Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

A vírus nem ismeri a politikát

...így a politikust sem ismeri fel - de ez fordítva is igaz!

2020. március 12. - Önállóan gondolkodó

korona_1.jpg

Kerülném, hogy elemezzem ez miért nem egy szokványos influenza járvány. Nem hasonlítok össze mortalitási rátákat, nem fogom elemezni a betegség terjedésének dinamikáját. Volt erről számtalan cikk mindenféle következtetéssel. Ugyanígy, szót sem pazarolok arra, hogy eddig melyik politikai oldal mit tett, vagy nem, mit kért vagy követelt, vagy miről döntött, és hogyan.

Összeesküvés elméletek sem érdekelnek.

Vészhelyzet van kihirdetve. Olyan, amilyen.

Annyi fertőzött van, amennyi, és annyi lesz, amennyi.

Bármilyen képességű, jogosultságú, izgulós, vagy rutinos, tájékozott és profi  vagy "azt sem tudom miért vagyok itt" ember ad információkat Operatív Törzs sajttájékoztató címén - irreleváns. 

Azt kellene felfogni, hogy attól a vírus nem fog sem dinamikusabban, sem lassabban terjedni, és nem lesz az általa okozott tünet sem gyengébb, sem erőteljesebb lefolyású, hogy a Törzs mit nyilatkozik.

A vírus nem lát, nem hall.

Nem érdekli az aktuálpolitika, nem szervez tüntetéseket (tüntiket, ahogyan jobbról hívni szokás), nem akar elfoglalni székházakat, nem készít fészbúk elő közvetítést, sőt, még békemenet élére sem áll.

A vírus nem náci, nem Horthy rajongó, nem olvas Kertész Imrét, nem jár zsinagógába, és nem érdekli a  nyugdíjasoknak szóló kis-videó kampány sem, mint ahogy nem foglalkozik wc használattal kapcsolatos tanácsokkal sem. Sőt, még arról sincs fogalma, mi az a sarló meg a kalapács egy piros zászlón. 

Nem tudja, mi az a Szent László Kórház, sőt azt sem, melyik kórházat újították fel.

Fogalma sincs, és neki mindegy, hogy ki iráni, ki magyar, és még az sem érdekli, milyen sorrendben eszi be magát bármilyen származású emberek szervezetébe. Örül, persze, ha egy szobában vannak, akkor nem kell sokat melózni.

Mert azt viszont tudja, hogy terjed. Nem érdekli, hogy valakinek az ajtajára kikerül egy "fertőzött vagyok" cetli.

Azt tudja, hogy ha szűrés útján lebukik, akkor vélhetően jön majd valami gyógyszer, meg kezelés, amitől hamarabb kimúlik. Azt is tudja, hogy ez ellen nem tud tenni semmit. Azt mondjuk igen, hogy megfertőzi a betegeket kezelő orvosokat és ápolókat, de persze mindeközben fogalma sincs, hogy ők kik. Sem származásuk, sem szakmájuk szerint. Nincs nehéz dolga, mert a MOK (Magyar Orvosi Kamara) jelezte, hogy nincs elég felszerelés és védőeszköz a betegeket ellátó személyek számára. Meg is kapták válaszul azonnal, hogy elsősorban hazaárulók, másodsorban vakok, mert ott van nekik minden. Hegyekben. Halmokban.

Azt sem érzékeli, hogy valaki lélegeztetőgépeket akar vetetni az állammal. Sokat. Még azt sem látja, hogy ha ez a valaki esetleg megveszi, és odaviszi. Mondjuk mert ez még nem történt meg.

Nem lát ez a vírus kérem szépen.

Egy sajtótájékoztatót tartani, egy levelet vagy fészbúk posztot kitenni, az nem ugyanaz, mint 3 napos maszkban, viszonylag eszköztelenül ellátni a fertőzötteket. 

A vírust nem érdekli a propaganda, az ellenzék, az államtitkár úr, de még egy szabadon választott anyós sem.

Ezeket mind megfertőzi, ha tudja.

Nem fertőzi, ha nem tudja.

Nem tudja, ha védve vannak.

Előbbiek egy irodában, kézfertőtlenítőt használva dolgoznak, utóbbiak meg szintén. Előbbiek szerint. Korrekt.

 

Nem lát a vírus. Nem hall. Nem lehet neki megmondani, kinyilatkozni, elítélni, bagatellizálni semmit, semelyik oldalról sem.

"Ő" csak úgy van.

Nem egy bármilyen politikus fogja őt megtalálni. Nem ő fog rámutatni, ujjal, hogy "hohóóó - ott van!". Ha szűrünk, persze nem ész nélkül, de megtesszük, akkor meglátjuk őt, ő meg minket. Merthogy megtalálásra, elkülönítésre, kezelésre rosszul reagál.

Amíg csak leszidjuk, legyint, és megy tovább. A szakmaiságot, a cselekvést ellenben nehezen tűri, minden mást jól. Azt is jól tűri, hogy az iskolák azért maradnak nyitva, hogy a nebulók haza vihessék őt. Vagy a tanárok. Hátha van idős rokonuk, mert a vírus utóbbiakat kiváltképp kedveli...de az nem érdekli, hogy a tanároknak addig meg nem fizetnek. Az irreleváns. Neki igen.

 

Ennyire egyszerű.

A vírus nem eszköz. 2 hete sem volt az, és 2 hét múlva sem lesz.

Sz G

kép: azonnali.hu

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr6115516776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolsi Buster 2020.03.13. 16:28:35

Ezt vajon minek tettek ki?

nemecsekerno_007 2020.03.13. 17:21:44

Ez aztán a bölcselkedés :))))))) De azért valószínű, hogy a DK-s nyugdíjasokat fertőzi leginkább :))))))

Én ezt hallottam :))))))

DFK 2020.03.13. 18:35:10

Elképesztő, hova tud egy ellenzéki lesülyedni.

DFK 2020.03.13. 18:36:25

Összefoglalom a posztot: mindegy mit csinál a kormányzat, az úgy sem ér semmit.

HaCS 2020.03.13. 19:05:54

NEM EGYSZERŰ!

Ami úgy tűnik annak, hogy sokezren a világ legokosabb emberei közül nem tudnak egyértelmű válaszokat adni, az sohasem az.

Még akkor sem az, ha a vírus terjedésének szemszögéből nézzük, és a világ összességében ennél jóval bonyolultabb! Azt kell elfogadni, hogy képtelenek vagyunk (én legalábbis) összességében átlátni az összefüggéseket, amit bizonyos döntések, vagy hiányuk okoz! Tudom, hogy most pániküzemmód van, de nem lehet csak a vírus terjedését nézni halló! Sok más probléma is előjön nagyon hamar, és összefüggéseiben olyan dolgokra is gondolni kell, amihez kevés egy élet! Ezért is törik a fejüket különböző szakmák legjobbjai közösen, hogy mi legyen, vagy ne legyen!

Ezen kívül azt is be kell látni, hogy a kérdésnek az idő múlásával sokkal inkább lesz társadalmi aspektusa, mint egzakt természettudományos, és ezáltal a döntések, a kommunikáció sokkal inkább visszahatnak az eredményre, és a további döntésekre. És marha sok az akna, a pozitív visszacsatolás.
A legfontosabb azonban, hogy azzal, hogy egyik-másik szemszögből karcolgatjuk a felszínt a döntéshozóink jó eséllyel mind tisztában vannak. Viszont minket sem visz előrébb, az biztos. A döntéseket, végkifejletet ezzel pozitív irányba befolyásolni biztosan nem lehet. Mint említettem a társadalmi vonatkozásokat negatív irányba viszont elég könnyen.

Bíznunk kell azoknak az összességében, akik nálunk sokkal nagyobb konzisztens szaktudással rendelkeznek, ÉS rálátnak a folyamatoknak minden aspektusára. Rendelkeznek információkkal.
Bíznunk kell a tudósainkban, közgazdászainkban, mérnökeinkben világszerte, mert valójában nem is tehetünk mást. Nem fogunk jobbat kitalálni a fotelból.
És bíznunk kell a politikusainkban is, még ha ezt olyan rohadt nehéz is leírni, mert a felelős döntéseket a szakemberek támogatásával meg csak ők hozhatják meg. Ez van!

Úgyhogy az lenne a tiszteletteljes kérésem mindenkihez, hogy szépen maradjon csendben, és hagyja, hogy azok hallassák a hangjukat, akiknek tényleg ez a tiszte bármiről is legyen szó!

Mert a szólásszabadságban nem a hatalom írja ezt elő, hanem a valóban felnőtt, érett gondolkodás, és a józan belátás.

Önállóan gondolkodó 2020.03.13. 19:06:21

@DFK: Mindkét kommentedre:
1. MIT tesz a kormány, barátom?
2. Kinevez egy "törzset", akiknek szerencsétleneknek fogalmuk sincs, hogy mi is a dolguk, mert annyira erősen vertikális a döntési "ábra", hogy gyakorlatilag 1 ember mond meg mindent. Lehet ezért árjuk haragudni? Nem. Mégis.....ez nem pénz, ezek emberéletek. Szűrünk? Megelőzünk klinikailag? Nem.
3. Ha te ezt "ellenzékinek" gondolod, akkor annyira vagy egysíkú, hogy az félelmetes. Tudod mi a különbség a cselekvés, és a propaganda között? Döntöttél már életedben felelősséggel?
Mindegy.......hagylak...ha neked ez jó...akkor szép estét!

Önállóan gondolkodó 2020.03.13. 19:08:10

@ursus artos: kedves ursus! HA és amennyiben az Ablak-zsiráfon már túl jutottál, jelentkezz. Komolyra fordítva: nem hinném, hogy irodalmi esten, műveltségi vetélkedőn, avagy esetleg egyéb kulturális eseményen összefutnánk. Hiányolnálak.
Szép estét!

Önállóan gondolkodó 2020.03.13. 19:13:13

@HaCS: NA! Édes Istenem! Eddig Ön viszi a normális hangvételű kommentelő mai első díját - amit köszönök, komolyan! Abban lehet köztünk nézeteltérés, hogy kit is gondolunk szakmailag felkészültnek a történésekben, de minden másban egyet kell, hogy értsek. Semennyire sem kételkedem az egészségügyi, és/vagy rendvédelmi szervekben, a felkészültségükben meg végképp nem, csupán azt látom, hogy vagy eszköz, vagy döntéshozatali kompetencia hiányban szenvednek. Ezért őket semennyire nem gondolom ludasnak a jelen helyzetben, meg nem is pánikolok, csak azt érzem valahogy, mintha a hétköznapi politikai jelegű rutin alól ezt az ügyet nehezen vonjuk ki. Pedig kellene. Látja, itt is, semmi más nem "ömlik", csak a lipsi vs náci világ. Kár ezért...tényleg.

Önállóan gondolkodó 2020.03.13. 19:16:21

@nemecsekerno_007: Hát....nekem édes mindegy, hogy egy nyugdíjas milyen kis zászlócskát lenget az utcán vagy otthon. Az ő dolga. Mondjuk ha édesanyám DK-s vagy Fideszes zászlót lengetne, megkérném, hogy fejezze be ezt az élet-ellenes cselekményt. Erről ennyit. Ez nem politika. Ezek sajnos inkább tények. .... már, ha azok érdekelnek téged. Nem azt mondom nyilván, hogy amit én írok, az tény. Nyilván.

white999 2020.03.13. 19:30:05

@HaCS: Optimista hozzáállás és kulturált is és éppen rátapintott a lényegre. Bíznánk mi az operatív törzsben (szakemberekben?) de valahogy az utóbbi időben az a tapasztalat, hogy kontraszelekció miatt a nem megfelelők kerültek olyan helyekre ahol semmi keresni valójuk nincs. Kásler szerencsétlen akár még remek onkológus is lehet. Nincs rálátásom de ami stand up comedyt az operatív törzsben lenyomott az viszont félelmetes. Ne feledjük a belépőjét sem mert szerinte aki betartja a 10 parancsolatot az nem betegszik meg. Azért had ne nyugodjak meg, hogy az egyik főnök. Teljesen mást mondanak az operatív törzsben, illetve a fertőzöttek. Az pedig, hogy a migránsok okozzák a fertőzést pedig már vállalhatatlan. Mert semmi másról nem szól mint a politikáról. Most is, amikor ennek semmi helye nem lenne. Arról nem is beszélve, hogy szarásig vannak a maszkok és a készletek csak ezt az eü-ben nem látja senki. Értem, hogy nincs és nem akarnak pánikot kelteni de vége mégis csak az hogy alkalmatlanok és nincs bizalom. Pedig mindenkinek jobb lenne pártállástól függetlenül.

Önállóan gondolkodó 2020.03.13. 19:49:29

@white999: Bingo. Azért ilyenkor kicsit visszatér az értelmes vitára nyitott hitem.
Azt gondolom, hogy nem lehet minden szakmában, elvárásban és kinyilatkoztatásban megfelelési vágy. A jelen rendszerbe ez van beépítve. okosan. Okosan, de hibásan - sajnos, Nekem azt tanították, hogy mindegy kin milyen pulóver van, ha jót tesz, jól. Hosszútávon ez kifizetődik, de hosszútávon éhen is lehet halni ebben...sajnos. Ezért Lakatos (?) urat például nem tudom elítélni, erre tette fel az életét, látszik viszont, hogy mire "beért" pozíció szempontjából, a körülötte lévő világ megváltozott. Szerintem ő sem így tervezte....én ma ezt láttam rajta.

Gleccsertetű 2020.03.13. 20:12:42

@Önállóan gondolkodó: pffff.. ostoba libsi. a nickneved is egy merő szánalom

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.03.13. 22:05:54

Érdekes, amikor hiányoltuk az iskolai szünet elrendelését, akkor rohadt ballibsik voltunk ezen díszes narancsosok számára.

illaim 2020.03.13. 22:11:09

@Önállóan gondolkodó: Mindig értékeltem az önálló gondolkodásra képes embereket! A baj csak az, hogy az Index oldalára vezényelt fidesses SA csürhéje a kretén beírásaival csírájában elfojtják az értelmes gondolatcserét! Részemről + 100 up vote a próbálkozásodért!

illaim 2020.03.13. 22:16:34

@DFK: Ha az anyád életéről lesz szó akkor is ilyen elfogult leszel a kormányzattal szemben? Vagy jó horogkeresztény módjára isteni rendelkezésnek fogod betudni szeretetted halálát?

kvadrillio 2020.03.13. 22:18:33

asszongya az orbán, csak az idősek vannak veszélyben, az Ő korabeliek túlélik a koronavírust. Biztos ???!

MÁSFÉLSZER TÖBB FÉRFI HAL MEG A KORONAVÍRUSTÓL MINT NŐ...
Miért tűnik úgy, hogy a koronavírus súlyosabban érinti a férfiakat, mint a nőket? Szerző: WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus A nők erőteljesebb immunválasszal reagálnak a fertőzésre - állítják a tudósok. Valamint Kínában a férfiak sokkal nagyobb számban dohányoznak. A Kínából eredő új típusú koronavírus félelmet és aggodalmat terjeszt világszerte. De míg az új vírus nagyrészt megkímélt egy kiszolgáltatott csoportot – a gyermekeket –, addig úgy tűnik, hogy különösen veszélyes lehet a középkorúak vagy az idősebb felnőttek, különösen a férfiak esetében. Ezen a héten a Kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) közzétette a koronavírusos eseteket feldolgozó ezidáig legátfogóbb elemzését. Habár a férfiak és a nők hozzávetőlegesen azonos számban fertőződtek meg, a kutatók megállapították, hogy a halálozási arány a férfiak esetében 2,8%-os, míg a nők esetében 1,7%-os volt. A számadatok a betegek orvosi nyilvántartásaiból származtak, és a minta nem feltétlenül tükrözi teljes mértékben a fertőzött területeket. Eltéréseket tapasztalhattunk azonban a múltban is. A férfiakat a koronavírus okozta SARS és MERS járványok is aránytalanul érintették. Egy az ’Annals of Internal Medicine’ folyóiratban közzétett tanulmány szerint a SARS-vírus több nőt fertőzött meg Hongkongban 2003-ban, azonban a halálozási arány a férfiak körében 50%-kal magasabb volt. A közel-keleti légzőszervi tünetegyüttessel (MERS) megfertőződött férfiak mintegy 32%-a meghalt, míg a nők esetében ez az arány csak 25,8%. A fiatal felnőtt férfiak az 1918-as influenzajárvány idején is magasabb arányban haltak meg, mint nő társaik. Milyen tényezők állhatnak az eltérő arányok háttérben a jelenlegi járvány során? Számos tényező dolgozhat a férfiak ellen a jelenlegi járvány során, mondják a tudósok, beleértve biológiai és életmódból eredő tényezőket is. Amikor a fertőzésekre adott immunválaszról van szó, a férfiakat tekinthetjük a gyengébbik nemnek. „Ez egy olyan mintázat, amit számos vírusos légúti fertőzés esetén megfigyelhetünk – a férfiak esetén rosszabb kimenetelre lehet számítani”, – mondta Sabra Klein, a Johns Hopkins Egyetem Népegészségügyi Karának tudósa, aki a vírusfertőzések és a védőoltásokra adott immunválasz esetén előforduló nemek közötti különbségeket kutatja. „Már megfigyeltük ezt más vírusok esetén is. A nők könnyebben legyőzik őket” – tette hozzá. A nők a védőoltásokra is erősebb immunválasszal reagálnak, és könnyebben emlékeznek az immunválaszokra, ami védelmet nyújt a felnőttek számára azokkal a kórokozókkal szemben, amelyeknek gyermekként ki voltak téve. „Van valami extra a nők immunrendszerében” – mondta Dr. Janine Clayton, az Országos Egészségügyi Intézetek Női Egészségügyi Kutatási Hivatalának igazgatója. Ezért azonban nagy árat kell fizetni, tette hozzá: a nők sokkal fogékonyabbak az autoimmun betegségek, mint például a rheumatoid arthritis és a lupus iránt, amely során az immunrendszer kimerül és a szervezet saját szerveit és szöveteit támadja meg. Az autoimmun betegségekben szenvedők közel 80%-a nő, jegyezte meg Dr. Clayton. Az okai annak, hogy miért erősebb a nők immunálasza, nem egészen egyértelműek, és a kutatás még korai szakaszában tart, figyelmeztetnek a szakértők. Az egyik feltevés az, hogy a nők erősebb immunrendszere túlélési előnyt biztosít az utódok számára, akik az anyatejjel magukba szívják azokat az antitesteket, amelyek segítenek megelőzni a betegséget, amíg a csecsemő immunrendszere még fejlődésben van. Számos biológiai tényező lehet felelős, beleértve az ösztrogén női nemi hormont, ami a jelek szerint szerepet játszik az immunitásban, és a tényt, hogy a nők két X kromoszómával rendelkeznek, amelyek immunitással összefüggő géneket tartalmaznak. A férfiak természetesen csak egy X kromoszómával rendelkeznek. Az egészséghez kapcsolódó viselkedésformák, amelyek egyes társadalmakban nemenként eltérőek, szintén szerepet játszhatnak a fertőzésekre adott válaszok különbözőségében. A világon Kínában a legnagyobb a dohányzó népesség – 316 millió ember, ami a világ összes dohányosának közel egyharmadát és a világ dohányfogyasztásának 40%-át teszi ki. Azonban a kínai nőknek csak a 2%-a dohányzik, viszont a férfiaknak több mint a fele. A kínai férfiaknál a nőkhöz képest nagyobb arányban fordul elő 2-es típusú cukorbetegség és magas vérnyomás is, melyek közül mindkét betegség növeli a koronavírus-fertőzés szövődményeinek rizikóját. A kínai férfiak körében közel kétszer nagyobb arányban fordul elő krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), mint a nők esetében.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/24665/ujtipusukoronavirus-fertozesMÁSFÉLSZER

ursus artos 2020.03.13. 22:18:54

@Önállóan gondolkodó: :))) Tetszik. Bármilyen kulturális, műveltségi összeméretésen kiállok veled szemben, nagyon szívesen...

nemecsekerno_007 2020.03.13. 22:25:47

@Önállóan gondolkodó: Hiszti. Ezt így hívják. Most már megnyugodhatsz, bezárják a sulikat. Orbán még nem bukik, de csak idő kérdése :)))))

midnight coder 2020.03.13. 22:27:23

Egy biztos: Viktor bácsi azért úgy néz ki, hogy tud alkalmazkodni a helyzethez. Mindenesetre most szerintem elég kevesen vannak akik szívesebben látnák az ország élén az ellenzéket.

midnight coder 2020.03.13. 22:29:15

@kvadrillio: A férfiak eleve sérülékenyebbek minden bubóval kapcsolatban. Amennyire én tudom, ez az Y kromoszóma ára.

nemecsekerno_007 2020.03.13. 22:34:29

@midnight coder: Elképzelem Niggermüllert mint miniszterelnök. Hát?!?! :)))??

illaim 2020.03.13. 22:38:59

@nemecsekerno_007: te tényleg ennyire korlátolt vagy, esetleg szedsz valami tudatmódosítót?
Amikor Orbán hazajött Moldáviából, kirendelték a stábot egy látszat ellenőrzésre! Fél órával később érkezettek meg nyomát sem lelték az " orvosi stábnak"! Üres, és hazug propaganda volt az M1 Goebbels tv nézőinek!

midnight coder 2020.03.13. 22:40:34

@nemecsekerno_007: A dolog ott kezdődne, hogy először azt kellene eldönteni, hogy az MSZP hogy működjön együtt orrbefogva a Jobbikkal miközben ott az arcukon a szájmaszk.

illaim 2020.03.13. 22:46:33

@nemecsekerno_007: Csak szólok! Valaki nevével gúnyolódni az óvoda középcsoportos színvonal!
Ezek szerint te is az egyike vagy a fidesses csodagyerekeknek, akinek már hároméves korukra annyi eszük volt mint ma! LOL

Exploiter 2020.03.13. 22:49:17

Hát izé.
Eddig a kormány nem intézte vállalhatatlanul szarul az ügyet. Ez jó.
Ez a csata nem nálunk fog eldőlni.
Ha itthon adott pillanatban 0 is a mágikus szám, amíg minden nagyobb országban a környéken hemzsegnek a fertőzöttek, addig újra meg fog jelenni. Addig valahogy ki kell húzni nagyobb fos nélkül. Amíg ezer alatt vagyunk, egész jó az esély erre.
A lényeg, egyes fázis, átvészelés, kettes fázis, átvészelni az egyest követő gazdasági világválságot, hármas: jövőre újra lehet próbálni ezt az élet dolgot, mer'ezt most beszoptuk.

Kínát meg legközelebb szaturációs termonukleáris bombázással kell fertőtleníteni.

nemecsekerno_007 2020.03.13. 22:56:02

@illaim: Ja persze. Akkora kommunikációs sallerbe fogtok beleszaladni, hogy a NER adja a másikat.

nemecsekerno_007 2020.03.13. 22:58:04

@illaim: Nevével gúnyolódni?!?! Muhahahaha!!! :))))))))) Ha csak azzal lehetne!!! Muhahahaha :)))))))))(

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.03.14. 00:55:05

@Bolsi Buster: Orbán bezáratja az iskolákat..
biztos azért, mert nincs is ok rá. Öreg, úgy tűnik, új utasítást kell kérned. Viktor mindig mást csinál, mint amit neked adnak utasításba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.03.14. 01:03:16

@Exploiter: azért pár órája még azt védte körömszakadtáig a kommentsereg, hogy milyen megfontolt a főnök, hogy nincs túllihegve az egész, mert nálunk nincs is megbetegedés...
most azzal jössz, hogy milyen rugalmasan változtatja a véleményét?
Tudjuk. Azt viszont nem, hogy mi változott néhány óra alatt??? Halnak a diákok?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.03.14. 01:42:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: A majom amit kirendeltek mellé lektornak, csak késve adja át az új direktívákat neki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:00:45

A poster elég hülye. A vírus terjedését, és a halálos áldozatok számát bizony befolyásolja a tájékoztatás, propaganda, intézkedések, a cetli és a lélegeztetőgép is.

A blogger kurva sötét. Azt nem mondom, hogy Orbán hülyeségei, reggel nem zárja be az iskolákat, este már igen, és haxugságai, hogy a vírust csak külföldiek hozzák, hatékonyak, de egy jó kormány tájékoztstása és intézkedései hatékonyak is lehetnének.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:02:38

@Exploiter: "Kínát meg legközelebb szaturációs termonukleáris bombázással kell fertőtleníteni."

Ilyen Kínánsk van, neked nincs, te mongolidióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:04:05

@nemecsekerno_007: a csuti gecinél nagyjából bárki jobb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:06:48

@midnight coder: a csuti geci megont kapott egy pofont az élettől, mint a netadós tüntetésen. Segget csinált már megint a szájából. Egy selejt a csuti paraszt. Az origo meg nem győzi kspkodni a nyelvét, hogy melyik irányba myallja a seggét.

n3spr3ss0 2020.03.14. 05:25:33

Péntek délelőtt, mikor a Toldy gimnáziumban történtekről írtam, akkor sorban jött a bégetés, fék nyúz, fék nyúz. Csak nem az. De péntek este a TV2 Tények szintén ezt lépte meg, aztán jött Orbán bejelentése.

DFK 2020.03.14. 06:26:00

Szánalmas blogger szánalmas balos kommentelőkkel. Azt hiszitek az iskolák bezárásáról fél perc alatt lehet dönteni? Nem egy dolgot kell mérlegelni.

Sancho12 2020.03.14. 07:19:02

@DFK: Most véded a védhetetlent.Tudod csak az a baj,hogy a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal.Szánalmas.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 08:05:36

@DFK:

DE, egy dolgot kell mérlegelni. Azt, hogy a zsozsót nem a nemzeti gázsszerelő, meg a sógor, koma, jóbarát milliárdos üzleteihez iránytjuk vissza nem térítendő támogatás formájában, hanem az otthon várakozó pedagógusokhoz. Mert a jövő a gyerekekben van, az ő biztonságuk fontosabb, mint a nemzeti gázszerelő veszteséges erőművének állami felvásárlása, meg a turisztikai üzletági haverok két marékkal támogatása. Látod, látod, ezekről nem gondolkodnak annyit, mint amennyit most elvársz az iskolák bezárása kapcsán. Pedig tudod, minden fillért az adózók adnak össze, a haveroknak jutatot támogatásokat, és a pedagógusok bérét is. A jövő nemzedékéről fél percek alatt kell dönteni.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 08:07:37

@DFK:

Tudod valahogy úgy, ahogy Orbán anno bejelentette, hogy nem csak a négy gyerekes anyák kapnak életük végéig adónemtességet, hanem a háromgyerekesek is. Oszt visszaintegetett a nemzetgazdaság, hogy nincs rá pénz. No most is ilyen tempóban kelletttt volna dönteni, és az összes lehetséges forrást ide irányítani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 08:10:31

Ilyenkor derül ki ki alkalmas és ki nem.

A ballib főemberek bizonyították ismét teljes alkalmatlanságukat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 08:12:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Zorbánon már megint nincs sapka! Meg egyébként is egy rasszista cigány! Éljen Soros!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 08:16:41

@nemecsekerno_007:

A ballibáknak, úgy tűnik, nincsenek PR-szakértőik. Csodás nézni, ahogy saját magukat szorítják be a zsákutcába, hátralva, s közben komolyan hiszik, ez népszerű.

LebensraumamOsten 2020.03.14. 08:22:00

@nemecsekerno_007: Én úgy tudom, hogy a vírus a narancs és nemzetiszínű dolgok felületén keresztül sokkal gyorsabban terjed, mert ott kedvezőbbek számára az életfeltételek.
Sokkal komolyabb veszélyt jelent, hogy a vírus megtámadhatja az ilyen jellemzőkkel rendelkező egyedek központi idegrendszerét - vagy annak részlegesen kifejlett maradványát - ahol beláthatatlan pusztítást képest végezni a szavazásért és tapsolásért, valamint bégetésért felelős idegdúcokban, kvázi teljesen megszüntetve fenti szokásokat.

Exploiter 2020.03.14. 08:56:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Jól írtam, amit te írsz?
Azt írtam, nem kezeli szánalmasan szarul.
Ami azért jó, mert az átlag magyar kormány a legtöbb fontos dolgot szánalmasan szarul szokta kezelni az elmúlt ezer évben.
Most meg nem kéne. Ennyi. Veheted dícséretnek.

Exploiter 2020.03.14. 08:58:15

@math0:

Azért kellett volna még akkor megtenni, amikor nem volt nekik.
Most meg miután lenullázzák a fél világot, olyan gazdasági szankciókkal kellene szétbaszni őket, hogy belerokkanjanak egy évszázadra.

Sir Galahad 2020.03.14. 09:41:24

Szerintem Orbán most hibázott. Nyilván felmérték, hogy pillanatnyi népszerűséget hoz, ha enged a nyomásnak és bejelenti az iskolák bezárását, de ez egy olyan lépés, ami egy problémát ugyan megold, de csinál nyolc másikat. A helyzet nyertesei a pedagógusok, akik a járvány ürügyén azt akarták elérni, hogy most egy darabig ne kelljen dolgozniuk, de fizetést azért kapjanak. Akik megszívják, azok a szülők, akik közül szükségképpen nem tudnak mindenkit szabira engedni, de sok kis cég ebbe is belerokkan és egy csomó ember állás nélkül marad. És kit fognak hibáztatni? Hát persze, hogy Orbánt...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.03.14. 09:50:20

@MAXVAL bircaman közíró: "A ballib főemberek bizonyították ismét teljes alkalmatlanságukat." - Miben is?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 10:01:36

@MAXVAL bircaman közíró:

Ki hátrál, és hová? Gyurcsány napok óta mondja, hogy zárják be az iskolákat. Tegnap este negyed tízig ezen gondolkodott Orbán? Vagy a birkák csak a jobboldali sajtót olvassák?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 10:03:07

@Sir Galahad:

Tévedsz, mert a Gyurcsány, meg a Soros a hibás, és talán a Brüsszelt is meg kéne állítani, ha már a vírust nem sikerül nekik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 10:17:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Külső veszély esetében az automatikus eredmény, hogy az emberek a kormány mellé állnak. Ha az ellenzék ilyen esetben agresszív, az népszerűségük csökkenését hozza.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 10:22:02

@látjátok feleim szümtükkel:

Gyurcsány össze-vissza beszél. Az átlagember számára csak annyi jön le szövegéből: utálja Orbánt. Dehát ezt eddig is tudtuk.

Ha ellenzéki PR-os lennék, azt mondanám az ellenzéki politikusoknak: tegyenek konstruktív javaslatokat, mert a kormány ezekből valamit el fog mindenképpen fogadni. Aztán ez jó PR-szöveg: "nem támadjuk a kormány a válság miatt, sőt fontos javaslatokkal segítjük, lám, nekik maguktól nem jutott eszükbe, s lám mi szakértők vagyunk, hiszen még ez a rossz kormány is elfogadta javaslatunkat". Csak a ballibantaknak erre nem terjed ki az eszük.

Emmett Brown 2020.03.14. 10:30:28

@Sir Galahad: ez egy jó döntés. Igen, szívás lesz, de jobb az elején megfogni a dolgot, ugyanis az exponenciális terjedés kockázatai messze felülmúlják a gazdasági szopót, meg a szülői kellemetlenségeket.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 10:34:25

@MAXVAL bircaman közíró:

Te hüje vagy, amit írtál az választási szöveg, most meg nincs választás, be kell zárni az osolákat, hogy megvédjük a gyerekeket, a jövőt.

Mert ugye előbb megtiltotta a kormány rendeletben ezek bezárását. Nem a Gyurcsány, hanem a KORMÁNY.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 10:43:39

@látjátok feleim szümtükkel:

Tömegdemokráciában állandóan választási kampány van.

Gyurcsány azzal akar nyerni, hogy a vírus oldalára áll? Ez komoly?

Hókirályfi 2020.03.14. 10:51:55

@Sir Galahad: Igen, meg a fizetésükön kívül bónuszként azt is megjapták a pedagógusok, hogy kevesebben fognak megbetegedni, esetleg meghalni.
De persze itt biztosan csak a zsé volt a lényeg.. : DDD

nemecsekerno_007 2020.03.14. 11:06:03

@math0: Egy DK-hívő szerint. Szerencsére ilyen kevés van.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.03.14. 11:07:52

@MAXVAL bircaman közíró: Mi a különbség a demokrácia és a tömegdemokrácia között? Miket zagyválsz itt össze? A vírus oldalára az állt aki megtiltotta pár napja az iskolák bezárását.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.03.14. 11:15:25

"Orbán Viktor arra számít, hogy megáll a magyar gazdaság"
www.portfolio.hu/gazdasag/20200314/orban-viktor-arra-szamit-hogy-megall-a-magyar-gazdasag-419455

Illibsi unortodoxiát kell bevetni, nem úgy mint 2008-ban!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 11:16:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Eleve az iskolák bezárása marhaság, mert pont a gyerekeket támadja a legkevésbé ez a vírus. Orbán valójában hibázott, hogy engedményt tett ezzel a tömeghisztinek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.03.14. 11:18:00

Vajon az elrabolt balatoni szállodákon, strandokon, kikötőkön mennyit fog most bukni a Mészáros & Tiborc klán?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.03.14. 11:19:56

@MAXVAL bircaman közíró: Nem. Már lassan pártot alapíthat a korona. Hülye vagy bircácska, a gyerekek faszán hazahordanák a vírust.

Exploiter 2020.03.14. 11:20:40

@MAXVAL bircaman közíró:

Tömeghisztéria, baszod.

Jézus, ember, ha hullákon kellene átgázolnod reggel a boltba menet, akkor is azt mondanád, csak hiszti van.

Nem, nem hiszti van. A modern kori történelem legnagyobb hatású járványa van. Most. Itt.

Kicsit felül kellene emelkedni az aktuálpolitikán, amúgy jó lenne, ha ezt Viktorka is megértené, az ellenzék most indifferens.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 11:22:02

@Exploiter:

A liberális médiák találmánya az ügy, de aztán visszanyalt a fagyi.

Exploiter 2020.03.14. 11:27:35

@MAXVAL bircaman közíró:

Bocsi, de tényleg hülye vagy.
Jellemző példája annak, hogy az elvakult emberek képtelenek objektíven értékelni új helyzeteket.
Ezt most épp itt rohadtul nem arról szól, hogy dk vagy fidesz.

A jelenlegi helyzet a kezdet. Jó esetben a következő egy-másfél hónapban egyre rosszabb lesz és utána egy-két hónap alatt normalizálódhat minden. Ez a best case scenario. Tetszik érteni.

A turisztika, vendéglátás és szórakoztatóipar már most megdöglött. A legeslegelején.
Minél tovább tart a dolog, annál nagyobb hatása lesz. A szolgáltatóipar szenved és egyre rosszabb lesz.
Meddig tart ki a pénzügyi szektor, az áttételes szolgáltatások? Talán a best case esetében többségében átvészelik. Ha ez tovább húzódik, akkor beszoptuk.
Egyenes út vezet oda, hogy minden erőforrást az alapvető termelésre, kereskedelemre és logisztikára kell fordítani, különben akár fel is lehet oldani minden korlátozást, mert ha beáll ilyen szinten a gazdaság, akkor inkább haljon meg xszázezer ember egyszerre, mint hogy éhséglázadások törnek ki.

Nem vicces a dolog.

És rohadtul nem egy hoax.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 11:28:45

@Exploiter:

A liberális propaganda rombolja a liberális rendet. WIn-win szituáció, a kisember mosolyog.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 11:33:04

nem igazan ertem ezt a blog.hu-s panaszkodast. persze azt ertem hogy patasorban monnyomle. de ezen kivul ugyanazokat az alapveto intezkedeseket hozzak a jarvany fekezesere, mint mas orszagok. hazi es korhazi karanten, hatarellenorzes, csoportosulasok megakadalyozasa stb. ezek alapjan vagy mindenki hulye vagy a magyar kormany sem az. ennel melyebb szinten meg annyira ert a jarvany kezelesehez az atlag blog.hu kommentelo es posztolo (pl ez itt), mint az atomenergiahoz, adopolitikahoz meg a focivebehez (ertsd: pont annyira hogy lehessen egymast anyazni).

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.03.14. 11:41:33

@MAXVAL bircaman közíró: Egyre szánalmasabb, semmitmondó hülyeségeket írsz. O.K. Frusztrált vagy, Karácsony bezáratta fürdőket, hiába fehérítetted ki az ányuszodat, nem tudsz villogni vele Cycmen előtt.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 11:46:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: igen, par napja az volt, most meg ez van. az intezkedesek idovel szigorodnak vagy enyhulnek ahogy az szukseges, itt is, mashol is. minden intezkedesnek komoly ara van, azt hogy milyen arat szukseges megfizetni, pedig nem az egyszeri kommentelo vagy posztolo donti el, akinek lovese nincs az egeszrol. egyebkent ha elolvasod a cikket, ezt magadtol is tudhatod, oda van irva.

Exploiter 2020.03.14. 11:47:27

@droid_:

Tehetne azért többet.

Pl a határokat teljesen le kellene zárni, most.
Minden magyar lakcímmel rendelkező beutazó azonnal karanténba, a többiek maradnak kint.
A kórházak felszereltsége a top prioritás kellene, hogy legyen.
Minden esetet azonnal lekövetni és mindenkit értesíteni, aki azon a környéken járt, ahol egy fertőzött megfordult.
Valószínűleg a valós számok a mostani sokszorosai.
Szóval lehetne ezt sokkal komolyabban venni és nem is kellene leállítani a teljes országot.
Mint írtam, gazdasági válság úgyis lesz, minél hamarabb tudunk visszatérni a normál kerékvágásba, annál kevésbé szívjuk meg.
Egy ilyen kis ország most épp előnyben van ilyen szempontból.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 11:52:04

@Exploiter: igen, pont erre gondoltam, a blog.hu-s szakertokre.

Emmett Brown 2020.03.14. 11:57:28

@MAXVAL bircaman közíró: kiválóan demonstrálod a poszt címét. Mintapéldánya vagy a mindent átpolitizáló barmoknak, akik képtelenek bármit is nem politikai lencsén keresztül nézni.

nemecsekerno_007 2020.03.14. 12:01:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egyelőre nem úgy tűnik. Muhahahahahaha :))))))))))))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 12:06:47

@droid_: más kormányfő nem beszél hülyeségeket. Például, hogy csak külföldiek hozzák be a vírust,ömagyarok nem

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 12:08:21

@MAXVAL bircaman közíró: nyugodtsn küldd le a gyerekeidet a homobárba, te elmerokkant!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 12:09:46

@MAXVAL bircaman közíró: bocs, vidd le őket magadfal, nehogy kihagyd a mai estét a vírus miatt, az aids miatt se hagytad abba a buzulást.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 12:09:55

@math0: ertekelem hogy elolvasod amit irtam, de ez nem lesz kolcsonos ezutan sem.

Sancho12 2020.03.14. 12:16:32

@MAXVAL bircaman közíró: Te mígráns!!!!Vajon az a gyerek nem megy haza,nem viszi haza a vírust ,nem adja át anyjának,nagyanyjának.Bunkó.

Exploiter 2020.03.14. 12:18:32

@droid_:

A járványügyi szakértők már elég régóta ezt mondogatják, nem én vagyok ilyen okos.

Az, hogy a politika európa szerte lassan reagál és megvárja, amíg már késő, az más kérdés, őket amúgy se az eszükért szeretjük.

Most mindneki az olaszokat nézi, de ugyanez lesz a spanyoloknál, németeknél, franciáknál. 1-2 hét késéssel követik őket.

Megvárhatjuk, hátha nálunk csoda történik, de szerencsére még itthon is tesznek normális lépéseket.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 12:21:10

@droid_: más kormányfő nem beszél hülyeségeket. Például, hogy csak külföldiek hozzák be a vírust, magyarok nem. Orbánnál hülyébb kormányfője nem nagyon van más országnak

Wildhunt 2020.03.14. 12:53:51

@Exploiter: De, hiszti van. Van egy járvány, aminek a mortalitása alatta van a kezeletlen influenzáénak, ráadásul kb. csak a veszélyeztetett csoportokban (idősek, krónikus betegek, alkeszek, stb) halálos. Amiért kiemelten kell kezelni, az azért van, mert egyelőre nincs rá gyógyszer és vírus voltának köszönhetően kb. bárhová mutálódhat. A gazdasági károkozása soxorosa (az Úrfi kedvéért :D) lesz az egészségügyinek. Hosszútávon (ha lesz rá gyógyszer) jobb esetben eltűnik, rosszabbikban lesz belőle egy influenza 2.0. Orbán ebbe nem fog belebukni, le kell hangoljam az összes reménykedőt. Az ezt követő gazdasági válságba már lehet, de ugye a kormányok általános szokása, hogy belebukjanak a gazdasági világválságokba.

Wildhunt 2020.03.14. 12:55:14

@droid_: Mi sajnos még nem zártuk le a határokat, hála ennek az összes ukrán vendégmunkás rajtunk keresztül megy haza.

Wildhunt 2020.03.14. 12:57:07

@Exploiter: Hát kb. Ha a lehtőséget úgy érted, hogy rá kéne repülni arra, hogy Kínából talán hazahoznak némi iart Európába, akkor abba 102%-ra egyetértünk.

Exploiter 2020.03.14. 12:58:48

@Wildhunt:

Most döntsd már el, hogy hiszti van, vagy kormánybuktató gazdasági válság lesz.
Mert a kettő együtt nem megy. De már az első mondatod is tévedés, amit nem tudom, miért hangoztat mindneki még most is.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 13:05:21

@Wildhunt: hatarellenorzesrol irtam. teljes lezarasok meg nem jellemzoek mashol sem (igen tudom, van par orszag ahol a kulfoldrol beutazast erosebben korlatozzak most is), de lehet hogy azok lesznek. lehet hogy nalunk is, lehet hogy nem. majd eldontik, persze nem a blog.hu-n a gipsz jakabok.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.03.14. 13:10:01

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fb oldalára írtam:

A témában van hozzáértés és banális butaságok is a kormány- intézkedések közt. ... de nem kritizálom a hibákat, mert látom igyekeznek javítani. Pölö, a karanténban való fertőzöttek és fertőzés gyanúsak összezárását. Erre valóban az 1-2 férőhelyes szobák alkalmasak csak, a 6-8-10-12 ágyas szobák inkább további veszélyforrások. "Több ezer mintavételhez elegendő laborkapacitásunk van." Felhívnám a figyelmet, ha esetleg még nincs kidolgozás alatt, hogy jelenleg a legsürgetőbb SOS az ingyenes szűrési helyek számát minimum 60-80 -ra a lakosság arányában és elhelyezkedésével arányosan kibővíteni. Tehát hogy köbö 30-35 km-ren belül bárki el tudjon érni egy ingyenes szűrőhelyet és ott 6-10 órán belül eredményt is tudjon kapni. - Ja és inkább több tízezer mintavétel kellene a jövő biztonsága miatt.

Hókirályfi 2020.03.14. 13:19:43

@MAXVAL bircaman közíró: Tévedés, hogy a gyerekeket "támadja kevésbé" a vírus. Ugyanúgy megfertőződnek és fertőznek mint a felnőttek, csak éppen könnyebben átvészelik kevesebb szövődménnyel...Az iskolák a vírus komoly terjesztői lehetnének, ho Ovi nem engedett volna a "hisztinek".

Hókirályfi 2020.03.14. 13:27:36

@Wildhunt: A koronavírus halálozási aránya 3,4 %, az influenzáé 1 % alatti... Valószínüleg az a megtévesztő számodra, hogy influenzával nagyságrendekkel többen fertőződnek meg.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 13:31:01

@MAXVAL bircaman közíró:

Miért állt a vírus oldalára azzal, hogy követelte, zárja be pártunk ormánya az iskolákat? Tudom, tudom, birka volt anyád, apád, te miét lennél okosabb?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 13:53:48

@MAXVAL bircaman közíró: "Jó volt a tegnap esti seggtánc?"

Összetévesztesz valakivel, nem nekem mutattad be, hanem másnak. én nem járok ilyen helyre,

Egyébként egyszerűen eldöntheted: Seggbebasztak utána? Akkor jól csináltad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 13:54:48

@MAXVAL bircaman közíró: még mindig videóbírót játszol, pedig elmebeteg vagy

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 13:56:11

@Hókirályfi: "A koronavírus halálozási aránya 3,4"

Németben nagyságrendekkel alacsonyabb

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 13:59:53

@MAXVAL bircaman közíró:

Olvass már egy kicsit, hátha okosabb leszel!

index.hu/belfold/2020/03/14/tobb_onkormanyzat_is_bezarna_az_ovodait_de_a_szerdai_kormanyrendelet_szerint_ok_nem_donthetnek/

EZT sokszor olvasd el, hátha bemegy a birkaagyba!

"a szerdai kormányrendeletben, amiben az egyetemek bezárásáról döntöttek - és amiről itt írtunk bővebben - szerepel egy olyan, hogy "az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el".

Ovis, bölcsis? Semmi gond, ha majd jön a vírus, és kérdezi bejöhet-e, azt kell mondani, hogy beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 14:29:44

@math0:

Ne hazudj, pondró, ismerünk. Pedofil homokos gazember vagy. S adócsaló.

Sancho12 2020.03.14. 14:46:11

@MAXVAL bircaman közíró: Iván vajon bulgáriából miért is ugatsz bele???

Sir Galahad 2020.03.14. 15:11:11

@Hókirályfi: Mondjuk a pedagógusszakszervezetek eddig se követeltek semmit, csak mééég több pénzt, meg oktatási szabadságot (azaz: csináljanak, amit akarnak, az állam ne szóljon semmibe bele, csak tolja a pénzt számolatlanul, minden követelmény, ellenőrzés, teljesítménymérés nélkül ). Az föl se merült soha, hogy a katasztrofális eredményekhez azért a tanároknak is van némi közük, és esetleg illenék ezért a felelősséget is vállalni.

Sancho12 2020.03.14. 15:20:56

@Sir Galahad: Ezt most mondjuk vicc nélkül elfogadni elég nehéz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 15:27:30

@MAXVAL bircaman közíró: "Jó volt a tegnap esti seggtánc?"

Összetévesztesz valakivel, nem nekem mutattad be, hanem másnak. én nem járok ilyen helyre,

Egyébként egyszerűen eldöntheted: Seggbebasztak utána? Akkor jól csináltad.

Adót te csalsz. Nem fizetsz egy forintot se, ismerünk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 15:29:01

@Sir Galahad: az eredmények 2009 után lettek rosszak. Nem, nem a tanárok, hsnem Orbán miatt, te seggfej elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 15:30:08

@MAXVAL bircaman közíró: téged csak a valóság nem érdekel, te elmebeteg!

Sancho12 2020.03.14. 16:20:36

@MAXVAL bircaman közíró: Mert semmi közöd az országhoz.Nem itt adózol,ennyi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 16:26:15

@Sancho12:

Azt mondod Soros ne szóljpn bele? Atya Isten, te fasiszta antiszemita vagy!

Sancho12 2020.03.14. 18:27:17

@MAXVAL bircaman közíró: Te pöcs,akkor most melyik is vagyok????

Wildhunt 2020.03.15. 00:14:20

@Exploiter: hiszti van, nem fog fél Európa belehalni a vírusba. Válság lesz, hogy kormánybuktató-e az majd kiderül.

Wildhunt 2020.03.15. 00:16:33

@Hókirályfi: 1% alatti most, hogy ismerjük és tudjuk gyógyítani.

Exploiter 2020.03.15. 08:44:30

@Wildhunt:

Nem értelek.
Nem azért van hiszti, mert fél európa belehal. Az már a legelejétől világos, hogy worst case is max pár tízmillió ember hal bele itt.

Pont azért van hiszti, mert épp egy felmérhetetlen hatású válságba megy bele egyenesen a világ.

Wildhunt 2020.03.15. 11:08:41

@Exploiter: Ha hogy két különböző dologról beszélünk! Nem az állam, hanem a poszter-félék hisztiznek.

Önállóan gondolkodó 2020.03.15. 19:09:34

@Wildhunt: ha szerinted ez, amit írtam, az hiszti, akkor olyan világ a tiéd, amit irigyelek.
süti beállítások módosítása