Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Nem! Hagyjuk!

Lázadunk. Alszunk. Kelünk. Lázadunk.....kelünk...alszunk.........alszunk.

2019. január 07. - Önállóan gondolkodó

Tisztelt Olvasó!

Ez egy új blog. Magánember írja, aki nem kap ezért se vállveregetést sem egyéb szemmel látható jutalmazást senkitől, így sem Sorostól, sem Sorstalantól, sem hatalomtól és még hatalomra-vágyótól sem. Csak úgy íródik.

Felütésképpen egy olyan gondolatot osztok meg, amivel lehet, hogy egyedül vagyok, de az is lehet, hogy nem.

Arról van szó, hogy jelenleg van ebben a csodaszép országban néhány millió ember, akinek semmi de semmi érdeke, hogy ez a mi kis hazánk az is maradjon, és most nem a szép tavaszi tájra, vagy a nyári vízparti sétákra gondolok. Az egészben az a csodálatos, hogy ez a néhány millió ember tartozhat bármelyik politikai oldalhoz. Elítélni igazán nem lehet őket, mert van akinek a munkahelye és így a családja megélhetése forogna kockán ha hangot is adna nyilvánosan annak, hogy valami nem kerek. Ugyanakkor ha van is olyan, aki felfogja, és tesz is valamit azzal, hogy kimegy mondjuk 1-2 tüntetésre -de ennyi-, azt pedig azért kell megérteni, mert a kis valami is több, mint amit adott esetben az elmúlt 30 évben tett a közjóért, így végső soron magáért.

Csakhogy lenne itt még valami kis apróság, ami sokaknak a felelőssége.

Ez pedig a tökéletes kiszolgálása a jelenlegi hatalomnak. Mert jelenleg ez folyik tüntetés-hullám, és ellenzéki politizálás elnevezés alatt.

Ellopták a magánnyugdíjpénztári vagyont. Történt valami? Semmi.

Épülnek halomszám a stadionok, mind itthon, mind külföldön. Tettünk ellene valamit? Semmit?

Rohadnak el a kórházak, ezek egy jelentős részébe, vagy adott osztályokra az emberek gyakorlatilag haldokolni mennek be, és ez nem az orvosokon vagy a nővéreken múlik. Tettünk ellene valamit? Nem.

A szemünk előtt zajlik az európai pénzek egy kézbe központosítása, minimum 30-40%-os felár mellett, előre, és okosan módosított jogszabályok által garantált környezetben, kivitelezések és cég-átjátszások útján. Felemeltük a hangunkat ez ellen? Nem. 

Épülnek agyonkövezett főterek fák nélkül és hozzá csodálatos utcai közvilágítások. Köhintettünk egyet esetleg, hogy azért álljunk már meg egy pillanatra? Nem.

...és nem folytatom a sort.

Az történik, hogy civil kezdeményezések, és/vagy "hű-de-nagyon-demokratikus" ellenzéki megmozdulások vannak, szó szerint. Megmozdulnak, és egy adott napon elmennek egy adott város, jellemzően mondjuk Budapest egyik pontjából a másikba, majd ott megállnak, megdobálnak 1-2 szerencsétlen rendőrt, majd haza mennek.

Na most egy igazán demokratikus országban a fenti "bűnök" felsorolása elég lenne ahhoz, hogy az adott kormányt, azok rokonait, de még az utcájukban lakókat is egy életre eltiltsák a politikától és a közélettől. Nálunk? Nálunk mindezek elkövetéséhez idilli mosoly, lenéző gúny, és egyfajta pillantás jár, amolyan "no, Béláim, hát tulajdonképpen ha erre vagytok képesek, akkor mi ezt köszönettel folytatnánk is, de nem csak úgy, immel-ámmal, hanem úgy istenesen, ameddig esetleg mi magunktól el nem szégyelljük magunkat". Erre pedig a jelek szerint várhatunk.

Ez ellen kevés bemenni egy "TV" székházba, ott filmezni, majd másnap kijönni onnan egy jogosan tüntető tömeg elé, és azt mondani: "na, milyenek voltunk? Jók, mi? Lázadunk! Ez egy új kezdet!" Minek a kezdete? Épületekbe-bejárkálásnak?! Ez gyenge. Életemben annyi megszeppent embert nem láttam egy helyen és időben, mint ott, akkor, amikor az MTVA székházból az ellenzékiek kijöttek. 360 fokban forogtak a fejek 1-2 órát, majd mindenki hazament.

Ez ellen kevés hetente utcára vonulni 2-3 ezer embernek, vicceseket, vagy hangzatosakat kiabálni, majd hazamenni.

Ez ellen kevés csak úgy lenni. Ez a helyzet ordít, de hangosan és folyamatosan egy, azaz 1 olyan emberért, akibe nem tudna belekötni az uralkodó rezsim, akinek van minimális karizmája és karaktere, tud beszélni, van agya és elképzelése egy demokratikus országról. Nem kell több. Ennyi viszont minimum, és ettől mérföldekre vagyunk.Már-már egy szimbólum is elég lenne...

Jelenleg az folyik, hogy a tüntetéseken hangzatosan skandált "NEM HAGYJUK!" rigmusba belecsempésztünk magunknak egy felkiáltójelet. Ez ma úgy hangzik valójában, hogy "NEM! HAGYJUK!".

Márpedig ez meglehetősen nagy különbség. Jelenleg azt hisszük, és reménykedünk eseményről eseményre, hogy na, most talán történik valami, és lesz valaki, aki ha mást nem, de karizmát mutat. Csak sajnos semmi sem történik.

Amíg pedig ez így marad, addig mindeközben az uralkodó rezsim otthon ül feltett lábbal a tévé előtt vastag pamutzokniban, kortyol egyet a jó forró teából -esetleg ránéz a telefonon a beérkező üzenetek között a bank által küldött valamelyik sms-re, de ez szabadon választott- miközben hálát ad az égnek és az elmúlt kb 40 évnek, hogy ezt így el is rendezi még mindig helyette.

Nem kívánok én véres forradalmat, vagy szabadságharcot, vagy bármi hasonlót, de ami most folyik, az olyan szinten mások kottájából történő hamis esküvői zene, ahol a menyasszony és a vőlegény már tőlünk réges-régen eltávolodva mulat.

Mi meg ott állunk, csapkodjuk a bokánkat és füttyentgetve járjuk a csárdást.

Vagyis a csordást.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr5514544252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven! 2019.01.16. 20:08:04

Ahogy elnezem, neked nagyon felesleges blog irassal elbaszni a raero idodet. Jobban jarsz(jarunk), ha leveted a ruhaidat egy kupacba es vigyazol ra, hogy valaki el ne lopja.

Önállóan gondolkodó 2019.01.18. 08:47:09

@Raven!: nagyon köszönöm, hogy megtisztelted ezt a semmilyen blogomat azzal, hogy elolvastad. Őszinte kíváncsisággal várom bármilyen felületen bármilyen írásod! Szép napot!

mihi4 2019.01.18. 17:14:50

@Önállóan gondolkodó: Bekaphatod, te faszszopó geci.

Önállóan gondolkodó 2019.01.21. 15:01:55

@mihi4: építő kritikádért örökké hálás leszek! Neked is hasonló jókat kívánok!
süti beállítások módosítása