Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

A vírus nem ismeri a politikát

...így a politikust sem ismeri fel - de ez fordítva is igaz!

2020. március 12. - Önállóan gondolkodó

korona_1.jpg

Kerülném, hogy elemezzem ez miért nem egy szokványos influenza járvány. Nem hasonlítok össze mortalitási rátákat, nem fogom elemezni a betegség terjedésének dinamikáját. Volt erről számtalan cikk mindenféle következtetéssel. Ugyanígy, szót sem pazarolok arra, hogy eddig melyik politikai oldal mit tett, vagy nem, mit kért vagy követelt, vagy miről döntött, és hogyan.

Összeesküvés elméletek sem érdekelnek.

Vészhelyzet van kihirdetve. Olyan, amilyen.

Annyi fertőzött van, amennyi, és annyi lesz, amennyi.

Bármilyen képességű, jogosultságú, izgulós, vagy rutinos, tájékozott és profi  vagy "azt sem tudom miért vagyok itt" ember ad információkat Operatív Törzs sajttájékoztató címén - irreleváns. 

Azt kellene felfogni, hogy attól a vírus nem fog sem dinamikusabban, sem lassabban terjedni, és nem lesz az általa okozott tünet sem gyengébb, sem erőteljesebb lefolyású, hogy a Törzs mit nyilatkozik.

A vírus nem lát, nem hall.

Nem érdekli az aktuálpolitika, nem szervez tüntetéseket (tüntiket, ahogyan jobbról hívni szokás), nem akar elfoglalni székházakat, nem készít fészbúk elő közvetítést, sőt, még békemenet élére sem áll.

A vírus nem náci, nem Horthy rajongó, nem olvas Kertész Imrét, nem jár zsinagógába, és nem érdekli a  nyugdíjasoknak szóló kis-videó kampány sem, mint ahogy nem foglalkozik wc használattal kapcsolatos tanácsokkal sem. Sőt, még arról sincs fogalma, mi az a sarló meg a kalapács egy piros zászlón. 

Nem tudja, mi az a Szent László Kórház, sőt azt sem, melyik kórházat újították fel.

Fogalma sincs, és neki mindegy, hogy ki iráni, ki magyar, és még az sem érdekli, milyen sorrendben eszi be magát bármilyen származású emberek szervezetébe. Örül, persze, ha egy szobában vannak, akkor nem kell sokat melózni.

Mert azt viszont tudja, hogy terjed. Nem érdekli, hogy valakinek az ajtajára kikerül egy "fertőzött vagyok" cetli.

Azt tudja, hogy ha szűrés útján lebukik, akkor vélhetően jön majd valami gyógyszer, meg kezelés, amitől hamarabb kimúlik. Azt is tudja, hogy ez ellen nem tud tenni semmit. Azt mondjuk igen, hogy megfertőzi a betegeket kezelő orvosokat és ápolókat, de persze mindeközben fogalma sincs, hogy ők kik. Sem származásuk, sem szakmájuk szerint. Nincs nehéz dolga, mert a MOK (Magyar Orvosi Kamara) jelezte, hogy nincs elég felszerelés és védőeszköz a betegeket ellátó személyek számára. Meg is kapták válaszul azonnal, hogy elsősorban hazaárulók, másodsorban vakok, mert ott van nekik minden. Hegyekben. Halmokban.

Azt sem érzékeli, hogy valaki lélegeztetőgépeket akar vetetni az állammal. Sokat. Még azt sem látja, hogy ha ez a valaki esetleg megveszi, és odaviszi. Mondjuk mert ez még nem történt meg.

Nem lát ez a vírus kérem szépen.

Egy sajtótájékoztatót tartani, egy levelet vagy fészbúk posztot kitenni, az nem ugyanaz, mint 3 napos maszkban, viszonylag eszköztelenül ellátni a fertőzötteket. 

A vírust nem érdekli a propaganda, az ellenzék, az államtitkár úr, de még egy szabadon választott anyós sem.

Ezeket mind megfertőzi, ha tudja.

Nem fertőzi, ha nem tudja.

Nem tudja, ha védve vannak.

Előbbiek egy irodában, kézfertőtlenítőt használva dolgoznak, utóbbiak meg szintén. Előbbiek szerint. Korrekt.

