Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Magyar vagyok én is, a szentségit!

2019. május 06. - Önállóan gondolkodó

magyar-zaszlo-e1506594135838.jpg

Adott egy Weber nevű külföldi politikus, aki azt meri mondani, hogy neki nincs szüksége a Fidesz szavazataira. Ez, itthon, a saját Kedves Vezetőnk szájából már úgy hangzik: ennek a dekadens kapitalistának nincs szüksége a magyar szavazatokra, és hát akkor már voltaképpen a magyarokra sem.

Mindent megértek. Tényleg. Azt is, hogy ez az egész „aki nem Fideszes az nem magyar” vezérfonal elképesztően össze tudja kovácsolni azt a gyakran emlegetett nagyjából két és fél millió honfitársamat, akikre támaszkodva nevezett párt már háromszor nyert választást. Meglehetősen simán. Mellé némi migráns-pánik túladagolás, meg egy olyan ellenzék aki próbál értelmiségi szerepre törve sikereket elérni egy olyan országban, ahol erre drasztikusan lecsökkent az igény és a felfogóképesség. Ennyi a recept. Fűszerként még egy kis virtus, nemzetközi politikai hazardírozás (értsd: odamondjuk mert csak), és kész a lovon bevonuló, kardját kirántani készülő vezér-kultusz, ami mögé fel lehet szépen sorakozni. Nem is kell azzal foglalkozni, ki ellen is küzdünk voltaképpen. Meg miért. Meg milyen eredménnyel. Ez nem érdekes. Megszoktuk, hogy van egy vezér, aki megmondja, hangosan, erélyesen. Az, hogy mit: irreleváns. Majd ő kiabálva gondolkodik helyettünk. A halk, visszafogott okos szó az bla-bla és hasztalan rizsa.

Már-már lerágott csont, igaz?

Viszont nekem most tényleg tele lett a hócipőm. Nagyon. Másról nem is beszélve.

No akkor itt álljunk meg egy percre Miniszterelnök Úr, engedjen meg néhány nevet, a teljesség igénye nélkül, játszadozva kicsit az időben:

  • bármelyik Hunyadi: magyarok voltak. Vastagon, erősen, súlyosan. Halvány lila segéd fogalmuk sem volt a Fideszről. Értem én, nem volt akkor még ez a csodás tömörülés, így hát sántít a példa, de majd akkor kellene rájuk hivatkozni politikusként, ha már eleget hivatkoztunk magyarként;
  • a márciusi ifjak vagy Deák, Szécsényi, Kossuth: hazafik voltak, méltán lehetük rájuk büszkék. Magyarok. Nagyok. Hatalmasok. Tettek, szemmel láthatót és nem csak statisztikailag kimutathatót;
  • Jókai, Ady, Kosztolányi, bocsássák meg, hogy a keresztnevük nélkül is Napként említem őket. József Attila, Karinthy Ferenc, Radnóti Miklós. Bármely körülmények között nem kérdés, hogy magyarok. Itthon legyenek említve, vagy külföldön. Ezt Önök tudják „hozni”?
  • Nagy Imre. Sok ember miatt és okán és talán helyett is lett fogalom. Ismerek valakit, aki az újra-temetésén mondott tévét szaggató beszédet. Jót;
  • Pozsgay Imre, Lakitelek, Kónya Imre, Tölgyessy Péter, Horn Gyula, Antall József, és mindenki más az akkori kerekasztal tagjai közül, vagy annak közelében. Érti a szót? Kerek!! Nem érdekel ki háborodik fel most, hogy egy sorban írom le a nevüket. Hol lennének Önök most magyarok nélkülük? Tudniuk kellene, mert ekkor már ott voltak Önök is. Fodor Gábor is arra sertepertélt, ugye? Az lett belőle, aki, de ő legalább ugyanazon az oldalon maradt, ahonnan indult. Mondjuk Deutsch Tamás is…;
  • Presszerék, Zorán, Illés, Cserháti, Máté Péter, soroljam?

Befejezem. Egy dolgot még kiemelnék azonban. Nem. Kettőt.

Lehet gyalázni visszafelé mutogatva az eddigi összes nem Fidesz kormány alatti miniszterelnökre, hogy ők aztán nem magyarok, csak azt is lássuk be, nem lennének most Önök sehol, ha azok nem úgy és azt tették volna, amit. Pozitív és negatív értelemben egyaránt. Magyarok voltak. Mind. Egytől egyig. Ugyanúgy magyar emberek választották meg őket, mint Önöket! Nem „fideszesek” nem szavazták meg őket, hanem magyarok voksoltak akkor mellettük.

Továbbá az Édesapámnak eszébe sem jutott volna magukra szavazni. Soha. Pedig rengetegen tisztelték, és minden oldalról. Mert letett valamit az asztalra. Valamit? Maradandót, úgy hívják az ilyet. Az édesanyámnak sem jutott volna eszébe. Embereket mentett meg. Nem keveset. Sokat. DE FACTO.

Mindketten magyarok voltak. Nagy magyarok. Igazak. Elfogadták Önöket, de mások mellett tették le a voksukat.

Mindezt, amit írtam fentebb nem Ön fogja továbbra sem eldönteni, Miniszterelnök Úr. Aki itt születik, aki itt tesz, aki itt dolgozik, vagy „csak” él, tanul, megy előre, vagy oldalt, talán néha hátra is, az mind-mind magyar. Ön Őket képviseli. A magyarokat.

Mindet. Egytől egyig.

A döntést e felett ne sajátítsa ki magának, mert ez tisztességtelen és gyáva viselkedés. A fenti felsorolt személyiségek, úgy is, hogy bőven van vagy volt köztük olyan, aki valamely oldalnak, bármilyen okból jobban kedvezett, mint egy másiknak, akkor is elvitathatatlanul magyarok voltak, így is maradnak fent, örökre, és mi, a többi magyar, így Ön is, büszkék vagyunk rájuk.

Lépjen rá arra az útra, ahol nem csak az Ön szavazói tartják magát annak, és fordítva. Próbálja meg.

Bármennyire is könnyű jelenleg ezen a morális szemétdombon kakasnak lenni, ha sokat kapar, egyszer csak szintbe kerül az átlag szárnyasokkal itt lent, a néppel, mert kifogy Ön alól a domb.

Szóval magyar vagyok. Értékekkel, hibákkal, naivan, álmodozón, büszkén, és gyarlón.

Olyan magyarosan.

…és Weber engem nem említett, az biztos.

Sz. G.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr2914811698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morgo1229 2019.05.07. 16:08:07

Kedves Poszter ! Csak szolok, hogy nem Te vagy a Miniszterelnok, ugyhogy bar lehet Magyar vagy ebbe most nem fogsz tudni beleszolni. Indulj a valasztasokon, hatha Te leszel donteshi helyzetben egyszer. Sose tudhatod !!

enrikokaruszo 2019.05.07. 16:13:14

Lakit Elek, a méltatlanul elfeledett...egyébként figyelemre méltó szerénytelenséggel sorolta maga alá továbbá a kedves poszter a Hunyadiakat vagy épp Radnótit, elég izé szerintem

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.07. 17:06:31

Ez van, a liberális weberek szavaz nem érdekli a népet.

Az meg ballib fantázia, hogy aki nem fideszes, az nem magyar.

Occam beretvája 2019.05.07. 17:44:40

S a szentségekből hányat? :-)

rallus 2019.05.07. 17:59:46

A sors furcsa fintora, hogy most nem Kun Béla, Rákosi, Kádár, vagy ne adj Isten, Gyurcsány képviseli magyarként a magyarokat. Pillanatnyilag Orbán Viktornak van JOGA a MAGYAROK nevében nyilatkozni. Természetesen súlyos hiányosság, hogy nem a nagyon magyar apuka és anyuka által kinézett Fekete Győr András, vagy Márky Zay Péter tölti be ezt a posztot, de tessenek többen lenni....

arckönyv 2019.05.07. 18:31:30

@rallus: annak soha nem volt jó vége amikor egy választott vezető ilyeneket kezdett mondani. már viktor programját kell támogatni, az erős vezető személyébe vetett hitet firtatja... lesztek ti még hithű fasiszták.

arckönyv 2019.05.07. 18:32:14

@MAXVAL bircaman közíró: na te nem vagy magyar, úgyhogy neked kuss.

morph on deer 2019.05.07. 18:42:27

@rallus:
“van JOGA a MAGYAROK nevében nyilatkozni”

Csak hazudni NINCS JOGA a MAGYAROK nevében, tudod?

Tehát ha Weber egy fidesz nevű pártról és annak tucatnyi képviselőjéről mondott véleményt, akkor annak a pártnak elnöke, - bizonyos orbán viktor - panaszodhat, A PÁRTJA NEVÉBEN, de kikérem magamnak, hogy magyarként engem, és másik ca 6,5 millió honfitársamat belekeverjen a fidesz belterjes pártcsatározásaiba!

Ehhez ugyanis NINCS JOGA!

Alapvető tévedésre vall egy párt elnöki jogait és funkcióit összekeverni a miniszterelnöki jogokkal és funkcióval!
A miniszterelnök SEM mindenható, egy pártelnöknek pedig CSAK ugyanolyan és ugyanannyi joga van, mint a tucatnyi másik magyar párt elnökének, vagy a több száz másik pártelnöknek Európa szerte!
Illő lenne ezt végre felfogni és tudomásul venni, mert ez van!

illaim 2019.05.07. 18:51:44

Nekem meg csak az a bajom, hogy egy második generációs oláh-cigány bevándorlónak mi köze a magyarsághoz?

arckönyv 2019.05.07. 18:51:58

@MAXVAL bircaman közíró: csak nincs magyar neved meg nem itt élsz.

enrikokaruszo 2019.05.07. 19:34:27

@morph on deer: hülyeséget beszélsz, egy OLYAN párt vezetőjének, amely a többségi bizalmat megszerezte, nyilvánvalóan joga és kötelessége az országos ügyekben élre állni, ilyen a demokrácia, ennél jobb nincsen.
akár szereted, akár nem

morph on deer 2019.05.07. 19:37:00

@Szóra kész Szókratész:
“Jár ő még Canossát Zorbánynál, de már késő lesz..”

Semmi gond, az orbán meg (közben is) pávatáncot jár...
Merthogy: “így kell járni, úgy kell járni, Barbarossa tudja hogy kell járni..”

morph on deer 2019.05.07. 19:43:51

@enrikokaruszo:
“az országos ügyekben”

Igen, az országos ügyekben, és igen, ha ő a miniszterelnök.

Ha pedig pártviszályba keveredik akárkivel, akkor semmiféle jogcíme nincs belerángatni az országot a saját piti kakaskodásukba, még akkor sem, ha ő a miniszterelnök!

Ami a legszégyenletesebb, hogy már nyílt színen hazudik olyasmiről, ami dokumentált, már közölték a lapok, stb!

De nem, nem sül le..!

morph on deer 2019.05.07. 19:50:11

@Szóra kész Szókratész:
“ti megint pórul jártok”

Kösz a hírt, bár nem emlékszem, hogy kérdeztem volna, de nagyon kedves gesztus.
Kis információ a jövőre nézve: én még mindig egy darab vagyok, ezért az egyes szám második személy használata lenne helyes a magyar nyelv szabályai szerint.
Már ha számít, hogy magyarul írj, persze.

nemecsekerno_007 2019.05.07. 20:06:15

ORBÁN A SÁTÁN!!! :)))
EP kampány van, ne gondoljátok túl a dolgokat :)))

szomorú vasárnap terrorszervezet 2019.05.07. 20:07:18

Nem értem a felháborodást, az itthoni EP mandátumra esélyes pártok egyike sem a néppárti jelöltet támogatná alapesetben, szóval az állítás megállja a helyét. Webert ugyanis legfeljebb fideszes magyarok támogatták volna.

illiberális 2019.05.07. 20:46:14

@szomorú vasárnap terrorszervezet: Maximálisan egyetértek veled a blog írója nyilván nem a FIDESZ-re fog szavazni innentől kezdve pedig bárki másra szavaz azzal automatikusan nem Weberre szavaz bármennyire is magyarnak tartja érzi magát. Persze ha figyelembe vesszük azt hogy a Néppárt a szavazást követően minden bizonnyal össze fog állni a liberálisokkal és a baloldallal annak érdekében hogy hatalmon maradjanak akkor még az sem kizárt hogy aki Dobrev Klárára szavaz az egyben Weberre is szavaz.

rallus 2019.05.07. 20:48:44

@morph on deer: Szerencsére már a "Futottak még." kategóriába tartoztok és olyan kevesen vagytok, hogy elhanyagolható a véleményetek. Matematikailag a 8 674 529 +-0, 0002-nek sincs sok jelentősége.
Fogadjátok meg Laci bátyátok tanácsát, merjetek kicsik lenni!

2019.05.07. 21:43:46

Birca, ha ilyen menő jobbos lettél, miért nem a jobboldali blogokon osztod az észt? Ja, az unalmas? Képzeld, én is próbáltam jobboldali blogokon értelmesen vitázni és nem sikerült. Azonnal elkezdtek a vita tárgya helyett személyeskedni. Amit te itt művelsz ezeken blogokon, ezzel az antiliberális trollkodással, az színtiszta parasztság és erre még büszke is vagy. Remélem megkapod, amit érdemelsz!

kvadrillio 2019.05.07. 22:35:09

hm!

Kiderült, hogy kell helyesen használni a WC-papírt!

Előkerült az eredeti szabadalom - egy konfliktussal kevesebb!

SZTEM PEDIG FORDÍTVA KÖNNYEBBBBB !
KI KELL PRÓBÁLNI !
DE A LEGKÖNNYEBB, HA A SEGGEDET TÖRLÖD A PAPÍRHOZ !!! :o)))))))))))))))))))))))))

törppicur 2019.05.07. 23:17:09

Jól van poszter. Ti magyarok küldjetek képviselőket, akik Weberre szavaznak. Ilyen egyszerű.
Azután ne ríjatok, ha Timmermans morogni fog. Orbán nem fog. Az ellenzéki képviselők arra szavaznak, akikre akarnak, Orbánt, vagy akár Magyarországot sem támogatták az utóbbi 9 évben.
Ha ettől magyarnak érzed magad, legyen

alöksz róz 2019.05.08. 00:44:51

@morph on deer: "Csak hazudni NINCS JOGA a MAGYAROK nevében, tudod?" - jaja.
csak nektek van jogotok.

alöksz róz 2019.05.08. 00:47:20

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember:" Képzeld, én is próbáltam jobboldali blogokon értelmesen vitázni és nem sikerült. Azonnal elkezdtek a vita tárgya helyett személyeskedni." - pont mint te, ahogy idejöttél értelmesen vitázni, rögtön személyeskedtél. a nagy gondolkodó :D

m54 2019.05.08. 01:51:49

"Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a 7-es cikkes szavazáson Magyarország ellen szavaztam. Nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az egész ország ellen!
– mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakció- és listavezetője az Európai Parlament listavezetőinek sajtótájékoztatóján. Uhelyi István szocialista politikus bocsánatkérést követelt"

"Manfred Weber azt felelte, hogy már segített elindítani a jogállamisági vizsgálatot, amikor a hetes cikkes eljárást jóváhagyta az Európai Parlamentben. Kiemelte, hogy azon a szavazáson az egész ország ellen szavazott, nem Orbán Viktor vagy a Fidesz ellen."

kvadrillio 2019.05.08. 07:26:36

PFFF !!!!!
...ÉS...MA,...EZEK AZ ELSŐ VONALBELI POLITIKUSAINK !!! :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

BESTOF

Kósa Lajos egyszerre a masiniszta, a kalauz és az összes utas a dilivonaton

Érti valaki, hogy miről beszél a Fidesz minisztere? Összeraktuk a Hvg.hu, az Atv és Kósa Lajos facebookos videóit. Teljes a káosz.

kvadrillio 2019.05.08. 07:32:19

@kvadrillio: ..EZ,.....TÉLLEG SZIHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁMOSSSSÁÁÁÁG...:o)()))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

pioneer2016 2019.05.08. 07:41:58

Orbán a mi nevünkben ugat, ha szarban van, de mindig nélkülünk és a megkérdezésünk nélkül hozza meg döntéseit. Jellemtelen egy gazember. A nemzetközi megítélés soha nem a magyar emberek ellen, hanem Orbán és maffia gazembereiknek szól.

ami szabad 2019.05.08. 08:02:17

Tudod, poszter, ezt ma ők akarják eldönteni, ki is itt a magyar. Így lett a "15M miniszterelnökéből", mára 2,5M ember miniszterelnöke orbán. Aki nincs vele, az ellene. Pedig már az is elég lehetne, hogy aki nincs ellene az vele.. De hát ehhez, kéne némi kompromisszum-és belátó képesség, az meg mára a túlhatalom miatt elveszett valahol a kanyarban.

Európai téridő 2019.05.08. 08:54:41

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Hülye vagy, miért lenne tilos bircának itt is elmondani a véleményét? Vagy te csak a veled egyet értőket tolerálnád itt is, balfék elvtárs módi szerint?

Európai téridő 2019.05.08. 08:55:15

Igy indurka-pindurka internáciságban sem vagy vétkes?

arckönyv 2019.05.08. 09:09:12

@MAXVAL bircaman közíró: na összegezzük. nincs magyar neved, nem élsz Magyarországon de minden fórumon az orosz vagy fidesz propagandát tolod (ami kb egy és ugyanaz) elég aktívan.

Pillangószelep 2019.05.08. 09:14:14

Az itt vitatkozók figyelmébe ajánlom a két márkás élősdi gazember Weber és Timmermans tv-s szereplését.
Az INDEX bőséggel beszámol kettejük szavairól.

sírjatok 2019.05.08. 09:20:37

Ballib: Orbán nem csak a fidesz szavazókat kellene hogy képviselje, hanem minden magyart! Ne csak a fideszeseknek kedvezzen!

Ballib: Orbán ne képviseljen minden magyart! Én nem szavaztam rá!

Ballib: *ragasztót eszik*

chrisred 2019.05.08. 09:25:42

@szomorú vasárnap terrorszervezet: Ennek semmi jelentősége, mert Weber azt mondta, hogy a Fidesz EP képviselőinek támogatásával nem akar az Európai Bizottság elnöke lenni. Márpedig ők csak a Fidesz szavazókat képviselik, nem a többi pártra szavazó magyar polgárokat.

blah 2019.05.08. 09:26:16

@sírjatok: te meg éppen faszt szopsz. mint mindig. a fideszről szóló vitában, ami a fideszt érinti nem pedig az országot, arról ne az ország nevében nyilatkozzon. ennyike nyomika.

konrada 2019.05.08. 09:29:12

No ha jól értem, akkor a kedves poszter a fideszre szavazó, és emiatt van kiakadva azon, hogy a néppárti jelölt Weberre az zorbán miatt nem szavaz az általa megválasztott magyar néppárti képviselő.

...mert ha azt hiszi, hogy a magyar EP választások után az esetleg kijutó Újhegyi, Szanyi, Dobrev .... Weberre szavazna, akkor nem semmi hülyének kell lennie...

Minden ballib bérretteg 2019.05.08. 09:30:30

Persze hogy magyar vagy.. Egy szarrágó ballib magyar, aki fikázza a jobboldaliakat, és a migránspárti seggfejekre szavaz.

Egy magasról leszarható magyar vagy, mert a magadfajta magyar büszkeségek neveivel dobálózó majmok a nevek leírása által nem lesznek nagyobbak.

Szerencsére.

Minden ballib bérretteg 2019.05.08. 09:34:58

@sírjatok:

"Ballib: Orbán nem csak a fidesz szavazókat kellene hogy képviselje, hanem minden magyart! Ne csak a fideszeseknek kedvezzen!

Ballib: Orbán ne képviseljen minden magyart! Én nem szavaztam rá!"

A ballibek folyamatosan önellentmondásban vannak. Az összes mondanivalójuk évtizedek óta a heveny Fideszezés, Orbánozás.
Igaz ma már tökéletesítették a mondanivalót gecizés, szarozás és faszozás bevetésével.

sírjatok 2019.05.08. 09:35:16

@blah: Mert mi lesz, "nyomika"? Tömegével fordulnak el a szavazók tőle? :D

Le vagytok ti már szarva, mert kevesen vagytok, és mindenen, de tényleg a világon mindenen vonyítotok. Az, hogy most ez jogos, már kurvára senkit nem érdekel, mert az ezer korábbi visításotokra még nagyjából odafigyelt az ember, most meg már alapzajnak tekinti.

chrisred 2019.05.08. 09:37:07

@konrada: Rosszul értetted. Arról van szó, hogy Weber nem általában a magyarok támogatását utasította vissza, hanem közülük egy meghatározott csoportét, a Fideszre szavazókat. Ahogy Ákos sem általában a magyarokat alázta be a londoni videójában, hanem a kazincbarcikaiakat és a fehérgyarmatiakat.

blah 2019.05.08. 09:40:31

@sírjatok: többen nem szavaznak a fideszre mint igen, szóval még ezzel is hazudsz. Orbán okos, nem is erről volt szó, te vagy a szánalmas hülye aki azt hiszi egy platformon van a hatalmat gyakorlókkal.

blasiusii 2019.05.08. 10:01:37

@MAXVAL bircaman közíró: hol fizetnek meg téged ennyi nyalásért VAGY mennyire vagy kiskádári ezzel a viselkedéssel?!??

A fidesz már 20 éve is azt nyomta mindenhol, hogy aki igazi polgári meg nemzeti, az rájuk szavaz. Éjjel-nappal nyomták ezt a retorikát, azóta is, csak a polgáriból "nép" lett, a "nemzetiből" pedig "megmentő". Ha kissé kiábrándíthatlak, ha eddig hittél nekik (bár remélem, megfizetnek a sok hülyeségedért), mindig úgy alakítják ezt a retorikát, ahogy érdemes, Goebbelst megszégyenítően ügyesen és tudatosan csinálják. 10 év múlva megint más jelszavakat találnak. Orbánnak max. a foci buzulása igazi talán, de a "sportnemzet" kitalációja is azért született, hogy a strómanok stadionokból gazdagodhassanak, és a "nemzeti" jelző is egy az egyben kamu, ami mögött a 20 évvel ezelőtti marketingötletük sejlik fel, hogy ha a fene fenét eszik is, ők becsatornáznak 4 millió szavazatot külföldről + a nacionalisták és neonácik szavazata is jól fog jönni. Ennyi a történet, kérem, és végig felvállaltan csinálták, csak az nem látja a turpisságot, aki nem akarja.

konrada 2019.05.08. 10:39:38

@chrisred:
Ja, hogy ő nem minden magyar EP képviselőre gondolt, hanem csak azokra, amely a Néppárt tagja...
ühüm...

Jakab.gipsz 2019.05.08. 10:45:48

Tisztelt : Önállóan gondolkodó + @morph on deer:

Úgy gondolkodtok mint egy durcás gyermek !

Tisztázzuk Orbán Viktor miniszter elnök úrnak kutya kötelessége 10-15 millió magyar nevében beszélni, ezt a vacak melót azért lőcsöltük a nyakába, a szavazó fülke magányába.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.08. 11:58:19

@arckönyv:

Magyar név kell a magyarsághoz? Mo-on kell élni hozzá?

Mindkettő szükséges elem vagy elég 1 a 2 közül?

chrisred 2019.05.08. 12:25:47

@konrada: Hát ezt most elég nehéz megmondani, hogy a Fidesz a Néppárt tagja, vagy nem.

konrada 2019.05.08. 12:31:33

@chrisred:
Azért annyira nem. Elég megnézni a ma érvényes listát, és azon rajta van.

...az más kérdés, hogy rajta lesz-e az új EP alakuló gyűlésénél is...

chrisred 2019.05.08. 12:50:18

@konrada: Mármint az EPP honlapján? Mert ezt is meg lehet ott találni:

"Following a vote, the European People’s Party (EPP) membership of Hungarian party Fidesz has been suspended with immediate effect (190 in favour, 3 against) after a decision by the EPP Political Assembly. The suspension entails that Fidesz will no longer be present at any party meeting, nor have speaking time, nor voting rights, nor the right to propose candidates for posts."

Vagyis a tagság most tényleg abból áll, hogy a narancsos embléma is ott van a többi tag jelképe között.
süti beállítások módosítása