Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Szavazzon, most!

Olyan konzultáció, ahol válaszolhat Ön is - számít a véleménye!

2019. március 18. - Önállóan gondolkodó

 szav.jpeg

 

Általában szoktam követni a hazai és nemzetközi politikai eseményeket, és néha már-már az a bódult és mámoros érzés is a hatalmába kerít, hogy most aztán valami tényleg elindult az ellenzék oldalán. Aztán másnap, vagy aznap este akár azt gondolom már csak, hogy "esetleg", majd, hogy "na majd legközelebb", és végül jön a "már megint semmi sem történt" érzés. Ez a folyamat 1-3 napig tart eseményenként, vagyis tartott, mert ahogy telik az idő, úgy válik egyre világosabbá számomra, hogy a hazai politikai ellenzék a jelenlegi felállásában és gondolkodási képességével nem a magyar valóság pályáján játszik. Úgy viselkedik, mintha mondjuk Hollandiában, Németországban, ne adj Isten Belgiumban, vagy akár Romániában lennének. Vagyis olyan helyen, ahol tüntetni (nem ide értve az 50-60 fős tájékozódási gyalogtúrákat a fővárosban) azt jelenti, hogy megfogalmazunk valamit, kiállunk valami ellen, vagy éppenséggel valaki mellett, és a tömeg és/vagy az egység erejével elérünk valamit, de legalábbis szóba áll velük a másik oldal. 

Na itt nálunk ez nincs.

Ez persze erőteljesen és legfőképpen annak tudható be, hogy itthon nincs már az a pálya, ahol a demokrácia klasszikus értelmezésű játékát lehetne játszani, mert a jelenlegi kurzus (sajnos) zseniálisan kitalálta a politikai játék új szabályait, be is vezette azokat, és tarolt vele. Viszont az érem másik oldala meg erőteljesen és hangsúlyosan az, hogy mikor fogja az ellenzék végre felfogni, hogy NEM KELLENE ugyanabba a stadionba besétálni, ahol a kormány van, nem kellene felvenni az összecsomózott fűzőjű stoplist, és nem kellene belebújni a krumplis zsákba és abban ugrálva próbálni focizni ellenük.

Volt szerencsém 3 napot teljesen vidéki környezetben tölteni, egy gyönyörű helyen, gyakorlatilag nomád körülmények között, és mikor visszaértem a fővárosba és végig néztem a híreket az elmúlt néhány napból, tényleg olyan volt, mint valami félresikerült iskolai előadást néznék valaki keresztapjának a VHS lejátszóján. Általános. Alsó tagozat. Pedig csak 3 nap volt, nem a világ végén, de az érzés olyan, mintha külpolitikai összefoglalót néztem volna belpolitikai helyett, valami félismeretlen közép-afrikai országból (elnézést tőlük).

Arra jutottam hát, hogy felteszek néhány kérdést Önöknek, mert kíváncsi vagyok, valójában ki mit gondol bizonyos kérdésekben, nemre, korra, felekezetre való tekintet nélkül. Ismeretlenül, a válaszok száma alapján nem fogok következtetéseket levonni, de most nem mondtam igazat. Fogok - magamnak. Érdekes lesz, remélem, és köszönöm, ha szavaznak.

 

 

 

borítókép: 444.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr8214698672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2019.03.19. 07:00:57

Addig nem lesz normális ellenzék, amíg létezik MSZP és DK. És persze addig amíg ellenzékiség = mindent tagadunk amit az Orbán mond, még azt is ha azt mondja, hogy az ellenzéknek nem szabad a kútba ugorni. Valamint amíg bárki aki bármiben is egyetért Orbánnal áruló.

Willkommenskultur 2019.03.19. 08:06:01

Epp elegszer elbukott mar ugyanez az osszefosas, de ugy latszik meg szeretnenek szopni.

Bravehearth 2019.03.19. 09:03:56

Szánalom a köbön.

"Aztán másnap, vagy aznap este akár azt gondolom már csak, hogy "esetleg", majd, hogy "na majd legközelebb", és végül jön a "már megint semmi sem történt" érzés."

Jó reggelt kívánok!

Mire számítottál? Arra, hogy az a sok kis haszontalan, tehetségtelen opportunista percember együtt, egy csapatban majd politikailag vállalhatóbb lesz? Netán, ha összegyúrod az egyenként is hányingerkeltő céljaikat és világképeiket, akkor abból majd egy vállalható jövőkép lesz? Ezt te elhitted, amikor ránéztél egy kunhalmira, a vadaira, a csótányferire, a maszop 'nevesincs' elnökére és a ballik levitézlett alibirágcsálóira? Akkor veled van a gond, de nagyon nagy!

"Ez persze erőteljesen és legfőképpen annak tudható be, hogy itthon nincs már az a pálya, ahol a demokrácia klasszikus értelmezésű játékát lehetne játszani..."

Szánalmas, ostoba önigazolás. A kétségbeesett indokkeresés arra, miért nem képesek elérni senkit és semmit. Ostobaság a sajtóra, a bíróságokra, a gagyi médiára fogni a röhejes ellenzék eredménytelenségét. Biztos kényelmesebb a 'Poltpéterre' és a megvett sajtóra mutogatni ahelyett, hogy a tükörbe nézve végre rádöbbenjenek, hogy bizony vállalhatatlanok ők maguk is, a múltjuk is, a céljaik és a világképük is. Persze, amíg ezért az ügyészt, a sajtót és a médiát és a 'megvezetett' és buta választókat okolják, addig az esélyét is elvetik annak, hogy bármi is változzon. És ez a kormánynak így teljesen megfelelő. Mert így VALÓBAN nincs alternatíva. Mert mi az, amit választható?

- A maszop? Aki számára a haza a 'zunijó'.
- A 'déká'? Aki számára a haza 'európa'.
- A momentum? Aki számára a haza a világ.
- A liberálisok? Számukra a haza a nullával való osztás...
- A 'lóf@szt más a politika'? Számukra a haza a 'szélütött dettike' akkor is, ha már kilépett.
- A ballik? Akik számára a haza a néppártosodás.
- A párnembeszéd? Aki gyakorlatilag az agyhalott 'szabótimike', aki számára a haza a frakció.

Ezekből külön-külön válogatni is maga a hányinger, nemhogy összegyúrni őket!

"...mikor fogja az ellenzék végre felfogni, hogy NEM KELLENE ugyanabba a stadionba besétálni, ahol a kormány van, nem kellene felvenni az összecsomózott fűzőjű stoplist, és nem kellene belebújni a krumplis zsákba és abban ugrálva próbálni focizni ellenük."

És szerinted akkor mit kellene tenniük? Ajtóknak rohangálni, 'qrvaerős' képeken feltörölni a padlót, élőben bőgni a 'fészbúkon'? Mire gondoltál, mit kellene tenniük? Ne reménykedj, ezek nem fognak sem forradalmat, sem lázadást szítani! Háromezer emberrel az elég gyorsan le lenne hűtve.

Hogy akkor mit kellene tenniük szerintem?
Nos, elsőként nekik végre eltakarodni. Hadházistól, csótányostól, jakabpéterestől, fodorgarbiellástól eltakarodni a fenébe, elhúzni a civil szférába és örökre eltávolodni a politikától. Ezek már bizonyítottak és könnyűnek találtattak. Ennyit érnek. Egy valamirevaló, hiteles és jövőképpel rendelkező ellenzék veheti föl a versenyt a kormányzattal, ez egyértelmű.
Annyit kellene tenniük, hogy elmondják, mi az:

- amit a kormányzat helyes célt követve jól csinált az elmúlt 9 évben és folytatnák
- amit a kormányzat helyes célként határozott meg, de nem jól csinálták, ezért azt másként kívánják elérni
- amit a kormányzat téves célként határozott meg, ezért azt elvetve másfelé indulnának
- amit a kormányzat (szerintük) téves célként határozott meg, de a társadalmi elvárások és célszerűség miatt követni kívánnak
- amit önmaguk új célként kijelölnek és azt hogyan kívánják elérni.

Nos, ezt EGYIK 'nyomorult ellenzéki' erő SEM tette meg! Csak az 'orbántakarodj', a 'korrupció' és az 'európa' megy ezerrel. Ez qrvakevés! Ezzel nagyjából ennyit lehet elérni, amit most is látsz. Ha erre képesek, akkor érjék be ennyivel és akkor a támogatóik is viseljék a következményeket. Ha gyökeres változást akarnak elérni, akkor bizony nem elég az ellenzéki tábor szavazóinak tortáját újraszelni vagy egybegyúrni, meg kell szólítani a kormányt támogató tábor szavazóit is. A jelenlegi bohócoknak erre már esélyük sincs! Na, EZT nem tudja fölfogni egyik nyomorult ellenzéki sem és a bloggerek túlnyomó többsége sem. Szerintem te sem! Ez van...

Esélyes az is, hogy a szavazók egy elég jelentés tábora magát az orbáni korrupciót sem gyűlöli annyira, mint a komplett ellenzéket. És amíg ez így van, önmagában a 'korrupció', mint hívó szó nem fog működni. Ahogy a ceu-t is leszarta a társadalom, az európai ügyészséget is leszarta, úgy a korrupciót is le fogja szarni, amíg ez nem égeti meg egyenként mindegyiknek a privát kis életét, illetve amíg egyre hihetőbb lesz tömegek számára az, hogy a korrupció a demokráciákban is (a liberálisban is) szimbiózisban él a politikával. Ezt a kérdést sem érti a 'zellenzék'. Marad az utca és a 'befelé nyíló ajtók' jelentette kihívás. De ez édeskevés, mert ezt a bandát látnivalóan még ez a kihívás is lehetetlen helyzetbe tudja hozni. Az aszfaltfirka és az 'élőzés' az nem politikai projekt! Az puszta vergődés, semmi több. Szánalmat és undort kelt. Szerintem...
B.

metal · http://electric.blog.hu 2019.03.19. 09:18:29

@Willkommenskultur: Jó nekik ez így, kényelmes szék a parlamentben, fizetés, és nem kell csinálni semmit. Kormányozva se lenne sokkal több pénz, csak akkor nég dolgozni is kellene!
süti beállítások módosítása