagány, de legfőképpen hatásos szerveződést vagy akciót látni maguktól!

Tök egyszerű az egész alapja: álljanak ki minden lehetséges fórumon, adjanak meg 1, azaz egy darab postacímet, ahova az önérzetéért aggódó, és ne adj'Isten a Hazáját féltő honpolgár vissza tudja küldeni a lezárt borítékot. Vagy adjanak meg egy helyet, ahol ezeket le lehet adni. Mondjuk akár városonként és/vagy kerületenként. Majd amikor lezárul az egész, számolják össze, és jöhet végre egy tényleg ütős sajtótájékoztató. Felhatalmazással. Számokkal. Előtte mondjuk kérjék meg T. kormányunkat, hogy "ugye vízjellel, vagy valamilyen azonosítóval ellátott levelet küldenek majd, mert hát nem szeretnénk ha hamisítaná valaki ezeket a gyöngyszemeket"  - erre nem mondhatnak nemet elvileg ugye...

Pénzbe kerül ez Önöknek, T. ellenzéki pártok? Igen. Sok vele a munka? Sok. Ezért vannak Önök. Ezért.

Halkan jelezném, itt lenne azért lassan az ideje valamiféle olyan látványosságnak, amire felfigyelne mind a hazai, mind esetleg a nemzetközi közvélemény. Olyasvalami, ami önmagában jelzésértékű.

Ez az lenne.

Tudom, illetve sejtem: most azt gondolják magukban, hogy "de ki álljon ki ezt kihirdetni?". "Ki fogja a végén elmondani az eredményt?" .... Mérhetetlen csalódás lenne bennem a hazai ellenzékiség értelmi képességeit illetően, ha ismét ez kezdődne el. Ennél nagyobb ziccert a kormány soha többet nem fog Önök elé tálalni, gyakorlatilag a megoldást is megadva. 

Ezért hát összefoglalva: itt az idő cselekedni. Tenni. Nem molyolni, nem kifogást keresni, hanem tenni. Tényleg civilektől várnák ezt, hogy végig csinálják, hogy aztán majd, ha esetleg ezt valaki tényleg megteszi, a végén odasündörögjenek a mikrofonhoz Önök is? 

 

Belelóg a kezem a bilibe, ahogy szokták mondani? Lehet. Túl sokat várok és naiv vagyok? Lehet.

A téma az utcán hever. Sőt, el is küldik önökhöz postán. Ráadásul azzal kezdeni egy rendszer igazi megingatását, hogy egy levelet feladunk, vagy leadunk valahol...hát, hogy őszinte legyek, ezt úgy szívesen olvasnám a történelemkönyvekben. Ebben van geg, ebben van spiritusz, és ebben van jelzés. 

Kicsit olyan nyolcvanas évek vége utánérzetet ad. Akkor megcsináltuk, úgy, ahogy, most lenne még egy opció. Úgy, hogy egy ellenünk adott fegyvert fognák meg, és fordítanánk meg, csendben, nyugodtan, levéve a ravaszról az ujjunkat, a tárat meg a folyóba dobva. .

Okosan, méltósággal, de határozottan üzenve valami olyasmit, hogy azért.....vannak határok. 

Szóval T. ellenzék...... Önökön a sor. 

 

Sz G

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr5215494712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rallus 2020.02.28. 09:52:12

Felesleges buzogni! Eleve betervezték, hogy vannak hülyék is!
Akiknek van saját véleményük, azok úgyis kitöltik, ti meg tobzódhattok a saját ökörségetekben... Ennyit már megért....

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 10:00:06

@rallus: Tisztelt Kommentelő!

Őszintén szeretnék gratulálni építő és szellemes kommentjéhez, ahhoz a részhez pedig külön, hogy:
"Akiknek van saját véleményük, azok úgyis kitöltik". Tekintve, hogy adott kérdések és válaszok vannak, és Önök vagy igen vagy nem választ adhatnak, így ez azért nem pont így van.
Ugyanakkor tiszteletben tartom a véleményét, és szép napot, további jó munkát!

Ma Baker 2020.02.28. 10:00:21

Szóval mindennel egyetért a posztoló is, ami a konzultációs levélben lesz, de mivel azt a fidesz küldi ezért pfujj, jajj, broáf stb nem szabad csak úgy visszaküldeni a véleményünket, hanem ellenzéki listázáshoz kell felhasználni (amit a cikkben ugye kormány oldalról aljasságnak tart).
Brávó!!!
Megnézem, hogy hány agyhalott nyal majd bélyeget e nemes ügy érdekében.

Terézágyú 2020.02.28. 10:03:11

Jó ötlet.

Úgyse lesz meg.

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 10:03:50

@Ma Baker: sajnálom, ha ezt olvasta ki a soraimból. Leszögezném: nekem teljesen mindegy milyen színű a kormány-oldal. Legyen jó, korrekt nagyjából, és ne költsön teljesen feleslegesen pénzt hasonlóan színvonaltalan és átlátszó propagandára. Az agyhalott szót pedig gratulálok, szépen, mívesen használta!

kis864 2020.02.28. 10:07:37

Én örülnék egy olyan visszaküldési címnek ami nem a fideszé.
Így azokat a leveleket számlálni is lehetne.
A visszaküldés ingyenes, csak címet kellene átírni?
Esetleg tévedek?

Terézágyú 2020.02.28. 10:10:06

@Ma Baker:
"Szóval mindennel egyetért a posztoló is, ami a konzultációs levélben lesz"

Hát persze, mert az inzultációs kérdések pont így vannak megfogalmazva.

Ha azt kérdezi a csúti disznó, hogy "Ön mit szeretne: felelős nemzeti kormányt, vagy meginni egy vödör húgyot" - akkor persze, hogy mindenki az elsőt választja. És akkor a kúrmány ezzel henceg, hogy mindenki a nemzeti kormányt akarja...

(Az egész nem új, Umberto Eco már a nyolcvanas években leírta ezt, hogy a bulvársajtó tele van ilyen színvonalú "tesztekkel", hogy "Kivel szeretne inkább ágyba bújni? Ornella Mutival, vagy egy leprás vénasszonnyal.".... nem véletlen, hogy a fityesz kifejezetten ilyen bulvárdolgokkal operál, mert tudja, hogy erre van vevő.)

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 10:39:56

@kis864: hát....nyilván nem Fidesz cím kellene.
Nem tudom mik a részletek, egyelőre nincs aki az "élére" állna, vagy a nevére venné az ötletet.

rallus 2020.02.28. 10:40:45

@Önállóan gondolkodó: Valóban tévedett a kormány, amikor azt hitte, hogy mindenkinek a véleményét érdemes kikérni....

kocsisj 2020.02.28. 10:45:37

Hát igen, s.ggpapírnak nem jó, mert kemény. Újabban gázzal fűtök, úgyhogy gyújtósnak se kell. Lehet, hogy a cikkírónak van igaza, ha már ennyi pénzt elb.sztak rá. Annak talán még értelme is lenne, az eredeti agymenéssel szemben.

lbalazs67 2020.02.28. 10:47:53

Kicsit jobban meg kellene ezt alapozni:
Kellene valamilyen internet cím is, ahol megadhatnám az adatokat és gondolom van valamilyen egyedi azonosító a levélen, azt is. Így a beérkezett leveleket, csak be kellene olvasni (gondolom vonalkód lesz rajta) és lényegesen könnyebben lesz egy lista. Ezen a listán, aztán már nem kilóra mérjuk a leveleket, hanem a polgárok darabszámát is tudhatjuk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 10:50:44

@rallus: Bizony, ti a saját langymeleg szarotokban szerettek üldögélni.

rallus 2020.02.28. 10:59:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ráadásul egy tesze-tosza kormányunk van!
A kemény, határozott Gyurcsány kormány bizony nem hezitált, nem kérdezősködött, hanem pikk-pakk eladta a közműveket, a Molt, a Malévet és minden eladhatót, de ha már lúd, legyen kövér alapon még horror adósságot is csinált!
Ezek meg......nem csodálom, hogy elkeseredettek vagytok....

Lámlenge 2020.02.28. 11:07:21

"...ők adják meg előre a válaszokat..."

Sokkal jobb a népszavazás! Egyrészt azt nem hívják Nemzetinek, másrészt sokkal drágább és időigényesebb, de a lényeg, hogy ott nem előre megadott válaszok vannak, hanem mindenkinek esszét kell írnia...

Metálvörös 2020.02.28. 11:08:56

Kíváncsi lennék, hány honfitársunk élt a lehetőséggel, és tilttatta le a hasonló pénzpocsékoló levelek küldését. Mert az a szám szerintem erősen a felbontatlanul visszaküldöttekhez adandó.

d.j 2020.02.28. 11:25:13

@rallus: Pont az ilyen idiótáknak lett kitalálva és készült el ez a szar, mint amilyen te is vagy.

rasztaszív 2020.02.28. 11:26:12

@kocsisj: kemény,de megoldható.félbehajtva jól borítékolható is.szerintem a legjobb megoldás,mindenkinek ezt ajánlom.

jolaca 2020.02.28. 11:30:33

@Metálvörös: Gond csak az, hogy akikhez befut a letiltási kérelem, nem nagyon fogják egy számszerűsített ellenvéleményként publikussá tenni. Ők a felbontatlanságot a látatlanban is megbízó egyetértésként fogják besöpörni...

d.j 2020.02.28. 11:31:29

@Lámlenge: Lehet csalni a népszavazással, a lehgetőség benne van, de ez a szartenger eleve csalás. Senki nem tudja mennyit küldtek vissza, senki nem tudja milyen válaszok érkeztek be csak egy belterjes fideszes agyhalott csapat, akiket meg irányítanak. Hát igen, akkor inkább a népszavazás.

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 11:45:31

@rallus: figyelj, nem pontosan értem miért gondolod, hogy akinek nem tetszik ez a mostani kurzus, az eleve Gyurcsány rajongó...mert nem.
Sajnálom, ha Te kizárólag ebben a dimenzióban látod ezt. Viszont ez is egy vélemény.

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 11:47:05

@d.j: még ha egyet is lehet érteni azzal amit írsz, maradjunk meg kulturált keretek között kérlek.

Kivlov 2020.02.28. 11:58:44

"Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről"
Neked lehet. Mert antimagyar vagy. :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.02.28. 12:15:09

Szerintem csináljatok egy 800-fős gigatüntit mindenképpen!

nemecsekerno_007 2020.02.28. 12:57:01

Ti mindannyian egyéniségek vagytok!
Eddig sose küldtem vissza egyiket se, de most ezt lehet, hogy visszaküldöm kitöltve. Hála a cikknek :)))

Terézágyú 2020.02.28. 13:07:59

"figyelj, nem pontosan értem miért gondolod, hogy akinek nem tetszik ez a mostani kurzus, az eleve Gyurcsány rajongó."

Mert ezt a legkényelmesebb gondolni, így lehet jól szétválasztani "minket" - "ezektől".
Másrészt ez is olyan megfogalmazás mint a nemzeti inzultációs kérdések: a ellenfél véleményét a szélsőségig kell sarkítani, amely persze senkinek nem tetszik - és akkor marad a "mi véleményünk" mint lehetőség...

erol 2020.02.28. 13:22:02

@nemecsekerno_007: Ez most fenyegetés akar lenni? Nagyon kemény vagy!

tompus 2020.02.28. 13:23:48

Én leiratkoztam a nemzeti konzultációról. Ügyfélkapun bárki megteheti.

rallus 2020.02.28. 13:23:58

@Terézágyú: Már nem kell szétválasztani... Akik következetesen azokra szavaznak, akik tönkre tették az országot és visítva tiltakoztak a bankadó, az IMF kipaterolása, a bolsiktól örökölt bírák nyugdíjazása és a határon túli magyarok kettős állampolgársága ellen, azok "ezek" !
Nem tudható, miért teszik, de Linder Bélának is hálásak voltak a Jugoszlávok....

2020.02.28. 13:33:44

Az a baj a mai ellenzekkel hogy a szajukba kell ragni hogy :"Ezért vannak Önök. Ezért."

Nem akarnak ezek nyerni...

Kulonben jol eladhato temakkal jonnenek, pl hogy a 9%-os SZJA sokkal fontosabb a 3 gyerekes anyak adokedvezmenyenel, mert ma magyarorsagon demografiailag sokkal nagyobb baj az elso gyerek meg nem szuletese a szegeny fiataloknal, mint a 3. gyerek meg nem szuletese a gazdagabb csaladoknal. Jelzem a 15 => 9% -os SZJA ugyanannyi penzt jelentene a 3 gyerekes csaladoknal, csak nem az anyuka lenne 15% => 0%-ra levive, hanem az apuka is kapna 7% os csokkentest meg az anyuka is kapna 7%-os csokkentest. Najo ez osszesen 14 nem 15%, nade apuka valszeg jobban keres...

S. Baldrick 2020.02.28. 13:39:52

@rallus: Akik következetesen azokra szavaznak, akik szétlopják a közpénzt és visítva tiltakoznak az átláthatóság, európai ügyészség és a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatala ellen, azok meg "azok".

rallus 2020.02.28. 13:50:11

@S. Baldrick:
"Az IMF szerdán publikált európai regionális növekedési prognózisában megerősítette, hogy Magyarország hazai összterméke (GDP) 4,6 százalékkal nő a tavalyi 4,9 százalék után.

Az adat megegyezik az IMF októberi becslésével, amikor egy százalékponttal javította az idei magyar GDP-növekedési előrejelzését a tavaszi várakozásához viszonyítva. Az IMF adatai szerint 5,1 százalékos gazdasági növekedésével idén csak Málta előzheti meg Magyarországot."

Ennél biztosabb jele nincs a közpénzek szétlopásának, nem véletlen, hogy még hasonlóval sem találkoztunk ballib kormány vezetése alatt...Az IMF gyorskölcsönével viszont igen..
Okos vagy és helyes következtetéseket vonsz le!

citrix 2020.02.28. 14:01:05

Orbán (pártunk és kormányunk) kíváncsi a "nép" véleményére? Szívesen leírom neki a sajátomat. A sajátomat. Lehet nem örül neki de gyanítom a kutya se olvassa el. Nem is hihető hogy elolvasná bárki is, a legkevésbé se kíváncsiak a (nép" véleményére.

SZMÁJ LI 2020.02.28. 14:32:08

Mi a pöcsnek etetitek a trollt? Hagyjátok rá, más módszer nincs. Nyilván jól megfizetik a ti pénzetekből azért, hogy itt legyen, hát legalább ne szórakoztassátok.

fabatka2 2020.02.28. 14:36:45

@Önállóan gondolkodó: Az ötlet jó, és már mások agyában is megfogant. Egy facebook csoport szerveződött ugyanezzel a céllal.Még megy a tipródás, hogy a gyakorlatban hogyan lesz kivitelezve, pl. a pártokat bevonják-e, és ha igen, melyeket és milyen módon. Meg persze már megy a torzsalkodás is. Csak a szokásos...
A csoport nyílt, bárki számára elérhető.

nemecsekerno_007 2020.02.28. 14:42:03

@erol: Hehehe. Ti mindannyian egyéniségek vagytok. Úgy látszik, hogy te nem :)))

KUHULIN 2020.02.28. 14:50:13

@tompus: "Én leiratkoztam a nemzeti konzultációról. Ügyfélkapun bárki megteheti."
Tudjuk, majd értesítjük! :P

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 14:51:53

@fabatka2: Szia! Igen, tudom, le is írtam kitől jött szerintem az alapütlet, a facse csoport is utána indult. De ha önállóan jöttek rá, az is teljesen ok. Én a cikkben idézett embertől hallottam. A cikk ötlete megvolt korábban is, csak átírtam, mert nem jó oldalról közelítettem meg a dolgot. Pont ezt is írom, hogy nehogy már csak civileknek jusson eszébe ez... a FB csoportot támogatom, tökéletesen ugyanezt akarják, csak hát ugye vannak ezért fizetett emberek hazánkban, az a nevük, hogy ellenzéki politikus - vagy mi...

pioneer2016 2020.02.28. 14:59:29

Ez a "Nemzeti Konzultáció" a legnagyobb parasztvakítás. Orbán a beérkezett konzultációkról mindig csak darabszámban beszél. Annak valódi, az emberek véleményét tükröző, elemző részletére már nem tér ki.
Így olyan eredményt farag belőle, amilyet akar. Értelme akkor lenne, ha a beérkező válaszokat egy hiteles független bizottság kérdésenként gyűjtené ki és hozná nyilvánosságra, százalékos kimutatásban. Így azonban 2-4 darabra elválasztva megy a kukába olvasatlanul. Azonban a szerző ötletét is hasznosnak tartva, kérek egy postacímet , ahova elküldhetem a bontatlan "Nemzeti Konzultáció"-t.

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 15:15:56

@pioneer2016: ahogyan tudomásomra jut ilyen, azonnal frissítem! Köszi!

rallus 2020.02.28. 15:31:33

@Önállóan gondolkodó: Arra még nem gondoltatok, hogy ha ezzel az ötletetekkel sem tudtok feltűnést kelteni, vagy pláne ártani, akkor létrehozzátok a Matuska Szilveszter facebook csoportot és elkezdtek vonatokat robbantani?
Ennyit igazán megtehettek a hazátokért..... Agyilag alkalmasak is vagytok rá....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 15:50:50

@rallus: "Az IMF adatai szerint 5,1 százalékos gazdasági növekedésével idén csak Málta előzheti meg Magyarországot."

Ennél biztosabb jele nincs a közpénzek szétlopásának," - annyi eszed van mint egy marék lepkének. Amit ellopnak az is a GDP része. Fájdalmasan buta vagy.

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 15:55:14

@rallus: Kedves Olvasó! Annyira színvonaltalan a provokációd, hogy nem foglalkozom vele. Ez egy vélemény, de súrolja a normalitás határát. Csak halkan jegyzem meg, egyik pártnak sem vagyok igaz híve, a normalitást helyezem előtérbe. Ha és amennyiben troll vagy, fizetett, vagy csak elkötelezett, akkor gratulálok, jelentheted, hogy jól dolgoztál. Viszont ha nem, akkor köszönöm az értékes hozzászólást. Elismerésem, értetted az írást...ja, nem.

arabok balrol 2020.02.28. 16:02:00

@CaptainG: Hat igen az ellenzektol nagyon utos lenne az szja-csokkentes, csak hat a baloldal novelni szokta az adoprest.

arabok balrol 2020.02.28. 16:06:14

@pioneer2016: Mar 10 eve tudjuk gyurcsanyiektol h parasztvakitas a kormany konzultacioja...

A karavan halad, ballib kutya ugat. Lat itt valaki vmi ujdonsagot?

erol 2020.02.28. 16:12:54

@nemecsekerno_007: Te viszont hatalmas egyéniség vagy, ha kitöltöd ezt a sz@rságot csak azért mert mások azt mondták, hogy sz@rság.

HabonyArpi 2020.02.28. 16:16:18

"2. Kiszolgáltatott embertársaink is ezt fogják tenni, mármint visszaküldeni, mert hát ne feledjük, a levelek névvel, címmel ellátva érkeznek hozzánk "

Ezt erdemes eszben tartani, mert felirjuk azt aki nem kuldi vissza, vagy nem rendesen tolti ki.
A sorosberenc posztoloert, meg mostmar barmikor megerkezhet a fekete auto.

nemecsekerno_007 2020.02.28. 16:23:07

@erol: A haladó, ballib ellenzék szerint minden szar. Szóval ez indifferens.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 16:26:23

@arabok balrol: Na itt a másik hülye! A GDP arányos adó ugyanannyi mint a szocik alatt volt.

arabok balrol 2020.02.28. 16:31:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igen ezt is mondta gyurcsanyi, es o nem szokott reggel delben este hazudozni, szoval biztos ugy van

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 16:46:55

@arabok balrol: Te tudatlan seggfej! Ha belenyomom az orrod a szarba, legalább nézz utána!

"- A tény az, hogy míg 2010 előtt a bruttó hazai termék (GDP) arányos adóterhelés 37,5 százalék volt, addig a legutóbbi teljes évben, 2016-ban ez az arány már elérte a 39,8 százalékot."

nepszava.hu/1144182_kaosz-van-az-adorendszerben

"A majdnem egy százalékpontos csökkentést 2017-ben és 2018-ban is úgy sikerült elérni, hogy közben az unióban nőtt az átlagos közteher - tette hozzá az államtitkár.

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a GDP-arányos adóterhelés a 2017-es 38,4 százalék után tavaly 37,6 százalékra csökkent, ami a tavaly megszerzett első helyezés után az idén ezüstérmes helyet hozott az országnak a tagállamok közt folyó adócsökkentési versenyben."

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/adougyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/magyarorszag-az-eu-masodik-legnagyobb-adocsokkentoje

Mekkora siker! Sikerült a szocik 2010-es szintjére csökkenteni a GDP arányos adót. Hurrá! Állva taps! Halleluja! Te is olyan buta vagy mint rallus.

arabok balrol 2020.02.28. 16:55:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem foglalkozom a Nepszava nevu feknyuz gyarral. De meg ha igaz is a szazalek amit ir, engem egyaltalan nem erdekel hogy a bank mennyi bankadot fizet, kizarolag az amit en fizetek.

"Sikerült a szocik 2010-es szintjére csökkenteni a GDP arányos adót. "

A GDP aranyos ado humbug, ilyen ado nincs. SZJA meg AFA meg KATA az ami a valasztokat erdekli, a soros-ado, bankado multiado a loteri kutyat nem erdekli

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 17:11:13

@arabok balrol: Hehehe! Újra és újra bizonyítod milyen buta vagy. A bankadót te fizeted a banki költségeken keresztül. A pénzügyi szervezetek különadója 50 milliárd évente, a 25-ról 27-re emelt áfa plusz bevétel pedig 370 milliárd. Sötét, buta, tájékozatlan, pénzhez nem is konyító vagy, aki bezabálja a propagandát. Igazi fideszes.

grafoguru 2020.02.28. 17:17:42

@rallus: " Valóban tévedett a kormány, amikor azt hitte, hogy mindenkinek a véleményét érdemes kikérni...."
Kedves @rallus, a Kormány sose téved!

arabok balrol 2020.02.28. 17:18:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: En asszem jobban tudom mit fizetek es mit nem. Ingyenes bankszamlat a CIBnel tudsz nyitni ha nincs interneted esetleg...:)

Az AFA nem valos emeles (hiszen alapveto mindennapi dolgok kerultek 5 es 18%os kategoriaba), de az SZJA onmagaban is sokkal nagyobb tetel nalam mint 2%. Ezen kivul persze csokkent a vallalkozas oldali szocho is, es a mikrovallalkozasok adoja is (KATA), valamint a cegek nyeresegadoja is.

Ehhez kepest az olyanok mint a bankado, meg a csipszado mindenkinek par ezer forint egy evben, legfeljebb. Az SZJA (plane csaladi kedvezmennyel havonta tobbet hagy a zsebben, mint amennyit a bank es csipszado meg az AFA elvisz)

Azaz hazug ballib kutya ugat, a karavan halad. Azaz az ado iden is csokkent, jovore is csokkenni fog, egeszen addig amig egy ballib kormany ismet kifosztja az orszagot.

arabok balrol 2020.02.28. 17:20:22

Az SZJA (plane csaladi kedvezmennyel HAVONTA tobbet hagy a zsebben, mint amennyit a bank es csipszado meg az AFA elvisz EVENTE

bagolyleső 2020.02.28. 17:34:37

Figyelj már, te agyhalott gyökér!
Küldd vissza simán az ívet és ikszeld be hogy te igenis akarod a börtönbizniszt. Ennyi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 17:53:52

@arabok balrol: Látod, az istennek sem érted. Mit dumálsz arról hogy csökkent az adó, amikor nemzetgazdasági szinten nem csökkent? ja hogy neked most éppen jobb. Látszólag. Az hogy ha neked látszólag csökkent, akkor másoknak emelkednie kellett, vagyis mindenbe ez beépül, amit megfizetsz. Sötét buta vagy, ez van.

rallus 2020.02.28. 18:08:11

@Önállóan gondolkodó: Kedves Önállóan gondolkodó!
Sajnálom, hogy egy színvonalas ötlethez ennyire színvonaltalanul viszonyultam! Az lehet a baj, hogy hajlott koromnak köszönhetően nincsenek illúzióim a te kategóriáddal kapcsolatban! Ti választjátok meg Gyurcsányt, Karácsonyt, Bangónét és némi sunyi pislogás után akár egy végtelenül bunkó Jobbikost is, csak ártani tudjatok.
Ti hiszitek el a "Több pénzt az embereknek...." és hasonló baromságokat, amiért egymás között még választottaitok is hülyének tartanak benneteket. A legújabb példa Karácsony és az ő ígéretei...

Mindegy, ha csak attól van libidótok, akkor akár szeretkezhettek is a Nemzeti Konzultáció borítékjával ez is be van kalkulálva!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 18:14:56

@rallus: Te csak foglalkozzál azzal hogy megértsd mi az a GDP! Amíg ez nem sikerül, ne ugass!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 18:16:00

@rallus: " ennyire színvonaltalanul viszonyultam" - csak magadat adtad. Ennek beismerését értékelem. :-))

arabok balrol 2020.02.28. 18:17:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nemzetgazdasag nem szavaz

zemberek szavaznak, nem a bankok, multikok, sorosberencek

ez Orban sikerreceptje

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 18:19:25

@rallus: Tisztelt Hölgyem, vagy Uram!
Annak örülök, hogy nem vagyunk 1 agyi és morális szinten. Jó, hogy van kinél "okosabbnak" lenni.
Szép estét!

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 18:21:04

@bagolyleső: Sok sikert a további színvonalas kommenteléshez, és köszönöm, hogy nem olvasta el FIGYELMESEN a posztot!

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 18:22:34

@arabok balrol: érdekes felvetés, ennek utána fogok nézni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 18:25:13

@arabok balrol: Most ismerted el, hogy a propaganda a fontos, nem a józan ész.

házsárt 2020.02.28. 18:56:56

@rallus: Csak a tényszerűség végett: akinek saját véleménye van, nem tudja kitölteni.

élhetetlen 2020.02.28. 18:57:23

@bagolyleső: “Figyelj már, te agyhalott gyökér!”. Nem az a kérdés lényege, hogy akarod-e a börtönbizniszt, vagy sem. Azt a törvényt, ami alapján a kártérítést megítélték, ez a kormány hozta. Ha arra x-elsz, hogy nem akarod, az azt jelenti, hogy nem akarod, hogy a kormány betartsa a saját maga által hozott törvényt. Ja, hogy mikor a rörvényt hozták, nem kérdeztek meg, de most megkérdezik, hogy ugye nem akarod, hogy betartsák, ez szerinted normális? Még csak fel sem fogod, hogy miről beszélsz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.02.28. 18:58:49

Látom trollok dolgoznak rendesen a pénzünkért!

rallus 2020.02.28. 19:12:34

@élhetetlen:
Ha a végtelenül humánus és gyakorlatias strasbourgi bíróság úgy dönt, hogy a börtönben ülő pedofiloknak hetenként 4 db friss 6 éves jár, akkor jár! Itt kérem emberi jogok vannak! Nehogy már a kormány ezt baromságnak tartsa!
Az EU-ban mindent tudnak, még az uborka is csak az ő szabályaik szerint görbülhet!
Csodálom, hogy az ostoba angoloknak nem tetszett ez a magasabb rendű rendszer... Bánni fogják!

vadi4 2020.02.28. 19:19:48

@rallus: Azt látom ,hogy sikeresen megbuknál szövegértésből.
Két lehetőség van:
-Kúrmányuink jó törvényeket hozott és ezeket be kell tartani. Ebben az esetben a törvények alapján ítéletet hozó bíróság helyesen jár el és az ítéletet végre kell hajtani (fizetni kell).
-Kúrmányunk nem kjó törvényeket hozott és utólag, visszamenőlegesen akar törvényt módosítani. Ha ez igaz, akkor nem kell fizetni, mármint adót sem, mert nincs olyan, hogy az egyik törvény jó a másik meg nem.
Hogy értsed: Törvény van, végre kell hajtani! Ez az egyetlen remény arra, hogy ne anarchia legyen. A törványek korlátoznak és védenek is egyben. Lehet vitatkozni, hogy egy törvény inkább korlátoz, mint véd, de attól még be kell tartni és nem utólag belemagyarázni.

NJR 2020.02.28. 19:32:23

@motoros anyuka:
Teljesen egyetértek rallussal és még pénzt sem kapok érte.

white999 2020.02.28. 19:45:25

Alapvetően félelmetes, hogy mennyire nem értik az emberek a politikát a kommunikációt, meg úgy egyáltalán a világot. Pár nap ja hete volt itt egy cikk egy talán keresztény jogász által írva. Kb arról szólt hogy a feléig Isteníti népünk nagy vezetőjét széles látókörűsége és a nemzetért, keresztényekért tett áldozatos munkája miatt. Utána óvatosan megfogalmazta azért, hogy a törvényeket be kellene tartani és a miniszterelnöknek nem szabadna mondani ilyeneket, mert jogállamban nem lehet bírósági döntéseket nem betartani.
Azt hittem kb 4 általános felett már nem okozna problémát, hogy Viki semmi mást nem csinált mint talált egy témát amivel úgy nagyjából igazságérzet szinten 90% egyetért. Plusz a középre húzó jobbik helyébe lehet nyomulni a szélsőjobb szavazatokért. Akarja bárki hogy egy bűnöző nyaraljon a börtönben? Hogy "munka nélkül" több pénzt keressen mint amit egy átlagos választó valaha is egy összegben a magának tudhat, csak egy perrel? Lehet megint boldogan sorosozni cigányozni stb.
A vita nem arról fog szólni, hogy egy stadion árából lehetett volna rendezni a börtönök helyzetét is ezáltal okafogyott lenne a pereskedés témája. Így a kormány spórolt volna 8 milliárd kártérítést plusz nem kellene x csilliárdért konzultálni.
A vita nem arról fog szólni, hogy jó-e a szegregáció vagy sem, illetve ha rossz akkor hogy lehet rávenni a cigányságot arra, ha már a többség elfogadja, hogy egy tanteremben tanul velük, akkor próbáljon meg viselkedni és nem zavarni az órát, illetve aki meg rendesen viselkedik azzal tulajdonképpen mi a probléma. Az órát zavarók és viselkedési zavarosokkal mit lehet kezdeni a többség védelmében. Ami alapvetően kulturális szociális és ezáltal természetesen cigány kérdés is az országban elfoglalt helyzetük okán.
Valamint most sem azon folyik a vita, hogy mennyire jó ötlet a kormányzatnak most csuklóztatni a kórházi beszállítókat a nem fizetéssel amikor éppen a korona vírus kopogtat az ajtón. Magas szintű egészségüggyel minimális halálozási ráta lehetne de ott ahol nincs fertőtlenítő, pelenka, orvos nővér maszk lélegeztető gépről ne is beszéljünk, nem lesz egyszerű menet. Sajnos a vírus már csak ilyen demokratikus, hogy vallási, felekezeti, párt hovatartozástól függetlenül fog fertőzni.
Csak, hogy miről beszélünk.

Kormányzati kommunikáció irányzat erre az évre 150 milliárd, Népstadion 200 milliárd.

Ki nem fizetett kórházi beszállítók 70 milliárd. Ennek 20%-át nem is akarja fizetni a kormány.
Tényleg az év üzlete lesz ha kormány megspórol 14 milliárdot abból, majd lehet nemzeti konzultálni.
Börtön biznisz 8 milliárd. Iskolai perek meg valami bagatell összeg .
Szerintem erről szólt a poszt, arról hogy kb 10 éve nem kormányzás folyik hanem annak a megmagyarázása és tematizálása. Ha a keresztény jogász (akkor diplomás ember) nem értette akkor miért várnánk el hogy pl "rallus" is megértse. Nem gondolnám, hogy troll lenne, mert 1 milla ember ezt is vissza fogja küldeni és azok sem trollok.

rallus 2020.02.28. 19:49:13

@vadi4: Akkor praktikusan azt kellene mondania a kormánynak, hogy : "Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!"
Ezek után a ballibeket jól meggumibotozni és könnygázozni és a "szenvedélyes igazsábeszéd" -el le lenne tudva a dolog...
A magyar kormány a törvény meghozatalakor sajnos nem vette figyelembe, hogy Gyuri bátyánk nem rágógumit árulni jár az EU központi helyiségeibe....

white999 2020.02.28. 19:53:21

@rallus: Egyszer valahol leírták. Asszem 6 négyzetméter teret kellene biztosítani nekik és az nincs meg a körletekben/ fő. Ez kb annyi hogy a pricss mellet tud lépni hármat. Ez azért nem az a luxus mint a norvég tömeggyilkosnak nettel plazma tévével. Igaz tavaly Norvégiában nem volt gyilkosság de bűnözés is szinte nulla. Valamit csak tudnak ha már oda se akar bekerülni senki, mert jobb kint de majd elfelejtettem, hogy mindenki minket irigyel.

élhetetlen 2020.02.28. 19:57:56

@rallus: Ne légy ilyen egysíkú. A jelenlegi kormány hezitált, kérdezősködött, mikor ezt a kárpótlási törvényt meghozta? Nem. De most azt várja, hogy a “nép” erősítse meg abban, hogy a saját maga által hozott törvényt nem kell betartania. Most a nagyságrendektől eltekintve, az jó kölcsön, amit a kínaiaktól veszünk fel, és részben kifizetjük a kínaiaknak, részben Mészárosnak, utána meg még meg is kell adni adópénzből? Vagy a letelepedési, ahol jóval kevesebb jött be a pénztárba, mint amit majd vissza kell fizetni, mert a közvetítők, és Rogán…
Közben megkaptam a kommentedet. A pedofil hasonlatod nem érdemel szót. Jöjjön a humor. “még az uborka is csak az ő szabályaik szerint görbülhet!”. Gondolom, már többen elmagyarázták, csak még mindig nem érted. A görbe uborka azért görbe, mert növekedés közben megsérült. Ez látszik is, vagy egy beszáradt csík mentén görbül, vagy csak egy keményebb csík mentén, de ezt ki kell vágni, tehát az ajánlás csak az volt, hogy ezt a selejteset ne adhassák első osztályú áron. Az ép uborka egyenes, ez az első osztályú árú. Az EU nem az uborka görbületét szabályozta, csak az osztályozását. Ha ezt sem vagy képes megérteni, az azért szánalmas. Az angolokat meg hagyjuk, eszik, amit főztek, ahogy mi is. Nekünk sem azt ígérte a FIDESZ, hogy, ha rájuk szavazunk, akkor Mészárosnak, és társainak lesz 30 szállodájuk, amit pályázattal adópénzekből újítanak fel, a haszon meg az övék, meg persze azé, akinek visszaosztanak. Tudom, feleslegesen koptattam a billentyűzetet.

rallus 2020.02.28. 20:00:09

@white999: Az Orbán kormány HIÁNYTALANUL visszafizeti elődei kártékony, a külföldi "befektetők" és hitelezők érdekeit szolgáló adósságait, a PPP konstrukcióban épített sztrádák, börtönök aktuális díjait és a kórházakból "kiszervezett" szolgáltatások költségeit.
Mivel a pofátlanságnak is van határa és a külső adósságunk már nem akkora, hogy a "demokrácia külföldi barátai" a torkunkra tudjanak lépni, eljött a tisztázások időszaka....
Ez csak a kezdet...remélhetően és te biztosan érted....

white999 2020.02.28. 20:04:27

@rallus: Ha már gdp.
Biodom építése mennyivel növelte az ország gdp-jét eddig?
Ha elkészül és (ha elkészül) akkor az évi 2 milliárdos fenntartási költség a várható 1 milliárdos bevétellel szemben mennyire lesz jó biznisz az államnak, Budapestnek és úgy általában minden magyar lakosnak?

rallus 2020.02.28. 20:06:13

@white999: "Megemelkedett a fiatalkorú bűnözés mutatója az utóbbi időben Oslóban, amit Erna Solberg norvég miniszterelnök azzal próbálna meg helyrebillenteni, hogy kitiltaná a fiatalokból vagy gyerekekből álló utcai bandákat Oslóból, írja a The Local. Solberg múlt héten, egy nyilvános eseményen beszélt erről, majd a VG-nek azt nyilatkozta, természetesen ez csak egy eszköz lenne a rendőrség kezében, nem pedig maga a megoldás, ám ha bevezetnék, talán meggátolhatná a fiatalkorú bűnözés emelkedését. "
Még unokázós csalónak is gyenge lennél....

rallus 2020.02.28. 20:10:27

@white999: A nácifasiszta kormány a Biodom ügyében szabad kezet adott Persányinak (jobb ha tőlem tudod, ő nem "NER lovag...)
Amikor még kért pénzt, kapott....
Ezek után miért csodálkoztok, hogy a kormány nem fogadja meg az ellenzéki jótanácsokat?

élhetetlen 2020.02.28. 20:11:08

@NJR: Igazad van, van aki ostoba szövegekért pénz kap, de van, aki ingyen ostoba. Ez utóbbi kicsit sajnálatra méltóbb, mert nem tehet róla.

white999 2020.02.28. 20:13:30

@rallus: Nem értem pedig kétszer elolvastam de szerintem te se, Mondjuk ezeknek mi köze van a poszthoz? Miért fizeti ki amikor konzultálni is lehetne, arról, hogy ki fizeti vagy sem? Vagy csak a rabokkal és a cigányokkal lehet keménykedni egy ppp szerződéssel nem? Gyurcsány börtönt épített? A hülye biztos be akarta tartani az eus irányelveket. Ha észak koreához csatlakoznánk nem volna ilyen gond. Jó most csaltam mert tényleg arrafelé orientálódunk, tehát azért látszik a szándék, csak a drámai hatás miatt lepődök meg.

white999 2020.02.28. 20:18:39

@rallus: Miért adott szabad kezet? Ki kérte rá? Én kormánytól és a polgármestertől párthovatartozástól függetlenül elvárom, hogy a legnagyobb gondossággal bánjon adóforintjaimmal. Persányi és az Őt megbízó is. Vizsgálják ki. Engem pontosan annyira zavar ha Gyurcsány lop és hozzá nem értően kormányoz, mint ha Orbán Viktor.

white999 2020.02.28. 20:20:16

@rallus: Ajjaj már ott is emelkedik a nulláról azért még van hova fejlődni.

John Doe3 2020.02.28. 20:37:45

@rallus: Bocs, de hogy jön ide az EU? Mert a strasszburgi bíróságnak köze nincs hozzá, az ui. az Európa Tanács szerve (nem tévesztendő össze az Európai Tanáccsal). Persze, ki lehet lépni Európából, és akkor mindjárt vissza lehet állítani a halálbüntetést is.

rallus 2020.02.28. 20:42:32

@white999: Az tagadhatatlan , hogy humánusak vagytok, mert Gyurcsány a rabokra vonatkozó előírások miatt méregdrága hitelből börtönt épített, a túlzott deficit eljárás viszont nem zavarta...igaz, hogy amiatt sokkal drágábban kaptunk hitelt..
Ha "pontosan annyira zavar ha Gyurcsány lop és hozzá nem értően kormányoz..." akkor hogy hogy nem követtél el harakirit a Pannon puma éra gazdasági sikerei láttán?

élhetetlen 2020.02.28. 20:44:22

@rallus: “Ezek után a ballibeket jól meggumibotozni és könnygázozni és a "szenvedélyes igazsábeszéd" -el le lenne tudva a dolog...”. Majd, ha a ballibek is utcakövekkel dobálóznak, és gyújtogatnak “jogos felháborodásukban, egy igazságbeszéd” miatt, akkor botoztass. Nem voltak azonosítók? Szabálytalan, de én megértem. Az aznosítóról elérhető, hogy ki vagy, esetleg a családod is, és esetleg a csürhe valamelyik tagja a gyerekedet veri szét az utcán, hogy bosszút álljon. Gyurcsány azt mondta, hazudtunk, Orbán sohasem. Ő csak azt mondta, ne azt figyeljék, amit mondok, hanem, amit teszek. Ezt sosem idézed. Beeszed a süketet, nem a néppárt függesztette fel a FIDESZt, ők függesztették fel magukat. Hasonlat, részeg a kocsmában, megjelenik két markos legény, hogy kivezessék. Mire a részeg, nem kell kimegyek.

rallus 2020.02.28. 20:45:59

@John Doe3: Bocs, nem vettem figyelembe, hogy ezek egymástól függetlenek és elképzelhetetlen, hogy Gyuri bácsi 18 millió dollárnyi pénzének bármilyen hatása lenne rájuk!

vadi4 2020.02.28. 20:46:29

@rallus: És ha jól meggomibozod a ballibeket, akkor miben leszel jobb a ballibeknél. Vagy neked eleve jogod van hozzá, hogy mindenben jobb légy. Ez az amit nem értesz meg te sem a főnököddel együtt.

"A magyar kormány a törvény meghozatalakor sajnos nem vette figyelembe...." Mit is nem vett figyelembe? saját korábbi törvényeit, vagy egyszerűen csak 4 millió embert az országban?
Mrnnyivel jobb a te(főnököd) elképzelése ha arra alapszik, hogy 2 millió ember szavazatával leuraljátok az országot. Mennyivel több ezt mint a korábbi kormányok voltak? Akkor meg mire fel vered magad?

sóhegy049 2020.02.28. 20:50:26

Van itt pro és kontra...
Szerény véleményem szerint, ha valaki bármilyen módon is kontaktusba kerül a hatalommal, mert munkája érinti, közalkalmazott, vagy a jövőben bármi dolga lenne az "állammal", annak nem biztos, hogy jó ötlet leiratkozni és nem visszaküldeni ezt a szutykot. Amennyiben egy kicsit sem lenne igazam, akkor nem lenne egyedi azonosító a cuccon. Ennyi...

John Doe3 2020.02.28. 20:56:19

@rallus: nyilván láttad a pénzátvételt.

white999 2020.02.28. 21:04:14

@rallus: Mert akkor pont olyan agyatlanokat próbáltam meggyőzni arról, hogy gondolkodásuk nem túl kiművelt. Igaz akkor a Pannon pumásokat osztottam. Nem változott itt semmi, aki az mszp re szavazott az most fidesz hívő. Szavazóbázis és a színvonal ugyanaz csak a helytartó változott, te is csak egy gyursányista komcsi maradsz.

rallus 2020.02.28. 21:05:41

@vadi4: Nagyüzemi jellegű gumibotozás csak Ferenc uralkodása alatt történt. 2010 óta még a beltenyésztett ifjaknak, a harcedzett Komjáthinak és a vakmerő TV székház foglaló ugrócsoportnak sem sikerült kiprovokálnia, pedig ebben valóban tehetségesek...

Olvass figyelmesen! Strasbourg-Gyuri bácsi, ha mond ez neked valamit...
Ha már megnézed a guglit, pillants rá a választási eredményekre....

rallus 2020.02.28. 21:10:15

@white999: Mérik a pártpreferenciákat és a pártok közti átvándorlást... Rossz információid vannak...
Azért egy hangyányi különbség van...de talán olvasol újságokat és nem csak az ATV-t nézed...

sóhegy049 2020.02.28. 21:12:15

@vadi4: Figyelj rám, ha 4 millió a Fideszre szavaz, a határon túliakkal együtt, a többség valamiért mégsem, az még mindig nem többség a Fidesz számára, csak elvileg - jogilag. Tehát a többi 5,8 millió nem rájuk szavazott és ennyi, de az a 4 millió sem igaz, de ez itt lényegtelen csúsztatás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 21:15:25

@rallus: Ennyire kiborított hogy nagyot égtél a GDP-vel? Most kompenzálsz? :-))

élhetetlen 2020.02.28. 21:17:01

@rallus: “a Biodom ügyében szabad kezet adott Persányinak (jobb ha tőlem tudod, ő nem "NER lovag...)”. De nem Persányi a kivitelező, nem ő nyelte a pénzt. Orbán azért adott szabad kezet, mert úgy gondolta, hogy ez nagyobb durranás lesz az életművében, mint a várkert bazár. A kivitelezőről mit tudsz, és miért nem volt a kormányban egy felügyelői csoport, aki ellenőrzi a kivitelezési költségeket? Most ráhúznak mindent, hogy jogosan-e, azt nem tudom, de ez nem egy családi ház építése volt, ahol csak a tulajnak kell figyelnie. Ez a “baleset” már indokolja, hogy egyetlen ellenzéki ötletet se fogadjanak el, akkor sem, ha jó?

rallus 2020.02.28. 21:17:27

@John Doe3: Nem láttam, de ennél kevesebb pénznek is meggyőző hatása lehet! Azt meg sehol sem olvastam, hogy Gyuri bátyánk medvecukrot vett belőle a gyerekeknek és hárászkendőt a nagymamájuknak! Csak azt láttam, hogy az EU vezetői mindig boldog mosollyal fogadták és búcsúztak tőle... Talán ők tényleg kaptak medvecukrot és a véletlenek furcsa játéka miatt hoztak olyan intézkedéseket, amik beillettek barátjuk terveibe...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 21:21:25

@rallus: Mészáros Lőrinc 4 milliárd dollárjának milyen hatása van? A GDP-vel összevetve? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 21:22:46

@rallus: Sikerült már összeraknod, hogy a lopott pénz is a GDP része? :-)) Küzdesz még?

rallus 2020.02.28. 21:23:05

@élhetetlen: Emlékszel mekkora patáliát csaptatok, amikor a veszteséges állami intézményekbe a kormánykancellárokat akart delegálni?
Legyél következetes és küzdjél azért, hogy a kormány csak úgy adjon pénzt Karácsonynak, hogy napi szinten számoljon el róla egy mellé ültetett szakértőnek! Egyet fogunk érteni!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.02.28. 21:30:01

@rallus: Mondd te elolvasod amit írsz? Ha patáliát csaptak akkor, most miért akarnák? Ez a GDP dolog nagyon összekuszált téged. :-))

gázóra ellenőr 2020.02.28. 21:34:10

@rallus: Téged itt nagyon szívatnak, úgy tűnik? Miért szopat téged ennyire a kúrt troll?

Fidesz bérszámfejtés 2020.02.28. 21:42:13

@rallus: Figyelmeztetném, hogy a műszakja 22 óráig tart! Ne lazsáljon!

siriq111 2020.02.28. 21:46:13

A tuzelonek mindenki orul.

John Doe3 2020.02.28. 22:44:16

@rallus: Fussunk neki még egyszer: hu.wikipedia.org/wiki/Emberi_Jogok_Eur%C3%B3pai_B%C3%ADr%C3%B3s%C3%A1ga
Az illetékessége alá tartozik 47 ország, Európából csak Fehéroroszország nem tagja. Nyilván az Emberi jogok európai egyezményét (is) Soros diktálta személyesen. Ja, nem.

B.Log · glossza.blog.hu 2020.02.28. 22:44:51

Le lehet ám iratkozni. A konzultációsdi ugyanis egy reklámlevél, amihez az állam a lakcímnyilvántartótól megvásárolja a lakcímeket, a reklám célú lakcímkiadást pedig pár kattintással le lehet tiltani , itt: www.nyilvantarto.hu/ugyseged - SZL-adatletiltás alatt találod.
Trollkodásnak viszont egyébként inkább azt ajánlanám, mindenki 8 példányban küldje be (persze vonalkód nélkül, és kp-ért fénymásolva, no meg ki-ki vérmérséklete szerint kidiszítve), mert mi sem cikibb, mint egy 120%-os visszaküldési arány.

a nagy hohoohooo 2020.02.28. 22:55:01

@rallus: Látom valamék agyilag zokni megint nyitvahagyta az orbánbarmok istállálóajtaját hehee..ugye milyen felháborító ,hogy azok a gonosz rendőrök a sokadik rendőri felszólítás az erőszakos cselekmények befejezésére után a békésen randalírozó ,molotov koktélokat,kockaköveket ,közlekedési táblákat rájuk dobáló,tankot elkötő,tévészékházat kifosztó,majd felgyújtó huggyosforradalmi söpredék ellen a jogállam törvényeit alkalmazták ,nem hagyták a fővárost szétverni...hehee,...bár éppen ugyanezek alapján lőhettek volna élessel is ahogy Nyitrai FideSSes képviselő volt szíves javasolni..hehee..
Tanulság baromfi :aki a rendőrbácsik felszólításának jogkövető állampolgárként eleget tesz,a nagygyűlés után békésen hazamegy nem sújt le rá az igazságszolgáltatás ..hehee..
Mindig mondom :hülyéket és orbánseggszolgálatos takonynácikat nem tanítok,de veled kivételt teszek mert 2 in 1-ben..hehee..
1-a rendőri azonosító hordása 2006-ban nem volt előírva,ahogy a főügyészség megállapította.
2-elérhetők a rendőrségi lehallgatási jkv-k miszerint nem a rendőrök ,hanem a Kubatov szervezte focináci alvilág tolta egymásra az Astóriánál a két gyűlés résztvevőit a rendőrökre.
3-a Gönczöl -jelentés tisztán leírja 2006 egy heteken,hónapokon át előre megszervezett kormányváltásra irányuló puccskísérlet volt,ugye a Kossuth tér rendeltésszerű vizeldének használata ismert,Kövér és több a FideSS legfelsőbb körei uszításával..
4-köszönd meg hogy újra visszadugtam a takonynáci fejed a seggedbe,ez a tanítás még ingyen ment neked,merazőttörő ahol tud segít..hehee..

Önállóan gondolkodó 2020.02.28. 22:59:28

kulturáltan, ha kérhetem....mutasson itt ha lehet mindkét (vagy bármennyi) oldal méltóságot... köszönöm!

élhetetlen 2020.02.28. 23:03:40

@rallus: A kormány “költségvetési felügyelőket rendel ki egyes kórházak mellé…az Orbán-kormányellenőrizni akarja a lejárt fizetési határidejű számlák jogosságát, a termékek és a szolgáltatások nagy részét ugyanis közbeszerzési eljárás végén született szerződés alapján szállították le, illetve végezték el.”. Tehát egy pénzügyi felügyelő mondja meg, hogy nem a jó, hanem az olcsó sebész cérnát kell megvenni? A teljesített szerződések ki nem fizetése meg a legsutyerákabb megoldás. Tapsolj, milyen dörzsölt a kormányod! Tavaly volt valami, hogy a műtőlepedőket egy börtönben gyártják, de ott nem képesek megoldani a nedvszívó képességet, tehát ezt a feltételt kivették a közbeszerzésből. Bravó. “a kormány csak úgy adjon pénzt Karácsonynak, hogy napi szinten számoljon el róla egy mellé ültetett szakértőnek!“. Ez az elvárás akkor lesz jogos, ha az osztogatott milliós, milliárdos vissza nem térítendő támogatásoknál is elvárod ezt. Majd akkor értünk egyet.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2020.02.28. 23:26:41

De kurva nagy okodkodások vannak már hogy hogyan kell reagálni az elmebeteg orbán büdöskomcsi eszközeire. Ha az ellenzék akarja, hogy az ország tudjon rólluk, akkor szedjenek össze vagy 10 ezer nemzeti kopnzultációt,l menjenek a Parlament elé, aztán hányják bele az egészet ünnepélyesen egy nagy KUKÁBA aztán ÉGESSÉK el az egészet. Ez majd hír lesz, amivel a fideSSnácik nem tudnak mit kezdeni a hápogáson kívül.

DR. Smit Pal.. 2020.02.29. 03:19:40

"Mi a teendő a Nemzeti Konzultáció levelével? "

Ez nem olyan bonyolult. Szépen beikszeled a kérdés által sugalmazott helyes választ. Ennyi.
Ha például ez a kérdés:

Szeretne e kézfogassal gratulálni Orbán Viktornak az ország kiválló gazdasági eredményéért, vagy inkább egy héten aá buvárkodna egy pöcegödörben ?

Akkor nem kezdesz azon gondolkodni, hogy mégis mennyit lehetne kibirni egy emésztőben, hanem gondolkodás nélkül beikszeled az első opciot.
Nem kell félni ennél nehezebb kérdések nem lesznek.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 03:29:30

Orban Urnak gratulalunk es nem fogjuk cserbenhagyni a faluba!

Nem kell a neger!

aranyár 2020.02.29. 04:42:06

@nemecsekerno_007: Ez aztán az igazi öntudat!... Te kis bosszúálló...

NJR 2020.02.29. 05:37:33

@motoros anyuka: Teljesen egyetértek veled is, vannak sajnálatra méltó emberek.

felucca02 2020.02.29. 06:34:04

@rallus: Ezredszer jön vissza ez a baromság. Mi köze van a növekedésnek ahhoz, hogy mennyit lopnak el? Ha növekszünk, akkor lehet lopni, csak akkor tilos, ha nem növekszünk?
Vagy hogyan van ez, megmagyarázod? Tényleg, jóindulattal kérdezem....

BiG74 Bodri 2020.02.29. 06:35:26

Miért nem lehet ezt a nemzeti konzultációt valami frankó puha papírra nyomtatni?

felucca02 2020.02.29. 06:40:52

@B.Log: Ez príma ötlet, ezt fogom tenni, száz példányban fénymázolom
Az egyetlen gond, hogy a vissza nem küldöttel száma meg fogja haladni a többlet-visszaküldöttek számát, ebből pedig az jön ki, hogy majdnem mindenki lelkesen konzultált.
Hát, nem marad más, mint kicelluxszozni a kapura, hogy a kurva anyátokat....

felucca02 2020.02.29. 06:44:50

@B.Log: Ez príma ötlet, ezt fogom tenni, száz példányban fénymázolom
Az egyetlen gond, hogy a vissza nem küldöttel száma meg fogja haladni a többlet-visszaküldöttek számát, ebből pedig az jön ki, hogy majdnem mindenki lelkesen konzultált.
Hát, nem marad más, mint kicelluxszozni a kapura, hogy a kurva anyátokat....

felucca02 2020.02.29. 06:58:59

@rallus: Egy csöppet túlteng benned az összeesküvéselméletek iránti vonzalom. Csak finoman figyelmeztetlek. Onnan ismerheted fel a rád leselkedő veszélyt, hogy ha tíz adott problémádra tízszer "Gyuri bácsi" nyomul előre az agyadban, mint okozat. Én a helyedben már gyanakodni kezdenék magamra, no de te fideszes vagy, nektek szűken mérték az önreflexió képességét.

rallus 2020.02.29. 07:04:56

@felucca02: Mennyit növekedtünk 2002 és 2010 között? Mennyit növekednek most az ukránok?
Mennyit növekedünk mi?
Megtalálod azt a tényezőt, aminek ez a hatása?

rallus 2020.02.29. 07:12:18

@felucca02: lehet, hogy igazad van...
Nyilván csak fatális véletlen, hogy a világ lakosainak 1,2 százaléka birtokolja a föld teljes vagyonának jóval több, mint a felét és ez az arány egyre gyorsulva javul a számukra.
Butaság volna feltételezni, hogy ők igyekeznének befolyásolni a történéseket, hiszen van mit enniük, nem érdekli őket a dolog és ha érdekelné is, nem találnának ügyintézőket, független sajtómunkásokat és hasznos idiótákat...akik összeesküvés mentesen dolgoznának értük...

felucca02 2020.02.29. 07:22:05

@rallus: A következő tényezőket nem veszed figyelembe:
1. A "növekedésben" azok a közpénzek is benne vannak, amiket aztán ellopnak. A lopás előtti állapot. Nincsen olyan mutató, hogy mekkora lenne a növekedés, ha a közpénz nem vált volna magánvagyonná.
2. A növekedésbe beleszámít az építőiparba pumpált kormányzati pénz.
3. A növekedésbe beleszámít az eu-tól kapott támogatások összessége, ebből egy fillért sem hagyunk ott.
4. Azonkívül tényleg van növekedés, jól látod. Miért is ne lenne?
5. A kurva nagy tévedésed ott van, hogy azt gondolod, hogy az elbaszott intézkedéseknek (időhiány miatt nem sorolom őket, de tudod, mikről van szó) egyenes következménye a növekedés. Nem, a szomorú ebben az, hogy ezeknek ellenére van növekedés.
6. Chilében Pinochet alatt kurva nagy növekedés volt, ebből szerinted az következik, hogy gazdaságilag helyes intézkedés stadionokban írókat agyonlőni. Gratulálok.
7. Fenntartásokkal, de Sztálin alatt a Szovjetunió ipari állammá és nagyhatalommá vált, ebből szerinted az következik, hogy gazdaságilag helyes dolog volt a csisztka. Megint csak gratulálni tudok.

felucca02 2020.02.29. 07:29:37

@rallus: Értem, tehát amikor gyuribácsizol, akkor a rettenthetetlen kommunista hőst kell tisztelnünk benned, aki elhozza az igazságosságot a föld lakosainak, úgy, ahogyan ezt a havannai VIT-en is meghirdettétek már. Világbéke is lesz. Szuper! Megyek, rohanok nemzetikonzultálni, meg viktorraszavazni!
Azt viszont remegő térdekkel merem csak megkérdezni, hogy Mészáros gazdagodása hogyan illeszkedik ebbe a jó kis szocialista-kommunista-internacionalista felbuzdulásba? Ő a magyarok vagyonának hány százalékát birtokolja, és milyen teljesítmény alapján?

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 07:42:34

@felucca02: bosszuld meg a konzultaciot, mer nembukott meg

meg kell mutatni hol lakik az Uristen

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 07:44:28

@felucca02: 1. a novekedesben (a minusz 7%ban) is benne volt amit elloptak, meg a mostani plusz 5%ban is

ha ha ha

csak nehez elhazudni hogy brutto 200bol, lett brutto 400, tobb nettoval mint korabban

ha ha ha

korxi 2020.02.29. 07:45:03

"Egyetért-e ön azzal a megállapítással, hogy strómanom és rokonaim útján én loptam el a legtöbb pénzt a magyar történelem eddigi vezetői között?"

Erre lehet igennel vagy nemmel válaszolni. Ilyen kérdés miért nincs? Csak úgy nemzeti konzultációs jelleggel.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 07:51:30

Bizony mondom nektek, a magyaroknak addig leszen jo dolga, amig Viktor az El Presidente. Amint megbukik, kb. 2-3 ev es jon vissza a coresz, a megszoritas es az eves gazar-emeles, meg a frankos uzsorahitel....:)

Mint 2002ben....2006ig meg tartott vmi az Orbani konjunkturabol, de akkor mar kozmetikazni kellett a statisztikat meg szenvedelyes hazugsagbeszedeket tartani, utana meg szemkilovetest

Ezt akarjatok megint? Ha ha ha

rallus 2020.02.29. 07:52:42

@korxi: Az lenne az igazi kérdés, hogy kötelesek legyenek e a választók befizetni az államkasszába azt a pénzt, amit a választottjaik eltüntettek! Ehhez elég lenne az EUSTAT adatait figyelembe venni.....
Ráadásul ebben egyetértés lenne, mert a ballibek becsületesek....

rallus 2020.02.29. 07:54:59

@Nincs közöttünk csicska: Vannak, akik ezt akarják, ők választották meg Karácsonyékat...
Mernék fogadni a várható "eredményekre"!

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 08:00:16

@korxi: lipsik is tarthatnanak nemzeti konzultaciot, de ok batran nem tartanak (lehet h felnek hogy nem erdekelne senkit)

ha ha ha

rallus 2020.02.29. 08:05:41

@felucca02: Hagyjuk a rizsát!
2010 ig nem növekedtünk, most igen. Mi az oka?
Ez miért szomorú neked? (ez költői kérdés volt...)
Gyuri bácsi nemzetek, emberek kifosztásából gazdagodott meg, (némi bennfentes információ segítségével..) most miért lenne a jótevőnk?
Minden szőrevesztett ballib rá van uszítva Mészárosra, de eddig csak valami fakivágás merült fel konkrétumként. Sajnos még milliónyian vagytok, az irigységetek a régi, miért nem tárjátok fel a tényeket?

BiG74 Bodri 2020.02.29. 08:07:21

@felucca02:
2002-2010 között a vezetés óriási hibái között van ténylegesen, hogy nem lépte meg a személyi jövedelemadóról a fogyasztási adó felé való áttérést. Az is, hogy az akkori mindent ellenző ellenzéknek teret adott. Idézőjelesen pedig az is, hogy próbált az egészségügyben, oktatásban lépni, javítani.

rallus 2020.02.29. 08:19:32

@BiG74 Bodri: Miben adott teret az ellenzéknek?

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 08:31:15

En Vasarnap azert szoktam elmenni a templomba, hogy kifejezzem a halamat, amiert beke es boldogsag van, es egy civilizalt orszagban elhetek 45 plusz 20 elqrt ev utan.

A sikatorokbol ugyan meg behallatszik a bolsi kutyak elhalo vonyitasa, de evrol evre kevesebb van, dogolnek ehen szepen sorba.

Amelyik meg mindig el, az meg intezett a butapestieknek a metrora klimat. Ja nem csak megduplazta a sajat fizeteset! Ha ha ha

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.02.29. 08:48:32

ásít
hat ez roppant unalmas iras volt.

felucca02 2020.02.29. 09:04:39

@Nincs közöttünk csicska:
Nem értesz semmit.
Már majdnem elkezdtem magyarázni, hogy megérthesd, de aztán rájöttem, hogy egy sima troll vagy, aki komplexusait kiélni jár ide. Hát annak nem fogom jártatni a szájamat, nem ér annyit.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 09:13:24

@felucca02: Telleg nehez megerteni, hogy Orbanek tobb lopasabol marad tobb az ecceru embereknek

Ezt meg egy ejjel nappal hazudozo bolsi sem magyarazza meg ecceruen

felucca02 2020.02.29. 09:23:27

@rallus:

"....2010 ig nem növekedtünk, most igen. Mi az oka?..."

Természetesen 2010-ig is növekedtünk, meg azután is. De azt is mondhatom - hogy boldog legyél - hogy most azért nagyobb a növekedés (nem azért nagyobb, de a kedvedért megmaradok ezen az egyszerű síkon, mert te csak ezt érted), mert most kiváló szakemberek foglalták el a gazdasági kulcspozíciókat.

Tehát a mérleg egyik serpenyőjében van egy kiváló gazdasági teljesítmény, a másikban pedig van egy, a társadalmat a velejéig lerohasztó, korrupt (ez tán nem vitatható, még te sem vitatod), hataloméhes, a személyi kultusz peremén imbolygó, romlott ideológiákkal, propagandával operáló, horthy-restaurációs hatalomgyakorlás.

Én, mint értelmiségi, megéltem 2010 előtt is, és megélek most is, a fejemből. Lehet, hogy a gumigyári munkás most jobban él, legyen így. Engem, mint értelmiségit nem lehet megfőzni azzal, hogy akkor ennyi volta nettó, most meg amannyi, mert leszarom. Amit nem szarok le, az a társadalom szellemi és kulturális lerohasztása, amit magam körül tapasztalok, ami megbocsáthatatlan bűn, és aminek fényében nulla értéke van szememben annak, hogy akkor ennyi volt a nettó, most meg amannyi.

Pláne, hogy azért van szó arról, hogy mikor mennyi volt a nettó, és mennyi volt a növekedés, hogy a másik serpenyőben lévő mocsokról ne legyen szó.

Oké, ti a mocsokra nem vagytok érzékenyek, nektek a nettó számít. Akkor nézegessétek a pénztárcátokat és zabáljátok a mocskot, mert láthatóan ízlik. Én nem kérek belőle, mert nekem más az ízvilágom.

Hogy mi szomorú nekem? Az a helyzet, hogy leírok egy mondatot, és az értelme nem hatol el a tudatodig. Így nagyon nehéz kommunikálni. Sőt, felesleges. Olvasd még egyszer, hátha valamikor megérted.

Ja, és ha kérhetem, ne kezdj gyurcsányozni, mert nagyon mellélősz vele.

felucca02 2020.02.29. 09:26:50

@Nincs közöttünk csicska: Semmi baj. Ha neked a Keresztapa eleget juttat, akkor a Keresztapa híve vagy. Fogsz is te foglalkozni azzal, hogy honnan van az a pénz, ugyan!
Sorry, ez másik szint, hagyjuk egymást békén, kösz!

Önállóan gondolkodó 2020.02.29. 09:29:58

@Nincs közöttünk csicska: a véleményed tiszteletben tartom, de nem megfelelő stílus esetén moderálás lesz...nem szeretném. Köszönöm.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 09:30:44

@felucca02: Lassuk a szamokat

Egy fore juto realkereset 1990 = 100

2002 - 108
2010 - 122
2018 - 172
2019 - 183

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Ha ha ha

Ha NEKEM Zorban eleget juttat, ha ha ha

Muhammad Balfas 2020.02.29. 09:34:35

Visít a lippschi had. Ismét defenzívába kerültek és népszerűtlen álláspontot kell védeniük..:)

Önállóan gondolkodó 2020.02.29. 10:00:23

@Muhammad Balfas: szi. Ez a blog szeretne értelmesen beszélő emberek platformja lenni. Még egy ilyen jellegű komment és kimoderálom, ne haragudj. Ha nem fogod fel, hogy miről szól, akkor ne vedd fel ezt a "tempót". Kösz!

Willkommenskultur 2020.02.29. 10:10:10

A teremto segitsegul kuld parezer (milio?) menekult migribevandorlot Orban Viktornak...mar ugy tunt, hogy a Fidesz elveszti a kezdemenyezest, es szoros lesz 2022.

Most azonban, hogy Erdogan kisegiti nemi migrivel Orban Viktort, nem kell felni. Minimum 2/3 lesz a Fidesznek, ha nem tobb. Attol fugg mennyi lesz a migri, mert hat az utobbi 3 evben annyira elfogytak mar, hogy a fidelitaszosok mentek at szerbiaba hogy Magyarorszagra szokjenek.

Keritest, keszultseget is beszamitva eddig olyan 100 millio lehet egy darab migri tavol tartasa, es abbol hany kornyezetvedo legkondit is vehetne karacsonyi a metroba?

ebella2 2020.02.29. 10:20:32

@Nincs közöttünk csicska: Dehogy nincs. A Köpcös csicskásai vagytok mind, akik egy kis morzsáért (kevesebbért mint a V4 másik három országának polgárai, jóval kevesebbért a lengyelek most vezetik be a 13. és 14. havi nyugdíjat, a fizetéseik pedig évek óta jobbak pedig a GDP-jük kb mint a mienk), eladjátok a szabadságotokat is és újra vállaljátok a jobbágyság biztonságát az önálló élet helyett. Olcsó szánalmas csicskások vagytok, ha tagadjátok is.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2020.02.29. 10:22:39

Az a baj h az ellenzek fosik Orbantol, nem mernek neki ellent mondani. Pedig, a multikulti a jovo egyetlen utja ezt mindenki tudja.

A legmultikultibb varosok adjak a legmagasabb eletszinvonalat, es a "homogen" videkiek meg tehenszart lapatolnak (sot azt is esznek a szegenyebb helyeken), na ezek szavaznak az olyan szelkakas gazemberekre mint Orban.

Ki kell allni, es el kell mondani hogy Soros Gyorgy filantrop a legnagyobb magyar hazafy, es csakis az o nyilt tarsadalma biztositja a vilagbeket es a magas szintu eletet.

Ehhez persze nincs toke az ellenzeknek, hogy ezt jol kijelentse.

BiG74 Bodri 2020.02.29. 10:22:49

@rallus:
Módosítgathatta volna ő is a jogszabályokat, hogy egy díszlet ellenzék legyen.
Neki mehetett volna a fideszes hátországnak, ellehetítlenítve.
Megszüntethette volna az alkotmánybíróságot, ne legyen hová szaladgálni kéthetente a fityiszeseknek.
Stb stb.
Ugyanakkor ez mind idézőjeles, mert amit a fityisztől nem nézek el, azt mástól sem.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 10:25:03

@ebella2: 1. lengyeleket nem lehet valasztani Orban helyett, csak ballipsiket

2. szamokhoz mit szolsz? (amihez en forrast, Te rizsat keszitettel csatolmanykent?)

Ha ha ha

BiG74 Bodri 2020.02.29. 10:27:00

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:
Provokatív és egyszerű, mint egy bot. Az ellenzék széles skálán mozog, csak egy fityiszes troll alkalmaz ilyen egyszerűsítést.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 10:27:30

@BiG74 Bodri: Egyiket sem tudta volna megtenni a ballipsi kormany, hiszen tobbsege alig volt (2/3os tortenetekhez hozza se erhetett), es egymast is puccsoltak folyamatosan a diplomas es diplomamentes komcsik

ha ha ha

eqlessootista 2020.02.29. 10:31:54

momentum.hu,
ketfarkukutya.hu
dkp.hu
lehetmas.hu
jobbik.hu,
mihazank.hu
stb.
Ezekről válaszoltak már / megkaták már e fenti blog-ot?

eqlessootista 2020.02.29. 10:39:09

... megkapták már?
Tehát velük közvetlenül is kéretik kapcsolatba lépni.
Olvasó emberek azok (egyáltalán) vagy csak statiszták a pártállam adta fizetésből?

Önállóan gondolkodó 2020.02.29. 10:42:35

@eqlessootista: Na hát ez az.... "eltaláltad"... :-(

BiG74 Bodri 2020.02.29. 10:43:28

@Nincs közöttünk csicska:
Ez mondjuk igaz, de már megtanulták a leckét és a jogi háttér is megvan, hogy fájjon.

korxi 2020.02.29. 10:45:15

Ugye itt is azt látom a fideszhozzászólóktól (hogy az illető magánvélemény kifejtőjeként, vagy kommentelő pártmunkásként van itt, az most tökmindegy) hogy: Gyurcsány lopott? -> takarodjon.
Orbán lop? -> semmi gond nincs ezzel, Gyurcsány is lopott.

Engem az különböztet meg a fideszesektől, hogy van egy erkölcsi mércém. Ami szerint lopni, lenyúlni bűn. Akkor is bűn ha X lop és lenyúl, akkor is bűn, ha Y lop és lenyúl.
És ez azt is jelenti, hogy ha X takarodjon, mert lopott, akkor ha Y lop - ha van egy erkölcsi mérce, amihez tartjuk magunkat - akkor Y is takarodjon. Ez voltaképpen ilyen egyszerű.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 10:50:42

@BiG74 Bodri: Jo komcsi holtig tanul, de 2/3 nelkul semmire sem megy

Lathatjuk karigerinel - nem szamoltattak el senkit, sot meg Bayer Zsocat se tudjak kirakni a berlemenybol

Elmeleti lopsi kormanyvaltas eseten szinten kemeny elszamoltatasra szamitok, foleg hogy Polt meg vagy 9 evre ki van nevezve, meg Matolcsy is, hozzajuk se tudnak erni 2/3 nelkul

Hacsak elo nem kaparjak Keller Lacat, ha ha ha

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 10:54:47

@korxi: Senkiut nem az erdekel, ki mennyit lopott.

Mindenkit az erdekel, hogy neki mennyi jutott. Demokraciaban az gyoz, aki tobb embernek lopott, vagy ezt elhitette veluk.

Ebben a lopsik vert helyzeetbol indulnak mert ok Sorosgyorgynek lopnak jutalekos rendszerben.

korxi 2020.02.29. 11:01:06

@Nincs közöttünk csicska: : tehát amikor Orbán a strómanja nevének magának, valamint rokonainak lop, hűbéreseinek lop, akkor tulajdonképpen nekem lop?

felucca02 2020.02.29. 11:02:41

@korxi: Ehhez nagyon csatlakozom! Nem értem, ezen a faék-egyszerűségű dolgon mit nem képesek megérteni.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 11:12:33

@korxi: errol a valasztokat kellene megkerdezned

itt vk. pl. en, a lipsi-lopsik elloptak tolem par milliot SZJAban, meg szochoban, meg kisvallalkozoi adoban meg ciganytartasi illetekben (csaladi potlek szocpol), plusz felvettek a nep neveben oriasi hiteleket, a visszafizetest meg rahagytak az utodaikra

ezert nekem tokmind1 mit magyaraznak a lopsik LOLO urrol, mert annak ellenere hogy szakertoi kormanyzasuk idejen nem volt LOLO ur, nekem valahogy megse jott ki a matek

Ha ha ha

korxi 2020.02.29. 11:21:43

Hát adózni sajna most is kell (én az elmúlt 10 évben minden évben egyre többet adóztam) szja-ban, szochoban, stb.
Szóval mondandód lényege, hogy nincs semmi gond azzal hogy Orbán a strómanja nevére, rokonainak lop, mégpedig azért nincs gondod vele, mert neked korábban "nem jött ki a matek" ?

cavalry 2020.02.29. 11:22:44

Az emberek normálisak ami a hülye szinonimája (állapította meg egy pszichológus-közgazdász és kapott érte egy Nobel díjat). Felesleges a locsogás, a "nép" sík hülye, ezért csak hülyeséggel lehet manipulálni.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 11:29:44

@korxi: Az hogy Orban stromanja-e, a fantaziadra bizom, hiszen egy kormanyvaltas eseten garantaltan a haja szala se gorbulne. Ahogy Simicskae se gorbult, meg senki mase se. Meg Bayert se tudja kivagni Kamugeri a varban berelt lakasabol.....

Szoval meg ha kormanyt valtanank is, ezekkel semmi nem fog tortenni.

Azaz azt nezem, en mikor fizettem tobb adot, es nana hogy a bolsi lopsik idejen, te nyilvan valami kivetel lehetsz hogy neked a lopsik idejen vontak le kevesebbet, a valasztok maskepp latjak

Ha ha ha

korxi 2020.02.29. 11:46:47

Mészáros Lőrincnek akkor görbülne meg a haja szála, de nagyon, ha egyik reggel abban a téves tudatban ébredni, hogy azt hinné, hogy mindaz ami az ő nevén van, ténylegesen az övé:)

Az hogy mekkora részt vonnak le és mekkora rész marad, még ezer dologtól függhet. Messze nem mindenkinél egyforma, még egy időpontban sem.
De az is baromira nem mindegy, hogy mekkora az, amiből levonnak annyit, amennyit levonnak.
Felőlem levonhatnának kétszer ennyit is, ha ötször ennyire növekedne az, amiből levonnak.
És ebben bizony egyre szharabbul állunk. Mármint a szlovákokhoz, csehekhez, lengyelekhez, horvátokhoz, szlovénekhez, és igen, egyre inkább a románokhoz képest is. Pedig korábban jobban álltunk. Nem, nem azért mert minket nem szeret a Soros, rajtunk kívül meg mindenkit szeret.

Önállóan gondolkodó 2020.02.29. 11:47:29

@Nincs közöttünk csicska: valami egészen parádésan látod a gazdaság-társadalom kérdéskört. Nyilván teljesen mindegy a környezeted, ha neked jobb. Itt környezet alatt nem csak a szomszédjaidat értem. Viszont nincs kedvem ezt elmagyarázni. Mindig jó érzés valakihez képest elhelyezni magad...
Annyit javasolnék, hogy akkor print screen, és mehet a megbízódnak a bizonyíték, hogy jól odaszóltál a lipsiknek. Bár nem tudom, itt mennyi van közülük, de szerintem kevesebb, mint gondolnád.
ÁFÁ-s számlát állítasz ki, vagy csak úgy? :-)

korxi 2020.02.29. 11:48:25

@cavalry: Ez kétségtelenül így van. A nép olyan, hogy amit belenyomnak, az jön ki belőle. Ezt még a jelen poszt kommentjei is bizonyítják.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 11:58:22

@Önállóan gondolkodó: Errol mar csak a valasztokkal kellene elbeszelgetned, akik az elmult 500 ev legnagyobb tamogatasat adtak 2 eve IS a patasnak

Ha ha ha

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 12:01:40

@korxi: meg midig nem lehet szlovakokat, lengyeleket valasztani Zorban helyett, csak lopsikat

Es bizony lopsik idejen nemcsak kevesebbol vontak le %-osan tobbet, hanem meg ez sem volt eleg folyamatosan eladosodtak

Ha ha ha

felucca02 2020.02.29. 12:14:06

@cavalry: Ez zseniális mondás!:)
Ki volt az illető?

cavalry 2020.02.29. 12:29:13

@felucca02: A viselkedési közgazdaságtan alkotói, magyarul is olvasható pár mű.. Több díjat is kaptak. A lényeg az hogy a probléma megoldó gondolkodás nem alap tulajdonság, de tanulható. Az iskolai végzettség lényegtelen, eleve amerikai egyetemistákat teszteltek nagy számban. Ami vicces hogy ugyanazt a mondatot kétféleképpen megfogalmazva 75/25 az arány a kiválasztásra. A lényeg hogy az emberek a veszteséget inkább szeretik elkerülni mint a nyereséget elérni. Ezért sikeres minden migránsozás, fenyegetettség emlegetése, az meg nem érdekel senkit hogy majd a jövőben mi lesz a nyereség. MA ne veszítsünk. Így eladhatsz bármilyen baromságot ha abban veszteség elkerülés van. Lásd C vitamin, yoghurt, és millió élelmiszer, elektromos autó, szigetelés, ablak, stb. A rasszizmus is ilyen. lásd válassz valamit mert akkor majd a Soros nem árt neked. (Soros behelyettesíthető bármivel). Esetleg házasodj meg mert akkor nem leszel egyedül ha öreg leszel (dehogynem). Legyen gyereked (ugyanaz). Válaszd meg O1G-z mert akkor nem lesz baj. Stb. Az ember az egy buta lény, még egy varjú is szarrá veri ha logikáról van szó. Az iskola csak adatokat és semmire sem jó módszereket tanít. Ugyanakkor megtanítható gondolkodni, de a tanárok sem tudnak jelenleg, tehát a dolog reménytelennek tűnik. (hamarabb kipusztul az ember, mint amikorra kijavítható lenne a dolog) Na puff, kit érdekel, de azért vicces.

cavalry 2020.02.29. 12:34:20

@felucca02: Ha meg akarsz dugni egy csajt, akkor mond azt neki, hogy "remélem tudod, hogy a nők 70%-a sosem érez igazi orgazmust, és ez azért van , mert egy bizonyos módszert nem ismernek a fickók, hiszen csak a saját szerszámukkal vannak elfoglalva, teljesen másképpen kell csinálni a dolgot és akkor sikerül". Kipróbálja :) Ha nem sikerül azonnal akkor mond azt hogy ezt sajnos gyakorolni kell a hibás beidegződések miatt, kb 50 alkalom után 100 % a javítási siker és akkor övé lesz a tökéletes orgazmus. Kipróbálja :) . - Egyébként tényleg igaz (esküszöm), de azt most nem írnám ide hogy miért, csinosabbaknak esetleg 25 körül .

BiG74 Bodri 2020.02.29. 12:40:45

@cavalry:
Csaj lefitymálóan: Ki fog ezzel élvezni?
Srác: Ki? Hát én!

rallus 2020.02.29. 12:41:03

@korxi: Te-hibásan- abból indulsz ki, hogy mindenki olyan becsületes, mint a régi komcsik és az új ballibek! sajnos ez nincs így! Te például kinek a nevére mernéd ráíratni a pénzedet, házadat, nyaralódat, földedet és egyéb javaidat? Még az anyádéra sem!
A nav még azt is tudja, mitől szellentettél, nem azt, hogy hol és mennyi földed van. A vagyon átadása sem olyan egyszerű, mint ahogy Simon Gábornak a kezébe nyomták az euró tízezreket a nénikék, amikor indokoltan haladt az "Éhségmenet" élén!
Azt megértem, hogy a nyilas-kommunista örökségként irigyek vagytok, de azért néha gondolkozhatnátok is...
Egyébként a demokrata Medgyessy kormány első hetében az adóhatóság számítógépe véletlenül kidobta Orbán teljes átvilágítását, ami a bolsikra jellemző szigorral azonnal meg is történt és kiderült, hogy túlfizetése volt...

BiG74 Bodri 2020.02.29. 12:46:55

Viccet félretéve, ez nemzeti konzultáció egy nyomorult ökörség. Normális ember nem foglalkozik vele. Lehet játszani a gondolatokkal, hogy mit lehetne csinálni, de valójában az alap fityisz arrogancia szülötte ez is. Ezáltal pont lényegtelen visszaküldöd, nem küldöd, átírod, lebélsarazod stb. Nem számít, az eredmény már most megvan.

Törpvadász 2020.02.29. 12:49:40

@Nincs közöttünk csicska: Ha valaha betette a lábát templomba, akkor Soha nem írt volna ilyen posztot. Ott nem gyűlölködést hypolnak, szemben a posztjával..

rallus 2020.02.29. 12:53:17

@cavalry: A viselkedési közgazdaságtan alkotói kifelejtették a hülyék szempontjait is figyelembe venni!
A szocializmusban a csodás jövőt kínálták a megszorításokért cserébe, hogy majd mindenki annyit ehet, amennyit akar.
Horn Gyuláék szakértőnek mondták magukat, akik majd felvirágoztatnak, aztán Bokros lett a virág...
Medgyessy a "Több pénzt az embereknek...mert a gazdasági helyzet megengedi....
Gyurcsányról már nem is beszélnék, hallottuk a "szenvedélyes igazságbeszédet"
Most Karácsony nyert az ország fővárosában, a szürkeállománnyal túlterhelt Budapesten olyan ígéretekkel, amit esze ágában sincs betartani, de "Amíg lószar van, veréb is van..."

Aztán majd megint jöhet a Fidesz, hogy kivakarja a fővárost a szarból, amibe önként merült nyakig...

Törpvadász 2020.02.29. 12:55:51

@Nincs közöttünk csicska: Akkor Orr bán és sleppje lenne a jó tolvaj?..??? Vagy hogy is van ez? Mert szanaszéjjel lopták magukat. Akkor az adósságállomány ma Mon, hogy ihaj, MLölős cégeké meg pláne, de nem baj, mert ezt konjunktúrában csinálták, igaz, lehetne jobb ma Mo, de sebaj, Orr bánnak szabad szanaszéjjel lopni mindent, mert egy igazi populista és szemérmetlenül hazug embernek mindent szabad, ha elég nacionalista...És még mindig nem értik, mi velük a baj.

rallus 2020.02.29. 12:57:21

@BiG74 Bodri: Valóban van egy kategória, akiknek nem érdemes megkérdezni a véleményét...

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:05:46

Be kell fogadnunk egyebkent Recept 4 millio menekultjet, es ezt nagyon komolyan gondolom, ez humanitarius kerdes.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:07:07

@Törpvadász: En barmikor gyulolkodok az orszagronto lopsik ellen, evszazadok ota ezt csinalja a csaladom

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:08:02

@Törpvadász: Jo lenne valami teny, a meseket mar hallottam ezerszer

Pipas 2020.02.29. 13:10:07

@korxi: "Hát adózni sajna most is kell (én az elmúlt 10 évben minden évben egyre többet adóztam) szja-ban, szochoban, stb. "

Tehát egyre többet keresel. Gratulálok, csak azt nem értem miért tiltakozol ellene. :D

korxi 2020.02.29. 13:18:36

@Pipas: Nem nyert, a bevételtől és eredménytől függetlenül emelkedett a közteher százaléka. Bár ezt semmilyen óriásplakáton nem hirdették, ez tény.

BiG74 Bodri 2020.02.29. 13:22:02

@rallus:
Milyen vélemény kérdezésről beszélsz?
Pl. Szeretné-e Ön, hogy a blogokon megjelenő alapvetően provokatív, láthatóan szellemileg leépült, vagy fel sem épült hazaáruló, a blogokat folyamatosan lealacsonyító vulgáris vitákba taszító fideszesek továbbra is kommentelhessenek?
A jelzőket ne vedd komolyan, csak a példa kedvéért tettem bele, hogy érzékeltessem a nemzeti konzultáció egyírányú kérdéseit. Azt is hozzá kell tennem, hogy ezer helyen ahol a post végén lehet szavazni, nagyon sokan nem szavaznak, mert a felajánlott pontok egyike sem elfogadható. A nemzeti konzultáció egy nagy rakás trágya érzelmes tejszínhabbal a tetején.
De igazad van, van olyan kategória, és ezt ne is felejtsd el!

marosy 2020.02.29. 13:24:22

Szánalmas a bolsevik tetvek vergődése.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:30:45

En mar annyira unom a ballipsik vergodeset, es hogy a Fidex mindent megnyer, nem is kicsit, hogy ugy dontottem bevandorlasi ugyekben mostantol a lipsiket segitem a forumokon.

Gazdasagi dolgokban nem, de az most mas kerdes. Szoval tamogatom a multikultit es a menekulteket, nepessegcseret, van 1000 ervem ra, a lopsikra meg rafer a segiccseg.

rallus 2020.02.29. 13:34:40

@BiG74 Bodri: Szerencsére a ballib szavazók és a jóvoltukból kormányzó ballib vezetők együtt már annyi jót tettek hazánk érdekében, ( Soroljam? Kun Bélától rákosin át Gyurcsányig?) hogy minden további cselekedet csak kárt okozna!
Ne küldjétek vissza, csináljatok belőle csákót, vagy tépessétek szét az okossága miatt méltán népszerű Bangónéval a Parlamentben.
Egyet ne tegyetek, ne törjétek a fejeteket rajta, mert már így is van bajotok elég...

Világít a torony 2020.02.29. 13:35:53

Csupán a lényegről nem esik szó, erről:
"...adjanak meg 1, azaz egy darab postacímet, ahova az önérzetéért aggódó, és ne adj'Isten a Hazáját féltő honpolgár vissza tudja küldeni a lezárt borítékot. Vagy adjanak meg egy helyet, ahol ezeket le lehet adni. Mondjuk akár városonként és/vagy kerületenként. Majd amikor lezárul az egész, számolják össze, és jöhet végre egy tényleg ütős sajtótájékoztató. Felhatalmazással. Számokkal."
A Fidesz trolljai, a csicskák (az egyikük hiába is tagad) keményen dolgoznak azért, hogy eltereljék a figyelmet arról a diktatórikus törekvésről melyben a kormány, a törvények felettinek nyilvánította ismét önnön magát és ezt reményei szerint meg is szavaztatja az agyatlanok tömegeivel.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:40:08

@Világít a torony: A torvenyt Orban Viktornak hivjak, mert a zemberek ra szavaztak, ilyen a demokracia.

Orban Viktor az elmult 500 ev legnepszerubb miniszterelnoke, es egyben az elmult 170 ev (1848tol van miniszterelnok) leghosszabb ideje uralkodo demokrataja.

Venesz 2020.02.29. 14:05:50

@rallus: És a kormányt ki számoltathatja el? Az nem számít, hogy ők hova teszik a mi pénzünket?

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 14:11:24

@Venesz: A valasztok 4 evente bearazzak a lipsiket, nem voltal Magyarorszagon az elmult15 evben?

Venesz 2020.02.29. 14:34:48

@Nincs közöttünk csicska: De voltam, és érzékeltem, hogy a választások csalással történtek. Neked nem tűnt fel?
Két választás között a kormány nem ellenőrizhető, választáskor meg csalnak. Csúnya vége lesz ennek.

BiG74 Bodri 2020.02.29. 14:37:20

@rallus:
Se kun bélát, se rákosit nem választották, ahogy hortyt sem. És nem tudom mi a tökömnek kalandozol visszafelé, talán hogy parttalan vitát generálj.
De ismét igazad van kár az ellenzéknek ilyenen agyalni. Ez a fajta nemzeti konzultáció az igen egyszerű embereknek van kitalálva. Ilyen pályára nem kell az ellenzéknek kimenni. Rengeteg ember van aki dühösen, vagy csak rezignáltan kivágja a kukába a konzultációs íveket. Az ellenzéknek őket kell megkeresnie, nem azon boldogokat akik alig várják a nemzetmentő kérdéseket.

Világít a torony 2020.02.29. 14:37:39

@Nincs közöttünk csicska: Még most érted, miért vagy egy agyatlan csicska?
Mert agyatlan vagy.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 14:39:37

@Venesz: Feltunt hogy Kamugeriek csaltak, de azt nem gondoltam volna hogy lesz pofaja NEMKLIMAS metrohoz!

Ket valasztas kozott mikeppen szeretned ellenorizni a kormanyt? Vagy hogy volt ez 2010 elott, tudod, en akkor szulettem, igy emlekem sincs mar a demokrata haladasrol...:)))))

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 15:10:39

@Venesz: meg a reszegen vezeto statisztika is rosszabb vot a lopsi qrmany idejen....pedig isten bizony akartam talalni vmit amiben jobban teJJesitettunk

Ittasan okozott személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma és aránya

2010 1883 11,5%
2011 1 645 10,4%
2012 1 698 11,2%
2013 1 662 10,6%
2014 1 601 10,1%
2015 1 577 9,7%
2016 1 592 9,6%
2017 1 402 8,5%
2018 1 442 8,5%
2019 1 377 8,3%

Elkepeszto ez

Pipas 2020.02.29. 15:27:41

@korxi: "Nem nyert, a bevételtől és eredménytől függetlenül emelkedett a közteher százaléka. Bár ezt semmilyen óriásplakáton nem hirdették, ez tény."

Minden évben emelkedett az szja? Hát aligha hinném, hogy ez igaz lenne. :D

cavalry 2020.02.29. 15:42:25

@rallus: Nem felejtettek ki azok semmit, azért járt a Nobel díj. Saccra megbukott egy csomó társadalom tudomány is e miatt (közgazdaság, jog, stb.) Ezek nem tudományok. Az ember olyan mint a cápa, amikor körbeúszik az akváriumban azt hiszi hogy arra még sosem járt, ahol éppen van - és milyen izgalmas a táj.. Hiába hívod libsinek, meg akárminek az embereket, egyformán sík hülye mind átlagosan. Az emberek közül kb 0,001 arányú a kreatív elmék részaránya, ez a pár ember csinált mindent amire a sík hülyék büszkék hogy az "ember" milyen okos (vagyis ők is). Ezért tanítják az iskolában a "nagy embereket" hogy magukra vegyék a hülyék is a dolgot és legyen önbizalmuk vezetni a kamiont. Egy mondatot nem tudnak itt az emberkék leírni ami nem baromság (kivételek mindig vannak és az mindig Te vagy !!! (bárki) - így érezheted azt hogy a többiek a hülyék te nem :) .

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 15:47:50

@cavalry: Mondjuk ez pont hulyeseg mert nem a kreativ 5letemberek szoktak megcsinalni az 5leteket, lasd Cukorberg vagy Edison...

Venesz 2020.02.29. 15:52:56

@Nincs közöttünk csicska: Na ebben jobb az Orsós társaság. És még miben?

cavalry 2020.02.29. 15:57:15

@Nincs közöttünk csicska: Más az ötlet , vagy találmány, felfedezés és más a megvalósítás. Sokszor van az hogy a feltaláló nem is keres a dologgal semmit. Végtére is a hasznosulás a lényeg. A megvalósítás tőke igényes. Ma picit jobb a helyzet, mert vannak kockázati tőke befektető cégek, közösségi finanszírozás, részvénytársaságok, pályázatok, szakmai és pénzügyi befektetők. Ha nincs találmány akkor hiába minden. A nép azt sem tudja hogy működik a telefonja, csak nyomkodja és ez elég is neki.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 15:57:59

@Venesz: En meg ott vagyok leakadva hogy ket valasztas kozott ellenorzod a kormanyt. Ez meg mindig erdekel, szeretnem ha elmeselned hogy hogyan megy ez abban az orszagban ahonnan jottel.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:02:50

@cavalry: "Ha nincs találmány akkor hiába minden. " - ez nem igy van, az 5let szvsz a vallalkozas legertektelenebb resze. A kockazati tokesek sem 5letekbe, hanem rendszerekbe fektetnek, amit nem kreativ emberek, hanem un. uzletemberek dolgoznak ki es visznek el (vagy nem) a sikerig.

Masreszt sikeres bizniszhez boven eleg egy szar 5let is, ha a rendszer jo. Erre is rengeteg pelda van a mekdonalctol a Norbiapdetig, vagy a Nike-ig, ezekben az 5let nulla faktoru.

Persze ettol nem kizart hogy egy jo 5letet sikerul penzze tenni!

rallus 2020.02.29. 16:14:05

@cavalry: Falun lakom és az emberek döntő többsége képes logikus döntést hozni, hiszen állandóan alkalmazkodniuk kell a természethez és a gyorsan változó külső körülményekhez. Falun sosem választanának meg egy Gyurcsányt, vagy egy Karácsonyt, még 5%-ot sem érnének el.
A nagyváros más, ott ráérnek az egyre ostobább TV csatornákat nézni és azt hiszik, hogy mindig lesz kenyér....ráadásul szépség alapján választanak politikust...

Venesz 2020.02.29. 16:15:53

@Nincs közöttünk csicska: Egy normális országban működik a fékek és ellensúlyok rendszere, és ott a kormány nem garázdálkodhat büntetlenül. Ahol az ügyészség, az alkotmánybíróság, az állami számvevőszék, a médiahatóság stb. stb. fideszes pártkatonákkal van tele, ott lehet lopni gátlástalanul. Néha persze elítélnek egy-egy fideszest is, csak az meg nem vonul be a börtönbe. Bocskay Pétert egy év után végre bevitték, de Veres Margit éli világát. Így megy ez minden demokratikus országban, kivéve az Orbán-rezsimet.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:22:25

@Venesz: Fekek es ellensulyok sosem voltak a magyar alkotmanyban, csak az amerikaiban.

Megse hallottam emiatt rinyat, csak 2010 utan.

Az ugyeszseg, AB, szamvevoszek stb. vezeto tisztsegviseloit a Parlament valasztja a demokraciakban, igy nalunk is. Ha ha ha. Es azt valaszt akit akar, meg akkor is ha ez az ellenzeknek nem tetszik.

Ha ha ha

cavalry 2020.02.29. 16:27:30

@Nincs közöttünk csicska: Ez csak részben igaz. egy mai gyakorlat pld az, hogy ha van ötleted és befogadják, akkor a céget felértékelik 100 millióra, a befektető betesz 20 milliót (20%)+ 50-t még és ha felfut a dolog akkor új befejtetés jön és lassan kivezetésre kerül vagy kis százalékra olvad a találmány részesedése a forgalomból. Csak a kis rész lehet pár száz millió vagy sok milliárd is. Most nem sorolnám a példákat. A Norbi hülyeség az vicc.. Szóval a csúcs lottó 5 találat az semmiség egy jó találmányhoz képest. Nyilván az adott termék db. értéke és az eladott darabszám a fontos, meg a piac perspektívája. Na most ehhez arányítsd a munkavégzéssel elért jövedelmet akár egy egész szakmai pályafutás alatt is. Az nulla ehhez képest.. Nézz körül a szoftver világban.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:31:00

@rallus: Mert csak az M1et nezik es se penzuk, se igenyuk nincsen a magas muszlim kulturara vagy a zinternetre.

Zorban es a 40 rablo tuszul ejtette Magyarorszagot!

Venesz 2020.02.29. 16:36:35

@Nincs közöttünk csicska: Röhögjél csak. Amíg teheted.
Valóban a parlament választja a tisztségviselőket, csak éppen jól nevelt kormányfő nem jelöl olyan palikat, akik messze vannak a semlegességtől. Ezt nem bünteti a törvény, mégsem illik, mint ahogy társaságban szellenteni sem illik, de a BTK nem rendelkezik róla. Rád férne még egy kis tájékozódás, nem csak a pártmédia és pártsajtó létezik. Game over.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:39:35

@cavalry: persze ez mind oke, csak nem a talalmany maga er sok penzt hanem a halozat, ami eladja (mobil software eseten pl. a 3 mobil store). Az elado halozat nem visel semmi kockazatot, ha nem toltik le elegen, max. leveszik a menubol, es a fejleszto bukta a mutatvanyt. Ha meg beut a dolog, akkor kaszalnak mind2en. Ha ha ha

Ez egyforman igaz hamburgerre meg software-re is. Ki ne tudna jobb burgert csinalni, mint amit a McDonalds csinal? Ez a termek, kb. mindenki tud jobbat csinalni otthon. De maga a rendszer, ami eladja ugyanazt a szart a kinai parasztnak meg a kovbojoknak, na az nem piskota.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:42:38

@Venesz: Nem illik, megnevettettel. Ha ha ha

Mondtak anno Simicska ugyeire is a lopsik, hogy nem illik ilyet. Aztan, amikor Simicska osszeveszett a vezerrel, mar nem mondtak hogy nem illik, hanem azt hogy haver vagy Lajos!

HA HA HA

cavalry 2020.02.29. 16:43:24

@rallus: Én a II ker-ben is lakom meg faluban is (Balaton). Ismerem az emberek dolgait, és nem látom azt hogy fogalmuk lenne bármiről. Képzetlenség van átlagosan, megesznek minden baromságot. Beszélgetés közben persze felébrednek hogy amit hittek az nyilvánvaló hülyeség, de ki ér rá arra hogy felvilágosítson embereket tömegesen (pénzügyek, gazdaság, stb.) A saját életük alakításában, vagy agrártechnológia stb. is elmaradottak, még a cégek is. Öntözés nulla !!!!!!!!! , talaj művelés elmaradott technikával megy, a gyümölcsösök kiszáradnak, stb. A klíma változásra késve fognak reagálni. Káosz van. A népesség jó része kiment dolgozni külföldre, a kocsma is üres.

cavalry 2020.02.29. 16:50:10

@Nincs közöttünk csicska: Az erős találmány az, amire sok embernek vagy cégnek van kényszerítő szükségszerűség folytán szüksége világszerte, és nem tudja vagy nem akarja, nem éri meg stb. megkerülni, védett, utánozhatatlan, és tömeg gyártható, magas a profit aránya, elérhető az ára tömegeknek, és tartósan van a piacon. A hálózat stb. jó ha van, de ma már az online rendszreken is jelentős az eladás, ebay, alibaba, aliexpress. stb. Direkt olyan dolgokat találok ki ami a fentieknek megfelel. Amin sok profit van azt mindenki szívesen árulja. Az összehasonlításnak is kitűnőnek kell lennie a jelenleg a piacon lévőkkel kapcsolatban.

Pipas 2020.02.29. 16:50:47

@Venesz: "Egy normális országban működik a fékek és ellensúlyok rendszere"

Kamu. Hogy pontosabb legyek az igazi skót érvelési hibát követed el. Az a normális ország szerinted, ahol működnek a fékek és egyensúlyok és normális az ország mert működnek a fékek és ellensúlyok.

A valóságban minden ország csinál iszonyatos baromságokat, csinált a múltban és csinálni foa a jövőben is. Magyarországon élsz, ezért a magyarok baromságaira panaszkodsz és közben azon álmodozol, hogy máshol mennyivel jobb lenne. Ja, persze, ha máshol élnél, akkor meg a harmadik országról álmodoznál.

Nézd meg az USÁt, amit Trump csinál, az normális? Éveken keresztül iszított pl. a családegyesítéses bevándorlás ellen, ezzel tüzelte a választóit, ezzel nyert. Aztán a külföldi felesége családegyesítéssel behozta a szüleit. Normális? Trump olyan ostoba tuskó, hogy még focistának is túl egyszerű lenne, ott meg elnök.

Ott vannak az angolok és társaik. Megszavazták, hogy kilépnek az euból, aztán megbánták és utána egy olyan katasztrófális éveken keresztül tartó hercehurcát intéztek, hogy az egész világ rajtuk röhögött. Ez normális?

Lehetne folytatni, de a lényeg, hogy azért nevezed ezeket az országokat normálisnak, mert nem ismered őket.

Venesz 2020.02.29. 16:58:06

@Nincs közöttünk csicska: Hiányos a műveltséged, ha egyáltalán ez a szó említhető veled egy lapon. Simicskát a nevezetes o1g-nap után a Jobbik szerette meg. Na, elegem van belőled, nem tudom eldönteni, hogy ennyire buta, vagy ennyire hazudós vagy. De mindegy is.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 17:04:43

@Venesz: A Simicskista Jobbik nem a ballibekkel politizal egy blokkban?

Ha ha ha

Ezek a lopsik LOLO segget is kinyalnak, ha osszeveszne mar a patassal. Ezert az hogy ki a rezsim kedvenc bizniszmene, a legkevesbe se szamit nekem mikor szavazni megyek. Az se erdekel ki mit lop, az erdekel ami nekem jut.

Ha ha ha

Venesz 2020.02.29. 17:06:32

@Pipas: Nem emlékszem, hogy megneveztem volna bármelyik általad említett országot is.
A te érvrendszered azon alapul, hogy kitalálsz valamit, amit én nem mondtam és elmagyarázod, hogy nem igaz.
Ilyen alapon tévedésben vagy, hogy a mákos tésztát isteníted, mert az bűn rossz.

Venesz 2020.02.29. 17:21:24

@Nincs közöttünk csicska: "Az se erdekel ki mit lop, az erdekel ami nekem jut." Ja, hogy te is lopsz, amióta a kaméleon uralja az országot? Akkor nincs miről társalognunk. Viszlát.

felucca02 2020.02.29. 17:44:40

@rallus: Falun? Teljesen el vagy tévelyedve. A falu ma egy város, ahol ugyanazzal a szarral tömik a hasukat és az agyukat, mint egy nagyvárosban, azzal a különbséggel, hogy a szociális hálózatot a kocsma jelenti a nagyvárosban meglévő számtalan hálózat helyett.
Kár itt előadni a falu, mint romlatlan paradicsom című szappanoperát, ez legutóbb nyolcvan éve volt igaz. Ma a falu a szellemi töpörödöttség szinonímája, ahol egy ember sakkbantarthat kétezret, mondjuk ez elèg szomorú.

vackor1 2020.02.29. 18:02:17

Az egyik iióa jött azzal, hogy mennyivel több most a bruttó meg a nettó.
Valóban most több , mint volt mondjuk 2005-ben, de akkor azonnal tegye hozzá , hogy akkor mennyi volt mondjuk 1 liter benzin, 1 Kg. fehér kenyér és mennyi volt 1 € és mennyi most. Nem, nem a "hivatalos" infláció érdekel, az megint semmire nem jó a parasztvakításon kívül, ezek konkrét számok lesznek.
Aztán amikor megvannak ezek az arányszámok , akkor már csak azt nézze meg hozzá , hogy akkor mennyi pénz jött évente az EU-tól és mennyi jön most. Ez is ad majd egy arányszámot. Ugyan még mindig lenne mit vizsgálni ugyanígy, de ne menjünk tovább , ezek után lehet közölni, hogy mekkora a fejlődés. Szóval, mekkora is ?

A másiknak meg , aki valami olyat írt, hogy 500 év óta a legnagyobb felhatalmazást kapta ez a bagázs.
18-ban 2,6 millió alatti listás szavazott kaptak , 2010-ben meg 2,7 fölöttit, tehát tényszerűen sem igaz , de azért tegyük hozzá rögtön : ezt már úgy kapták, hogy levélben "szavazott" több százezer ( köztük a már nem is élő személy ) külhoni is , senki nem tudja mennyi a valós szám igazából , a választások előtt hirtelen ide-oda bejelentett ezrekről ( tízezrekről ? ) szót sem ejtek , megjegyezve , hogy 2002-ben az MSZP 2, 36 millió fölötti szavazatot kapott az előbb soroltak nélkül...

Kicsit nagy az arc , ellenben nagyon sima az agy , nem csoda ha nem megy a gondolkozás.
Ne fáradjanak ezek a nickek, se elvakult balos , se jobbos nem vagyok , és mivel megválogatom a társaságom , nem szoktam reagálni minimális színvonal alatti nickek marhaságaira , felesleges dolgokkal nem töltöm az időmet. :)

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 18:21:29

@vackor1: kerdesedre valasz is van, realbernek hivjak

1990=100
2002=107
2010=122
2018=173

Van meg kerdes?

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Ha ha ha

BiG74 Bodri 2020.02.29. 19:46:32

@Nincs közöttünk csicska:
Ez a simicskázás ökörség. Mindenki várta, hogy a nagypofával beharangozott geciségeket kitálalja, aztán semmi.
Ettől még nem lett haver, mintahogy az akkori fityiszbérenc jobbik sem volt ellenzék.

rallus 2020.02.29. 19:47:49

@Nincs közöttünk csicska: Ez úgy lenne korrekt, hogy vackorhoz hasonlóan te is az ATV-ben látott adatokat sorolnád fel!

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 19:55:14

@BiG74 Bodri: Hat persze, azert nem lett haver a libbant mediaban, mer nem segitett megbuktatni a patast. Nyiiihahahahahaa

Pedig a lipsik mar elkepzeltek a hatalmat meg azt hogy majd lophatnak hazudhatnak reggel delben meg este

Istenem szegeny libbantak, ha tudnanak kormanyozni is, nem is bannam oket de csak rohogni lehet a czimeres okrokon.

Aki Simicskazik Meszarosozik az a 3 altalanost vegzett szub-plebsz, akikkel senki nem foglalkozik. Akik komolyan elhiszik hogy ha Orban valasztast veszit akkor megy a bortonbe Meszarossal egyutt. Ezek tenyleg ekkora marhak.

BiG74 Bodri 2020.02.29. 20:05:25

@Nincs közöttünk csicska:
Hát azért én haverság nélkül is kiváncsi lettem volna. Bár az érdekes, hogy orbánt legecizte, aztán valójában ő lett egy takonygerincű sajnálni való geci.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 20:21:08

@BiG74 Bodri: Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer. Ez a magyar sikerrecept. Nalunk a vezer csinalja a hatterhatalmat, nem a hatterhatalom valasztja a vezert.

Ha ha ha

BiG74 Bodri 2020.02.29. 20:25:20

@Nincs közöttünk csicska:
Ez a ha ha ha kezd unalmas lenni és egy kicsit beteges, de azért csinàld csak

vackor1 2020.02.29. 23:45:48

"Közöttetek" igen-igen morbid is lenne lenne , és tudod, pont erről beszéltem. Mondhatnám, hogy szólj HA megértetted , amit írtam , de kérlek inkább ne tedd ( úgysem érted) .

MÁV tulaj 2020.03.01. 15:51:51

@Nincs közöttünk csicska: S Önnek ez tetszik? Mintha azon röhögne, hogy az auschwitzi smasszereket vagy a gulágok verőlegényeit nem lehet elszámoltatni, kirúgni, megbüntetni a bűneikért, a kínzásaikért, a gyermekgyilkosságaikért stb., mert - sajna! - nincs elég szavazat egy törvénymódosításhoz. Jó röhögcsélést!
Istenem, hova jutott ez az ország!

latyapatya 2020.03.01. 22:21:07

@Nincs közöttünk csicska: azok az adatok KSH adatok. Senki nem hiszi el légy nyugodt!!
süti beállítások módosítása