 

Nem lát a vírus. Nem hall. Nem lehet neki megmondani, kinyilatkozni, elítélni, bagatellizálni semmit, semelyik oldalról sem.

"Ő" csak úgy van.

Nem egy bármilyen politikus fogja őt megtalálni. Nem ő fog rámutatni, ujjal, hogy "hohóóó - ott van!". Ha szűrünk, persze nem ész nélkül, de megtesszük, akkor meglátjuk őt, ő meg minket. Merthogy megtalálásra, elkülönítésre, kezelésre rosszul reagál.

Amíg csak leszidjuk, legyint, és megy tovább. A szakmaiságot, a cselekvést ellenben nehezen tűri, minden mást jól. Azt is jól tűri, hogy az iskolák azért maradnak nyitva, hogy a nebulók haza vihessék őt. Vagy a tanárok. Hátha van idős rokonuk, mert a vírus utóbbiakat kiváltképp kedveli...de az nem érdekli, hogy a tanároknak addig meg nem fizetnek. Az irreleváns. Neki igen.

 

Ennyire egyszerű.

A vírus nem eszköz. 2 hete sem volt az, és 2 hét múlva sem lesz.

Sz G

kép: azonnali.hu

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr3215516776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.03.13. 22:40:34

@nemecsekerno_007: A dolog ott kezdődne, hogy először azt kellene eldönteni, hogy az MSZP hogy működjön együtt orrbefogva a Jobbikkal miközben ott az arcukon a szájmaszk.

illaim 2020.03.13. 22:46:33

@nemecsekerno_007: Csak szólok! Valaki nevével gúnyolódni az óvoda középcsoportos színvonal!
Ezek szerint te is az egyike vagy a fidesses csodagyerekeknek, akinek már hároméves korukra annyi eszük volt mint ma! LOL

Exploiter 2020.03.13. 22:49:17

Hát izé.
Eddig a kormány nem intézte vállalhatatlanul szarul az ügyet. Ez jó.
Ez a csata nem nálunk fog eldőlni.
Ha itthon adott pillanatban 0 is a mágikus szám, amíg minden nagyobb országban a környéken hemzsegnek a fertőzöttek, addig újra meg fog jelenni. Addig valahogy ki kell húzni nagyobb fos nélkül. Amíg ezer alatt vagyunk, egész jó az esély erre.
A lényeg, egyes fázis, átvészelés, kettes fázis, átvészelni az egyest követő gazdasági világválságot, hármas: jövőre újra lehet próbálni ezt az élet dolgot, mer'ezt most beszoptuk.

Kínát meg legközelebb szaturációs termonukleáris bombázással kell fertőtleníteni.

nemecsekerno_007 2020.03.13. 22:56:02

@illaim: Ja persze. Akkora kommunikációs sallerbe fogtok beleszaladni, hogy a NER adja a másikat.

nemecsekerno_007 2020.03.13. 22:58:04

@illaim: Nevével gúnyolódni?!?! Muhahahaha!!! :))))))))) Ha csak azzal lehetne!!! Muhahahaha :)))))))))(

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.03.14. 00:55:05

@Bolsi Buster: Orbán bezáratja az iskolákat..
biztos azért, mert nincs is ok rá. Öreg, úgy tűnik, új utasítást kell kérned. Viktor mindig mást csinál, mint amit neked adnak utasításba.

Igazamvanvagyigazamvan? 2020.03.14. 01:03:16

@Exploiter: azért pár órája még azt védte körömszakadtáig a kommentsereg, hogy milyen megfontolt a főnök, hogy nincs túllihegve az egész, mert nálunk nincs is megbetegedés...
most azzal jössz, hogy milyen rugalmasan változtatja a véleményét?
Tudjuk. Azt viszont nem, hogy mi változott néhány óra alatt??? Halnak a diákok?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.03.14. 01:42:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: A majom amit kirendeltek mellé lektornak, csak késve adja át az új direktívákat neki.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:00:45

A poster elég hülye. A vírus terjedését, és a halálos áldozatok számát bizony befolyásolja a tájékoztatás, propaganda, intézkedések, a cetli és a lélegeztetőgép is.

A blogger kurva sötét. Azt nem mondom, hogy Orbán hülyeségei, reggel nem zárja be az iskolákat, este már igen, és haxugságai, hogy a vírust csak külföldiek hozzák, hatékonyak, de egy jó kormány tájékoztstása és intézkedései hatékonyak is lehetnének.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:02:38

@Exploiter: "Kínát meg legközelebb szaturációs termonukleáris bombázással kell fertőtleníteni."

Ilyen Kínánsk van, neked nincs, te mongolidióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:04:05

@nemecsekerno_007: a csuti gecinél nagyjából bárki jobb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 04:06:48

@midnight coder: a csuti geci megont kapott egy pofont az élettől, mint a netadós tüntetésen. Segget csinált már megint a szájából. Egy selejt a csuti paraszt. Az origo meg nem győzi kspkodni a nyelvét, hogy melyik irányba myallja a seggét.

n3spr3ss0 2020.03.14. 05:25:33

Péntek délelőtt, mikor a Toldy gimnáziumban történtekről írtam, akkor sorban jött a bégetés, fék nyúz, fék nyúz. Csak nem az. De péntek este a TV2 Tények szintén ezt lépte meg, aztán jött Orbán bejelentése.

DFK 2020.03.14. 06:26:00

Szánalmas blogger szánalmas balos kommentelőkkel. Azt hiszitek az iskolák bezárásáról fél perc alatt lehet dönteni? Nem egy dolgot kell mérlegelni.

Sancho12 2020.03.14. 07:19:02

@DFK: Most véded a védhetetlent.Tudod csak az a baj,hogy a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal.Szánalmas.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 08:05:36

@DFK:

DE, egy dolgot kell mérlegelni. Azt, hogy a zsozsót nem a nemzeti gázsszerelő, meg a sógor, koma, jóbarát milliárdos üzleteihez iránytjuk vissza nem térítendő támogatás formájában, hanem az otthon várakozó pedagógusokhoz. Mert a jövő a gyerekekben van, az ő biztonságuk fontosabb, mint a nemzeti gázszerelő veszteséges erőművének állami felvásárlása, meg a turisztikai üzletági haverok két marékkal támogatása. Látod, látod, ezekről nem gondolkodnak annyit, mint amennyit most elvársz az iskolák bezárása kapcsán. Pedig tudod, minden fillért az adózók adnak össze, a haveroknak jutatot támogatásokat, és a pedagógusok bérét is. A jövő nemzedékéről fél percek alatt kell dönteni.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 08:07:37

@DFK:

Tudod valahogy úgy, ahogy Orbán anno bejelentette, hogy nem csak a négy gyerekes anyák kapnak életük végéig adónemtességet, hanem a háromgyerekesek is. Oszt visszaintegetett a nemzetgazdaság, hogy nincs rá pénz. No most is ilyen tempóban kelletttt volna dönteni, és az összes lehetséges forrást ide irányítani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 08:10:31

Ilyenkor derül ki ki alkalmas és ki nem.

A ballib főemberek bizonyították ismét teljes alkalmatlanságukat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 08:12:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Zorbánon már megint nincs sapka! Meg egyébként is egy rasszista cigány! Éljen Soros!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 08:16:41

@nemecsekerno_007:

A ballibáknak, úgy tűnik, nincsenek PR-szakértőik. Csodás nézni, ahogy saját magukat szorítják be a zsákutcába, hátralva, s közben komolyan hiszik, ez népszerű.

LebensraumamOsten 2020.03.14. 08:22:00

@nemecsekerno_007: Én úgy tudom, hogy a vírus a narancs és nemzetiszínű dolgok felületén keresztül sokkal gyorsabban terjed, mert ott kedvezőbbek számára az életfeltételek.
Sokkal komolyabb veszélyt jelent, hogy a vírus megtámadhatja az ilyen jellemzőkkel rendelkező egyedek központi idegrendszerét - vagy annak részlegesen kifejlett maradványát - ahol beláthatatlan pusztítást képest végezni a szavazásért és tapsolásért, valamint bégetésért felelős idegdúcokban, kvázi teljesen megszüntetve fenti szokásokat.

Exploiter 2020.03.14. 08:56:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Jól írtam, amit te írsz?
Azt írtam, nem kezeli szánalmasan szarul.
Ami azért jó, mert az átlag magyar kormány a legtöbb fontos dolgot szánalmasan szarul szokta kezelni az elmúlt ezer évben.
Most meg nem kéne. Ennyi. Veheted dícséretnek.

Exploiter 2020.03.14. 08:58:15

@math0:

Azért kellett volna még akkor megtenni, amikor nem volt nekik.
Most meg miután lenullázzák a fél világot, olyan gazdasági szankciókkal kellene szétbaszni őket, hogy belerokkanjanak egy évszázadra.

Sir Galahad 2020.03.14. 09:41:24

Szerintem Orbán most hibázott. Nyilván felmérték, hogy pillanatnyi népszerűséget hoz, ha enged a nyomásnak és bejelenti az iskolák bezárását, de ez egy olyan lépés, ami egy problémát ugyan megold, de csinál nyolc másikat. A helyzet nyertesei a pedagógusok, akik a járvány ürügyén azt akarták elérni, hogy most egy darabig ne kelljen dolgozniuk, de fizetést azért kapjanak. Akik megszívják, azok a szülők, akik közül szükségképpen nem tudnak mindenkit szabira engedni, de sok kis cég ebbe is belerokkan és egy csomó ember állás nélkül marad. És kit fognak hibáztatni? Hát persze, hogy Orbánt...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.03.14. 09:50:20

@MAXVAL bircaman közíró: "A ballib főemberek bizonyították ismét teljes alkalmatlanságukat." - Miben is?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 10:01:36

@MAXVAL bircaman közíró:

Ki hátrál, és hová? Gyurcsány napok óta mondja, hogy zárják be az iskolákat. Tegnap este negyed tízig ezen gondolkodott Orbán? Vagy a birkák csak a jobboldali sajtót olvassák?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 10:03:07

@Sir Galahad:

Tévedsz, mert a Gyurcsány, meg a Soros a hibás, és talán a Brüsszelt is meg kéne állítani, ha már a vírust nem sikerül nekik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 10:17:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Külső veszély esetében az automatikus eredmény, hogy az emberek a kormány mellé állnak. Ha az ellenzék ilyen esetben agresszív, az népszerűségük csökkenését hozza.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 10:22:02

@látjátok feleim szümtükkel:

Gyurcsány össze-vissza beszél. Az átlagember számára csak annyi jön le szövegéből: utálja Orbánt. Dehát ezt eddig is tudtuk.

Ha ellenzéki PR-os lennék, azt mondanám az ellenzéki politikusoknak: tegyenek konstruktív javaslatokat, mert a kormány ezekből valamit el fog mindenképpen fogadni. Aztán ez jó PR-szöveg: "nem támadjuk a kormány a válság miatt, sőt fontos javaslatokkal segítjük, lám, nekik maguktól nem jutott eszükbe, s lám mi szakértők vagyunk, hiszen még ez a rossz kormány is elfogadta javaslatunkat". Csak a ballibantaknak erre nem terjed ki az eszük.

Emmett Brown 2020.03.14. 10:30:28

@Sir Galahad: ez egy jó döntés. Igen, szívás lesz, de jobb az elején megfogni a dolgot, ugyanis az exponenciális terjedés kockázatai messze felülmúlják a gazdasági szopót, meg a szülői kellemetlenségeket.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 10:34:25

@MAXVAL bircaman közíró:

Te hüje vagy, amit írtál az választási szöveg, most meg nincs választás, be kell zárni az osolákat, hogy megvédjük a gyerekeket, a jövőt.

Mert ugye előbb megtiltotta a kormány rendeletben ezek bezárását. Nem a Gyurcsány, hanem a KORMÁNY.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 10:43:39

@látjátok feleim szümtükkel:

Tömegdemokráciában állandóan választási kampány van.

Gyurcsány azzal akar nyerni, hogy a vírus oldalára áll? Ez komoly?

