Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Hidvéghi Balázs nagyot ment

...az Origón

2019. június 05. - Önállóan gondolkodó

hb_jojo.jpeg

Eléggé visszafogott mosollyal az arcomon várom már egy ideje, hogy kiderüljön, mit is kezd majd magával a Fidesz az EP választások után, figyelembe véve azt a helyzetet, amibe került. Azt szerintem pártállástól függetlenül minden józan gondolkodással megáldott ember látja, hogy a tér, amiben említett párt jelenleg van, azt úgy nevezik, hogy "légüres". Más szóval: súlytalan.

Azt leszögezném, hogy elképesztően várnék már egy olyan EP képviseletre, mely azzal foglalkozik, hogy minél több, és minél hasznosabban elkölthető, lehetőleg minél diverzifikáltabb forráshoz jusson hazánk, amiből finanszírozható lenne mindenféle bagatellnek tűnő beruházás és fejlesztés, némi innováció, esetleg termelés-ösztönzés, stb. Nem szükséges most rommá kommentelni ezt az írást, hogy de, jut, és sorolni a különböző alapokat. Tudom én, csak valahogy hozzánk, a nép felé ez leginkább lámpákban, térkövekben és szép új utak formájában manifesztálódik. Ez az érzet pedig nem tájékozatlanságból, hanem abból fakad, hogy meggyőződésem szerint, ha leszállnánk a migráció express elnevezésű gőzösről, és az erre fordított energia felét arra "pazarolnánk" ott kint, hogy könyököljünk minél több eszközt kis országunknak, bizonyos, hogy hasznosabbnak ítélnénk meg az EU egészét.

De nem. Erről szó sincs, olyannyira nem, hogy fenti néhány gondolat szerintem az emberek 95 %-ában fel sem merül. Ez pedig nem az ő hibájuk, hanem annak a politikai viselkedésnek, amit képviselünk ott kint, és sajnos alapvetően nem csak 9 éve. Mi egymásról panaszkodni járunk oda, a hazai belpolitikát toljuk kint is, a többiek meg közben kávézgatnak a büfében, és visszatérnek az ülésterembe, ha mi végeztünk. Mármint az értelmesebbikje. Mert ezt csinálja minden ország, csak az arány nem egészen az, mint a mi esetünkben.

Hidvéghi Balázs mai, az Origo "hírportálnak" tett nyilatkozata pedig mintaképe annak, amit a vákuumban a Fidesz most játszik, és az ember tényleg már csak mosolyogni tud, leginkább kínjában.

Arra a kérdésre, hogy milyen politikát fog folytatni kint, mint friss EP képviselő, azt válaszolta, idézem: 

Nekünk a magyar emberek és a bevándorlás megállítása a fontos, ehhez keresünk szövetségeseket és pozíciókat az új EP-ben a most zajló tárgyalásokon.

Értem. Köszönjük, igazán. Most azt a gyenge poént nem sütöm el, hogy ezt úgy is lehet olvasni, hogy a magyar emberek megállítása, és a bevándorlás megállítása a cél. A lényeg azon van, hogy szövetségeseket keresnek, mert szerinte a Néppárt elmozdult a bevándorláspárti erők irányába. Ejj. Nem ártott volna előbb elolvasni és/vagy meghallgatni Weber néhány nyilatkozatát. NEM egészen erre utaló megjegyzéseket tett, de hát a tények azok makacs dolgok ugye, jobb azokat nem is piszkálni.

Tovább is ment, még feljebb tekerte a relativitás potméterét, mikor is azt bírta kijelenteni, hogy:

A mi célunk az, hogy fajsúlyos európai parlamenti bizottsági vezetői pozíciókat szerezzünk meg. Erre most nyílik először lehetőség....

Most lehet, hogy én maradtam le a Filmhíradónál, mert még a büfében voltam perecért meg rágós nyalókáért, de tudtommal a Fidesz mindennemű szavazati joga a Néppárt frakciójában fel vagyon függesztve. Próbálom értelmezni a naponta minimum két egymással szöges ellentétben lévő nyilatkozatot, mi szerint hol fel van, hol nincs felfüggesztve, de valami olyasmi rémlik Weber nyilatkozataiból, hogy ha és amennyiben a frakció vezetését elnyeri, akkor bizony a Fideszből nem kér. Ergo.....tök mindegy. Ebből a helyzetből releváns posztokat betölteni néppárti támogatással...hát...láttam már falon pókot, de 12 lábút még soha. Persze javítsanak ki, ha rosszul látom, komolyan, tényleg!

Innen már csak egy ugrás az a szint, amikor arra a kérdésre, hogy támogatják-e Webert a néppárti frakció vezetői posztjának elnyerésében, azt felelte, hogy: 

Az Európai Bizottság elnöki posztjára nem támogatjuk Webert, ahogy elmondtuk, ő többször megsértette a magyarokat. A Néppárt frakcióvezetőjének megválasztása azonban egy automatizmus, mert a legnagyobb néppárti delegáció jelöltje tölti be automatikusan, ha igényt tart rá. Ennek értelmében a legtöbb képviselővel rendelkező német delegáció adja a frakcióvezetőt, az ő jelöltjük Weber. Ezt az automatizmust mi elfogadjuk, de Weber európai bizottsági elnöki jelölését továbbra sem támogatjuk.

Hát. szóval abban automatikusan támogatják, hogy frakcióvezető legyen, de a bizottsági elnökség megszerzésében nem. Miközben olyan tudtommal nem volt, hogy ne a frakcióvezető legyen aztán a bizottsági elnökjelölt egy adott frakcióban. OKOS! Miközben jelenleg úgy 95 vs 5 százalékban az a verzió a valószínű, hogy Weber lesz a nyertes a végén. A frakcióvezetői posztja már megvan... A Fidesz pedig nem kapott semmilyen tisztséget ugyanezen pártcsaládban. 

Azért ennyire tökös, rafinált küldöttséget én még nem láttam, na. Ez zseniális. Vagy azt gondolják, hogy adjunk ennyit ennek a Webernek, de az igazi húsgombóc mellé nem engedjük oda? Mert szerintük ez rajtunk múlik?! De tényleg... Vagy mi ebben a logika? Erről nem a Fidesz dönt ott kint. Biztosan kellemetlen (szokatlan?).

indig is tudtam, hogy érdemes több oldalról tájékozódni, de ma ebből a nyilatkozatból sokat tanultam. A végén még egy kis Gyurcsányné - Gyurcsány kombó, csak a megnyugtatás végett, befejezésül meg annak leszögezése, hogy az összes többi rajtuk kívüli magyar képviselő célja hazánk bevándorlókkal történő kibélelése, csurig.

Én tényleg nem tudom, lesz-e annyira tökös a Néppárt, hogy a Fidesznek megköszönje a részvételt, mindenesetre bármi is legyen belőle, az őket szerető média már most tökéletesen és hibátlanul megágyazott annak, hogy bármi is lesz a vége, a Fidesz és KDNP képviselők egy újabb veszedelmes csatát és/vagy háborút nyertek. Még akkor is, ha netán csúnyán beégnek.

Azt viszont én továbbra is kikérem magamnak, hogy kizárólag ezen legyen csak a hangsúly, és az ilyenek miatt lassan agyhalottnak nézzenek minket Európában. Okos nemzet vagyunk, tele értelmes emberekkel, abszolút, mindkét oldalon, de a szomorú az, hogy ezt kell mondani: "mindkét oldalon".

Jelenleg pedig mindkét oldal igen nagy szellemi és anyagi blama elé néz, ha nem szállunk le erről a dilivonatról, csak van, illetve lesz, aki ezt felfogja, meg lesz aki nem, és hőbörög.

Csak a végén együtt fogunk pórul járni.

Kellemetlen.

Sz G

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr8714880044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vanRob 2019.06.06. 15:25:32

@MAXVAL bircaman közíró: Dehát orbán mindenkivel harcol. Barátságból tenné? Akivel ma barátságot színlel, azt holnap simán hátba szúrja ha az ITTHONI érdekei úgy kívánják. Egy hazug, köpönyegforgató sértett kis pöcs.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 15:42:06

@vanRob:

Az ALDE a nagytőke nyílt pártja.

A magukat különbözőnek hazudó középbal és középjobb ezzel le is leplezi magát, nemlétező szembenállásuk még kevésbé hihető ezek után.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 15:44:31

@vanRob:

Orbán gyakorló államférfi. Kénytelen taktikázni. Ne a szövegét nézd.

Hozzáteszem: én hibásnak tratom, hogy vissza akar klépni a Liberális Néppárba. ENnek semmi értelme.

morph on deer 2019.06.06. 15:44:56

@MAXVAL bircaman közíró:
“a harkovi csata után... nedves álmaid vannak...”

Juj,, de izgi! Mesélj szivi, neki milyen volt?

vanRob 2019.06.06. 15:49:22

@MAXVAL bircaman közíró: Ja, mert a néppárt abszolút makulátlan, meg az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) is egy maszületett bárány.
Annyira tele van már a faszom az ilyen kifogásaitokkal, meg szerecsenmosdatásaitokkal. Ez a kis pöcs (orbán) eltaktikázta magát, és most próbál visszatáncolni. Hogy egy klasszikust idézzek, ezt elkúrták, nem kicsit, nagyon... Nem kell magyarázni a magyarázhatatlant. Ha elismernék a hibájukat, akkor talán képesek lennének tanulni belőle. De annyira pökhendiek, hogy náluk ez fel sem merülhet. Nem a hibázás, mert abból minden hétre jut bőven, hanem a hibák beismerése.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 15:49:42

@morph on deer:

A korabeli náci propaganda az állította: "igen, vesztettünk Sztálingrádban, de az csak az ázsiai bolsevik barbárok kivételes győzelme volt, viszont lám, Harkovnál megállítottuk, visszavertök őket".

S aztán jött Kurszk.

vanRob 2019.06.06. 15:52:15

@MAXVAL bircaman közíró: Bazdmeg! Nem gyakorló, hanem FELELŐS államférfi. Ha úgy tetszik Magyarország ARCA. És nem mellesleg egy pökhendi sértett kis pöcs. Aki most kúrvára eltaktikázta magát, és sajnos ezzel jól kicseszett azzal a pár millióval, aki nem tudta az elmútnyócévben megszedni magát trafikmutyiból, földmutyuból, vasútmutyiból, ingatlanmutyiból, letelepedési kötvény mutyiból...

vanRob 2019.06.06. 15:54:02

@MAXVAL bircaman közíró: Jó???? A legjobb, bakker. Hiteles. És mivel nem origós, vagy MTI-s így igaz is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 15:54:29

@vanRob:

A hamis, ultramodern, libdem narratíva azt hazudja, hogy a kereszténydemokraták, konzervatívok egy oldalról, s mésik oldalról a progresszívek, szocdemek, szocik egymással valamiféle gigantikus harcot viselnek,

Miközben ez a két tábor (egyszerűbben "kozépjobb" és "középbal") nagyjából a 20 legfontosabb kérdésből 19-ben tök ugyanazt vallja, s mindkét csoport színliberális.

Homyak 2019.06.06. 15:54:52

@MAXVAL bircaman közíró:

"Hiába minden, már az ALDE bevonása is jelzi a liberális válságot.

30 % a rendszerkritkus erők aránya, plusz a rendszerfrakciókban is van pár szoft-rendszerkritikus erő. "

Akkor lefordítom, amit írtál: a liberálisok erősödése jelzi a liberális válságot. Az önellentmondás magasfoka :D
A 30%-kal megint összemosod a szélsőballt a szélsőjobbal, akik sose lesznek egy oldalon, és jelentős kisebbségben vannak. Bár tudom, nálad a 30% az 2/3 :D

n3spr3ss0 2019.06.06. 15:56:09

Lassan tény, hogy a fidesznél pozíciót csak orvosilag hülyék kaphatnak.

vanRob 2019.06.06. 16:03:42

@MAXVAL bircaman közíró: orbán híreszteli mindenhol, hogy harcban állunk, meg csatákat nyerünk... Miközben az EU-n belüli politizálás egy olyan misztikus valami számára, amit ezzel a töpörödött kis agyával soha nem lesz képes megérteni. Neki a migránsválság is egy csata, amit meg kell nyerni. Meg az EU parlamenti képviselő választás is egy csata, amit meg kell nyerni. Ennek bassza meg a vasárnapi ebédhez a krumpli vásárlás is egy csata, amit meg kell nyernie.
Azt mondanám, hogy orbán ultizni próbál egy olyan asztalnál, ahol 5 lapos pókert játszanak.

morph on deer 2019.06.06. 16:11:31

@MAXVAL bircaman közíró:
“Orbán gyakorló államférfi.”

Hát van mit, az tagadhatatlan.
Mindenekelőtt pl azt, jogy mi különbözteti meg a végvári vitézt az államférfitől.

“Kénytelen taktikázni.”

Igen, kénytelen, mert állandóan belekeveri magát a azarba a köpönyegforgatási mániája és a hatalomvágya miatt.
Beleköt fűbe-fába, aztán amikor pofán vágjàk visít, hogy “megsértették az országot”, meg “több tiszteletet Magyarországnak”, - amihez azért elég vastag bőr kell, hogy a saját sarát azonnal szétteríti, hogy mindenkinek jusson...

“Ne a szövegét nézd.”

Pedig van mit. Most például nem akar demokráciát exportálni Mianmarba!
Érted?
Nem akar! Amúgy: ki kérdezte?
Jött Aung Szan Szú Kji, és szeretett volna néhány liter, tonna, vagy méter jó kis magyar demokráciát, de ráfaragott, mert orbán nem ad, mert “nem akar”!

Na és ha akarna, akkor ugyan honnan, csak kérdem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 16:16:30

@vanRob:

Az emberek addig fogják támogtani, míg tevékenysége hasznos.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 16:18:09

@vanRob:

Én mindig az eredeti forrásokat nézem, ellenőrizni szoktam a hírek adatait.

vanRob 2019.06.06. 16:21:55

@MAXVAL bircaman közíró: Baromság, orbán addig lesz hatalmon, amig képes 2M birkát összeterelni ikszet rakni. Tökmindegy milyen eszközzel és milyen áron, de hatalmon akar maradni. És a célja a hatalmon maradás. Csakis a saját boldogulása. Ne legyenek illuzióid. Nem a te boldogulásod, vagy annak a 3-4-5 migránsnak a megfékezése, akik az országra akarják dönteni a kerítést, akármennyire is ezt mondja a szája. Pont ő mondta, ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek. Hát birka, sokan látják, hogy mit tesz, akármit is próbál mondani.

vanRob 2019.06.06. 16:23:57

@MAXVAL bircaman közíró: Nemár... Komolyan, ha összeszedem, hogy hová, milyen blogra, milyen égbekiáltó baromságokat bírtál írni, hát komolyan, kicsit hitetlenkedve fogadom a szavaidat. Az igazság nem az origónál kezdődik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 16:24:40

@morph on deer:

A taktikázás nem köpönyegforgatás.

Még a nagyhatalmak is taktikáznak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 16:26:15

@vanRob:

Amíg a többség jónak ítéli Orbánt, vagy rossznak, de kisebb rossznak, lesz szavazótábora.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 16:28:08

@vanRob:

Ballib szempontból nagy marhaságokat írok. Erre büszke vagyok.

Miféle origó?

vanRob 2019.06.06. 16:28:21

@MAXVAL bircaman közíró: Inkább anyagilag kifizetődőnek mondanám. Mármint az orbán, mészáros, garancsi, de akármelyik NER-lovag szempontjából nézve.
Nem akarom csak a negatív dolgokat idecitálni, de amikor egy rendszer eredményességét nézzük, akkor nem szabad abba az amatőr hibába esni, hogy csakis az értékelés végzőnek kedves eredményeket listázzuk. Ez azt a hamis képet mutathatja, hogy MINDEN rendben van. És ha ezt a hazugságot nyomatod MINDENHOL és FOLYAMATOSAN, akkor lesz egy nagyobb tömeg, aki be is nyalja.

vanRob 2019.06.06. 16:30:15

@MAXVAL bircaman közíró: Én nem tartom magam ballibnek, bár az értékrendjük közelebb van az általam értékesnek tartott dolgokhoz. Józanul gondolkodónak tartom magam, aki pro és kontra vizsgálja a dolgokat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 16:37:53

@vanRob:

A nép azt nézi. neki jó-e, s nem azt, hogy az új nemzeti nagytőkének. A magyar kisember nem szereti a nagytőkéseket, akkor se, ha hazaiak.

Nem nyomatok soha hazugságot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 16:39:47

@vanRob:

Én pártfüggetlen vagyok 20 éve.

Politikai nézeteim nem egyeznek egyik pártéval sem. A mostani Fidesz-kurzussal kb. 70 %-ban értek egyet, a ballibbel meg 10 %-ban.

morph on deer 2019.06.06. 17:46:33

@MAXVAL bircaman közíró:
Csak az a szépséghiba, hogy pl jelenleg a saját köpönyegforgatása miatt kell taktikáznia!

Ha nem esik át a ló túlsó oldalára - már megint, - akkor akár ő is lehetett volna Weber kihívója, de őneki az nem felelt meg, hogy bárki is belebeszéljen a keresztesháborús elképzeléseibe.
Csak éppen elszámította magát, mert nem mindendenki vevő az ő- és leendő harcostársainak hataloméhes és xenofób retorikájára.

Így aztán szegénykémnek fel kell vennie a pléhpofát és visszasündörögnie szégyenszemre, és meg kell hunyászkodnia pont az előtt a Weber előtt, aki ugye - szerinte - “megsértette Magyarországot”.

Hát nem irigylem, de megdolgozott érte.
Ezért üzenget már megint, ha kell, ha nem, most pl a “demokráciaexportról” a brüsszeli “uraknak”.

Még szerencse, hogy “nem is akartak” poziciót az EPP-ben, mint tudjuk.
Meg a szőlő is savanyú, nem is kell.
Aha.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.06. 17:57:41

@MAXVAL bircaman közíró: te, az nem zavar, hogy már megint magad szivatod? Ja, a bal-és jobbközép hasonló nézeteket vall. Csakhogy Orbánnak nem ilyenek a nézetei. A szélsőjobbhoz dörgölőzött, aztán LePen, Salvini kissé szarabbul szerepelt, mint Orbán álmodta. Ez bizony cumi.
Tehát most hirtelen változtatunk a nézeteinken...ez meg szégyen.
Annak a kegyeit keresi Orbán, aki megsértette a magyarokat? Mi ez, elárulja a népet? Harminc aranyért?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.06. 17:58:50

@MAXVAL bircaman közíró: te annyira vagy pártfüggetlen, mint a vöròs csillag.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 19:06:46

@morph on deer:

Nem látok nála köpömnyegforgatást. Taktikázik, amivel semmi gond.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.06. 19:15:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Annak a kegyeit keresi Orbán, aki megsértette a magyarokat? Mi ez, elárulja a népet? Harminc aranyért?"

Már elmondtam: nem támogatom a Fidesz visszalépését a Liberális Néppártba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.06. 22:04:13

@MAXVAL bircaman közíró: miért, kilépett?
Pártfüggetlen párttag(-:
Te egy agyatlan birka vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.06. 22:05:11

@MAXVAL bircaman közíró: nem támogatod???
Mondtad már Viktornak? Biztos úgy tesz, ahogy te mondod!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.06. 22:09:42

@MAXVAL bircaman közíró: te hülye, nem azt mondtam, hogy szerinted ilyenek a nézetei.
Azt mondtam, hogy ez a tény.
Hogy te mit mondasz, az a pszichiátria tankönyveibe való, példaként.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 05:46:04

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem éppen. ha így lenne, nem hoztad volna fel ellenem érvként.

Nme vetted még észre, hogy nem én vagyok Orbán?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 05:54:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ezt nem mondtam. Azt modntam: ha visszamegy a Liberális Néppártba, az súlyos politikai hiba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 08:05:03

@MAXVAL bircaman közíró: honnan lépett ki és kicsoda?
Mert a fidesz nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 08:06:04

@MAXVAL bircaman közíró: pedig visszamegy. Szólj neki, biztos hallgat rád, hisz te okosabb vagy, mint Orbán.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 08:41:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Dehogynem, lásd a 2 hónappal ezelőtti néppárti szavazást. Jogilag persze nem kilépés, ez tény,

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 10:09:54

@MAXVAL bircaman közíró: ja, ahol szavazni lehet, az nem kilépés. Alternatív világban élsz, rajtad kívül senkit nem érdekel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 10:15:17

@MAXVAL bircaman közíró: ami helyes, azt te nem tudhatod.Kevés az információ. Egy biztos, a szélsőjobb önmagában nem elég erős, a választásokon nem szereztek annyi helyet, hogy ne legyenek megkerülhetők. Tehát a fidesz Orbán beszólásai miatt légüres térbe került, ha befolyást akar szerezni, az csak a fősodorban képzelhető el. Tehát sunnyog vissza a néppártba. A lippsik határozzák meg a sorsát. Nem egészen így képzelte Orbán...köhögött a bolha, lenyomták.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 10:59:53

@MAXVAL bircaman közíró: tehát súlytalan. Orbán elvesztette zsalolási potenciálját.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 11:13:31

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Szélsőjobb alig van, ez csak az ultraliberális rámondás.

Orbán a jó irányt tartja, együtt mozog a korszellemmel, így nem tudják őt lenyomni, míg tratja ezt a vonalat,

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 11:19:42

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Sos evolt önmagában súlya, Hogyan is lehetne? Viszont a szellemi hatásán keresztül ngayobb a súlya, mint amit a számok mutatnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 11:21:53

@MAXVAL bircaman közíró: oké, akkor nem szélsőjobb. Orbán mozog a korszellemmel? Hajlong a szélben?
Tehát a korszellem most épp az, hogy a jobbközép a libsikhez közeledjen, Salvini és LePen lekoccoljon, Orbán pedig ki legyen szolgáltatva Weber és Macron jóindulatának?
Ezt én inkább lesre futásnak hívnám, a politikai erőviszonyok rossz felmérésének. Nem a nagy és meghatározó államférfi jellemzője.
Lám, Putyin sem simogatta meg a buksiját.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 11:24:15

@MAXVAL bircaman közíró: Ugyan, ne hazudtold már meg Orbánt. Ő akarta bevinni Salviniéket a néppártba. Amolyan királycsinálóként.
Még az is elhangzott, hogy Ő lesz az arca a jobb-jobbos tömörülésnek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 11:26:29

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"a korszellem most épp az, hogy a jobbközép a libsikhez közeledjen"

Nem az. Mint mondtam többször, Orbán hibás lépésre készül.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 11:29:43

@MAXVAL bircaman közíró: hatása, na az van. A lengyelek elfordultak, mert az orosz barátság, Salvini, Le Pen már nem bízik benne, mert nem csatlakozott, Weber és a néppárt nem bízik benne, de már a szavazatokra sem igazán van szükségük, Macron és Merkel inkább ellenséget lát benne, a keleti viszony nem igazán rózsás, Putyin már nem látja hasznát, Kína számára nem tényező, a keleti nyitás pedig oly sikeres, hogy a kereskedelmi kapcsolataink nemhogy nőnének, de csökkennek. Egyre inkább a nyugathoz kötődünk.

Teljes a siker!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 11:30:51

@MAXVAL bircaman közíró: Nem az. Mint mondtam többször, Orbán hibás lépésre készül

Ellentmondás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 11:35:11

@MAXVAL bircaman közíró: "Az Európai Parlamentben jelenleg (jelenleg hiszen még nem minden politikus és párt döntött arról, melyik frakcióba ül be), a Néppártnak 179, a szociáldemokratáknak 152 míg a zöldeknek 74 mandátumuk van, amelynek összege kényelmes többséget jelent önmagában is. Ez 405 mandátum, miközben a többséghez 376 kell. A liberálisok és Macron szövetsége 109 főből áll, velük együtt a kétharmada is meglenne a pártoknak."

Ó, te szegény agyalágyult birka, azok a fránya tények!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 11:59:01

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A tények nem igazolnak téged.

A liberális nyugati rend alapjainak feltételei egyre kevésbé vannak miatt, így az idő ellene dolgozik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 12:00:46

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Hol az ellentmondás abban az állításomban, hogy Orbán hibás lépésre készül?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 12:06:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ez is azt igazolja, már nincs meg a hagyományos statusquó. Hiszen a 2 fő liberális erő - Néppárt és szocik - már egyött nem alkotnak t9bbséget.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 12:44:42

@MAXVAL bircaman közíró: nem, a zöldekkel viszont kényelmes többség.
A libsikkel pedig kétharmad!
Ezzel szemben a néppárt és a jobb-jobb együtt sem éri el az 50%-ot.
Tehát a néppárt még csak véletlenül sem nyithat LePen-Sargentini felé.
Tehát, a baloldal kap lehetőséget, a jobb visszaszorul.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 13:04:00

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Hiába lesz, ez már egy másik konfiguráció, s ez még inkább erősít minket. Ha a rendszer kénytelen minden erőforrását egyesíteni, az csak növeli a rendszerkritikus ellenzék erejét.ű

Ez nem "bal" vagy "jobb". Elvileg a rendszerpártok egy része balnak, más része jobbnak becézi magát, Mi mindkettőt elutasítjuk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 13:18:29

@MAXVAL bircaman közíró: "ti"?
Te,meg a nyáj?
Birka, egyre hülyébb vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 13:21:08

@MAXVAL bircaman közíró: a kétharmad azért csak kétharmad!
Te, birka, ha a néppártnak be kell vonni a libsiket, ki is gyengült? Csak nem a jobb-közép??? Ahova Orbán törekszik? Ahol a fidesz volt????
Akkor ki is vesztett? Csak nem a fidesz?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 13:29:18

@MAXVAL bircaman közíró: "A Politico cikkében azt írja, hogy bár Salvini otthon nagyot nyert, de ez elsődlegesen az olasz belpolitikát érintheti, uniós szinten nem örülhet túlzottan a Liga politikusa. Bár Le Pen és Farage győzelme mellett örült a lengyeleknek, magyaroknak is, és szövetségesekre számít EU-szerte, az említett szövetség maximum is nagyjából 70 helyet szerezhet a 751 fős parlamentben."
A libsik és Macron pedig 107 hellyel bírnak...óóóriási!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 13:30:05

@MAXVAL bircaman közíró: igen, a nép mindig veszít. Te nem vagy a nép, te senki vagy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 13:49:41

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A Néppárt a múlt struktúrája, jelentősege nagyjából nulla.

Jobbközép = balközép. mindkettő ultraliberális.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 14:44:36

@MAXVAL bircaman közíró: jó hosszú ez a táv. Eddig a történelemben sose nyert a nép. Mindig uralkodtak fölötte.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 15:06:11

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A nép mindig reagál, s a nagyurak kénytelenek mindig kicsit meghúzni magukat ha ideiglenesen is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 15:37:56

@MAXVAL bircaman közíró: tehát hosszú távon a nagyurak uralkodnak. A nép pedig időről időre fellázad, aminek eredménye, hogy a nagyurak gazdagodnak...okos vagy, igazi nép gyermeke. Birka. Bégess csak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 16:26:42

@MAXVAL bircaman közíró: mármint kinek? Sem Putyin, sem Orbán nem partner ebben. De még Kína is kapitalizálódik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 16:31:08

@MAXVAL bircaman közíró: amiről te beszélsz, az az anarchia. Ahol a nép dönt. A kommunizmusban sem a nép dönt, hisz az állam ellát mindenkit, nem kell gondoskodnod magadról. Ott is van, aki irányít.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 17:03:31

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A kínai kapitalizmus nem nyugati típusú, ott a tpkének nincs politikia hatalma, s a gazdaságban az államő az első szó. Az egy kevésbé rossz kapitalizmus.

Az orosz modell is a kínai modell felé igyekszik haladni, bár az oroszoknál még ma is vannak elemek a nyugtai rendszerből.

Ezért is támogatjuk az Orbán féle nemzeti tőkéshízlaló programot. Az kisebb rossz a nyugatias verzióhoz képest.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.07. 17:05:41

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A populista állammodell, mely a végcélunk, nem kommunista, se anarchista. Az egész felvilágosodást meg kívánjuk haladni, új alapokon.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 17:05:58

@MAXVAL bircaman közíró: de semmi köze a népakarathoz. Autokrácia az orosz is, a kínai is. Egy kisebbség uralkodik a nép felett. Gyalázat! El kell törölni a népnyúzókat!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 17:06:54

@MAXVAL bircaman közíró: populista állammodell??? Jézus, te olyan hülye vagy, hogy cirkuszban fognak mutogatni!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.07. 17:10:30

@MAXVAL bircaman közíró: gondolkodj, ha van még mivel: minden társadalomnak vannak irányítói. Igaz? Na innentől NEM a nép dönt.
Amúgy nem is dönthet. Ha a nép fele ezt akarja, a másik fele azt, akkor a fele döntött. Ha kétharmada, akkor a kétharmad döntött. Az nem a nép, hanem a nép kétharmada!
Csak az anarchia lehet a jó válasz, ott a nép úgy dönt, ahogy akar, a saját akaratát érvényesíti.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.08. 00:07:25

@MAXVAL bircaman közíró: ez nem kérdés. A saját érdekében. Ugyanis a nép érdekében nem tud. A nép 50%-a akar euro-t, 50%-a nem.
Hogyan dönt egy vezető?
Úgy, hogy hatalomban maradhasson. Ha nem így tesz, akkor nem vezető.
Hanem Teréz anya.
Ezért sosem lehet a nép az uralkodó. A nép egy massza. Az egyén teljesen mást gondol, mint a nép.
Egy ország vezetése nem alapul a nép akaratán, mert az naponta változik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.08. 00:09:34

@MAXVAL bircaman közíró: a kisebbség pedig mindig a maga érdekében hoz döntéseket.
Miért is hozna számára kedvezőtlen döntést???
Te tényleg ennyire rokkant vagy?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.06.08. 07:19:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ritkaság az olyan ügy, melyben pont fele-fele az arány.

S nyilván vannak ügyek, ahol nem demokrácia kell, hanem azakértelem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.08. 07:26:08

@MAXVAL bircaman közíró: megfogtad a lényeget. Akkor nem fele-fele, hanem 30-70. Így jó?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.08. 07:30:16

@MAXVAL bircaman közíró: és hogy kontrollálod a hatalmat? Minden nap népszavazás?
Ha nem, akkor két szavazás közt a hatalom úgy hoz döntéseket, hogy nincs kontrol alatt.
Szóval megbukott az elképzelésed.
Ha szakértelem kell, akkor nem a nép dönt. Na, így se jó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.08. 21:07:50

@MAXVAL bircaman közíró: tehát mindig egy szűk kör akarata érvényesül.
Nem a nép egészéé.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.06.08. 21:08:39

@MAXVAL bircaman közíró: mindent nem lehet népszavaztatni, ez nonszensz.
süti beállítások módosítása