Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Naiv puhány értelmiségi poszt. 300 milliárdért ÉSZ-védelmi rendszer nincs?

Az agyunk kapacitása legyen már legalább 2%, ne a GDP arányos hadászati költés...

2020. augusztus 12. - Önállóan gondolkodó

htka.jpg

Én mindent elhiszek. Tényleg.

Nem költöttünk annyit a miniszterelnökünk második kedvenc hobbijára eddig, mint amennyit kellene NATO-ilag. Szuper. A csillagok megint kedvezően állnak, így hát nosza, hozzuk be ezt a lemaradást. 

44 csúcstechnológiát képviselő új harckocsi, 24 önjáró löveg, eddig ezeken csámcsogtunk az idén.

Ezeken felül sok milliárdért lőfegyverek, géppuskák, pisztolyok, stb. Ezen kevesebbet.

Most pedig 300 000 000 000 forintért légvédelmi rendszer egy már nagyon mosolygós amerikai nagykövet közbenjárásával. Ráadásul úgy, hogy ezt a 2020. évben, tehát idén szeptember végéig le is kell bonyolítani. Háromszáz milliárd, kb másfél hónapon belül. 

Nem rossz. 

Ezekkel kezdjük elérni a NATO által megkövetelt GDP-arányos 2%-os szintet. Csodálatos!

Na most lenne 1 kérdésem: ha már annyi de annyi mindent magasról le...unk amit a csúnya nyugat erőltet ránk, akkor miért pont ezt vesszük komolyan?

Miért a katonáskodás - foci tengely mentén leszünk mi igaz hazafik? Volt idő (és remélem nem lesz), amikor ez indokoltnak tűnhetett, akár mindkettő is, na de most, manapság? Mégis kik fognak minket lerohanni, megtámadni, megfenyegetni? A nyugat? Az. A kelet? Na persze. Dél? Észak?! Ki? ....de legfőképpen MINEK?

Annyira megváltozott a világnak ez a része, ahol mi vagyunk, hogy ha valami mellett kiállhatnánk, az az, hogy ne legyen ennyire általános a NATO által megszabott számok mátrixa. Na ebben lenne spiritusz. Azt nyilván aggyal rendelkező ember nem gondolja, hogy ha "csak" 1%-ot kellene erre költenünk, akkor a 2%-ot elköltő országok azonnal lerohannának minket.

Vagy kik ellen kell mindenképpen mindez? Melegek? Romák? Nem keresztények? Gombfocisták? Sapka nélküliek? Füstszűrőt használók? Volonok?

Nem fogok belemenni, ennyi pénz mire lenne elég, mert ez a magyart olyan szinten nem érdekli, hogy az valami csodálatos. Ami több, mint 10 milliárd, az nincs. Ahhoz nincs közünk. Ezért nem létezik. 

Tehát hagyjuk a lélegeztetőgép kontra F-16 számokat. Ja, előbbiből van eladó, ha esetleg valaki tudna potenciális vevőt....

No de tényleg. Mennyi értelmes embert lehetne képezni ebből? Sokat. Mennyi kórházra lehetne költeni ebből? Néhányra. Mennyi szép kis focipályát lehetne szétszórni belőle az országban? Sokat. Még az is jobb. 

Nem fenyeget minket senki. Így aztán felőlem az sem lenne baj, ha a 10 millió focista országává is válnánk ezekből a pénzekből. Mert mennyire valószínű az, hogy amikor az osztrákok lerohannának minket, mi erre egy visszahúzós csellel meg két köténnyel válaszolnánk? Ugye, hogy ez nem reális....

Akkor már inkább ez. Legyen foci. Legalább mozgunk.

Miniszterelnök úr. Nem kell nekünk annyi délceg honvéd, aki a hazáját védeni hivatott, mert hát valóban becsülöm őket, de attól a tény az jelenleg az, hogy ők 99,9999% eséllyel úgy mennek majd nyugdíjba, hogy ellenséges katonát csak dokumentumfilmből fognak látni. Szerencsére - és ezt is kívánom nekik. 

Legyünk inkább valódi futball nemzet, de tényleg! Olyan igazán kompromisszummentesen! Járjon mindenki éjjel nappal nemzeti mezben és sípcsontvédővel, de hagyjuk már ezt a katonásdis vonalat....na!

Nem azt mondom, és nem is szeretném, hogy mindenki flower-power cuccban járjon, és éjjel nappal hangszórókból szóljon az Imagine, de ha mondjuk a saját nemzetünk értelmi képességeinek javításán akarnánk inkább dolgozni, higgye el kérem, még az unokái is megköszönnék majd.

Az agyunk kapacitása legyen inkább 2%, törekedjünk erre, ne a GDP arányos hadászati költés...

Álljunk a sarkunkra, és katonásan mondjuk azt, először lassan, hogy t-o-v-á-b-b -- t - a - n - u - l - á - s.

Na még egyszer, most egyszerre!

Sz G

 borítókép: htka.hu

 u.i.: csillámpóni nem volt az írásban mégsem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr4716137930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása