Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Orbán Viktor 4 szóra az örökkévalóságtól

"Rendben, legyen 90 nap". Ennyit kellett volna hozzátenni....

2020. március 25. - Önállóan gondolkodó

d_as20200323002.jpg

Előre szólok, parázs lesz itt a vita, azt hiszem.

A kormány hozott olyan gazdasági intézkedéseket, melyek sokaknak segítenek. Hozhatna többet is, más területekre is figyelve -mert hisz nagyjából mindenki épp elég rosszul jár-,  de hát ez 100%-os lefedettséggel nem várható el nyilván, ezért ezen keseregni szerintem annyira nem fair.

Végre érkeznek -megfelelő PR-ral megtolva nyilván, néhány Fidesz szlogent feltüntetve- felszerelések, tesztek, és egyéb egészségügyi eszközök. Felmerül a kérdés, hogy miért csak most, és miért mondják be gyakorlatilag teljesen rezzenéstelen arccal egy operatív törzses tájékoztatón, hogy "az ismert esetszámnál jóval magasabb a fertőzöttségi arány". Ez olyan kb, mintha azt ismerték volna be, hogy ok, tudjuk, hogy több van, de nem tesztelünk, mert minek. Majd esetleg most. Ennek orvosi fejtegetésébe nem mennék most bele, maradjunk annyiban, hogy LE A KALAPPAL az egészségügy frontvonalban, és annak környékén dolgozó összes kórházi alkalmazott, mentős, és egyéb ellátó szerv előtt. Nekik a politikához végképp semmi közük. Abszolút elismerésem feléjük, és köszönjük!!

VISZONT!

Tegnap megnéztem 2 teljes m1 híradót, és bár kb azt hittem már azért láttam mindent, ahogyan az MTVA "állást foglal", "értelmez" -kinek ízlése és meggyőződése szerint, hogy miképp ítéli meg ezt-, mégis meglepődtem. Picit abban bíztam, hogy a kormánypártok legalább most bele tudnak lépni a megmentő szerepébe, ha már ennyit tököltek eddig. Most lassan minden adott lenne ahhoz, hogy okosan csinálják, de nem sikerült. Mármint politikailag. Vagy igen? Hm.

Az a helyzet, hogy a jelenlegi, lássuk be, nem túl acélos, és végképp nem világítótorony jelleggel működő ellenzéki pártok belesétáltak egy akkora -sajnos valójában csak- PR pofonba, hogy a fal adja a másikat. Orbán Viktor pedig bár jól kitalálta, és végig is vitte (a jól az szigorúan azok szemében van így, akik az ő oldalának hívei), mégis, tehetett volna egy picit másképp is. 

Azt láttam ugyanis az m1 híradókban, hogy azt a részt még véletlenül sem említették, hogy az ellenzéki pártok (függetlenül most attól, mi is a véleményünk róluk) azt javasolták, hogy ez a rendkívüli kormányzási, ún rendeleti időszak (most direkt közszájon forgó kifejezéseket használok az egyszerűség kedvéért) hosszabbodjon meg, ok, de CSAK 90 napra.

Senki nem kétli, vagy támadja azt, hogy szükség van erre a "felállásra" most, ez vitán felül áll. Az ellenzék persze elkezdett démonizálni, de kimondta, hogy ok, csak legyen ez max a fent említett időszakra érvényes.

Amit aztán meg lehet hosszabbítani.

Na, szóval ha erre Orbán Viktor, a parlamenti vita során mégis ki bírta volna mondani azt a mondatot, hogy

 

...rendben, legyen 90 nap...

akkor az ellenzéki oldallal szimpatizáló, mégis inkább középen álló, alapvetően jobboldali szavazópolgárok közül elég sokat azonnal "behúzott" volna. 

Ráadásul tényleg megtette volna talán az első lépést, még ha erősen csak a szimbolika mentén, hogy "össze kell most fogni". Nem, a másik utat választotta.

PEDIG nem tudom tudják-e, a kormány ezt az állapotot ELEVE addig tartja fent nagyjából, amíg akarja, erről korábban olvashattak már, ha erősen szétnéztek a rendelet sorai között (2011-es évet kezdjék kutatni). Ez most arról szólt, hogy tudták, az ellenzék nem fog belemenni ebbe  a módosításba, ilyen formán, mert azért ebbe józan ember nem megy bele. Ergo megtehette volna a kormány, hogy ezt a kérdést, illetve törvényt most nem hozza be, és megy tovább. De behozta. És nem tágított, nem fogadott el határidőt - amit meg mint nyilván tudjuk, mondjuk a 90 nap letelte előtt simán meg tudott volna hosszabbítani megint.

Szóval röviden: ezzel az eleve meglévő táborát erősítette meg, nem a nemzeti összefogás felé indult - a Parlamentben legalábbis.

Ehhez nem kellett volna a híradóban az ellenzék eddig baklövéseit felhozni mint hasonló példák, bármennyire is így voltak ezek, és kb helytálló volt amit láttunk. Ehhez nem kellett volna a törvényt beterjeszteni, ehhez nem kellett volna ez a cirkusz. Ez nettó a kormány-szkeptikus (nevezzük így) oldal kb röhejessé tételére irányult. Két dolog kellett hozzá: Orbán Viktor hajthatatlansága, és a kormánymédia azonnali "ráugrása" a témára. Mindkettő bekövetkezett. Nyilván véletlenül.

Pedig szerintem, ha a miniszterelnök belemegy a 90 napba, akkor a hívei közül nem vesztett volna, hiszen azok úgyis csak a saját hírforrásaikból táplálkoznak, így feléjük egy "a kormánytöbbség józan megítélőképességének véghez vitele mellett" mondat beszúrásával tudtak volna üzenni, és nincs szavazó veszteség. Viszont a fentebb említett középen állókból vélhetően váltott volna ki akkora szimpátiát, hogy talán lett volna, aki 2022-ben rájuk szavaz.

Ne legyenek illúzióink, sajnos ez a helyzet, illetve annak kezelésében rejlő potenciál erről is szól.

 

...viszont sajnos, illetve pont, hogy szerencsére ez engem jelenleg nem érdekel! Jobban érdekel a szeretteim, rokonaim, barátaim egészsége, fentiekről meg nagyjából csak azt tudom mondani, hogy 

...nem tudom..mikor lépünk már ki a saját magunk árnyékából?!

Jó lenne már!

Mindenki vigyázzon magára, bármelyik "oldalon áll"!!!! Jelen állapotban teszek a politikára, mindenki figyeljen magára és környezetére!

Jó egészséget!!

 

Sz G

 

fotó: magyarhang.org

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr8015554952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása