Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Jézus forogna a sírjában

2019. április 23. - Önállóan gondolkodó

semjen.jpg

Már ha volna Neki, de nincs.

Így aztán marad az, hogy szerintem ott fent valahol már jó sok éve fogja a fejét, és azt ismételgeti, hogy „…ezeken már az ima sem segíthet…”.

Még mielőtt majd kommentek sokasága zúdulna rám, hogy égjek a pokolban, meg hogy muszlim-simogató pogány-fajzat, közölném, hogy keresztény vagyok. Katolikus, de nem bigott. Az én értelmezésemben a vallás az egy olyan valami, ami a mellkasunk köré rajzolt félméteres sugarú képzeletbeli körön belül van, ahol megtalálhatjuk a lelkünket és az agyunkat is még. Minden, ami ezen felül van, vagyis templomok, azok mérete és sokasága, az egyháznak adott elképesztő mennyiségű pénzek, a „módszer”, ahogyan a kereszténység elterjedt a világban, valamint az a tény, hogy bolygónkon a háborúk egy jelentős része vallási nézeteltérések miatt indult, az számomra már nem fér bele. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy köszönöm, abból én nem kérek.

Nem kérek abból, hogy megmondják mikor, milyen szertartáson kell megjelennem ahhoz, hogy az „Úrnak tetsző életet éljek”. Nem tudom elviselni mikor egy temetésen a gyászbeszéd az elhunyt keresztnevének és gyászoló rokonainak felsorolásán túl szinte kizárólag az Úr dicsőségének hirdetéséről szóljon. Nem értem, hogyan van az, hogy némely ember a kereszténység mögé bújva a templomban eltöltött időn kívül lop, csal, hazudik. Legyen a példa akár csak egy olasz maffiáról szóló film, ahol a famiglia szépen kiöltözve együtt megy vasárnap a templomba, majd délután apuci csak beszedi a védelmi pénzeket a jóízű espresso elkortyolása után, vagy terít még némi kokaint „az Úrnak tetsző módon”. Vagy legyen az egy átlag mai politikus, aki az arcunkba röhögve oktatja ki a keresztény vallás gyakorlásáról egy nálunk alig megalapozottabb ország egészét, miközben szerintem nincs ember, aki komolyan elhinné, hogy ez a derék hazánk fia valóban érti miről szól a keresztény vallás, és komolyan is gondolná annak bármely intelmét.

Mennyire idilli lenne, ha mindenki magában, a saját lelkében, vagy azon keresztül keresné a boldogságot, vagy az Úrhoz vezető igaz utat, mondjuk úgy, a „kapcsolatot”. Tömeghisztéria keltése, össznemzeti hű-de-keresztények-vagyunk-mi-aztán-igazán maszlag nélkül.

Fentieknél sokkal, de sokkal, sőt, szavakkal nehezen kifejezhető módon értékelem többre azt az idős nyugdíjas nénit vidéken, akinek igenis mindennapi programja a templomba járás, az imádság, az Úrnak tetsző viselkedéshez való tényleges igazodás. Nem azért, hogy ezzel ernyőt tartson maga elé vagy fölé, nem azért, hogy ezzel valamiféle egységbe kovácsoljon amúgy olyan embereket, akiknek vajmi kevés közük van ehhez az egészhez. Nem. Még akkor is értékelem ezt, ha mondjuk 30 éve azért volt, hogy azt kérte ez a néni, hogy az Isten nézzen ugyan már félre egy-egy fél órára, ha lehetne, mert itt a Pista.

Kevés dolog van annál szánalmasabb, mint amikor azt akarjuk magunkról elhitetni, főleg a saját népünkkel, hogy ha valaki igazán keresztény, na, hát akkor az a magyar nép, de leginkább MI vagyunk azok, akik ezt jó hangosan mondjuk. A hithű vallásosságot nem hirdetni kell, nem elárasztani vele a médiát, nem bizonygatni azzal, hogy minden arról szól, és a körül forog. Nem. Azt nem mondani kell, azt tenni kell, meg érezni, és legfőképpen átélni, őszintén. Mert még ha ez utóbbiak közül én akár csak egy valamit is valóban tapasztalnék a jelenlegi kormányunk által felénk sulykoltak között, akkor azt mondanám, hogy oké, ezt így én is érzem. Nem az én szavam a döntő, sőt, nagyon nem, de azt biztosan nem csak én látom úgy, hogy az igaz hitet már réges-régen ellepte valami más, valami ál, valami talmi, aminek annyi köze van az igaz keresztény valláshoz, mint Mészáros Lőrincnek a gazdaságtudományhoz: „elvi”.

Volt szerencsém Európa egyik legvallásosabb országában tölteni sok időt, ahol a megélt keresztény hagyományok tényleg hagyományok. Nem volt náluk kommunista elnyomás e téren, az igaz, de nem hinném, hogy az a nagyjából 40 év a különbség. Sokkal inkább az, hogy ott az ember akkor is bemegy a templomba, legyen az fiatal vagy idős, ha csak arra jár, mert nyitva is van mindegyik, mindig, és nem csak akkor, amikor mise van, és ott kell lenni, mert mit szól Marika, Terike, vagy a Plébános Úr. Valahogy azt is őszintébbnek éreztem, amit a templomban mondtak, és nem volt olyan érzésem, mint itthon, hogy a szertartás után már a parkolóban lenyomnák egymást az árokba, kinek mekkora a kocsija alapon. Az meg végképp soha nem hangzott el, kire szavazzon az emberfia.

Az viszont tény, hogy mi, itthon, főleg az elmúlt 7-8 évben valami irgalmatlan rohamtempóban akarunk mindent behozni e téren. Húsvét tájékán a Kossuthot hallgatva az volt az érzésem, hogy ez nettó a Mária rádió. Semmi másról nem volt szó, a számomra elképesztően hamisan hangzó áhitat viszont mindent belepett…hogy aztán kedden kijöhessen néhány új közbeszerzés, néhány átverés a boltban, néhány vadász-út, ide-oda repkedés és hasonlók. Elmondtuk a misén amit el kellett, és ezzel pipa. Letudva a lelki része a dolognak. Ha valakinek valami nem tetszik, és felszólal ellenünk, akkor az gyakorlatilag ettől kezdve a kereszténység egészét támadja, mert MI aztán annyira nagyon keresztények vagyunk, hogy aki nálunk jobban az, az hazudik, vagy nem létezik.

Miért nem tudjuk a vallást tisztelni? Miért nem tudjuk elfogadni Istent, Jézust, az örökségüket annak, ami. Abban nincsen sok száz milliárd, abban nincsen egymás letaposása, de főleg az embertársunk semmibe vételéről nem szólhatna ez az egész. Nincsen erőszakkal megtérítés, nincsennek merényletek semelyik oldalról, és nincs az sem, hogy elfelejtenénk, István hogyan is tette keresztény országgá hazánkat. A hétvégén, ha ezt nem tudtam volna eddig, ezt is megtudhattam. Idézek egy rádiós műsorból, nagyjából: „….és bejárta az országot, hogy elterjessze a keresztény hitet. Aki nem fogadta el, azt erőszakkal térítette meg….”. Mindezt mosolyogva, mint egy mesélő nagypapa, úgy mondta a narrátor.

Kérdem én…mit csodálkozunk a világ körülöttünk lévő történésein? Mit teszünk valóban az ellen, hogy muszlim terroristák ne tegyék azt, amit? Miért felejtjük el, hogy anno a keresztényég hogyan „hódított teret” magának?

Legfőképpen pedig miért nem fogadjuk el, hogy egy Istenben való hit az nem jöhet máshonnan, mint belülről. Abban nem lehet ellenség, mert nem lehetünk a magunk ellenségei. Ja kérem, hogy álmodozom, meg, hogy patetikus vagyok? Lehet. Csak sajnos ameddig nem vesszük lejjebb a hangerőt e téren, és feljebb a példamutatás erejét, addig ne várjuk el, hogy minket bárki is komolyan vegyen e téren.

Mert amikor nekünk van ahhoz képünk, hogy mondjuk a franciákat vallási tiszteletükben megsértsük, egy olyan ember szavaival, aki elvileg még a politikai hovatartozásában is keresztény, akkor ne csodálkozzunk, hogy nem fognak feltétlenül mosolyogni ránk Párizsban, ha megtudják, hogy magyarok vagyunk. Az igazi baj meg akkor lesz, ha esetleg a végén még egy pap sem fog velünk ott kezet a Rue de akármin.

Mert egy ottani papnak lenne ehhez mersze. Mert merészség nem ahhoz kell, hogy háttal Európának néha egy-egy követ magunk mögé dobjunk, hanem ahhoz, hogy felvegyünk egyet azok közül, amiket ők ejtenek el, vagy esetleg dobnak felénk, és csak simán visszategyük azt a vonal mögé. Csendben. Akkor talán elérnénk náluk valamit. Úgy hívják: alanyi jogon járó tisztelet.

Mert most alanyi jogon vagyunk magyarok, csak sajnos nem azzal a hangsúllyal, amivel mi hisszük, hogy lennénk. Legalább azt ne csesszük el, hogy a kereszténységünkben is így járjunk.

Na mindegy, én maradok hívő itt belül. Tisztelem, akit kell, és nem gondolom, hogy vallás nélkülem nem menne. Ha hozzá tudok tenni valamit, örülök, de kivenni, na, azt nem szeretnék belőle.

Ennyi.

Sz. G. 

                                                                                                                                                             fotó: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr1014782618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Önállóan gondolkodó 2019.04.24. 14:30:43

Azért az mennyire zseniális, hogy az ember hiába írja le már n-edszerre, hogy nem balliberális, az nem számít, mert ha nem a kormány által tolt agyatlan main streamet követem, akkor csak az lehetek. Ez valami nagyon szomorú. Arról nem beszélve, hogy például valaki azt írja, hogy Jézusnak nincs is sírja....hát...tudom. Ez a bejegyzés első mondata konkrétan :-)
Régen megfogadtam, hogy nem vitatkozom kommentelőkkel, mert mindenkinek az a véleménye, ami, de arra mindig nyitott vagyok, hogy értelmezésről, mondanivalóról (mármint kinek mit jelent valami), stb beszélgessünk.
A liberális f...fejek mondatokkal, fentiek alapján természetellenes lenne.
Még valami: azt, hogy mit tettem vagy mit nem hajléktalanokért, azt hagyjuk.

No további jó vitatkozást!
Köszönöm, hogy elolvassál/elolvastátok!

Sz. G:u.i.: valaki írta, hogy kereszténynek lenni nem egyenlő azzal, hogy vakon elfogadod a mai kurzus "parancsait". Vagy valami hasonló. Na, hát EZ a legnagyobb igazságok egyike.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.04.24. 14:30:59

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: a törökök alatt elfogadott volt. Sőt, a keresztény volt eltűrt.

dr. mesterséges színezék 2019.04.24. 14:31:46

Az ember azt gondolná, hogy a hazai vallásgyakorlók és a vallási handabandáért síkra szállók egy csekélyt tábort alkotnak a lakosságon belül.
A témába vágó blogokon megjelenők számosságát ismerve viszint kijelenthető, hogy ez tévedés: egy jelentéktelen tábort alkotnak.
Viszont a pofájuk nagy.
Már akkor is nagy volt, amikor a térdrecsuhásokozáshoz tapsoltak, de azóta, hogy szentelt vízzel locsolta meg őket Semjén, már malaszttal teljesek is.
BROÁF

Attilajukkaja 2019.04.24. 14:55:11

@Ballib vagyok mert rettegek:
"Ha Jézus ma élne akkor fideszes lenne, hiszen ez az egyetlen párt Magyarországon és egész Európában, amelyik a 10 parancsolatot az utolsó betűig betartja"
Milyen igaz! :o)))

BéLóg 2019.04.24. 14:56:12

Jeah, micsoda szupi dolog, ez a LEGO kereszténység. ÉN keresztényvagyok, DE....
Hát, ha Jézus valamiért forgatja a fejét, az biztos nem a pokol felé menetelő hazug politikusok miatt, hanem az ilyen cixerzők ÁLKERESZTÉNY katyvasza miatt.
Hogy JÉZUS mégis mit szeretne tőlünk, az bizony fehéren, feketén olvasható, jaaa, hogy abban vannak marha kényelmetlen dolgok is? Igen. Vannak.
Szóval, @Önállóan gondolkodó az igazából egy ilyen ÖG-vallás ELSŐ prófétája. Mondjuk ha neki ez jó, akkor jó.
Az fix, hogy nem Jézus, meg nem Semjénzsolt, de még csak nem is Szentpéter fogja őt majd ide vagy oda terelni, hanem saját maga.
Ha van valami zseniális ebben az "istendologban", akkor EZ az.

Utóirat:
Ezer évvel ezelőtt a kereszténység PONTOSAN úgy létezett, mint 1019-ben MINDENKI más. 2019-ben meg úgy, ahogy 2019-ben mindenki más.

Ugyanígy az iszlám is, ezer évvel ezelőtt pontosan nézett ki mint mindenki 1019-ben de ők 2019-ben is UGYANÚGY néznek ki, mint 1019-ben.
Ha EZ nem jut el @ÖG fejébe és le tud írni ilyeneket, mit tett a keresztény egyház "ezer éve", akkor erről is meg kell állapítanom hogy a segghülyeségért díjat lehet adni neki.
Ja, csaxólok, az iszlám 3019-ben is PONTOSAN úgy fog kinézni, ahogy 1019-ben kinézett. Ez van a Koránban és ez is marad.

Minden ballib bérretteg 2019.04.24. 15:03:44

Tegnap óta ez a 7. Index címlapos, húsvétot, illetve keresztényeket fikázó blog.

Így keresztény ünnepek táján a komcsik is jobban és erősebben dolgoznak a hagyományok kiirtásán keresztények kigúnyolásán.

Az Indexes hírszerkesztő komcsik is, meg az ilyen szarfaszú bloggazda komcsik is, mint ez itt.

Minden ballib bérretteg 2019.04.24. 15:05:15

@Ballib vagyok mert rettegek:

látod látod ostoba nickhamisító barom ...

Megint csak az agyatlan ballibeket sikerült beszopatnod a nickhamsiításoddal.

Beer Monster 2019.04.24. 15:11:51

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az írástudókét. Mózes és Jézus tanítása eközben megegyezik.

Beer Monster 2019.04.24. 15:14:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: "nagy horderejű eseménye volt az egyház és Európa történelmének"

Arra tudjuk, hogy milyen hatást gyakorolt. A hitet mindez nem befolyásolta. Tudod-e, hogy mi az, ami történt nikaiában? Felejstd el inkább ezt az elképzelést, az idült magyar- és keresztényellenes birkamannak ebben az egyben kétséget kizáróan igaza van. A reform a prófétákhoz fűződik, a vezetőkhöz a visszarendeződés.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2019.04.24. 15:17:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: Jaj de édes agy hogy legitimálni akarod a török megszállást :) Most akkor fáradj a ciprusi nagykövetség elé és add elő hogy mennyire legitim a török hadsereg cipruson. Szerintem kb 1 perc után olyat alád rúgnak hogy visszaszállsz a panel garzonodba te proli kis geci :)

Beer Monster 2019.04.24. 15:22:48

"A ki azt mondja, hogy a világosságban van, és gyűlöli az ő atyjafiát az még mindig a sötétségben van."

szepipiktor 2019.04.24. 15:28:03

Nem semmi ezt végigolvasni...
Remélem Húsvét elmúltával lecsenenek ezek a kamu vallási posztok.
Csak a bajetzsóttis poszthoz írtat tudom ismételni:
Erre mi szükség van?
Miért érzi bárki is, hogy egy szellemi toprongyról PR cikket írjon?
Most tényleg... a szerző publikál, de elhiszi, hogy a kdnp-nek bármi köze van a kereszténységhez? SOHA nem volt. Így a tőlük jövő "ige" kit érdekel? Téged, kedves poszter nem is akarnak meggyőzni, ők a saját híveinek kamuznak,akiket meg te nem érsz el soha.
Azaz
1) sándékos klikkmágnes provokáció
2) buta, ismerethiányos üresség az írásod.
Az egyik... Mert normális ember, ahogy bajerzsóttit, úgy semjénpubit sem olvas.
A híveid is tudják ám ezt, tehát akkor csak egy tűzben tartó hergelés a célod?
.
Az ateista, hívő, egyház téma meg lerágott csont, az egyén veszekszik csupán a szervezett vallás híveivel. Értelmetlen, soha fel nem oldható vita.

N. Barbie 2019.04.24. 15:53:00

@Kivlov:
"Úgyhogy most az ateisták akarnak arról okoskodni, hogy a kereszténység szemszögéből hogy kellene az országot vezetni? :D "

Egy amugy kivalo cikkre, csak ennyire futja? A szokasos fidesznyik dumara, tehat, hogy azt majd mi fidesznyikek dontjuk el, hogy ki valojaban kereszteny meg ki nem? Na ne nevettesd ki magad.
En is hasonlokat szoktam amugy irni az alszent fidesznyikeknek, hogy akiknek lenyegeben szemoldokosszehuzast sem er a valasztasokon az, hogy a kedvencei nagyuzemben lopnak, tehat meg a tizparancsolatot, a minimumot sem tartjak be, na azok legyenek szivesek mar arcbol egy jo nagyot visszavenni es meg se nyikkanni keresztenyseg, vallasos elet stb. ugyeben, hanem szepen csendben kussolni, esetleg minden este szemen kopni magukat. Veled egyutt.
Irtam neked talan tagnap kb. ugyanezt mikor ujfent bagatalizaltal egy fideszes lopast, persze valasz nem jott ra.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.24. 15:57:25

@Attilajukkaja:

Ez van, nem akarunk ateista mérce szreinti "keresztények" lenni.

Attilajukkaja 2019.04.24. 15:59:52

@MAXVAL bircaman közíró:
Te semmilyen keresztény sem vagy, csak valami mondvacsinált wannabe.

N. Barbie 2019.04.24. 16:07:55

@Minden ballib bérretteg: "Tegnap óta ez a 7. Index címlapos, húsvétot, illetve keresztényeket fikázó blog."

Hat persze. Gondolom ez a cikk is kb annyira keresztenyfikazo, ahogy a gazdaid visitanak mindig, hogy a csunya brusszel a magyarokat tamadja, holott oket, a tolvaj kormanyt, csak igazi jo beszari nyulakkent maguk ele tartjak a nepet.
Meg konkretabb leszek, hogy meg te is megertsd. Semmi keresztenygyalazas nem volt a cikkben. De ha szerinted volt akkor idezd mar azt a reszt szo szerint.
Tudod mi volt ez? Tukrot tartott a magadfajta alszent fidesznyik mukeresztenyek ele, beleneztetek, elhanytatok magatokat es most (is, mint mindig) masokat okoltok.
Teljesen egyet ertek a cikkiroval. Nem az az igazi kereszteny aki a leghangosabban uvolti, hogy az. Hanem akirol masok allapitjak meg, hogy na, ez az ember egy igazi jo kereszteny, egy jambor, joravalo vallasos ember.
Nem csodalom, hogy a fidesznyikek ezt nem ertik. Ilyenek peldaul a szektatok iranyitoi. Elso sorban orditjak vasarnap a templomba az enekeket, aztan onnan kijove mehet tovabb a lopas, ragalmazas, hazudozas. A kdnp-vel egyutt, akik akkora keresztenyek, hogy 9 ev alatt egy sem allt fel kozuluk, hogy na en a vallasom nevet nem adom tovabb ehhez a maffiahoz. Es meg ok, meg ti, a fanjaik akarjatok megmondani, hogy ki az igazi kereszteny? Az ev vicce,

Kivlov 2019.04.24. 16:10:03

@N. Barbie:
lejárt a munkaidő tudod. :D
Okos meg majd akkor legyél, ha nagy "demokratikus" ellenzéknek meg az öntökönszúró álnemzeti jobbiknak orbánozáson túl futja valami másra is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.04.24. 16:27:39

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: jajj, de édes, hogy mennyire buta vagy. Arról volt szó, hogy Európa ezen része sose fogadta el , és nem is fogja elfogadni a muszlim vallást.
Hát annak idején bizony elfogadtuk.

N. Barbie 2019.04.24. 16:40:36

@Kivlov: "Okos meg majd akkor legyél, ha nagy "demokratikus" ellenzéknek meg az öntökönszúró álnemzeti jobbiknak orbánozáson túl futja valami másra is."

Ne faraszd magad, ismerem az osszes atlaghulyefidesznyik onfelmento dumat arra, hogy habar annyira de annyira nem akartok, muszaj hazug tolvajokra szavazni, mert az ellenzek .....(ide tetszes szerint behelyettesitheto ertelmes, onallo, elfogadhato indok, oppardon, picit elkalandoztam alomvilagba, ugy ertettem az epp aktualis fideszpropaganda az ellenzeki partokrol).

Amugy nincs annal szanalmasabb, mikor alnemzetizi azt a partot egy fidesznyik, akiktol lenyegeben az osszes un. nemzeti temaban a szektad lopta az otleteket. Hat tenyleg, valoban, akitol az otlet jon az az alnemzeti, akiknek meg maguktol nem futja - vajon miert, csak nem azert mert kizarolag haszonszerzesbol felvett alarc a nemzetieskedes - nemzeti temaju otletekre, csak lopni tudjak masokat, azok meg a valodi nemzetiek.
Igen, az elborult fidesznyik elmekben lehet, hogy ez a mese el, azt elhiszem.

Attilajukkaja 2019.04.24. 19:09:43

@MAXVAL bircaman közíró:
"tévedsz erősen"
Aki egyszer liberális, egyszer konzervatív, egyszer kommunista, egyszer nagy keresztény, azt nem lehet komolyan venni.
Most éppen az intoleráns "keresztény" szakaszodat éled. :o)))))

A kecskebaszó simogató kurvaanyát minden lipsinek 2019.04.24. 19:15:21

A blogolo egy tipikus iszlam fanatista geci libsi. A keresztenyseget gunyolja, de orommel venne, ha az arabok nalunk is a nyilt utcan fejeznek le es egetnek halalra a hitetleneket, ami naluk a megszokott hetkoznapok resze. Mert szerinte a lefejezes meg a halara kovezes az igazi liberalis demokracia.

élhetetlen 2019.04.24. 20:11:03

@pulsarito: „amikor olyanok akarnak a keresztény hitről oktatni, akik beszéltek már olyanokkal, akik hallotak a kerszténységről!„Csak, hogy esetleg értsd, hogy miről beszélsz. Te, aki aztán tudod, hogy mi a keresztényi. Ez most hosszú lesz. Jó pár éve történt, hogy a Szent Jobb körmenet fél menet lett, mert kezdődött a tűzijáték, és a műsor. El tudod képzelni bármelyik olasz kisvárosban, ahol ki kell érdemelni, hogy ki viheti az ereklyét, hogy leérnek a főtérre, és az ereklyét odaadják egy taxisofőrnek, hogy vigye a helyére, mert mi már csak szórakozunk? Orbán ezt csinálta, na, nem egy taxisofőrnek, hanem egy páncélkocsi sofőrjének lökte oda az ereklyét. A nagyon vallásos barátnőmnek, akinek a szülőfalujából minden évben feljönnek busszal, transzparensekkel, népviseletben, és ő is részt vesz a műsorban, semmi nem tűnt fel. Nekem, aki nem igazán gyakorolja a vallását, nekem azért csomóra szorult a gyomrom ezt látva a tv-ben. Nyilván, te vagy az igazi keresztény hívő, aki ezt észre sem vetted.

Géza22 2019.04.24. 20:27:28

"Miért felejtjük el, hogy anno a keresztényég hogyan „hódított teret” magának?"
Pál apostol ezt írja: "Apostolságomnak jelei megbizonyosodtak közöttetek sok tűrésben, jelekben, csodákban és erőkben is." A kereszténység így hódított teret magának.
Ha a római kaotikus felekezet bűneire gondolsz, akkor ne kereszténységet írj, hanem egy felekezetről beszélj!
A kettő ugyanis nem ugyan az!

élhetetlen 2019.04.24. 20:29:16

@MAXVAL bircaman közíró: A blog első mondata ez volt: „Jézus forogna a sírjában. Már ha volna Neki, de nincs.”.
Már ezt, az első mondatot sem értetted meg, válaszolsz, „Jézus nincs sírban, szóval nem is forog benne.”, Te tényleg büszke vagy arra, hogy ennyire hülye vagy?

Beer Monster 2019.04.24. 22:07:03

@Önállóan gondolkodó: Aki a gyűlölet ellen szól, azt keresztre feszítik.
Mert az ördög nagyobb, mint az isten.

élhetetlen 2019.04.24. 22:10:25

@MAXVAL bircaman közíró: „Az viszont tény, hogy rosszalva szemléli egyes keresztény vezetők gonoszságát, elsősorban a legnagyobb keresztény csoport, a katolicizmus főmuftijának, Argentín Homoki-Celeb Ferinek az eretnekségét.”. Ezt Ő maga (Jézus) mondta neked? Vagy csak nem vetted be a gyógyszeredet?

élhetetlen 2019.04.24. 22:24:43

@Szóra kész Szókratész: „A kedves őskeresztény poszter miért nem szállásol el néhány hajléktalant a lakásán?”. Talán, mert nem az ő feladata lenne, hanem az államé. De folytasd! Miért nem operál egy polgár a saját lakásában a konyhaasztalon konyhakéssel, miért nem kezel rákbetegeket a saját lakásában, miért gondolja, hogy ez állami feladat? Te tényleg ennyire hülye vagy? Csak kérdezem.

élhetetlen 2019.04.24. 22:48:19

@MAXVAL bircaman közíró: Nem ateista mérce szerint kell kereszténynek lenni. Emberi mérce szerint. A legtöbb ember tiszteli a másik ember vallását, ha azt látja, hogy tisztességesen aszerint is él. De, ha valaki lop, csal, hazudik, és hangoztatja, hogy ő igaz keresztény, azt miért kéne elfogadni egy normális embernek?

Monsieur 2019.04.24. 23:51:00

@Attilajukkaja: de még az univerzumban is..! - hogy egy piedone filmból is idézzünk,ha már ekkora mélységeket érintünk..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 05:49:51

@Attilajukkaja:

Egy keresztény lehet bármilyen politikai eszme híve, azaz kijelentésed értelmetlen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 05:57:11

@élhetetlen:

Mert pl. a kereszténység nem azt jelenti, hogy valaki nem lop. hazudik, csal.

Beer Monster 2019.04.25. 09:52:36

Sosem elég ismerni a tanítást. Érteni is kell.

Attilajukkaja 2019.04.25. 12:20:07

@MAXVAL bircaman közíró:
@élhetetlen:
"Egy keresztény lehet bármilyen politikai eszme híve"
Híve lehet, de kiszolgálója nem.
A kereszténység lényege, hogy ők is gyűlölhetnek, lophatnak, hazudhatnak, csalhatnak, mint bárki más. Sőt, embert is ölhetnek, csak utána el kell mondaniuk három bűnbánó miatyánkat, oszt tiszta lehet a lelkiismeretük, és mindent kezdhetnek elölről. Nem igaz? Mert a tízparancsolat nekik is csak egy irányelv, betartani nem kötelező.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 14:07:21

@Attilajukkaja:

Lehet kiszolgáló is, azaz hivatásos politiikus. Nem tilos akeresztények számára a politikusi pálya.

Törekedni kell minden isteni parancsolat betartására, ez kötelező.

S igen, a gyilkosság is megbocstható, ha megbánja az ember.

Attilajukkaja 2019.04.25. 14:28:30

@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem tilos akeresztények számára a politikusi pálya."
Ez mégis hogy jön ide??? Azt mondtam, egy keresztény ember nem szolgálhat ki BÁRMILYEN politikát, nem azt, hogy nem politizálhat.

"Törekedni kell minden isteni parancsolat betartására, ez kötelező. "
Szép dolog a törekvés! Nagyon szép.

"a gyilkosság is megbocstható, ha megbánja az ember."
Illetve, ha az (egyházi) főurak javát szolgálja, őket gazdagítja. Akkor minden megbocsájtható, nemde?

élhetetlen 2019.04.25. 14:33:28

@MAXVAL bircaman közíró: @ Beer Monster: „Sosem elég ismerni a tanítást. Érteni is kell. „. Igen. Ezt nem érti Birca. Valahol kimarad az, hogy ha valaki lop, csal, hazudik, akkor meggyónhatja ugyan, de nem kap megbocsájtást, ha már akkor tudja, hogy ugyanott folytatja holnap. A pap nem látja, hogy őszinte-e a megbánás, kirója a penitenciát, de csak a nem igazán hívő gondolja úgy, hogy ezzel minden letudva, folytassuk.

élhetetlen 2019.04.25. 14:53:29

@Attilajukkaja: Magánügy, de leírom. 13 éves koromban szakítottam a vallásommal. Volt egy öregúr, egy kunyhóban élt a dombon. Valamikor állomásfőnök volt, de tönkrement az agya. Kapott valami kis pénzt, de az nem volt elég, kb fél hónap után elfogyott. Lejött hozzánk, nagyapámmal elbeszélgettek, megvacsorázott, anya csomagolt hideget, kolbászt, sonkát, szalonnát, ami volt. Meghalt az öregúr, és a falusi pap nem temette el, mert nem fizetett egyházadót. Még jó, hogy a temetőből nem tiltotta ki. Tanácsi temetés, ott énekeltem az énekkarral. Ez kész volt, részemről. Sokkal később, másik pap, apa meghalt. Mi kifizettünk mindent, ledarálta a szöveget, de nem volt hajlandó arra, hogy elmondja, amit még szoktak, hogy búcsúzom tőled kedves feleségem, és tőletek is gyermekeim, arra hivatkozva, hogy apa nem kapott utolsó kenetet. Egy kórház folyosóján fulladt meg, hajnali négykor. Ilyen nincs! Ezek után anyu szólt előre, hogy nem kér egyházi temetést. Azt hiszem, ha Isten létezik, nem ilyen földi képviselőket képzelt el magának.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 15:55:38

@Attilajukkaja:

Keresztény ember bármilyen politikát kiszolgálhat. Nyilván a kereszténységgel ellenkező elveket nem. Pl. egy keresztény simán lehet náci, de pl. a nácizmusból a fajelméletet nem támogathatja,

""Törekedni kell minden isteni parancsolat betartására, ez kötelező. "
Szép dolog a törekvés! Nagyon szép."

Így igaz, Mi ezzel a bajod?

""a gyilkosság is megbocstható, ha megbánja az ember."
Illetve, ha az (egyházi) főurak javát szolgálja, őket gazdagítja. Akkor minden megbocsájtható, nemde?"

Bármilyen gyilkosság megbocsátható.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 16:05:32

@élhetetlen:

Aki úgy kér bocsánatot, hogy készül bűnözni, az nem valódi bocsánatkérés.

Attilajukkaja 2019.04.25. 16:13:23

@MAXVAL bircaman közíró:
"Keresztény ember bármilyen politikát kiszolgálhat. Nyilván a kereszténységgel ellenkező elveket nem."
Ellentmondasz önmagadnak. A náci politikát kiszolgáló "keresztények" számomra nem keresztények. Bármilyen politikát egy meggyőződéses keresztény nem szolgál ki.

" Pl. egy keresztény simán lehet náci, de pl. a nácizmusból a fajelméletet nem támogathatja,"
Akkor náci sem lehet, mert az összefonódik a rasszizmussal.

"Mi ezzel a bajod?"
Az, hogy az igyekezet kevés. Bárki mondhatja, hogy mennyire igyekezett tisztességes maradni, de sajnos nem sikerült. Nem baj, mert baromira "megbánta", így legközelebb is nyugodtan ölhet, lophat, hazudhat.

"Bármilyen gyilkosság megbocsátható."
Látod, ezért nem vagy igazán erkölcsös ember (keresztény), mert a legaljasabb dolgokra is találsz mentséget, ha az neked kedvez.

Attilajukkaja 2019.04.25. 16:19:53

@élhetetlen:
" a falusi pap nem temette el, mert nem fizetett egyházadót"
Ehhez nem volt joga!

"Tanácsi temetés, ott énekeltem az énekkarral. Ez kész volt, részemről."
Nem csodálom. Az a pap nem lehetett igazi keresztény, mert nem volt benne irgalom, csak az anyagiakat nézte. Ezt művelik a mostani álkeresztények is.

"nem volt hajlandó arra, hogy elmondja, amit még szoktak, hogy búcsúzom tőled kedves feleségem, és tőletek is gyermekeim, arra hivatkozva, hogy apa nem kapott utolsó kenetet."
Ehhez sem volt joga.

" Egy kórház folyosóján fulladt meg, hajnali négykor."
Megértelek. De ez leginkább a kórház hibája. Tudom, mert nincs még egy éve, hogy elveszítettem mindkét idős szülőmet. Nem voltak vallásosak, de nem szeretném ecsetelni a körülményeket, ahogy meghaltak.

"Azt hiszem, ha Isten létezik, nem ilyen földi képviselőket képzelt el magának."
Valóban! És részvétem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 16:36:28

@élhetetlen:

A pap is ember. Bűnös pap is van, mindegyik ilyen, s nagyon bűnös is. S teljesen alkalmatlan is. Sőt ateista pap is.

Én is ismertem ilyeneket. Az egyik ellopta az egyházi szolgálati lakását trükkökkel, átírta a saját fia nevére. A másik felesége halála után 2 hónappal már beszerzett magának egy szeretőt. Másik meg böjt alatt ebédelt jóízűen húst. Egy olyat is ismertem, aki zavaros ezoterikus tanokat hirdetett, a 120 éves Jézusról Tibetben, meg hasonlókat. Megint másik homokos partikra járt. Meg püspökhöz is volt szerencsém, aki 100 ezer eurós órát viselt.

Ezért sose a papban kell hinni, nálunk nincsenek guruk, próféták, tévedhetetlen vezérek.

élhetetlen 2019.04.25. 16:40:22

@Attilajukkaja: „Ehhez nem volt joga!”, „Ehhez sem volt joga.” Tudom, de mindkettő megtette, amit megtett. A kórházat nem hibáztatom, egyszerűen nem volt hely.Rendesek voltak, reggelre ígérték, hogy hozatnak egy oxigén palackot, hazavihetjük apát, csak ez már nem jött össze. De kösz, hogy megértesz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 16:48:47

@Attilajukkaja:

"A náci politikát kiszolgáló "keresztények" számomra nem keresztények."

Miért nem? Mi a gond, ha valaki náci és keresztény, ha egyébként nem sért keresztény szabályt?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 16:51:19

@Attilajukkaja:

"Akkor náci sem lehet, mert az összefonódik a rasszizmussal."

Nem, A nácizmus több szimppla fajelméletnél. Ráadásul, egy enyhébb fajelmélet elfogadható keresztény szemszögből: pl. az mondod, az emberi fajok egyenlőek ugyan, de jobb, ha nme keverednek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 16:57:10

@Attilajukkaja:

""Mi ezzel a bajod?"
Az, hogy az igyekezet kevés. Bárki mondhatja, hogy mennyire igyekezett tisztességes maradni, de sajnos nem sikerült. Nem baj, mert baromira "megbánta", így legközelebb is nyugodtan ölhet, lophat, hazudhat."

Magadnak nem tudsz hazudni, Istennek még kevésbé. A nem-őszinte bűnbánat még ront is a bűnön.

""Bármilyen gyilkosság megbocsátható."
Látod, ezért nem vagy igazán erkölcsös ember (keresztény), mert a legaljasabb dolgokra is találsz mentséget, ha az neked kedvez."

A megbocsátás mentség? Ne viccelj... Mit akarsz, rituális feláldozását a gyilkosoknak?

Attilajukkaja 2019.04.25. 16:59:22

@MAXVAL bircaman közíró:
"Mi a gond, ha valaki náci és keresztény, ha egyébként nem sért keresztény szabályt?"
Ha kiszolgálja a náci hatalmakat (politikát), akkor eleve nem lehet valódi keresztény.

"A nácizmus több szimppla fajelméletnél."
Valóban, mert rosszabb annál.

"egy enyhébb fajelmélet elfogadható keresztény szemszögből"
Egy enyhébb fajelmélet? Ez most egy vicc akart lenni?

" pl. az mondod, az emberi fajok egyenlőek ugyan, de jobb, ha nme keverednek."
Ez nem fajelmélet. Szimpla tudatlanság és előítélet. Az emberi fajok mindig is keveredtek egymással: lásd a mai magyar populációt.

Attilajukkaja 2019.04.25. 17:53:41

@MAXVAL bircaman közíró:
"A megbocsátás mentség?"
Ha az az áldozattól jön, akkor nem. Különben meg nyilvánvalóan csak egy humbug.

"Ne viccelj... Mit akarsz, rituális feláldozását a gyilkosoknak?"
Én nem vagyok olyan ölős típus, mint sok álkeresztény, főleg nem vagyok oda a rituálékért. Az az egyházak asztala. A gyilkosoknak viszont jár a méltó büntetés. És ez nem vicc. Néhány miatyánkkal nem úszhatja meg, aki embert öl.

Attilajukkaja 2019.04.25. 18:06:42

@élhetetlen:
"Tudom, de mindkettő megtette, amit megtett."
Na ez a bajom az álkeresztényekkel!

" A kórházat nem hibáztatom, egyszerűen nem volt hely."
Jó, akkor ne a kórházat és az ott tényleg önfeláldozó dolgozókat, ápolókat hibáztassuk, mert tényleg nem ők tehetnek arról, hogy az öregeink embertelen körülmények és fájdalmak között mennek el. Lehet, rosszul fogalmaztam, de a magyar eü. a béka segge alatt van, .... főleg, ha az öregekről van szó.

"kösz, hogy megértesz."
Hogy a fenébe ne értenélek meg miután nemrég magam is hasonló dolgokon mentem keresztül?
De hogy visszatérjünk a hitre, a kórházakban rendszeresen megjelentek terjesztő emberek, akik zsoltáros könyveket, szórólapokat hagytak ott a magatehetetlen öregek számára, akiket amúgy a családtagoknak kellett már kiskanállal etetniük. Ennyi volt az "egyházi" segítség. Édesapám csak annyit kért, hogy dobjam ki az anyagukat a francba. Kíváncsi lennék, hány millió forintot dobtak ki ilyen módon az ablakon ahelyett, hogy valódi segítséget nyújtottak volna egyes betegnek vagy családjuknak. De ezeknek semmi nem számít, csak a PR.

Attilajukkaja 2019.04.25. 18:09:26

@MAXVAL bircaman közíró:
"Ha az az áldozattól jön, akkor nem. "
Bocsi, elírtam. Azt akartam mondani, hogy IGEN. :o)
Ha az áldozat bocsájt meg, az valódi megbocsájtás. Ha a plébános rója ki a 3 miatyánkat, az nem ér semmit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 18:58:37

@Attilajukkaja:

Nem ellenkezik a kereszténységgel, hogy valaki a saját népe közt akar élni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.25. 19:00:14

@Attilajukkaja:

A bocsánat és a büntetés nem zárja ki egymást.

Isten nem bünteti meg azt, aki őszintén megbánja bűnét.Errpl van szó, s nem arról, hogy mi az emberi büntetés.

élhetetlen 2019.04.25. 19:53:10

@Attilajukkaja: Na, ez teljesen off, ha bírod még. Úgy jöttem haza Balatonról, hogy nagyon fáj a derekam, de tényleg nagyon. Telefon, SOTE reumatológia, három hónap egy vizsgálatig. Gerincklinika szintén. Nézzünk magán orvost. Fogad, ránéz a bokámra, ödémás, nem tud kezelni, 18 eft, még azt sem mondta, hogy abban a magánrendelőben van ödéma kezelés is. Másik magánorvos, ő beutalt az ORFI-ba, be is mentünk, de kivágtak, mert ödémás a bokám. Ugyan, az a doktornő elküldött egy röntgenre, de nem volt kíváncsi az eredményre. Azóta itt van a táskámban. Befeküdtem öt napra egy VIP (pénzes) belgyógyászatra, területileg is odatartozok, csak ne kelljen minden nap másik vizsgálatra menni otthonról, mert nem vagyok rá képes. Hogy mitől van az ödéma, nem kérdés, vízhajtó a csodaszer, kész. Annyi legalább összejött egy alhasi CT-nél, hogy egy csigolya összeroppant, amin nyilván sokat segített volna az infúzióban adott izomlazító, ennek az akadálya volt az ödéma. Újra a Gerincklinika. Csak három hét, orvos, ezt ő nem tudja, csak egy másik orvos, másik három hét. A másik orvos rábólintott, szerelhető vagyok, három hét újra, hogy beszélhessek az altató orvossal. Tőle is megkaptam a pecsétet. Kérdezem, mégis, mikor. Fogalma sincs, majd műtét előtt egy héttel értesítenek. Három hét, három hónap, három év? Szeptemberben kezdtem, azóta fáj, most április vége van, és nem tudom. Erről ennyit, de Nagy Feró majd pofán veri, aki egy rossz szót is szól a magyar egészségügyről. Bocs, befejeztem.

Beer Monster 2019.04.25. 22:11:09

Nem érzitek azt, hogy olyasmiről beszélgettek, amiről halvány fogalmatok sincsen?

Isteni büntetés a zsidó vallásban van. A keresztény isten a szeretet istene.

Önállóan gondolkodó 2019.04.26. 09:34:14

@A kecskebaszó simogató kurvaanyát minden lipsinek: Egyrészt gratulálok a névválasztáshoz, mert igazi pallérozott elmére utal. Minden bizonnyal büszke Rád mindkét szülőd. Már, ha nem az emberiség tiszta igaz fényéből születtél, sejtésem szerint de. Édes drága barátom: szívből sajnállak, amiért ilyeneket bírsz írni, úgy, hogy fogalmad sincs ki vagyok, és ha az írásból ezt vontad le következtetésként, akkor egy marék lepkének az agykapacitása és térfogata nagyságrendekkel haladja meg azt Tiédet.
Tisztelettel: a blogot jegyző komcsi fasiszta keresztény iszalmista zsidó buddhista náci

Önállóan gondolkodó 2019.04.26. 09:37:51

@Minden ballib bérretteg: nem tudom pontosan, te honnan tudod milyen az én f....m, de hidd el, nem fogom megmutatni neked. Annyit csak, neked is, hogy ha a te "agyadban" erről a posztról ez jut eszedbe, akkor annyi közöd van a keresztény kultúrához, mint légynek egy úrrepülőgéphez. Csekély.
Legyen szép, kiegyensúlyozott napod!

Attilajukkaja 2019.04.26. 11:27:13

@MAXVAL bircaman közíró:
"Isten nem bünteti meg azt, aki őszintén megbánja bűnét.Errpl van szó, s nem arról, hogy mi az emberi büntetés."
Elhiszem, de az őszinteséggel komoly gondok vannak a mai világban. Bizonyos emberek már észre sem veszik, hogy folyton hazudnak, mert elvakítja őket a hatalomvágy. Maguknak is hazudnak.

"Az áldozat nem tud bűnt eltörölni, hiába bpcsát meg."
Azért az sokat segíthet.

@élhetetlen:
" 18 eft, még azt sem mondta, hogy abban a magánrendelőben van ödéma kezelés is."
Én is jártam így az egyik idős szülőmmel. Én 17-ért kaptam azt a tanácsot, hogy menjek el egy másik orvoshoz. De hát tudtam, hogy ennyi a tarifa, és ő időt (10 perc) töltött el velünk. Amúgy tök hasznos dolgokat is mondott arra nézve, hogy mire számíthatunk. Mivel anyukám akkor már nem tudott lépcsőzni, ezért a betegszállítás is minden alkalommal 15-17 ezerbe került.
Kövérnek igaza volt, amikor azt mondta, hogy a magyar eü világszínvonalú, csak elfelejtette hozzátenni, hogy nem az állami ellátás, amiért évtizedek óta fizetjük a TB-t.

"Ugyan, az a doktornő elküldött egy röntgenre, de nem volt kíváncsi az eredményre. Azóta itt van a táskámban."
Miért? Nem mentél vissza hozzá?

"Annyi legalább összejött egy alhasi CT-nél, hogy egy csigolya összeroppant, amin nyilván sokat segített volna az infúzióban adott izomlazító, ennek az akadálya volt az ödéma. "
Izomlazító, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító kombó, szigorú fekvés mellett.

"Szeptemberben kezdtem, azóta fáj, most április vége van, és nem tudom. Erről ennyit, de Nagy Feró majd pofán veri, aki egy rossz szót is szól a magyar egészségügyről."
Eszem megáll! Egy kolléganőm hasonló problémával küzd, neki gyógytornát javasoltak.
Nagy Feró pedig hálás a Fidesznek, mert azóta él olyan jól, hogy ők vannak hatalmon. Vajon elfelejtette a "8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás" című nótáját?

"Bocs, befejeztem."
Sajnos mindig csak azzal tudok válaszolni, hogy nekem is van hasonló tapasztalatom. Mekkora szerencse, hogy mi vagyunk kisebbségben, mert a magyarok nagy része állítólag ma is erre a rendszerre szavazna, annyira meg vannak elégedve a kormánnyal.
De nem tudom, hogy az egyházi kórházakba ki juthat be, illetve, hogy ott milyenek a körülmények. Mert a poszt ugye arról szól, hogy Jézus forogna a sírjában, ha látná, mi zajlik ma Magyarországon.

Attilajukkaja 2019.04.26. 11:31:59

@Beer Monster:
"Isteni büntetés a zsidó vallásban van. A keresztény isten a szeretet istene."
Én is úgy tudtam, hogy a keresztény vallás a szeretetről szól(na). És van is sok karitatív szervezet, akik ezt gyakorolják. (Persze más vallásokban is van ilyen.) De a hétköznapokban sajnos nem igazán tapasztalom ezt az emberi szolidaritást, a szeretetet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 12:30:18

@Attilajukkaja:

" az őszinteséggel komoly gondok vannak a mai világban. Bizonyos emberek már észre sem veszik, hogy folyton hazudnak, mert elvakítja őket a hatalomvágy. Maguknak is hazudnak. "

Isten ezen is átlát.

Attilajukkaja 2019.04.26. 12:52:44

@MAXVAL bircaman közíró:
"Isten ezen is átlát."
Honnan tudod?
Már ha létezik. Erre ugye nincs semmilyen bizonyíték azon kívül, hogy az egyházi emberek ebből a feltételezésből élnek. Nem is rosszul.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 13:54:04

@Attilajukkaja:

Nyilván nincs bizonyíték, csak egyes valószínűsítő érvek.

Attilajukkaja 2019.04.26. 14:55:43

@MAXVAL bircaman közíró:
Bizony nincs, csak érvek. Nulla tény. Mégis ez alapján ítéltek el embereket, akik másban hisznek, mint amit veletek hitettek el.

Attilajukkaja 2019.04.26. 15:48:56

@MAXVAL bircaman közíró:
Miért is kellene? Sokkal kényelmesebb úgy ítélkezni mások felett, hogy teremtesz egy elképzelt világot (másvilágot) magadnak., amiben vakon hiszel. Meg sem kérdőjelezed, hogy az miért tér el másokétól, viszont hajlandó vagy akár ölni is érte, ha a nagyok és gazdagok azt parancsolják neked. Persze csakis a "hit" nevében, mert ezen gazdagszanak meg. Te meg teljesíted minden kívánságukat valami talmi megbocsájtásért.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 16:44:37

@Attilajukkaja:

Az alapokat nem érted, öreg.

Mi azt vallják, a racionalitáson és az anyagon túl is van világ,

Miféle ölés? Kit kellene megölni? Eleve a legtöbb háború éppen materializmusból van, szimpla gazdasági érdekek miatt, nem vallási hit miatt.

Ki gazdagszik meg a hitből? Senki. Ez képtelenség.

Attilajukkaja 2019.04.26. 17:06:24

@MAXVAL bircaman közíró:
"Mi azt vallják, a racionalitáson és az anyagon túl is van világ,"
Ezt valljátok, de magatok sem hiszitek el. Ez a baj! Különben nem ölnétek, lopnátok, csalnátok a kereszt nevében.

"Miféle ölés? Kit kellene megölni? "
Nyilván senkit. Ti mégis odavagytok a halálos büntetésért, a keresztes háborúkért és az "eretnekek" kiirtásáért.

"Eleve a legtöbb háború éppen materializmusból van, szimpla gazdasági érdekek miatt, nem vallási hit miatt."
Valóban. A pénzben hisztek, semmi másban, csak valami keresztény maszlaggal kenitek be. Aztán úgy adjátok el, hogy ez mind valami keresztény értékek alapján történik.

"Ki gazdagszik meg a hitből? Senki. "
Nézd meg a nagy keresztény egyházakat.

élhetetlen 2019.04.26. 17:38:48

@Attilajukkaja: „Miért? Nem mentél vissza hozzá?”.(Ez volt az ORFIs). Nem, mert azt mondta, hogy előbb menjek belgyógyászatra az ödémával. Ott derült ki a csigolya összeroppanása, és, hogy jobb, ha a Gerinc Központtal kezdek. Ha nem hal ki az egy szem sebész, aki ilyen műtétet végez, akkor kinyomják, és feltöltik cementtel a csigolyát. Most erre várok. Az egyházi kórházakról nem sokat tudok, de nem is sok esélyem lenne, azt hiszem. Amivel találkoztam, az egy zsidó „elfekvő” volt, egy barátnőm anyukáját látogattam meg időnként egy tortával, mert szeretett, ott tisztességes ellátás volt, jól érezte magát. De, mikor olyanokat olvasok, hogy öregotthonban verik az öregeket, akkor elbizonytalanodok a jövőmet illetően.

Attilajukkaja 2019.04.26. 18:01:15

@élhetetlen:
"azt mondta, hogy előbb menjek belgyógyászatra az ödémával. Ott derült ki a csigolya összeroppanása"
Akkor végül is jó helyre küldött.

"Ha nem hal ki az egy szem sebész, aki ilyen műtétet végez, akkor kinyomják, és feltöltik cementtel a csigolyát. Most erre várok."
Hát igen. Valamiért kevés az orvos. Vajon miért? (Költői kérdés volt!)

" Az egyházi kórházakról nem sokat tudok, de nem is sok esélyem lenne, azt hiszem. "
Én sem tudok róluk semmit, csak azt, hogy léteznek.

" ott tisztességes ellátás volt, jól érezte magát. De, mikor olyanokat olvasok, hogy öregotthonban verik az öregeket, akkor elbizonytalanodok a jövőmet illetően."
Hm. No comment.
Az én apukám egy állami elfekvőben halt meg. Senkinek nem kívánom azokat a körülményeket. Erről ennyit.
Remélem, mihamarabb kezelést kapsz, mert annál nincs rosszabb, mint fájdalommal élni.

élhetetlen 2019.04.26. 18:41:14

@Attilajukkaja: Bocs, nem akarlak fárasztani, de, „Akkor végül is jó helyre küldött.„. Nem, ez az abszurd az egészben. Ő kerülő pályára küldött. Ha megnézi a röntgent, akkor ő is küldhetett volna a Gerinc Központba, csak nem érdekelte. A belgyógyászat csak pénz, és idő volt, és szívesség kérés, hogy ki visz be, hoz haza. Az ott készült leleteket (másfél hónap), nem fogadta el a Gerinc Központ, megint menjek el több helyre. Persze, az ilyen jellegű betegellátásra csupa egészséges, jól közlekedő, jól futó ember jár. Itt látszik az, hogy a beteg nem számít. Most a körzetimmel cirkuszolok. A vízhajtó a csodaszer, vegyem be este is. Ha fekve kisimult a gerinc, attól még a felülés nagyon fáj, a felállás, elindulás, ha terhelést kap, még jobban, de vegyem be éjszakára is, hogy hússzor menjek ki, egy csepp produktumért. És állítja, hogy ő nem szadista. Na, békén hagylak. Pá…

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 19:04:42

@Attilajukkaja:

"Ezt valljátok, de magatok sem hiszitek el."

De, hisszük.

"Ez a baj! Különben nem ölnétek, lopnátok, csalnátok a kereszt nevében."

Egyiket se tesszük.

""Miféle ölés? Kit kellene megölni? "
Nyilván senkit. Ti mégis odavagytok a halálos büntetésért, a keresztes háborúkért és az "eretnekek" kiirtásáért."

A büntetés nem gyilkosság.

"A pénzben hisztek, semmi másban"

Tévedsz.

""Ki gazdagszik meg a hitből? Senki. "
Nézd meg a nagy keresztény egyházakat."

Szegények mint a tempplom egere, bármely multicéghez képest.

Attilajukkaja 2019.04.26. 19:28:01

@MAXVAL bircaman közíró:
"Egyiket se tesszük."
Lehet, hogy te személy szerint nem teszed, de a magyar álkeresztény kormány bizony minden nap ezt teszi!!!!!!

"A büntetés nem gyilkosság."
Ha az abortusz az, akkor a halálbüntetés pláne az!

"Szegények mint a tempplom egere, bármely multicéghez képest."
A Vatikáni Bank mennyire számít a templom egerének?

Attilajukkaja 2019.04.26. 19:33:08

@élhetetlen:
"Ő kerülő pályára küldött. Ha megnézi a röntgent, akkor ő is küldhetett volna a Gerinc Központba"
Értem.

"csak nem érdekelte."
Vagy túl volt terhelve. Van orvos a családban, iszonyú amit velük is művelnek.

"Az ott készült leleteket (másfél hónap), nem fogadta el a Gerinc Központ, megint menjek el több helyre. "
Sajnos ez is ismerős. Nagy a fejetlenség a magyar eü-ben.

"Itt látszik az, hogy a beteg nem számít."
Egyetértek. De ez bele van kódolva a rendszerbe.

"Ha fekve kisimult a gerinc, attól még a felülés nagyon fáj, a felállás, elindulás, ha terhelést kap, még jobban, de vegyem be éjszakára is, hogy hússzor menjek ki, egy csepp produktumért. És állítja, hogy ő nem szadista."
Együtt érzek. :o(

"Na, békén hagylak. Pá…"
Megbeszéltük. Még egyszer jobbulást!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 19:50:32

@Attilajukkaja:

Gyilkol, lop a korm,ány?

A halálbüntetés, mint neve is elzi, BÓNTETÉS.

A Vatikáni Bank a legnagyobb 100 bank listáján sincs rajta.

Attilajukkaja 2019.04.26. 19:55:49

@MAXVAL bircaman közíró:
"Gyilkol, lop a korm,ány?"
Lop, csal, hazudik. A halálbüntetést is vissza akarta állítani, de szerencsére egyelőre még nem sikerült.

"A halálbüntetés, mint neve is elzi, BÓNTETÉS."
Ember embert nem gyilkolhat, még büntetésből sem.

"A Vatikáni Bank a legnagyobb 100 bank listáján sincs rajta."
Akkor tényleg a Vatikán a templom egere? Azzal az óriási nagy vagyonnal és pompával?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 19:58:36

@Attilajukkaja:

Miben lop, csak, hazudik?

Logikád alapján a börtön se szabad büntetésként.

A Vatikáni Bank egy közepes méretű bank.

Attilajukkaja 2019.04.27. 19:34:18

@MAXVAL bircaman közíró:
"Miben lop, csak, hazudik?"
Te ennyire naív vagy, vagy engem nézel ennyire hülyének?

"Logikád alapján a börtön se szabad büntetésként."
Megint megpróbálod félremagyarázni azt, hogy ember embert még büntetésből sem ölhet. Megint sikertelenül.

"A Vatikáni Bank egy közepes méretű bank."
Akkor NYILVÁN a Vatikán a templom egere, ahogy ezt állítod. Szintén sikertelenül! :o))))))))))))))))))
Kezded nagyon elvetni a sulykot, csak hogy védd a Fidesz-KDNP maffiát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.27. 19:39:58

@Attilajukkaja:

""Miben lop, csak, hazudik?"
Te ennyire naív vagy, vagy engem nézel ennyire hülyének?"

Konkrét kérdést tettem fel neked. Ki lop aki keresztény a kormányban? Mit lopott, mikor?

"Megint megpróbálod félremagyarázni azt, hogy ember embert még büntetésből sem ölhet. "

A kereszténység szerint szabad embert ölni mind önvédelemből, mind büntetésből, sőt háborúban is.

"Akkor NYILVÁN a Vatikán a templom egere, ahogy ezt állítod. "

Egy 2000 éves intézménynek nyilván van vagyona, de ennek is a zöme passzív. Lásd templomok,, ezek hiába értékesek, ettől még nem gazdagok, hiszen ez nem forgatható vagyon, nincs bevétel. Vagy a műkimcsekből. A katolikus bank pedig egy közepes méretű nyugati bank kategóriája.

Egyszerűen mítosz a hatalmas vatikáni Bank sztori.

Attilajukkaja 2019.04.29. 12:57:42

@MAXVAL bircaman közíró:
"Ki lop aki keresztény a kormányban? Mit lopott, mikor?"
Valódi keresztényt nem ismerek a kormányban, de az adófizetők pénzét lopják. Ráadásul úgy, hogy erre önkényes törvényeket hoznak, ha kell, visszamenőleg is.

"A kereszténység szerint szabad embert ölni mind önvédelemből, mind büntetésből, sőt háborúban is."
Ötödik parancsolat: Minden ember élete szent. Az egészség is Isten ajándéka. így kell őriznünk magunk és mások életét.

"Egy 2000 éves intézménynek nyilván van vagyona, de ennek is a zöme passzív. Lásd templomok,, ezek hiába értékesek, ettől még nem gazdagok, hiszen ez nem forgatható vagyon, nincs bevétel. Vagy a műkimcsekből. A katolikus bank pedig egy közepes méretű nyugati bank kategóriája."
A vagyon az vagyon, akárhogy csűröd és csavarod. A vagyon pedig hatalommal és kiváltságokkal jár. Attól meg, hogy nem a Vatikán Bank a legnagyobb a világon még nem jelenti azt, ahogy a keresztény egyházak ne lennének vagyonosak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.29. 13:36:02

@Attilajukkaja:

A kormány feladata az adók költése. Az, hogy neked nem tetszik az elköltés módja még nem jelenti azt, hogy az lopás lenne.

Nem lehet pénz nélkül fenntartani egy intézményt se. Ez a vagyon azonban passzív, s éppen a költségeket fedezi.

Az okkal való ölés nem tilos.

Attilajukkaja 2019.04.29. 22:19:03

@MAXVAL bircaman közíró:
"hogy neked nem tetszik az elköltés módja még nem jelenti azt, hogy az lopás lenne."
A lopás az lopás, a hatalommal való visszaélés is az ami, bárhogy is próbálod kimagyarázni.

"Nem lehet pénz nélkül fenntartani egy intézményt se."
De főleg a családtagjaidat és a haverjaidat, a hűbéri jobbágyaidat nem lehet. És nagyon-nagyon sok pénzre van ehhez szükség miközben a magyarok harmada minimál jövedelemmel rendelkezik.

"Az okkal való ölés nem tilos."
Mindenki valamilyen okból öl. Ne próbáld félreértelmezni a Biblia parancsolatait.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.30. 05:45:16

@Attilajukkaja:

Egy adott költségvetési politika folytatása NEM lopás. Lehet, hogy esetleg nem jó, de nem lopás semmiképpem. Mióta lopás az adók elköltése, ne viccelj!

Minden politikai rendszer és minden egyéb rendszer si elősz9r sajét magát tartha fenn. Lásd egyház. Ha nem képes magát fenntartani, hogyan lesz képes bármire másra?

Ok alatt tisztességes okot értettem természetesen, nyilván a gonosz ok kizárva.

Attilajukkaja 2019.04.30. 10:14:45

@MAXVAL bircaman közíró:
"Egy adott költségvetési politika folytatása NEM lopás."
Kivéve, ha zsebre teszi a kormány maffia ahelyett, hogy rendeltetésszerűen használná fel az ország javára.

"Lehet, hogy esetleg nem jó, de nem lopás semmiképpem."
Bámulatos, mennyire próbálod védeni a védhetetlent!

"Mióta lopás az adók elköltése, ne viccelj!"
Szerinted az egy jó vicc, hogy ha zsebre teszik? Te adózol Magyarországon?

"Minden politikai rendszer és minden egyéb rendszer si elősz9r sajét magát tartha fenn. "
Csakhogy erre megvannak a szabályok, amit nem úgy és akkor módosítgatunk, amikor éppen kedvünk szottyan rá, ... akár visszamenőleg is. A Fidesz a saját maga által hozott törvényeket, szabályokat is felrúgja, és félévente értelmezi újra a gránitba vésett Alaptörvényét, amit ők saját maguknak szavaztak meg mindenféle társadalmi konszenzus nélkül.

"Ok alatt tisztességes okot értettem természetesen, nyilván a gonosz ok kizárva."
Továbbra sem akarod megérteni, hogy embert semmilyen okból nem szabad ölni. Ha jól tudom, az egyház szerint még akkor sem, ha ezt ő maga kéri. Ha nem értetted meg az ötödik parancsolat lényegét - ami nem egy bonyolult feladat - akkor nyilván felesleges ezen vitáznod ős kibúvókat keresned. Ebből is látszik, hogy csak egy álkeresztény vagy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.30. 11:53:52

@Attilajukkaja:

Nem teszik zsebre.

Nem adózom Mo-on.

Azért van felhatalmazás, hogy akit megválasztottak, az kormányozhasson.

Embert meg szabad ölni: önvédelemből, jogos büntetésből.

Attilajukkaja 2019.04.30. 12:12:01

@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem adózom Mo-on."
Sejtettem. Azért nem fáj neked, hogy a kormány ellopja az adófizetők pénzét. És nem csak a magyarokét!

"Azért van felhatalmazás, hogy akit megválasztottak, az kormányozhasson."
Senkinek nincs felhatalmazása arra, hogy zsebre tegye az adófizetők pénzét.

"Embert meg szabad ölni: önvédelemből, jogos büntetésből."
Nincs olyan jogos büntetés, ami engedélyezné, hogy embert öljenek a keresztények! Önvédelemből is csak akkor ölhetsz, ha a te életedre tör valaki és már tényleg nincs más választásod.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.30. 13:17:11

@Attilajukkaja:

"Azért nem fáj neked, hogy a kormány ellopja az adófizetők pénzét."

Szerintem kifejezetten jól használja fel a kormány az adókat.

"Senkinek nincs felhatalmazása arra, hogy zsebre tegye az adófizetők pénzét."

Nem is ez zajlik.

"Nincs olyan jogos büntetés, ami engedélyezné, hogy embert öljenek a keresztények!"

De van, ez a halálbüntetés, ami kiróható a társadalom önvédelmeként.

Én egyébként ellenzem a halálbüntetést, de nem erkölcsi okokból.

"Önvédelemből is csak akkor ölhetsz, ha a te életedre tör valaki és már tényleg nincs más választásod."

Így igaz.

Attilajukkaja 2019.04.30. 13:56:40

@MAXVAL bircaman közíró:
"Szerintem kifejezetten jól használja fel a kormány az adókat."
Ezek szerint te is szeretsz közpénzeket lopni, teljesen felesleges stadionokra, rossz közvilágításra, méregdrága útépítésekre költeni, miközben az egészségügy, az oktatás, a fizetések a béka segge alatt vannak? Gratulálok!

"Nem is ez zajlik."
Te vak és süket vagy, esetleg nem tudod kihúzni a fejedet Orbán hátsójából, vagy mi?

"De van, ez a halálbüntetés, ami kiróható a társadalom önvédelmeként."
Tilos halállal bárkit is büntetni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.30. 15:15:30

@Attilajukkaja:

"Ezek szerint te is szeretsz közpénzeket lopni, teljesen felesleges stadionokra, rossz közvilágításra, méregdrága útépítésekre költeni, miközben az egészségügy, az oktatás, a fizetések a béka segge alatt vannak?"

Ez a ballib narratíva, amiben nem hiszek.

"Tilos halállal bárkit is büntetni."

A kereszténység álláspontja más.

Attilajukkaja 2019.05.01. 14:28:21

@MAXVAL bircaman közíró:
Hihetetlen vagy! :o)))))
És hitetlen is ....

Attilajukkaja 2019.05.01. 20:06:44

@MAXVAL bircaman közíró:
Folyton ezt szajkózod. Ezért viszont hiteltelen lettél.

Attilajukkaja 2019.05.02. 10:01:57

@MAXVAL bircaman közíró:
Mert nem akartál válaszolni. Az utolsó csepp véredig véded az Orbán maffiát. Viszlát!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.02. 13:32:16

@Attilajukkaja:

Védem, amiben igazuk van. Jelenleg kötelességünk támogatni őket, míg az alternatíva a ballib országrontás.
süti beállítások módosítása