Hókirályfi 2020.03.14. 10:51:55

@Sir Galahad: Igen, meg a fizetésükön kívül bónuszként azt is megjapták a pedagógusok, hogy kevesebben fognak megbetegedni, esetleg meghalni.
De persze itt biztosan csak a zsé volt a lényeg.. : DDD

nemecsekerno_007 2020.03.14. 11:06:03

@math0: Egy DK-hívő szerint. Szerencsére ilyen kevés van.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.03.14. 11:07:52

@MAXVAL bircaman közíró: Mi a különbség a demokrácia és a tömegdemokrácia között? Miket zagyválsz itt össze? A vírus oldalára az állt aki megtiltotta pár napja az iskolák bezárását.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.03.14. 11:15:25

"Orbán Viktor arra számít, hogy megáll a magyar gazdaság"
www.portfolio.hu/gazdasag/20200314/orban-viktor-arra-szamit-hogy-megall-a-magyar-gazdasag-419455

Illibsi unortodoxiát kell bevetni, nem úgy mint 2008-ban!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 11:16:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Eleve az iskolák bezárása marhaság, mert pont a gyerekeket támadja a legkevésbé ez a vírus. Orbán valójában hibázott, hogy engedményt tett ezzel a tömeghisztinek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.03.14. 11:18:00

Vajon az elrabolt balatoni szállodákon, strandokon, kikötőkön mennyit fog most bukni a Mészáros & Tiborc klán?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.03.14. 11:19:56

@MAXVAL bircaman közíró: Nem. Már lassan pártot alapíthat a korona. Hülye vagy bircácska, a gyerekek faszán hazahordanák a vírust.

Exploiter 2020.03.14. 11:20:40

@MAXVAL bircaman közíró:

Tömeghisztéria, baszod.

Jézus, ember, ha hullákon kellene átgázolnod reggel a boltba menet, akkor is azt mondanád, csak hiszti van.

Nem, nem hiszti van. A modern kori történelem legnagyobb hatású járványa van. Most. Itt.

Kicsit felül kellene emelkedni az aktuálpolitikán, amúgy jó lenne, ha ezt Viktorka is megértené, az ellenzék most indifferens.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 11:22:02

@Exploiter:

A liberális médiák találmánya az ügy, de aztán visszanyalt a fagyi.

Exploiter 2020.03.14. 11:27:35

@MAXVAL bircaman közíró:

Bocsi, de tényleg hülye vagy.
Jellemző példája annak, hogy az elvakult emberek képtelenek objektíven értékelni új helyzeteket.
Ezt most épp itt rohadtul nem arról szól, hogy dk vagy fidesz.

A jelenlegi helyzet a kezdet. Jó esetben a következő egy-másfél hónapban egyre rosszabb lesz és utána egy-két hónap alatt normalizálódhat minden. Ez a best case scenario. Tetszik érteni.

A turisztika, vendéglátás és szórakoztatóipar már most megdöglött. A legeslegelején.
Minél tovább tart a dolog, annál nagyobb hatása lesz. A szolgáltatóipar szenved és egyre rosszabb lesz.
Meddig tart ki a pénzügyi szektor, az áttételes szolgáltatások? Talán a best case esetében többségében átvészelik. Ha ez tovább húzódik, akkor beszoptuk.
Egyenes út vezet oda, hogy minden erőforrást az alapvető termelésre, kereskedelemre és logisztikára kell fordítani, különben akár fel is lehet oldani minden korlátozást, mert ha beáll ilyen szinten a gazdaság, akkor inkább haljon meg xszázezer ember egyszerre, mint hogy éhséglázadások törnek ki.

Nem vicces a dolog.

És rohadtul nem egy hoax.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 11:28:45

@Exploiter:

A liberális propaganda rombolja a liberális rendet. WIn-win szituáció, a kisember mosolyog.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 11:33:04

nem igazan ertem ezt a blog.hu-s panaszkodast. persze azt ertem hogy patasorban monnyomle. de ezen kivul ugyanazokat az alapveto intezkedeseket hozzak a jarvany fekezesere, mint mas orszagok. hazi es korhazi karanten, hatarellenorzes, csoportosulasok megakadalyozasa stb. ezek alapjan vagy mindenki hulye vagy a magyar kormany sem az. ennel melyebb szinten meg annyira ert a jarvany kezelesehez az atlag blog.hu kommentelo es posztolo (pl ez itt), mint az atomenergiahoz, adopolitikahoz meg a focivebehez (ertsd: pont annyira hogy lehessen egymast anyazni).

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.03.14. 11:39:06

@droid_: " ugyanazokat az alapveto intezkedeseket hozzak a jarvany fekezesere, mint mas orszagok." - Ja, persze. Két napja még..

hu.euronews.com/2020/03/12/rendeletileg-tiltotta-meg-a-kormany-hogy-bezarjanak-az-altalanos-iskolak

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.03.14. 11:41:33

@MAXVAL bircaman közíró: Egyre szánalmasabb, semmitmondó hülyeségeket írsz. O.K. Frusztrált vagy, Karácsony bezáratta fürdőket, hiába fehérítetted ki az ányuszodat, nem tudsz villogni vele Cycmen előtt.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 11:46:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: igen, par napja az volt, most meg ez van. az intezkedesek idovel szigorodnak vagy enyhulnek ahogy az szukseges, itt is, mashol is. minden intezkedesnek komoly ara van, azt hogy milyen arat szukseges megfizetni, pedig nem az egyszeri kommentelo vagy posztolo donti el, akinek lovese nincs az egeszrol. egyebkent ha elolvasod a cikket, ezt magadtol is tudhatod, oda van irva.

Exploiter 2020.03.14. 11:47:27

@droid_:

Tehetne azért többet.

Pl a határokat teljesen le kellene zárni, most.
Minden magyar lakcímmel rendelkező beutazó azonnal karanténba, a többiek maradnak kint.
A kórházak felszereltsége a top prioritás kellene, hogy legyen.
Minden esetet azonnal lekövetni és mindenkit értesíteni, aki azon a környéken járt, ahol egy fertőzött megfordult.
Valószínűleg a valós számok a mostani sokszorosai.
Szóval lehetne ezt sokkal komolyabban venni és nem is kellene leállítani a teljes országot.
Mint írtam, gazdasági válság úgyis lesz, minél hamarabb tudunk visszatérni a normál kerékvágásba, annál kevésbé szívjuk meg.
Egy ilyen kis ország most épp előnyben van ilyen szempontból.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 11:52:04

@Exploiter: igen, pont erre gondoltam, a blog.hu-s szakertokre.

Emmett Brown 2020.03.14. 11:57:28

@MAXVAL bircaman közíró: kiválóan demonstrálod a poszt címét. Mintapéldánya vagy a mindent átpolitizáló barmoknak, akik képtelenek bármit is nem politikai lencsén keresztül nézni.

nemecsekerno_007 2020.03.14. 12:01:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egyelőre nem úgy tűnik. Muhahahahahaha :))))))))))))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 12:06:47

@droid_: más kormányfő nem beszél hülyeségeket. Például, hogy csak külföldiek hozzák be a vírust,ömagyarok nem

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 12:08:21

@MAXVAL bircaman közíró: nyugodtsn küldd le a gyerekeidet a homobárba, te elmerokkant!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 12:09:46

@MAXVAL bircaman közíró: bocs, vidd le őket magadfal, nehogy kihagyd a mai estét a vírus miatt, az aids miatt se hagytad abba a buzulást.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 12:09:55

@math0: ertekelem hogy elolvasod amit irtam, de ez nem lesz kolcsonos ezutan sem.

Sancho12 2020.03.14. 12:16:32

@MAXVAL bircaman közíró: Te mígráns!!!!Vajon az a gyerek nem megy haza,nem viszi haza a vírust ,nem adja át anyjának,nagyanyjának.Bunkó.

Exploiter 2020.03.14. 12:18:32

@droid_:

A járványügyi szakértők már elég régóta ezt mondogatják, nem én vagyok ilyen okos.

Az, hogy a politika európa szerte lassan reagál és megvárja, amíg már késő, az más kérdés, őket amúgy se az eszükért szeretjük.

Most mindneki az olaszokat nézi, de ugyanez lesz a spanyoloknál, németeknél, franciáknál. 1-2 hét késéssel követik őket.

Megvárhatjuk, hátha nálunk csoda történik, de szerencsére még itthon is tesznek normális lépéseket.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 12:21:10

@droid_: más kormányfő nem beszél hülyeségeket. Például, hogy csak külföldiek hozzák be a vírust, magyarok nem. Orbánnál hülyébb kormányfője nem nagyon van más országnak

Wildhunt 2020.03.14. 12:53:51

@Exploiter: De, hiszti van. Van egy járvány, aminek a mortalitása alatta van a kezeletlen influenzáénak, ráadásul kb. csak a veszélyeztetett csoportokban (idősek, krónikus betegek, alkeszek, stb) halálos. Amiért kiemelten kell kezelni, az azért van, mert egyelőre nincs rá gyógyszer és vírus voltának köszönhetően kb. bárhová mutálódhat. A gazdasági károkozása soxorosa (az Úrfi kedvéért :D) lesz az egészségügyinek. Hosszútávon (ha lesz rá gyógyszer) jobb esetben eltűnik, rosszabbikban lesz belőle egy influenza 2.0. Orbán ebbe nem fog belebukni, le kell hangoljam az összes reménykedőt. Az ezt követő gazdasági válságba már lehet, de ugye a kormányok általános szokása, hogy belebukjanak a gazdasági világválságokba.

Wildhunt 2020.03.14. 12:55:14

@droid_: Mi sajnos még nem zártuk le a határokat, hála ennek az összes ukrán vendégmunkás rajtunk keresztül megy haza.

Wildhunt 2020.03.14. 12:57:07

@Exploiter: Hát kb. Ha a lehtőséget úgy érted, hogy rá kéne repülni arra, hogy Kínából talán hazahoznak némi iart Európába, akkor abba 102%-ra egyetértünk.

Exploiter 2020.03.14. 12:58:48

@Wildhunt:

Most döntsd már el, hogy hiszti van, vagy kormánybuktató gazdasági válság lesz.
Mert a kettő együtt nem megy. De már az első mondatod is tévedés, amit nem tudom, miért hangoztat mindneki még most is.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.14. 13:05:21

@Wildhunt: hatarellenorzesrol irtam. teljes lezarasok meg nem jellemzoek mashol sem (igen tudom, van par orszag ahol a kulfoldrol beutazast erosebben korlatozzak most is), de lehet hogy azok lesznek. lehet hogy nalunk is, lehet hogy nem. majd eldontik, persze nem a blog.hu-n a gipsz jakabok.

IGe. · http://istenteszt.blog.hu/ 2020.03.14. 13:10:01

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő fb oldalára írtam:

A témában van hozzáértés és banális butaságok is a kormány- intézkedések közt. ... de nem kritizálom a hibákat, mert látom igyekeznek javítani. Pölö, a karanténban való fertőzöttek és fertőzés gyanúsak összezárását. Erre valóban az 1-2 férőhelyes szobák alkalmasak csak, a 6-8-10-12 ágyas szobák inkább további veszélyforrások. "Több ezer mintavételhez elegendő laborkapacitásunk van." Felhívnám a figyelmet, ha esetleg még nincs kidolgozás alatt, hogy jelenleg a legsürgetőbb SOS az ingyenes szűrési helyek számát minimum 60-80 -ra a lakosság arányában és elhelyezkedésével arányosan kibővíteni. Tehát hogy köbö 30-35 km-ren belül bárki el tudjon érni egy ingyenes szűrőhelyet és ott 6-10 órán belül eredményt is tudjon kapni. - Ja és inkább több tízezer mintavétel kellene a jövő biztonsága miatt.

Hókirályfi 2020.03.14. 13:19:43

@MAXVAL bircaman közíró: Tévedés, hogy a gyerekeket "támadja kevésbé" a vírus. Ugyanúgy megfertőződnek és fertőznek mint a felnőttek, csak éppen könnyebben átvészelik kevesebb szövődménnyel...Az iskolák a vírus komoly terjesztői lehetnének, ho Ovi nem engedett volna a "hisztinek".

Hókirályfi 2020.03.14. 13:27:36

@Wildhunt: A koronavírus halálozási aránya 3,4 %, az influenzáé 1 % alatti... Valószínüleg az a megtévesztő számodra, hogy influenzával nagyságrendekkel többen fertőződnek meg.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 13:31:01

@MAXVAL bircaman közíró:

Miért állt a vírus oldalára azzal, hogy követelte, zárja be pártunk ormánya az iskolákat? Tudom, tudom, birka volt anyád, apád, te miét lennél okosabb?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 13:53:48

@MAXVAL bircaman közíró: "Jó volt a tegnap esti seggtánc?"

Összetévesztesz valakivel, nem nekem mutattad be, hanem másnak. én nem járok ilyen helyre,

Egyébként egyszerűen eldöntheted: Seggbebasztak utána? Akkor jól csináltad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 13:54:48

@MAXVAL bircaman közíró: még mindig videóbírót játszol, pedig elmebeteg vagy

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 13:56:11

@Hókirályfi: "A koronavírus halálozási aránya 3,4"

Németben nagyságrendekkel alacsonyabb

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.14. 13:59:53

@MAXVAL bircaman közíró:

Olvass már egy kicsit, hátha okosabb leszel!

index.hu/belfold/2020/03/14/tobb_onkormanyzat_is_bezarna_az_ovodait_de_a_szerdai_kormanyrendelet_szerint_ok_nem_donthetnek/

EZT sokszor olvasd el, hátha bemegy a birkaagyba!

"a szerdai kormányrendeletben, amiben az egyetemek bezárásáról döntöttek - és amiről itt írtunk bővebben - szerepel egy olyan, hogy "az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el".

Ovis, bölcsis? Semmi gond, ha majd jön a vírus, és kérdezi bejöhet-e, azt kell mondani, hogy beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 14:29:44

@math0:

Ne hazudj, pondró, ismerünk. Pedofil homokos gazember vagy. S adócsaló.

Sancho12 2020.03.14. 14:46:11

@MAXVAL bircaman közíró: Iván vajon bulgáriából miért is ugatsz bele???

Sir Galahad 2020.03.14. 15:11:11

@Hókirályfi: Mondjuk a pedagógusszakszervezetek eddig se követeltek semmit, csak mééég több pénzt, meg oktatási szabadságot (azaz: csináljanak, amit akarnak, az állam ne szóljon semmibe bele, csak tolja a pénzt számolatlanul, minden követelmény, ellenőrzés, teljesítménymérés nélkül ). Az föl se merült soha, hogy a katasztrofális eredményekhez azért a tanároknak is van némi közük, és esetleg illenék ezért a felelősséget is vállalni.

Sancho12 2020.03.14. 15:20:56

@Sir Galahad: Ezt most mondjuk vicc nélkül elfogadni elég nehéz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 15:27:30

@MAXVAL bircaman közíró: "Jó volt a tegnap esti seggtánc?"

Összetévesztesz valakivel, nem nekem mutattad be, hanem másnak. én nem járok ilyen helyre,

Egyébként egyszerűen eldöntheted: Seggbebasztak utána? Akkor jól csináltad.

Adót te csalsz. Nem fizetsz egy forintot se, ismerünk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 15:29:01

@Sir Galahad: az eredmények 2009 után lettek rosszak. Nem, nem a tanárok, hsnem Orbán miatt, te seggfej elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2020.03.14. 15:30:08

@MAXVAL bircaman közíró: téged csak a valóság nem érdekel, te elmebeteg!

Sancho12 2020.03.14. 16:20:36

@MAXVAL bircaman közíró: Mert semmi közöd az országhoz.Nem itt adózol,ennyi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.14. 16:26:15

@Sancho12:

Azt mondod Soros ne szóljpn bele? Atya Isten, te fasiszta antiszemita vagy!

Sancho12 2020.03.14. 18:27:17

@MAXVAL bircaman közíró: Te pöcs,akkor most melyik is vagyok????

Wildhunt 2020.03.15. 00:14:20

@Exploiter: hiszti van, nem fog fél Európa belehalni a vírusba. Válság lesz, hogy kormánybuktató-e az majd kiderül.

Wildhunt 2020.03.15. 00:16:33

@Hókirályfi: 1% alatti most, hogy ismerjük és tudjuk gyógyítani.

Exploiter 2020.03.15. 08:44:30

@Wildhunt:

Nem értelek.
Nem azért van hiszti, mert fél európa belehal. Az már a legelejétől világos, hogy worst case is max pár tízmillió ember hal bele itt.

Pont azért van hiszti, mert épp egy felmérhetetlen hatású válságba megy bele egyenesen a világ.

Wildhunt 2020.03.15. 11:08:41

@Exploiter: Ha hogy két különböző dologról beszélünk! Nem az állam, hanem a poszter-félék hisztiznek.

Önállóan gondolkodó 2020.03.15. 19:09:34

@Wildhunt: ha szerinted ez, amit írtam, az hiszti, akkor olyan világ a tiéd, amit irigyelek.
süti beállítások módosítása