Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Magyarország - Hassan 0:1

2019. május 27. - Önállóan gondolkodó

hassan_jo.jpg

Bárki bármilyen összeesküvés elmélettel jön, a jelenleg hatályos törvények szerint (jelen esetben a hatályos ≠ korrekt) teljesen szabályos és legitim módon nyerte magát ismét rommá a Fidesz - KDNP egy emberek által véghez vitt választáson. Úgy, hogy ez az EP-ről szólt, rólunk csak közvetve.

Mindehhez bőven elég volt annyit mondani mindenre az elmúlt néhány évben, hogy:

  • nem engedjük Brüsszelnek, hogy kizsákmányoljon minket » azon országok közé tartozunk akik többet kapnak, mint amennyit befizetnek, ejj;
  • veszélyben a kereszténység egész Európában, nélkülünk ki is fog pusztulni ez a vallás, és minél több Fidesz - KDNP képviselő ülhet Brüsszelben, annál nagyobb eséllyel tudjuk ezt kivédeni » van rajtunk kívül néhány hasonlóan keresztény ország, mint mi, akik azért valóban gyakorolják is ezt a vallást, és nem csak divatból és/vagy politikai céllal és/vagy mert a munkahelyünk függhet ettől adott esetben - tisztelet a kivételnek természetesen;
  • előző két pontban felsoroltak pedig annak köszönhetőek, hogy Brüsszel ránk akar erőltetni n² vagy inkább ∞ számú migránst, amit pedig nem engedhetünk meg, a kötelező kvóta (többek között) gyakorlatilag a sátán műve » olvasson már utána valaki, hány "klasszikus" migráns van nálunk (értsd: áttörve a kerítést, erőszakkal belépve, ágyúval átlőve, folyón átúszva, stb.), hány hiperkorrektül hivatalosan (letelepedési kötvénnyel), és hány azért, mert miközben küzdöttünk a kötelező kvóta ellen pont többet be is engedtünk, mint amennyi ez a bizonyos létszám lett volna.

Ezekkel nyertek. Vagyis azzal, hogy Brüsszel, az EP, stb = a világ vége. Egy permanens Darth Vader Világkongresszus. Tisztázzuk: az volt a kérdés, ki mehet oda... ejj².

Simán, sallangmentesen, gond nélkül. A jelenlegi "ellenzék" esetében pedig kiderült, nagyjából kiket hova tesz az állampolgárok azon maradék része, aki képes volt elmenni szavazni a fidesz ellenében. 

Nem akarok sem bántó, sem közhelyes, sem naiv lenni, de a helyzet az, hogy én lassan kezdem elhinni, ennél több üzenet nekünk magyaroknak nem is kell. Lehet, hogy 5-6 éve a külföld még azt mondta nekünk, hogy hát oké, ti magyarok amúgy jó srácok vagytok, de hát a jelenlegi kormány, hát az azért picit szokatlanul működik na....de mára ez megváltozott. Nincs mit szépíteni, sem magyarázni, sem nagyon elemezni. Mára azt gondolják, hogy mi vagyunk a hülyék, és nem csak "némileg" joggal. Bármilyen a választási rendszerünk, elvi esélye annak azért lenne, hogy az ellenzék valamit tegyen, vagyis végső soron a nép, de nem. Esze ágában sincs.

Leszoktunk a gondolkodásról, elbutultunk, függöny, előadás vége, viszlát, a ruhatár nyitva.

Szemmel láthatóan senkit, de senkit nem érdekel a már lerágott csontként didergő egészségügy, hogy például a nyertes közül bárki annyit mondott volna egyszer legalább a kampány során, hogy megpróbálunk Brüsszeltől esetleg még több pénzt szerezni kórházfelújításokra. Nem éri el az ingerküszöböt az oktatás színvonalának eléggé szükséges emelése, és sorolhatnék hasonlóan bagatell ügyeket. Vagy nem is tudom, esetleg szóvá tehette volna azt, bárki a nyertes oldaláról, akár csak úgy, mellékesen, hogy a megújuló energiák terén úgy próbálhatnánk tenni valamit. A helyzet az, hogy be kell látnunk, most már így közel 10 év távlatából, a felsoroltak semennyire sem fontosak nekünk, eszünkbe sem jut magunktól agyalni ezeken. Puffogunk, felesleges témákban vitatkozunk félig a víz alatt, és ennyi. Valamit alkotni?! Változtatni? Ugyan.... Nem. Semmit.

A migránsoktól (akik Európán belül kb nálunk vannak a legkevesebben, és ez vélhetően így is marad) meg rettegünk. Ennek a gerjesztett félelemnek rendelünk alá mindent.

Azt esszük amit elénk tesznek, és bár lehetne ezen változtatni (igaz, hogy csakis 1 módon, ami nagyon nem egyszerű ezek szerint), de igazából, úgy rendesen meg sem próbáljuk. Konkrétan és irodalmian: ez színtiszta röhej. Cserben hagyjuk saját magunkat. Megköszönjük a krumplilevest mindennap és kész.

Félreértés ne essék, nem lehet elvitatni a vasárnapi befutó győzelmét, sem az őszintén rájuk szavazók akaratát. Megnyerték, nettó módon, ismétlem, csúnyán. Viszont be kellene már látni, hogy attól semmi de semmi nem fog változni, hogy ezen utólag nyávogunk, és azt ismételgetjük, hogy "ez elképesztő....ezt hogyan....te ismersz olyat akik rájuk szavazott? Igen? Na de elvileg kb minden második magyar, aki elment?....ez hogy jön ki?!". Azzal sem vagyunk beljebb, hogy úgy magára hagyjuk az oly bravúrosan töketlen ellenzéki pártokat, ahogyan már egy jó ideje tesszük, majd az adott választás után meg lehordjuk őket.

Mi vagyunk a nép, emberek. Mi választottunk úgy, hogy a Fidesz-KDNP a szavazatok bőven több, mint 50%-ával nyerjen. Nem először, és nem utoljára. Mi választhatunk úgy, hogy a jelenlegi kormány-konstellációra szavazunk, vagy sem. MI.

...és mi nem csinálunk semmi mást, mint szolgai módon, többedszerre benyaljuk ugyanazt, ugyanúgy, nem hogy, a teljesség igénye nélkül, hanem mintha már tényleg ezt szeretnénk. Mintha mindenki ezt szeretné. A nyertes örüljön, én sosem fogom elvitatni tőlük, aki pedig meggyőződésből szavaz a Fideszre, az tegye. Azzal az égvilágon semmi baj nincs. Viszont meggyőződésem, hogy azok közül, akik mondjuk 1998-ban rájuk szavaztak, azok közül most nem több, mint 10% maradt. Maximum.

Aztán meg majd hőbörgünk, a fidesz háttértábora meg majd hangosan röhög azokon, akik nem feltétlenül értenek egyet az általuk politikának nevezett elképesztően arcpirító színjátékkal amit manapság művelnek, és nekünk, így közösségileg, ez jó. Teljesen oké, ahogy Mészáros elvtárs akkor is nyer egy közbeszerzést, hacsak tüsszent egyet. Gyakorlatilag elfogadjuk, hogy a kormányfő most már bővebb baráti köre is teret váltott anyagilag néhány év alatt. Az égvilágon nem teszünk semmi relevánsat azért, hogy javuljon az egészségügyi ellátás színvonala. Némán nézzük az n-edik feleslegesen épült sportlétesítményt (a sport hasznos - nem erről beszélek). Már a fejünkkel sem biccentünk egyet, ha rájövünk mennyit költünk kultúrára itthon vs külhoni magyarok intézményei. Sorolhatnám.

Töketlen egy ország lettünk, az a helyzet. Kiveszett a civil kurázsi azon foka, ami képes lenne tömegeket mozgatni, és nem azért mert ez a fajta beidegződés nem lenne jelen, nem. Az van, hogy tömeg lettünk. Tehetetlen tömeg, és nagyjából-egészéből teljesen önszántunkból.

Szerintem minden második magyar adjon egy meghatalmazást egy Fidesz aktivistának, úgy 20 év érvényességgel, hogy szavazzon le helyette. Olcsóbb is, kampányolni sem kell, nincs tök felesleges zászlócska gyártás, színes lufi, szórólap és egyéb baromságok. Lehet helyette menni focimeccsekre majd nyugodtan.

Hassan lassan, unott arccal a kapunkba gurított egy laza büntetőt. Amit mi harcoltunk ki magunk ellen, miközben a kapusunk csak állt, és mérgelődött egy helyben.

Az van, hogy annak ellenére, amit a Fidesz-KDNP az arcunkba hazudott x hónapig, a migránsok nyertek.

Nekik.

Választást.

...csak ezt ők nem tudták.

Sz G

                                                                                                                                                    fotó: lokal.hu (tényleg)

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr714864176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása