Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Mi a teendő a Nemzeti Konzultáció levelével? Hát ez!

Hahó, "ellenzéki" politikusok, ébresztő, meló van!!!

2020. február 27. - Önállóan gondolkodó

plakatok-konzultacio_2.png

Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg ráadásul ezt konzultációnak nevezik, akkor a szónak az igaz értelmét köpik szembe. Ezzel azt üzenik, hogy a konzultáció nekik az, amikor ők adják meg előre a válaszokat, azokat is úgy, hogy csak agyhalottak tudnak nekik nem kedvező választ adni. Tudnék olyan országokat mondani, ahol bizonyos történelmi időszakokban könyörögtek volna ezért az ötletért. 

Több fórumon, több embertől hallottam arról, hogy meg kellene hekkelni ezt az egészet végre, és igazat kell adjak annak, aki ezt kitalálta. Én speciel Reichert János előadásában szembesültem az ötlettel, jött is létre erre csoport a közösségi médiában, itt-ott felbukkan a gondolat, de ez is, mint sok minden más, nem jutott el az "ellenzék" látóhatára fölé. . 

 

A következő lehetőségek fordulhatnak elő:

1. A "Bayer Zsolt and the Sunshine Family"  elnevezésű vidám kis együttes úgy fogja ezeket visszaküldeni, mint annak a rendje, sőt, szerintem még bélyeget is tesznek majd rá, pedig a díjat már kifizettük erre. 

2. Kiszolgáltatott embertársaink is ezt fogják tenni, mármint visszaküldeni, mert hát ne feledjük, a levelek névvel, címmel ellátva érkeznek hozzánk (ez azért nem meglepő). Ez azért aljas, mert ennél egyszerűbb rajongótábor listázást én még nem láttam, közkeletű szóval ezt én egyszerűen aljasságnak nevezném. Nettó. 

3. Flegma arckifejezéssel kukázzuk. Hiba. Amennyiben ezt tesszük, nem csinálunk már megint mást, mint kivesszük az egyenletből a "nem akarjuk megint ezt a baromságot" visszajelzést, megerősítve ezzel a Fidesznek kedvező visszaküldött válaszokat. 

Közbevetőleg megjegyezném, hogy mint mondtam, nyilván nincs olyan épelméjű ember, aki majd ne értene egyet a feltett kérdésekkel, de ezzel abba a hibába esünk bele, mint a vésővel. Alapvetően elképesztően időtálló és szép szobrokat tudunk vele készíteni, de egy tiszta, rendes ház falát is meg tudjuk károsítani vele. 

Nem a véső a hibás, hanem az, aki rosszra használja. 

No akkor viszont tisztelt ellenzéki politikusok, itt van végre az idő, hogy kicsit túllássanak az "élőzések" és a "piszlicsárévá silányított" ügyeken való lovagolásokon, úgy rendesen, és ingujjat feltűrve egy kicsit kubikoljanak. Annyi esetben vette ki az Önök kezéből a kormány és a Fidesz az irányítást bizonyos kipattant ügyekben, és annyiszor ültek el a már fontos, de mégis elbagatellizált ügyek hullámai a parttalan szócsaták tengerén, hogy jólesne valamiféle hétköznapi, lendületes, vagány, de legfőképpen hatásos szerveződést vagy akciót látni maguktól!

Tök egyszerű az egész alapja: álljanak ki minden lehetséges fórumon, adjanak meg 1, azaz egy darab postacímet, ahova az önérzetéért aggódó, és ne adj'Isten a Hazáját féltő honpolgár vissza tudja küldeni a lezárt borítékot. Vagy adjanak meg egy helyet, ahol ezeket le lehet adni. Mondjuk akár városonként és/vagy kerületenként. Majd amikor lezárul az egész, számolják össze, és jöhet végre egy tényleg ütős sajtótájékoztató. Felhatalmazással. Számokkal. Előtte mondjuk kérjék meg T. kormányunkat, hogy "ugye vízjellel, vagy valamilyen azonosítóval ellátott levelet küldenek majd, mert hát nem szeretnénk ha hamisítaná valaki ezeket a gyöngyszemeket"  - erre nem mondhatnak nemet elvileg ugye...

Pénzbe kerül ez Önöknek, T. ellenzéki pártok? Igen. Sok vele a munka? Sok. Ezért vannak Önök. Ezért.

Halkan jelezném, itt lenne azért lassan az ideje valamiféle olyan látványosságnak, amire felfigyelne mind a hazai, mind esetleg a nemzetközi közvélemény. Olyasvalami, ami önmagában jelzésértékű.

Ez az lenne.

Tudom, illetve sejtem: most azt gondolják magukban, hogy "de ki álljon ki ezt kihirdetni?". "Ki fogja a végén elmondani az eredményt?" .... Mérhetetlen csalódás lenne bennem a hazai ellenzékiség értelmi képességeit illetően, ha ismét ez kezdődne el. Ennél nagyobb ziccert a kormány soha többet nem fog Önök elé tálalni, gyakorlatilag a megoldást is megadva. 

Ezért hát összefoglalva: itt az idő cselekedni. Tenni. Nem molyolni, nem kifogást keresni, hanem tenni. Tényleg civilektől várnák ezt, hogy végig csinálják, hogy aztán majd, ha esetleg ezt valaki tényleg megteszi, a végén odasündörögjenek a mikrofonhoz Önök is? 

 

Belelóg a kezem a bilibe, ahogy szokták mondani? Lehet. Túl sokat várok és naiv vagyok? Lehet.

A téma az utcán hever. Sőt, el is küldik önökhöz postán. Ráadásul azzal kezdeni egy rendszer igazi megingatását, hogy egy levelet feladunk, vagy leadunk valahol...hát, hogy őszinte legyek, ezt úgy szívesen olvasnám a történelemkönyvekben. Ebben van geg, ebben van spiritusz, és ebben van jelzés. 

Kicsit olyan nyolcvanas évek vége utánérzetet ad. Akkor megcsináltuk, úgy, ahogy, most lenne még egy opció. Úgy, hogy egy ellenünk adott fegyvert fognák meg, és fordítanánk meg, csendben, nyugodtan, levéve a ravaszról az ujjunkat, a tárat meg a folyóba dobva. .

Okosan, méltósággal, de határozottan üzenve valami olyasmit, hogy azért.....vannak határok. 

Szóval T. ellenzék...... Önökön a sor. 

 

Sz G

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr615494712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felucca02 2020.02.29. 09:04:39

@Nincs közöttünk csicska:
Nem értesz semmit.
Már majdnem elkezdtem magyarázni, hogy megérthesd, de aztán rájöttem, hogy egy sima troll vagy, aki komplexusait kiélni jár ide. Hát annak nem fogom jártatni a szájamat, nem ér annyit.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 09:13:24

@felucca02: Telleg nehez megerteni, hogy Orbanek tobb lopasabol marad tobb az ecceru embereknek

Ezt meg egy ejjel nappal hazudozo bolsi sem magyarazza meg ecceruen

felucca02 2020.02.29. 09:23:27

@rallus:

"....2010 ig nem növekedtünk, most igen. Mi az oka?..."

Természetesen 2010-ig is növekedtünk, meg azután is. De azt is mondhatom - hogy boldog legyél - hogy most azért nagyobb a növekedés (nem azért nagyobb, de a kedvedért megmaradok ezen az egyszerű síkon, mert te csak ezt érted), mert most kiváló szakemberek foglalták el a gazdasági kulcspozíciókat.

Tehát a mérleg egyik serpenyőjében van egy kiváló gazdasági teljesítmény, a másikban pedig van egy, a társadalmat a velejéig lerohasztó, korrupt (ez tán nem vitatható, még te sem vitatod), hataloméhes, a személyi kultusz peremén imbolygó, romlott ideológiákkal, propagandával operáló, horthy-restaurációs hatalomgyakorlás.

Én, mint értelmiségi, megéltem 2010 előtt is, és megélek most is, a fejemből. Lehet, hogy a gumigyári munkás most jobban él, legyen így. Engem, mint értelmiségit nem lehet megfőzni azzal, hogy akkor ennyi volta nettó, most meg amannyi, mert leszarom. Amit nem szarok le, az a társadalom szellemi és kulturális lerohasztása, amit magam körül tapasztalok, ami megbocsáthatatlan bűn, és aminek fényében nulla értéke van szememben annak, hogy akkor ennyi volt a nettó, most meg amannyi.

Pláne, hogy azért van szó arról, hogy mikor mennyi volt a nettó, és mennyi volt a növekedés, hogy a másik serpenyőben lévő mocsokról ne legyen szó.

Oké, ti a mocsokra nem vagytok érzékenyek, nektek a nettó számít. Akkor nézegessétek a pénztárcátokat és zabáljátok a mocskot, mert láthatóan ízlik. Én nem kérek belőle, mert nekem más az ízvilágom.

Hogy mi szomorú nekem? Az a helyzet, hogy leírok egy mondatot, és az értelme nem hatol el a tudatodig. Így nagyon nehéz kommunikálni. Sőt, felesleges. Olvasd még egyszer, hátha valamikor megérted.

Ja, és ha kérhetem, ne kezdj gyurcsányozni, mert nagyon mellélősz vele.

felucca02 2020.02.29. 09:26:50

@Nincs közöttünk csicska: Semmi baj. Ha neked a Keresztapa eleget juttat, akkor a Keresztapa híve vagy. Fogsz is te foglalkozni azzal, hogy honnan van az a pénz, ugyan!
Sorry, ez másik szint, hagyjuk egymást békén, kösz!

Önállóan gondolkodó 2020.02.29. 09:29:58

@Nincs közöttünk csicska: a véleményed tiszteletben tartom, de nem megfelelő stílus esetén moderálás lesz...nem szeretném. Köszönöm.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 09:30:44

@felucca02: Lassuk a szamokat

Egy fore juto realkereset 1990 = 100

2002 - 108
2010 - 122
2018 - 172
2019 - 183

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Ha ha ha

Ha NEKEM Zorban eleget juttat, ha ha ha

Muhammad Balfas 2020.02.29. 09:34:35

Visít a lippschi had. Ismét defenzívába kerültek és népszerűtlen álláspontot kell védeniük..:)

Önállóan gondolkodó 2020.02.29. 10:00:23

@Muhammad Balfas: szi. Ez a blog szeretne értelmesen beszélő emberek platformja lenni. Még egy ilyen jellegű komment és kimoderálom, ne haragudj. Ha nem fogod fel, hogy miről szól, akkor ne vedd fel ezt a "tempót". Kösz!

Willkommenskultur 2020.02.29. 10:10:10

A teremto segitsegul kuld parezer (milio?) menekult migribevandorlot Orban Viktornak...mar ugy tunt, hogy a Fidesz elveszti a kezdemenyezest, es szoros lesz 2022.

Most azonban, hogy Erdogan kisegiti nemi migrivel Orban Viktort, nem kell felni. Minimum 2/3 lesz a Fidesznek, ha nem tobb. Attol fugg mennyi lesz a migri, mert hat az utobbi 3 evben annyira elfogytak mar, hogy a fidelitaszosok mentek at szerbiaba hogy Magyarorszagra szokjenek.

Keritest, keszultseget is beszamitva eddig olyan 100 millio lehet egy darab migri tavol tartasa, es abbol hany kornyezetvedo legkondit is vehetne karacsonyi a metroba?

ebella2 2020.02.29. 10:20:32

@Nincs közöttünk csicska: Dehogy nincs. A Köpcös csicskásai vagytok mind, akik egy kis morzsáért (kevesebbért mint a V4 másik három országának polgárai, jóval kevesebbért a lengyelek most vezetik be a 13. és 14. havi nyugdíjat, a fizetéseik pedig évek óta jobbak pedig a GDP-jük kb mint a mienk), eladjátok a szabadságotokat is és újra vállaljátok a jobbágyság biztonságát az önálló élet helyett. Olcsó szánalmas csicskások vagytok, ha tagadjátok is.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2020.02.29. 10:22:39

Az a baj h az ellenzek fosik Orbantol, nem mernek neki ellent mondani. Pedig, a multikulti a jovo egyetlen utja ezt mindenki tudja.

A legmultikultibb varosok adjak a legmagasabb eletszinvonalat, es a "homogen" videkiek meg tehenszart lapatolnak (sot azt is esznek a szegenyebb helyeken), na ezek szavaznak az olyan szelkakas gazemberekre mint Orban.

Ki kell allni, es el kell mondani hogy Soros Gyorgy filantrop a legnagyobb magyar hazafy, es csakis az o nyilt tarsadalma biztositja a vilagbeket es a magas szintu eletet.

Ehhez persze nincs toke az ellenzeknek, hogy ezt jol kijelentse.

BiG74 Bodri 2020.02.29. 10:22:49

@rallus:
Módosítgathatta volna ő is a jogszabályokat, hogy egy díszlet ellenzék legyen.
Neki mehetett volna a fideszes hátországnak, ellehetítlenítve.
Megszüntethette volna az alkotmánybíróságot, ne legyen hová szaladgálni kéthetente a fityiszeseknek.
Stb stb.
Ugyanakkor ez mind idézőjeles, mert amit a fityisztől nem nézek el, azt mástól sem.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 10:25:03

@ebella2: 1. lengyeleket nem lehet valasztani Orban helyett, csak ballipsiket

2. szamokhoz mit szolsz? (amihez en forrast, Te rizsat keszitettel csatolmanykent?)

Ha ha ha

BiG74 Bodri 2020.02.29. 10:27:00

@Magyar ember ne viseljen baseball sapkát:
Provokatív és egyszerű, mint egy bot. Az ellenzék széles skálán mozog, csak egy fityiszes troll alkalmaz ilyen egyszerűsítést.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 10:27:30

@BiG74 Bodri: Egyiket sem tudta volna megtenni a ballipsi kormany, hiszen tobbsege alig volt (2/3os tortenetekhez hozza se erhetett), es egymast is puccsoltak folyamatosan a diplomas es diplomamentes komcsik

ha ha ha

eqlessootista 2020.02.29. 10:31:54

momentum.hu,
ketfarkukutya.hu
dkp.hu
lehetmas.hu
jobbik.hu,
mihazank.hu
stb.
Ezekről válaszoltak már / megkaták már e fenti blog-ot?

eqlessootista 2020.02.29. 10:39:09

... megkapták már?
Tehát velük közvetlenül is kéretik kapcsolatba lépni.
Olvasó emberek azok (egyáltalán) vagy csak statiszták a pártállam adta fizetésből?

Önállóan gondolkodó 2020.02.29. 10:42:35

@eqlessootista: Na hát ez az.... "eltaláltad"... :-(

BiG74 Bodri 2020.02.29. 10:43:28

@Nincs közöttünk csicska:
Ez mondjuk igaz, de már megtanulták a leckét és a jogi háttér is megvan, hogy fájjon.

korxi 2020.02.29. 10:45:15

Ugye itt is azt látom a fideszhozzászólóktól (hogy az illető magánvélemény kifejtőjeként, vagy kommentelő pártmunkásként van itt, az most tökmindegy) hogy: Gyurcsány lopott? -> takarodjon.
Orbán lop? -> semmi gond nincs ezzel, Gyurcsány is lopott.

Engem az különböztet meg a fideszesektől, hogy van egy erkölcsi mércém. Ami szerint lopni, lenyúlni bűn. Akkor is bűn ha X lop és lenyúl, akkor is bűn, ha Y lop és lenyúl.
És ez azt is jelenti, hogy ha X takarodjon, mert lopott, akkor ha Y lop - ha van egy erkölcsi mérce, amihez tartjuk magunkat - akkor Y is takarodjon. Ez voltaképpen ilyen egyszerű.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 10:50:42

@BiG74 Bodri: Jo komcsi holtig tanul, de 2/3 nelkul semmire sem megy

Lathatjuk karigerinel - nem szamoltattak el senkit, sot meg Bayer Zsocat se tudjak kirakni a berlemenybol

Elmeleti lopsi kormanyvaltas eseten szinten kemeny elszamoltatasra szamitok, foleg hogy Polt meg vagy 9 evre ki van nevezve, meg Matolcsy is, hozzajuk se tudnak erni 2/3 nelkul

Hacsak elo nem kaparjak Keller Lacat, ha ha ha

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 10:54:47

@korxi: Senkiut nem az erdekel, ki mennyit lopott.

Mindenkit az erdekel, hogy neki mennyi jutott. Demokraciaban az gyoz, aki tobb embernek lopott, vagy ezt elhitette veluk.

Ebben a lopsik vert helyzeetbol indulnak mert ok Sorosgyorgynek lopnak jutalekos rendszerben.

korxi 2020.02.29. 11:01:06

@Nincs közöttünk csicska: : tehát amikor Orbán a strómanja nevének magának, valamint rokonainak lop, hűbéreseinek lop, akkor tulajdonképpen nekem lop?

felucca02 2020.02.29. 11:02:41

@korxi: Ehhez nagyon csatlakozom! Nem értem, ezen a faék-egyszerűségű dolgon mit nem képesek megérteni.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 11:12:33

@korxi: errol a valasztokat kellene megkerdezned

itt vk. pl. en, a lipsi-lopsik elloptak tolem par milliot SZJAban, meg szochoban, meg kisvallalkozoi adoban meg ciganytartasi illetekben (csaladi potlek szocpol), plusz felvettek a nep neveben oriasi hiteleket, a visszafizetest meg rahagytak az utodaikra

ezert nekem tokmind1 mit magyaraznak a lopsik LOLO urrol, mert annak ellenere hogy szakertoi kormanyzasuk idejen nem volt LOLO ur, nekem valahogy megse jott ki a matek

Ha ha ha

korxi 2020.02.29. 11:21:43

Hát adózni sajna most is kell (én az elmúlt 10 évben minden évben egyre többet adóztam) szja-ban, szochoban, stb.
Szóval mondandód lényege, hogy nincs semmi gond azzal hogy Orbán a strómanja nevére, rokonainak lop, mégpedig azért nincs gondod vele, mert neked korábban "nem jött ki a matek" ?

cavalry 2020.02.29. 11:22:44

Az emberek normálisak ami a hülye szinonimája (állapította meg egy pszichológus-közgazdász és kapott érte egy Nobel díjat). Felesleges a locsogás, a "nép" sík hülye, ezért csak hülyeséggel lehet manipulálni.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 11:29:44

@korxi: Az hogy Orban stromanja-e, a fantaziadra bizom, hiszen egy kormanyvaltas eseten garantaltan a haja szala se gorbulne. Ahogy Simicskae se gorbult, meg senki mase se. Meg Bayert se tudja kivagni Kamugeri a varban berelt lakasabol.....

Szoval meg ha kormanyt valtanank is, ezekkel semmi nem fog tortenni.

Azaz azt nezem, en mikor fizettem tobb adot, es nana hogy a bolsi lopsik idejen, te nyilvan valami kivetel lehetsz hogy neked a lopsik idejen vontak le kevesebbet, a valasztok maskepp latjak

Ha ha ha

korxi 2020.02.29. 11:46:47

Mészáros Lőrincnek akkor görbülne meg a haja szála, de nagyon, ha egyik reggel abban a téves tudatban ébredni, hogy azt hinné, hogy mindaz ami az ő nevén van, ténylegesen az övé:)

Az hogy mekkora részt vonnak le és mekkora rész marad, még ezer dologtól függhet. Messze nem mindenkinél egyforma, még egy időpontban sem.
De az is baromira nem mindegy, hogy mekkora az, amiből levonnak annyit, amennyit levonnak.
Felőlem levonhatnának kétszer ennyit is, ha ötször ennyire növekedne az, amiből levonnak.
És ebben bizony egyre szharabbul állunk. Mármint a szlovákokhoz, csehekhez, lengyelekhez, horvátokhoz, szlovénekhez, és igen, egyre inkább a románokhoz képest is. Pedig korábban jobban álltunk. Nem, nem azért mert minket nem szeret a Soros, rajtunk kívül meg mindenkit szeret.

Önállóan gondolkodó 2020.02.29. 11:47:29

@Nincs közöttünk csicska: valami egészen parádésan látod a gazdaság-társadalom kérdéskört. Nyilván teljesen mindegy a környezeted, ha neked jobb. Itt környezet alatt nem csak a szomszédjaidat értem. Viszont nincs kedvem ezt elmagyarázni. Mindig jó érzés valakihez képest elhelyezni magad...
Annyit javasolnék, hogy akkor print screen, és mehet a megbízódnak a bizonyíték, hogy jól odaszóltál a lipsiknek. Bár nem tudom, itt mennyi van közülük, de szerintem kevesebb, mint gondolnád.
ÁFÁ-s számlát állítasz ki, vagy csak úgy? :-)

korxi 2020.02.29. 11:48:25

@cavalry: Ez kétségtelenül így van. A nép olyan, hogy amit belenyomnak, az jön ki belőle. Ezt még a jelen poszt kommentjei is bizonyítják.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 11:58:22

@Önállóan gondolkodó: Errol mar csak a valasztokkal kellene elbeszelgetned, akik az elmult 500 ev legnagyobb tamogatasat adtak 2 eve IS a patasnak

Ha ha ha

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 12:01:40

@korxi: meg midig nem lehet szlovakokat, lengyeleket valasztani Zorban helyett, csak lopsikat

Es bizony lopsik idejen nemcsak kevesebbol vontak le %-osan tobbet, hanem meg ez sem volt eleg folyamatosan eladosodtak

Ha ha ha

felucca02 2020.02.29. 12:14:06

@cavalry: Ez zseniális mondás!:)
Ki volt az illető?

cavalry 2020.02.29. 12:29:13

@felucca02: A viselkedési közgazdaságtan alkotói, magyarul is olvasható pár mű.. Több díjat is kaptak. A lényeg az hogy a probléma megoldó gondolkodás nem alap tulajdonság, de tanulható. Az iskolai végzettség lényegtelen, eleve amerikai egyetemistákat teszteltek nagy számban. Ami vicces hogy ugyanazt a mondatot kétféleképpen megfogalmazva 75/25 az arány a kiválasztásra. A lényeg hogy az emberek a veszteséget inkább szeretik elkerülni mint a nyereséget elérni. Ezért sikeres minden migránsozás, fenyegetettség emlegetése, az meg nem érdekel senkit hogy majd a jövőben mi lesz a nyereség. MA ne veszítsünk. Így eladhatsz bármilyen baromságot ha abban veszteség elkerülés van. Lásd C vitamin, yoghurt, és millió élelmiszer, elektromos autó, szigetelés, ablak, stb. A rasszizmus is ilyen. lásd válassz valamit mert akkor majd a Soros nem árt neked. (Soros behelyettesíthető bármivel). Esetleg házasodj meg mert akkor nem leszel egyedül ha öreg leszel (dehogynem). Legyen gyereked (ugyanaz). Válaszd meg O1G-z mert akkor nem lesz baj. Stb. Az ember az egy buta lény, még egy varjú is szarrá veri ha logikáról van szó. Az iskola csak adatokat és semmire sem jó módszereket tanít. Ugyanakkor megtanítható gondolkodni, de a tanárok sem tudnak jelenleg, tehát a dolog reménytelennek tűnik. (hamarabb kipusztul az ember, mint amikorra kijavítható lenne a dolog) Na puff, kit érdekel, de azért vicces.

cavalry 2020.02.29. 12:34:20

@felucca02: Ha meg akarsz dugni egy csajt, akkor mond azt neki, hogy "remélem tudod, hogy a nők 70%-a sosem érez igazi orgazmust, és ez azért van , mert egy bizonyos módszert nem ismernek a fickók, hiszen csak a saját szerszámukkal vannak elfoglalva, teljesen másképpen kell csinálni a dolgot és akkor sikerül". Kipróbálja :) Ha nem sikerül azonnal akkor mond azt hogy ezt sajnos gyakorolni kell a hibás beidegződések miatt, kb 50 alkalom után 100 % a javítási siker és akkor övé lesz a tökéletes orgazmus. Kipróbálja :) . - Egyébként tényleg igaz (esküszöm), de azt most nem írnám ide hogy miért, csinosabbaknak esetleg 25 körül .

BiG74 Bodri 2020.02.29. 12:40:45

@cavalry:
Csaj lefitymálóan: Ki fog ezzel élvezni?
Srác: Ki? Hát én!

rallus 2020.02.29. 12:41:03

@korxi: Te-hibásan- abból indulsz ki, hogy mindenki olyan becsületes, mint a régi komcsik és az új ballibek! sajnos ez nincs így! Te például kinek a nevére mernéd ráíratni a pénzedet, házadat, nyaralódat, földedet és egyéb javaidat? Még az anyádéra sem!
A nav még azt is tudja, mitől szellentettél, nem azt, hogy hol és mennyi földed van. A vagyon átadása sem olyan egyszerű, mint ahogy Simon Gábornak a kezébe nyomták az euró tízezreket a nénikék, amikor indokoltan haladt az "Éhségmenet" élén!
Azt megértem, hogy a nyilas-kommunista örökségként irigyek vagytok, de azért néha gondolkozhatnátok is...
Egyébként a demokrata Medgyessy kormány első hetében az adóhatóság számítógépe véletlenül kidobta Orbán teljes átvilágítását, ami a bolsikra jellemző szigorral azonnal meg is történt és kiderült, hogy túlfizetése volt...

BiG74 Bodri 2020.02.29. 12:46:55

Viccet félretéve, ez nemzeti konzultáció egy nyomorult ökörség. Normális ember nem foglalkozik vele. Lehet játszani a gondolatokkal, hogy mit lehetne csinálni, de valójában az alap fityisz arrogancia szülötte ez is. Ezáltal pont lényegtelen visszaküldöd, nem küldöd, átírod, lebélsarazod stb. Nem számít, az eredmény már most megvan.

Törpvadász 2020.02.29. 12:49:40

@Nincs közöttünk csicska: Ha valaha betette a lábát templomba, akkor Soha nem írt volna ilyen posztot. Ott nem gyűlölködést hypolnak, szemben a posztjával..

rallus 2020.02.29. 12:53:17

@cavalry: A viselkedési közgazdaságtan alkotói kifelejtették a hülyék szempontjait is figyelembe venni!
A szocializmusban a csodás jövőt kínálták a megszorításokért cserébe, hogy majd mindenki annyit ehet, amennyit akar.
Horn Gyuláék szakértőnek mondták magukat, akik majd felvirágoztatnak, aztán Bokros lett a virág...
Medgyessy a "Több pénzt az embereknek...mert a gazdasági helyzet megengedi....
Gyurcsányról már nem is beszélnék, hallottuk a "szenvedélyes igazságbeszédet"
Most Karácsony nyert az ország fővárosában, a szürkeállománnyal túlterhelt Budapesten olyan ígéretekkel, amit esze ágában sincs betartani, de "Amíg lószar van, veréb is van..."

Aztán majd megint jöhet a Fidesz, hogy kivakarja a fővárost a szarból, amibe önként merült nyakig...

Törpvadász 2020.02.29. 12:55:51

@Nincs közöttünk csicska: Akkor Orr bán és sleppje lenne a jó tolvaj?..??? Vagy hogy is van ez? Mert szanaszéjjel lopták magukat. Akkor az adósságállomány ma Mon, hogy ihaj, MLölős cégeké meg pláne, de nem baj, mert ezt konjunktúrában csinálták, igaz, lehetne jobb ma Mo, de sebaj, Orr bánnak szabad szanaszéjjel lopni mindent, mert egy igazi populista és szemérmetlenül hazug embernek mindent szabad, ha elég nacionalista...És még mindig nem értik, mi velük a baj.

rallus 2020.02.29. 12:57:21

@BiG74 Bodri: Valóban van egy kategória, akiknek nem érdemes megkérdezni a véleményét...

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:05:46

Be kell fogadnunk egyebkent Recept 4 millio menekultjet, es ezt nagyon komolyan gondolom, ez humanitarius kerdes.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:07:07

@Törpvadász: En barmikor gyulolkodok az orszagronto lopsik ellen, evszazadok ota ezt csinalja a csaladom

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:08:02

@Törpvadász: Jo lenne valami teny, a meseket mar hallottam ezerszer

Pipas 2020.02.29. 13:10:07

@korxi: "Hát adózni sajna most is kell (én az elmúlt 10 évben minden évben egyre többet adóztam) szja-ban, szochoban, stb. "

Tehát egyre többet keresel. Gratulálok, csak azt nem értem miért tiltakozol ellene. :D

korxi 2020.02.29. 13:18:36

@Pipas: Nem nyert, a bevételtől és eredménytől függetlenül emelkedett a közteher százaléka. Bár ezt semmilyen óriásplakáton nem hirdették, ez tény.

BiG74 Bodri 2020.02.29. 13:22:02

@rallus:
Milyen vélemény kérdezésről beszélsz?
Pl. Szeretné-e Ön, hogy a blogokon megjelenő alapvetően provokatív, láthatóan szellemileg leépült, vagy fel sem épült hazaáruló, a blogokat folyamatosan lealacsonyító vulgáris vitákba taszító fideszesek továbbra is kommentelhessenek?
A jelzőket ne vedd komolyan, csak a példa kedvéért tettem bele, hogy érzékeltessem a nemzeti konzultáció egyírányú kérdéseit. Azt is hozzá kell tennem, hogy ezer helyen ahol a post végén lehet szavazni, nagyon sokan nem szavaznak, mert a felajánlott pontok egyike sem elfogadható. A nemzeti konzultáció egy nagy rakás trágya érzelmes tejszínhabbal a tetején.
De igazad van, van olyan kategória, és ezt ne is felejtsd el!

marosy 2020.02.29. 13:24:22

Szánalmas a bolsevik tetvek vergődése.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:30:45

En mar annyira unom a ballipsik vergodeset, es hogy a Fidex mindent megnyer, nem is kicsit, hogy ugy dontottem bevandorlasi ugyekben mostantol a lipsiket segitem a forumokon.

Gazdasagi dolgokban nem, de az most mas kerdes. Szoval tamogatom a multikultit es a menekulteket, nepessegcseret, van 1000 ervem ra, a lopsikra meg rafer a segiccseg.

rallus 2020.02.29. 13:34:40

@BiG74 Bodri: Szerencsére a ballib szavazók és a jóvoltukból kormányzó ballib vezetők együtt már annyi jót tettek hazánk érdekében, ( Soroljam? Kun Bélától rákosin át Gyurcsányig?) hogy minden további cselekedet csak kárt okozna!
Ne küldjétek vissza, csináljatok belőle csákót, vagy tépessétek szét az okossága miatt méltán népszerű Bangónéval a Parlamentben.
Egyet ne tegyetek, ne törjétek a fejeteket rajta, mert már így is van bajotok elég...

Világít a torony 2020.02.29. 13:35:53

Csupán a lényegről nem esik szó, erről:
"...adjanak meg 1, azaz egy darab postacímet, ahova az önérzetéért aggódó, és ne adj'Isten a Hazáját féltő honpolgár vissza tudja küldeni a lezárt borítékot. Vagy adjanak meg egy helyet, ahol ezeket le lehet adni. Mondjuk akár városonként és/vagy kerületenként. Majd amikor lezárul az egész, számolják össze, és jöhet végre egy tényleg ütős sajtótájékoztató. Felhatalmazással. Számokkal."
A Fidesz trolljai, a csicskák (az egyikük hiába is tagad) keményen dolgoznak azért, hogy eltereljék a figyelmet arról a diktatórikus törekvésről melyben a kormány, a törvények felettinek nyilvánította ismét önnön magát és ezt reményei szerint meg is szavaztatja az agyatlanok tömegeivel.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 13:40:08

@Világít a torony: A torvenyt Orban Viktornak hivjak, mert a zemberek ra szavaztak, ilyen a demokracia.

Orban Viktor az elmult 500 ev legnepszerubb miniszterelnoke, es egyben az elmult 170 ev (1848tol van miniszterelnok) leghosszabb ideje uralkodo demokrataja.

Venesz 2020.02.29. 14:05:50

@rallus: És a kormányt ki számoltathatja el? Az nem számít, hogy ők hova teszik a mi pénzünket?

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 14:11:24

@Venesz: A valasztok 4 evente bearazzak a lipsiket, nem voltal Magyarorszagon az elmult15 evben?

Venesz 2020.02.29. 14:34:48

@Nincs közöttünk csicska: De voltam, és érzékeltem, hogy a választások csalással történtek. Neked nem tűnt fel?
Két választás között a kormány nem ellenőrizhető, választáskor meg csalnak. Csúnya vége lesz ennek.

BiG74 Bodri 2020.02.29. 14:37:20

@rallus:
Se kun bélát, se rákosit nem választották, ahogy hortyt sem. És nem tudom mi a tökömnek kalandozol visszafelé, talán hogy parttalan vitát generálj.
De ismét igazad van kár az ellenzéknek ilyenen agyalni. Ez a fajta nemzeti konzultáció az igen egyszerű embereknek van kitalálva. Ilyen pályára nem kell az ellenzéknek kimenni. Rengeteg ember van aki dühösen, vagy csak rezignáltan kivágja a kukába a konzultációs íveket. Az ellenzéknek őket kell megkeresnie, nem azon boldogokat akik alig várják a nemzetmentő kérdéseket.

Világít a torony 2020.02.29. 14:37:39

@Nincs közöttünk csicska: Még most érted, miért vagy egy agyatlan csicska?
Mert agyatlan vagy.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 14:39:37

@Venesz: Feltunt hogy Kamugeriek csaltak, de azt nem gondoltam volna hogy lesz pofaja NEMKLIMAS metrohoz!

Ket valasztas kozott mikeppen szeretned ellenorizni a kormanyt? Vagy hogy volt ez 2010 elott, tudod, en akkor szulettem, igy emlekem sincs mar a demokrata haladasrol...:)))))

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 15:10:39

@Venesz: meg a reszegen vezeto statisztika is rosszabb vot a lopsi qrmany idejen....pedig isten bizony akartam talalni vmit amiben jobban teJJesitettunk

Ittasan okozott személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma és aránya

2010 1883 11,5%
2011 1 645 10,4%
2012 1 698 11,2%
2013 1 662 10,6%
2014 1 601 10,1%
2015 1 577 9,7%
2016 1 592 9,6%
2017 1 402 8,5%
2018 1 442 8,5%
2019 1 377 8,3%

Elkepeszto ez

Pipas 2020.02.29. 15:27:41

@korxi: "Nem nyert, a bevételtől és eredménytől függetlenül emelkedett a közteher százaléka. Bár ezt semmilyen óriásplakáton nem hirdették, ez tény."

Minden évben emelkedett az szja? Hát aligha hinném, hogy ez igaz lenne. :D

cavalry 2020.02.29. 15:42:25

@rallus: Nem felejtettek ki azok semmit, azért járt a Nobel díj. Saccra megbukott egy csomó társadalom tudomány is e miatt (közgazdaság, jog, stb.) Ezek nem tudományok. Az ember olyan mint a cápa, amikor körbeúszik az akváriumban azt hiszi hogy arra még sosem járt, ahol éppen van - és milyen izgalmas a táj.. Hiába hívod libsinek, meg akárminek az embereket, egyformán sík hülye mind átlagosan. Az emberek közül kb 0,001 arányú a kreatív elmék részaránya, ez a pár ember csinált mindent amire a sík hülyék büszkék hogy az "ember" milyen okos (vagyis ők is). Ezért tanítják az iskolában a "nagy embereket" hogy magukra vegyék a hülyék is a dolgot és legyen önbizalmuk vezetni a kamiont. Egy mondatot nem tudnak itt az emberkék leírni ami nem baromság (kivételek mindig vannak és az mindig Te vagy !!! (bárki) - így érezheted azt hogy a többiek a hülyék te nem :) .

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 15:47:50

@cavalry: Mondjuk ez pont hulyeseg mert nem a kreativ 5letemberek szoktak megcsinalni az 5leteket, lasd Cukorberg vagy Edison...

Venesz 2020.02.29. 15:52:56

@Nincs közöttünk csicska: Na ebben jobb az Orsós társaság. És még miben?

cavalry 2020.02.29. 15:57:15

@Nincs közöttünk csicska: Más az ötlet , vagy találmány, felfedezés és más a megvalósítás. Sokszor van az hogy a feltaláló nem is keres a dologgal semmit. Végtére is a hasznosulás a lényeg. A megvalósítás tőke igényes. Ma picit jobb a helyzet, mert vannak kockázati tőke befektető cégek, közösségi finanszírozás, részvénytársaságok, pályázatok, szakmai és pénzügyi befektetők. Ha nincs találmány akkor hiába minden. A nép azt sem tudja hogy működik a telefonja, csak nyomkodja és ez elég is neki.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 15:57:59

@Venesz: En meg ott vagyok leakadva hogy ket valasztas kozott ellenorzod a kormanyt. Ez meg mindig erdekel, szeretnem ha elmeselned hogy hogyan megy ez abban az orszagban ahonnan jottel.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:02:50

@cavalry: "Ha nincs találmány akkor hiába minden. " - ez nem igy van, az 5let szvsz a vallalkozas legertektelenebb resze. A kockazati tokesek sem 5letekbe, hanem rendszerekbe fektetnek, amit nem kreativ emberek, hanem un. uzletemberek dolgoznak ki es visznek el (vagy nem) a sikerig.

Masreszt sikeres bizniszhez boven eleg egy szar 5let is, ha a rendszer jo. Erre is rengeteg pelda van a mekdonalctol a Norbiapdetig, vagy a Nike-ig, ezekben az 5let nulla faktoru.

Persze ettol nem kizart hogy egy jo 5letet sikerul penzze tenni!

rallus 2020.02.29. 16:14:05

@cavalry: Falun lakom és az emberek döntő többsége képes logikus döntést hozni, hiszen állandóan alkalmazkodniuk kell a természethez és a gyorsan változó külső körülményekhez. Falun sosem választanának meg egy Gyurcsányt, vagy egy Karácsonyt, még 5%-ot sem érnének el.
A nagyváros más, ott ráérnek az egyre ostobább TV csatornákat nézni és azt hiszik, hogy mindig lesz kenyér....ráadásul szépség alapján választanak politikust...

Venesz 2020.02.29. 16:15:53

@Nincs közöttünk csicska: Egy normális országban működik a fékek és ellensúlyok rendszere, és ott a kormány nem garázdálkodhat büntetlenül. Ahol az ügyészség, az alkotmánybíróság, az állami számvevőszék, a médiahatóság stb. stb. fideszes pártkatonákkal van tele, ott lehet lopni gátlástalanul. Néha persze elítélnek egy-egy fideszest is, csak az meg nem vonul be a börtönbe. Bocskay Pétert egy év után végre bevitték, de Veres Margit éli világát. Így megy ez minden demokratikus országban, kivéve az Orbán-rezsimet.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:22:25

@Venesz: Fekek es ellensulyok sosem voltak a magyar alkotmanyban, csak az amerikaiban.

Megse hallottam emiatt rinyat, csak 2010 utan.

Az ugyeszseg, AB, szamvevoszek stb. vezeto tisztsegviseloit a Parlament valasztja a demokraciakban, igy nalunk is. Ha ha ha. Es azt valaszt akit akar, meg akkor is ha ez az ellenzeknek nem tetszik.

Ha ha ha

cavalry 2020.02.29. 16:27:30

@Nincs közöttünk csicska: Ez csak részben igaz. egy mai gyakorlat pld az, hogy ha van ötleted és befogadják, akkor a céget felértékelik 100 millióra, a befektető betesz 20 milliót (20%)+ 50-t még és ha felfut a dolog akkor új befejtetés jön és lassan kivezetésre kerül vagy kis százalékra olvad a találmány részesedése a forgalomból. Csak a kis rész lehet pár száz millió vagy sok milliárd is. Most nem sorolnám a példákat. A Norbi hülyeség az vicc.. Szóval a csúcs lottó 5 találat az semmiség egy jó találmányhoz képest. Nyilván az adott termék db. értéke és az eladott darabszám a fontos, meg a piac perspektívája. Na most ehhez arányítsd a munkavégzéssel elért jövedelmet akár egy egész szakmai pályafutás alatt is. Az nulla ehhez képest.. Nézz körül a szoftver világban.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:31:00

@rallus: Mert csak az M1et nezik es se penzuk, se igenyuk nincsen a magas muszlim kulturara vagy a zinternetre.

Zorban es a 40 rablo tuszul ejtette Magyarorszagot!

Venesz 2020.02.29. 16:36:35

@Nincs közöttünk csicska: Röhögjél csak. Amíg teheted.
Valóban a parlament választja a tisztségviselőket, csak éppen jól nevelt kormányfő nem jelöl olyan palikat, akik messze vannak a semlegességtől. Ezt nem bünteti a törvény, mégsem illik, mint ahogy társaságban szellenteni sem illik, de a BTK nem rendelkezik róla. Rád férne még egy kis tájékozódás, nem csak a pártmédia és pártsajtó létezik. Game over.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:39:35

@cavalry: persze ez mind oke, csak nem a talalmany maga er sok penzt hanem a halozat, ami eladja (mobil software eseten pl. a 3 mobil store). Az elado halozat nem visel semmi kockazatot, ha nem toltik le elegen, max. leveszik a menubol, es a fejleszto bukta a mutatvanyt. Ha meg beut a dolog, akkor kaszalnak mind2en. Ha ha ha

Ez egyforman igaz hamburgerre meg software-re is. Ki ne tudna jobb burgert csinalni, mint amit a McDonalds csinal? Ez a termek, kb. mindenki tud jobbat csinalni otthon. De maga a rendszer, ami eladja ugyanazt a szart a kinai parasztnak meg a kovbojoknak, na az nem piskota.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 16:42:38

@Venesz: Nem illik, megnevettettel. Ha ha ha

Mondtak anno Simicska ugyeire is a lopsik, hogy nem illik ilyet. Aztan, amikor Simicska osszeveszett a vezerrel, mar nem mondtak hogy nem illik, hanem azt hogy haver vagy Lajos!

HA HA HA

cavalry 2020.02.29. 16:43:24

@rallus: Én a II ker-ben is lakom meg faluban is (Balaton). Ismerem az emberek dolgait, és nem látom azt hogy fogalmuk lenne bármiről. Képzetlenség van átlagosan, megesznek minden baromságot. Beszélgetés közben persze felébrednek hogy amit hittek az nyilvánvaló hülyeség, de ki ér rá arra hogy felvilágosítson embereket tömegesen (pénzügyek, gazdaság, stb.) A saját életük alakításában, vagy agrártechnológia stb. is elmaradottak, még a cégek is. Öntözés nulla !!!!!!!!! , talaj művelés elmaradott technikával megy, a gyümölcsösök kiszáradnak, stb. A klíma változásra késve fognak reagálni. Káosz van. A népesség jó része kiment dolgozni külföldre, a kocsma is üres.

cavalry 2020.02.29. 16:50:10

@Nincs közöttünk csicska: Az erős találmány az, amire sok embernek vagy cégnek van kényszerítő szükségszerűség folytán szüksége világszerte, és nem tudja vagy nem akarja, nem éri meg stb. megkerülni, védett, utánozhatatlan, és tömeg gyártható, magas a profit aránya, elérhető az ára tömegeknek, és tartósan van a piacon. A hálózat stb. jó ha van, de ma már az online rendszreken is jelentős az eladás, ebay, alibaba, aliexpress. stb. Direkt olyan dolgokat találok ki ami a fentieknek megfelel. Amin sok profit van azt mindenki szívesen árulja. Az összehasonlításnak is kitűnőnek kell lennie a jelenleg a piacon lévőkkel kapcsolatban.

Pipas 2020.02.29. 16:50:47

@Venesz: "Egy normális országban működik a fékek és ellensúlyok rendszere"

Kamu. Hogy pontosabb legyek az igazi skót érvelési hibát követed el. Az a normális ország szerinted, ahol működnek a fékek és egyensúlyok és normális az ország mert működnek a fékek és ellensúlyok.

A valóságban minden ország csinál iszonyatos baromságokat, csinált a múltban és csinálni foa a jövőben is. Magyarországon élsz, ezért a magyarok baromságaira panaszkodsz és közben azon álmodozol, hogy máshol mennyivel jobb lenne. Ja, persze, ha máshol élnél, akkor meg a harmadik országról álmodoznál.

Nézd meg az USÁt, amit Trump csinál, az normális? Éveken keresztül iszított pl. a családegyesítéses bevándorlás ellen, ezzel tüzelte a választóit, ezzel nyert. Aztán a külföldi felesége családegyesítéssel behozta a szüleit. Normális? Trump olyan ostoba tuskó, hogy még focistának is túl egyszerű lenne, ott meg elnök.

Ott vannak az angolok és társaik. Megszavazták, hogy kilépnek az euból, aztán megbánták és utána egy olyan katasztrófális éveken keresztül tartó hercehurcát intéztek, hogy az egész világ rajtuk röhögött. Ez normális?

Lehetne folytatni, de a lényeg, hogy azért nevezed ezeket az országokat normálisnak, mert nem ismered őket.

Venesz 2020.02.29. 16:58:06

@Nincs közöttünk csicska: Hiányos a műveltséged, ha egyáltalán ez a szó említhető veled egy lapon. Simicskát a nevezetes o1g-nap után a Jobbik szerette meg. Na, elegem van belőled, nem tudom eldönteni, hogy ennyire buta, vagy ennyire hazudós vagy. De mindegy is.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 17:04:43

@Venesz: A Simicskista Jobbik nem a ballibekkel politizal egy blokkban?

Ha ha ha

Ezek a lopsik LOLO segget is kinyalnak, ha osszeveszne mar a patassal. Ezert az hogy ki a rezsim kedvenc bizniszmene, a legkevesbe se szamit nekem mikor szavazni megyek. Az se erdekel ki mit lop, az erdekel ami nekem jut.

Ha ha ha

Venesz 2020.02.29. 17:06:32

@Pipas: Nem emlékszem, hogy megneveztem volna bármelyik általad említett országot is.
A te érvrendszered azon alapul, hogy kitalálsz valamit, amit én nem mondtam és elmagyarázod, hogy nem igaz.
Ilyen alapon tévedésben vagy, hogy a mákos tésztát isteníted, mert az bűn rossz.

Venesz 2020.02.29. 17:21:24

@Nincs közöttünk csicska: "Az se erdekel ki mit lop, az erdekel ami nekem jut." Ja, hogy te is lopsz, amióta a kaméleon uralja az országot? Akkor nincs miről társalognunk. Viszlát.

felucca02 2020.02.29. 17:44:40

@rallus: Falun? Teljesen el vagy tévelyedve. A falu ma egy város, ahol ugyanazzal a szarral tömik a hasukat és az agyukat, mint egy nagyvárosban, azzal a különbséggel, hogy a szociális hálózatot a kocsma jelenti a nagyvárosban meglévő számtalan hálózat helyett.
Kár itt előadni a falu, mint romlatlan paradicsom című szappanoperát, ez legutóbb nyolcvan éve volt igaz. Ma a falu a szellemi töpörödöttség szinonímája, ahol egy ember sakkbantarthat kétezret, mondjuk ez elèg szomorú.

vackor1 2020.02.29. 18:02:17

Az egyik iióa jött azzal, hogy mennyivel több most a bruttó meg a nettó.
Valóban most több , mint volt mondjuk 2005-ben, de akkor azonnal tegye hozzá , hogy akkor mennyi volt mondjuk 1 liter benzin, 1 Kg. fehér kenyér és mennyi volt 1 € és mennyi most. Nem, nem a "hivatalos" infláció érdekel, az megint semmire nem jó a parasztvakításon kívül, ezek konkrét számok lesznek.
Aztán amikor megvannak ezek az arányszámok , akkor már csak azt nézze meg hozzá , hogy akkor mennyi pénz jött évente az EU-tól és mennyi jön most. Ez is ad majd egy arányszámot. Ugyan még mindig lenne mit vizsgálni ugyanígy, de ne menjünk tovább , ezek után lehet közölni, hogy mekkora a fejlődés. Szóval, mekkora is ?

A másiknak meg , aki valami olyat írt, hogy 500 év óta a legnagyobb felhatalmazást kapta ez a bagázs.
18-ban 2,6 millió alatti listás szavazott kaptak , 2010-ben meg 2,7 fölöttit, tehát tényszerűen sem igaz , de azért tegyük hozzá rögtön : ezt már úgy kapták, hogy levélben "szavazott" több százezer ( köztük a már nem is élő személy ) külhoni is , senki nem tudja mennyi a valós szám igazából , a választások előtt hirtelen ide-oda bejelentett ezrekről ( tízezrekről ? ) szót sem ejtek , megjegyezve , hogy 2002-ben az MSZP 2, 36 millió fölötti szavazatot kapott az előbb soroltak nélkül...

Kicsit nagy az arc , ellenben nagyon sima az agy , nem csoda ha nem megy a gondolkozás.
Ne fáradjanak ezek a nickek, se elvakult balos , se jobbos nem vagyok , és mivel megválogatom a társaságom , nem szoktam reagálni minimális színvonal alatti nickek marhaságaira , felesleges dolgokkal nem töltöm az időmet. :)

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 18:21:29

@vackor1: kerdesedre valasz is van, realbernek hivjak

1990=100
2002=107
2010=122
2018=173

Van meg kerdes?

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Ha ha ha

BiG74 Bodri 2020.02.29. 19:46:32

@Nincs közöttünk csicska:
Ez a simicskázás ökörség. Mindenki várta, hogy a nagypofával beharangozott geciségeket kitálalja, aztán semmi.
Ettől még nem lett haver, mintahogy az akkori fityiszbérenc jobbik sem volt ellenzék.

rallus 2020.02.29. 19:47:49

@Nincs közöttünk csicska: Ez úgy lenne korrekt, hogy vackorhoz hasonlóan te is az ATV-ben látott adatokat sorolnád fel!

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 19:55:14

@BiG74 Bodri: Hat persze, azert nem lett haver a libbant mediaban, mer nem segitett megbuktatni a patast. Nyiiihahahahahaa

Pedig a lipsik mar elkepzeltek a hatalmat meg azt hogy majd lophatnak hazudhatnak reggel delben meg este

Istenem szegeny libbantak, ha tudnanak kormanyozni is, nem is bannam oket de csak rohogni lehet a czimeres okrokon.

Aki Simicskazik Meszarosozik az a 3 altalanost vegzett szub-plebsz, akikkel senki nem foglalkozik. Akik komolyan elhiszik hogy ha Orban valasztast veszit akkor megy a bortonbe Meszarossal egyutt. Ezek tenyleg ekkora marhak.

BiG74 Bodri 2020.02.29. 20:05:25

@Nincs közöttünk csicska:
Hát azért én haverság nélkül is kiváncsi lettem volna. Bár az érdekes, hogy orbánt legecizte, aztán valójában ő lett egy takonygerincű sajnálni való geci.

Nincs közöttünk csicska 2020.02.29. 20:21:08

@BiG74 Bodri: Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer. Ez a magyar sikerrecept. Nalunk a vezer csinalja a hatterhatalmat, nem a hatterhatalom valasztja a vezert.

Ha ha ha

BiG74 Bodri 2020.02.29. 20:25:20

@Nincs közöttünk csicska:
Ez a ha ha ha kezd unalmas lenni és egy kicsit beteges, de azért csinàld csak

vackor1 2020.02.29. 23:45:48

"Közöttetek" igen-igen morbid is lenne lenne , és tudod, pont erről beszéltem. Mondhatnám, hogy szólj HA megértetted , amit írtam , de kérlek inkább ne tedd ( úgysem érted) .

MÁV tulaj 2020.03.01. 15:51:51

@Nincs közöttünk csicska: S Önnek ez tetszik? Mintha azon röhögne, hogy az auschwitzi smasszereket vagy a gulágok verőlegényeit nem lehet elszámoltatni, kirúgni, megbüntetni a bűneikért, a kínzásaikért, a gyermekgyilkosságaikért stb., mert - sajna! - nincs elég szavazat egy törvénymódosításhoz. Jó röhögcsélést!
Istenem, hova jutott ez az ország!

latyapatya 2020.03.01. 22:21:07

@Nincs közöttünk csicska: azok az adatok KSH adatok. Senki nem hiszi el légy nyugodt!!
süti beállítások módosítása