Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Orbán Viktor a hülyék királya

Pedig nem is ő a hülye, hanem mi...

2019. augusztus 02. - Önállóan gondolkodó

korona.jpgFélrevezető a cím. Nem úgy kell érteni, hogy ő lenne a legnagyobb hülye, mert messze nem az, hanem úgy, hogy kizárólag hülyék felett uralkodik.

Hülye vagyok én is, Ön is, Tisztelt Olvasó, és mindenki más, aki ennek az egyébként kétség kívül gyönyörű országnak az állampolgára, itthon él, és bármikor bármelyik pártra szavazott - vagy nem. Mert még ez is mindegy.

Alapvetően három részre szakadt az ország. Az egyik harmada helyesli a Fidesz minden döntését, a kormány bármely rendelkezését, nyilván a kettő egy és ugyanaz. A másik, ezzel szemben álló oldal semmit sem helyesel, mindent elutasít, zsigerből ellenkezik. A harmadik rész meg nincs sehol. Nem érdekli semmi, magasról tesz a politikára, nem foglalkoztatja m lesz az országgal, ezt nyíltan ki is mondja, él ahogy tud és kész.

A helyzet az, hogy az első két oldal produktuma pont ugyan, de ugyan az, mint a harmadikként említetté.

Azzal az el nem hanyagolható apró különbséggel azonban, hogy a Fidesz tábor egy igen vékony rétege mindezzel szénné keresi magát. Miközben a másik két réteg pedig vagy besimul, így megyegethet előre, és esetleg felfelé is kicsit, vagy távolodni kezd. A fazéktól, a megtakarítástól, a tervezhetőségtől, és minden hasonlótól. A Fidesz tábor döntő részének szintén ugyanez jut, de valamiért őket az ideológia, a rengeteg hamis igazság és hamis elvekre épülő identitás-érzet mégis kárpótolja. 

Ez, így, a tökéletes talaja annak, amit úgy hívunk: egy ország szétlopása, elherdálása, lenyomása, tudattalanságban tartása, függővé tétele, stb stb. Sorolhatnám a hasonló jelzőket.

No ebben vagyunk mi mindannyian csendes, nyugodt, bólogató partnerek. 

Kell kézilabda csarnok százikszmilliárdért? Tízszeres áron? Kell.

Kell a Budai Vár (direkt nagy BV) átépítése bizonyíthatóan 10-szeres szorzóért? Kell.

Kell vasút Belgrádig űrhajó flotta áron? Kell.

Kell az, hogy a közoktatás a kurzus-hű egyetemekhez képest 10%-os támogatást kapjon bizonyos ? Kell.

Kell az, hogy minden ide települő külföldi gyárnak minimum adjunk 30 milliárdot? Kell.

Kell az, hogy ezek az üzemeket teletömjük hazai biorobotokkal, mindenféle know-how és/vagy innováció említése nélkül? Kell.

Kell, hogy bizonyos (és tényleg csak bizonyos) egyházközösségeknek (NEM teljes egyházaknak!!!) adjunk milliárdokat? Kell.

Kell az, hogy mindig ugyanabból a 3 cégből kerüljön ki bármilyen EU támogatott beruházás nyertese 5-szörös áron, aki az utolsó forintig ki is veszi a megtermelt osztalékot? Kell.

Kell az, hogy egyetlen egy alkalommal se induljon nyomozás a vak által is látható milliárdos korrupciók ügyében, de ha egy átlagos adózó téved akkor kb azonnali fejlövés? Kell.

Kell az, hogy hétvégén, üres kórházakat filmezzünk azzal, hogy nincs itt semmi látnivaló? Kell.

Kell az, hogy a kórházi dolgozók túlhajszolása és megalázása legyen az egyetlen reményünk, hogy a hozzátartozónk élve kijön az intézményből? Kell.

Kell az, hogy gyártósor mellé képezzük a gyermekeinket? Kell.

Kell az, hogy ne érdekeljen minket 100 milliárd? Vagy 200? Vagy 5 000? Kell.

Kell az, hogy lassan mindenki tudja: Felcsútra kell menni, hogy megtudja az ember, hogyan lesz a menet, és nem csak politikailag? Kell.

Sorolhatnám, sorolhatnám, sorolhatnám....

Mert ha ezek nem kellenének, vagyis nem lenne ezekre szükségünk, hát csak tennénk valamit, nem? De. MUHAHA. Persze.

Az a helyzet, hogy a múltkori eufóriám, mi szerint ráébredtem, hogy mennyire boldog érzés manapság elhivatott Fidesz szavazónak lenni, elmúlni látszik. Valahogy a csökönyös agyam nem állt le sajnos. Mert a valódi igazság nagyjából sajnos az, hogy amikor fideszék kitalálnak valami irgalmatlanul pofátlan lenyúlást/korlátozást/tejhatalmat biztosító intézkedést, vagy bármi hasonlót, akkor azt látják, hogy 2-3 értelmiségi hőbörög 2 percet és ennyi.

Hát akkor hajrá, jöhet még! Teljesen biztos vagyok abban, hogy bár okosan (nem összetévesztendő ez a szó azzal, hogy helyesen) csinálják, és jó előre összerakták mindennek a forgatókönyvét, de azzal ők sem számoltak azért, hogy ennyire "fullba nyomhatják a kretént" a magyar nép felé. Nem terveztek ennyire messze menni, mert szerintem ezt ők sem gondolták, hogy eddig elérnek, ilyen simán. Mindenféle visszásság nélkül. Ez tuti. Ezt mutatja az utóbbi idők megemelkedett számú homokszeme a gépezetben, amitől azonban a gép maximum döccen egy alig láthatót, de megy tovább, rendületlenül.

Az van Tisztelt Honfitársaim, hogy végtelenül és teljesen mindegy, ki, melyik oldalon áll, mi a meggyőződése, kiben hisz vagy kiben nem. Függőség, látszat demokrácia, elnyomás, bla bla bla.

Simán csak hülyék vagyunk. Mind. Mosolygunk is hozzá, mert jól esik. Mosolygok hozzá én, Te, Ön, Mi, Ti, Ők. Nekem annyi lelkiismeret furdalásom azért van, hogy mondjuk '48 vagy '56 hőseiről most nem lenne pofám büszke mellkassal megnézni egy dokumentumfilmet, az biztos.

..és ehhez lett egy királyunk, aki ezt felismerte (hosszú gondolkodási időt sem kért hozzá), és mindenféle erkölcsi teher nélkül (!!) néz le ránk. Képletesen is, meg valójában is. Nem attól függően, milyen repülőn ül. Mond is, meg nem is, ad is, meg nem is, de az biztos, hogy nekem általa lett bizonyosság a párhuzamos dimenziók létezése.

...és a végére rájöttem: hülyének lenni jó. Nem jár sok teherrel, most úgy érzem.

Sz. G.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr7214991620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása