Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Nyílt levél Karácsony Gergelyhez

2019. október 15. - Önállóan gondolkodó

karacsony.jpg

Kedves Gergely!

Idősebb lévén, most, még beiktatásod előtt gyorsan, engedd meg, hogy tegezzelek! Köszönöm!

Néztem a beszéded, melyet a fő-polgármesteri választás során aratott győzelmedet követően tartottál, és valahogy olyan volt, mintha hirtelen felébredtem volna. 

Azt nem mondom, hogy hideg zuhanyként ért, de az biztos, hogy fél perc alatt magamhoz tértem Csipkerózsika álmomból. 

Lehet, persze, hogy én vagyok naiv, vagy az is elképzelhető, hogy az ellenzékiek által folytatott kampány volt ügyes, de jó darabig el tudtam feledkezni pont azokról az arcokról, vagy legalábbis az ismertebbekről, akik aztán az ominózus beszéd alatt ott sorakoztak körülötted és mögötted. Nem kétséges, kellett az ő munkájuk (nevezzük így ezt nagyvonalúan az egyszerűség kedvéért) is ahhoz, hogy ez a választás ilyen eredményt hozzon, de azonnal eszembe villant az a sok, részben sajnos akár színvonaltalan akció, a rengeteg elhalasztott ziccer, és a néha már kínosan fel nem vett szál, melyek az ott álló emberekhez voltak köthetőek az országos politika néhány elmúlt évében. No persze az is lehet, hogy többek között pont az a rengeteg szervezetlen, ám valahol mégis folyamatos és talán kitartónak is mondható "jelenlét"  az egyik oka annak, hogy ilyen eredmény született. Én mégis az utóbbi hónapokat a saját mikrokörnyezetem, kicsit tágabb keretek között pedig a főváros "ügyeinek birodalmában" töltöttem - fejben. Elhalványult, sőt, nagyrészt el is tűnt azon események emléke, melyekben DK-s, MSZP-s, Jobbikos, vagy bármilyen, nem Fidesz-KDNP kötődésű emberek akcióztak az utcán, a Parlamentben, vagy bárhol. Azt éreztem, hogy valahogy helyben, most, végre, hátha sikerül. Úgy, hogy nem hozzájuk kötöttem ezt.

Sikerült. 

Aztán jött a sajtótájékoztató, és elmúlt a rózsaszín köd. Mert bizony a valóság maradt a valóság, akik "adtak" ebbe azok most ott is álltak, és nem tudtam nem észre venni azt a fajta arckifejezést, melyben a győzelem feletti örömön túl a számolgatás is vastagon benne van, körítve néhány pozíció feletti gondolattal, és esetlegesen egyéb olyan "előny" körüli morfondírozással, mely ilyenkor a világnak ezen a táján azért "kihasználtatik". Ezt véltem felfedezni néha.

Hát, bizony kár lenne, ha ez a következő 5 év erről szólna. 

Ismétlem, nem vagyok gyerek, de nagyon remélem, Te sem leszel az, és rendelkezel majd elegendő......szóval erővel és energiával, hogy ezeket az igényeket és folyamatokat a megfelelő mederben tartsd. Mindennek ára van, persze, világos, de én nagyon szeretnék abban bízni, hogy minél kevesebbszer kell majd olyan sajtó által feltett kérdésre megfelelned, ahol mindenki tudja majd a valódi választ, csak azt majd nem Tőled halljuk, maximum magyarázkodást vagy félrebeszélést, és nem azért kerülöd majd el ezeket a kérdéseket, mert a saját sajtód fel sem teszi azokat.

Igen, ez most igazi felelősség, komoly sakkjátszma, így ha a vezér magát áldozza be, akkor a parasztokkal megy majd a tologatás előre-hátra, jobbra és balra, végeláthatatlanul, ismét, ezért pedig kár lenne nagyon. Utálom azt a kifejezést, hogy történelmi, de ez a helyzet az utóbbi 30 év távlatában legalábbis, az. Egyrészt a még mindig meglévő parlamenti narancs erőfölény miatt, másrészt pedig azért, mert a Te felelősséged is lesz, hogy a sajátjaidat mennyire engeded el, mennyire adsz nekik teret az elvárt teendőkön és feladatokon túl, amolyan "cserébe" alapon. Most az van, hogy a demokrácia, mint olyan, "valahonnan hátulról" tényleg adott egy üres lapot, tollat, meg némi hatalmat a kezedbe. Eddig is megtörtént ez Zuglóban, de csak korlátozottan, eléggé "máshogyan". Itt az idő igazi európai módon, demokratikusan, nyitottan és nyílt eszközökkel, transzparensen elkezdeni működni, és csinálni valami tényleg láthatót és maradandót. Vagy legalábbis elkezdeni. Maradandó alatt pedig itt azt értem, hogy olyat létrehozni, amit nem csak az adott fő-polgármester pártcsaládja és elfogult szavazói látnak annak, sok esetben főleg attól, hogy mennyire hangosan mondják azt. Nem. Hanem olyasvalamit letenni az asztalra, amit a világon bárhol megértenének, felfognának és érzékelnének. A saját bőrükön, a mindennapjaikban, az életükben. Budapest lehetne végre igazán a részünk, és nemcsak egy szép város, amire amúgy büszkék is lehetünk...és nemcsak egy hely, ahol élünk, ahol utazunk, ahol eltöltjük a szabadidőnket és ahol fogorvoshoz kell menni. A Te részed, és az enyém, a miénk is. 

A demokrácia nehéz műfaj. Jelenleg Magyarországon nem is egy tiszta szép pázsiton keresztül lehet eljutni annak átlátszó vizéhez. Az elkövetett értéktelent lemorzsolni sem feltétlenül jó, sokkal többet épülünk, ha megértjük azt. Erről pedig itthon azért az elmúlt időszakban igyekeztek minket leszoktatni. 

Adjuk meg végre magunknak azt, ami jár. Legyünk végre egy főváros értékes lakosai. Mondatnám úgy is: társai. Én benne lennék valami hasonlóban. 

Jelenleg pedig ez legalább fele arányban nem csak rajtunk múlik, hanem azon a példán, keret-rendszeren és irányon, amerre a főváros új politikai vonulata menni fog, amit Te vezetsz majd Maradunk a nélkülünk történt kezdetű mondatoknál, vagy megszokjuk a velünk és értünk szavak valódi megtapasztalását? Utóbbit választom.

Sok múlik Rajtad, lehet, több, mint amennyit jelenleg most ebből látsz, én viszont csak annyit kérek, hogy ne nézz túlságosan messze. Van közel is látóhatár, ne a fejünk felett keresd azt, valahol túl mindannyiunkon, mert ehhez már hozzászoktunk. Amennyire meg tudtad mozgatni a szavazókat, most ne hagyd őket ugyanekkora lendülettel hátra, mert ők, mi, nem teher szeretnénk lenni, hanem lehetőség. 

Jelenleg a jobb kezünk nyitott tenyerét nyújtjuk Feléd, ahogy egy tollal a kezükben ugyan, de sokan megtették ezt vasárnap.  

Fogadd el, élj vele, velünk, egy városban, egy viszonyrendszerben, egy kis országgal felérő város még körbezárt demokráciájában. Gergőből fő-polgármester úr. Lehet elég lett volna ennyit írnom. 

Jó Munkát. Igen, nagy M.

 

Sz. G. 

fotó: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr1515224728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2019.10.16. 12:53:01

Ez lesz a következő 5+1 évben:
1. Minden pénzt elköltünk, amit találunk.
2. Ráfogjuk Tarlósra. Orbánra. Putyinra. Gyurcsányra. Fegyőrre. Vonára. A világgazdaságra.
3. IMF hiteleket veszünk föl.
4. Megszorításokat vezetünk be a szokott módon. "Ma muszáj, DEHOLNAP majd jobb lesz."
5. Őszödre kacsintva úgy teszünk mintha várost vezetnék és hazudunk reggel, délben, este. Közben azonban ingatlanokat veszünk a bevált módon külföldön, aranyat teszünk letétbe Ausztriában, stb.

+1 Illegalitásból, külföldről, esetleg börtönből mondjuk, hogy Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán! Orbán!

Cycmen 2019.10.16. 13:18:53

"jó darabig el tudtam feledkezni pont azokról az arcokról, vagy legalábbis az ismertebbekről, akik aztán az ominózus beszéd alatt ott sorakoztak körülötted és mögötted. "

Hát még milyen szép társaság lehet, akik a Geri mögött állók mögött állnak! Jól mondja az előttem szóló, majd elköltenek mindent eltékozolják amit lehet, aztán benyögik hogy elkúrtuk! Poszter, itt rengetegen bizonygatták, hogy leváltani csak egy újra egy jobbra érdemes, de megkapták a pofájukba hogy fidesz seggnyalók!
Most kezd derengeni, hogy kik állnak mögötte? Elmondom, hogy igazából nem Karácsony a főpolgármester, ő csak a pofáját adja és a balhét viszi majd el!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.10.16. 13:22:58

Kari Geri(nctelen) közelgő bukásához sok sikert kívánunk. Fontos, hogy lassan bukjon, ezzel elvesztve előre a 2022-es választást Soros szövetségének.

haXXor 2019.10.16. 13:39:42

A transzparens működés az valami vesszőparipa a baloldalon? :D Nem bántás de nem kell transzparensen mennie egy országnak mert az emberek NEM ÉRTENEK sem egy ország működéséhez (ezért nem jártak egyetemre, ezért nem tanultak gazdaságtant, ezért nem politológusok/bölcsészek/akármi más...), nem látnak át ok-okozati összefüggéseket, nem értik a világgazdaság működését. Az emberek egyszerűek: legyen ingyen orvos, kapjak pénzt mindenért, legyen fasza út, olcsó tömegközi, sok parkoló meg havi egymillió félretehető pénz, fele ilyen drága árak mellett... Ha elmondod nekik, hogy mi mennyibe kerül, nem fogják érteni mert nem vállalkozók, nem követik le a gazdaság alakulását, nem értik, hogy miért kerül valami 4x többe miközben 2 éve, a pályázat megítélésekor még olcsóbb volt csak az a lényeg, hogy "abból hány inkubátor jöhet ki" meg "volt olcsóbb ajánlat is". Nem kell a teljes transzparencia és nem kéne a médiából áradó, "de legyen minden transzparens" szöveg sem (Indexnek nagy sara van ebben a fajta 'uszításban"). Nem mindig kell olcsónak lennie egy fejlesztésnek mert mi sem a legolcsóbbat keressük feltétlenül a Teszkóban. Viszont ha nem is olcsóbb, azért jobb itthon tartani ezeket a pénzeket szóval inkább kapja magyar vállalkozás mint egy Francia vagy Német. Teljesen jogos és logikus lépés a NER a Fidesz részéről... az, hogy ma Mészáros, Orbán, Tiborcz meg a tökömtudja mivel kötik ezeket össze, az már a baloldal és a megmaradt baloldali média sara. Negatív kontextust nem a tény, hanem a tényekről alkotott vélemény adott itt ami a 2006 óta tartó kapálózás egyik legundorítóbb lépése volt. Magyarként nehéz elhinnem, hogy bárkinek nagyobb öröm egy külföldre kitolt adótömeg mint az, hogy itthon, magyar vállalatok, magyar dolgozók kapjanak belőle. Abba már bele sem megyek, hogy ha a magyar vállalatok erősödnek akkor a bérek is nőnek, amivel több adóbevétel születik, ami pedig több visszaadott javat fog jelenteni. Na az ilyen gondolkodásra nem képesek az átlagJózsik... De nem offolom az írást, szóval a többi bullshit szarság, reagálást sem érdemel...

БУММЕР 2019.10.16. 13:51:41

Ezt a benyalàst! Mo.-n miért emelik magaslatokba a közjögi méltosàgokat!
Tegnap még egy xy rohadt szemét hazaàrulo ma meg màr Ur!
Amugy legjellemzöbben a pàrthü és ellentétes oldalakon jelenik meg az éles vonal!

Nem benyalni kell ezeknek, hanem szàmonkérni!

De a sok hülye aki ezekre szavaz, én kicsi ponim tekintettel nyeli a sok hazugsàgot amit az arcukba öntenek!

Most lett egy parkolàsi mutyiba keveredett föpolgàrmestere a fövàrosnak, egy party drogos/kurvàzosa földmutyizosa györnek...egy barom kispestnek és még lehetne sorolni...

Eszem megàll rajtatok!

Gyurcsàny ismét az elsö sorba kivànkozik, nem volt még elég, hogy a szemétböl mint a csotànyok bujnak elö az ilyenek...

Soha nem lesz felelelös politika felelös szavazok nélkül!

Addig toljàtok az imazsàmolyt az M1 felé és zsolozmàzzatok Orbànnak, a màsik meg hajlong kelet felé és tovàbb imàdja a liberàlisnak csufolt baloldalnak...ennél màr csak a mindenkit gyülölö szélsöségesek nevetSégesebbek!

gomorra 2019.10.16. 14:04:18

Na ja. Pofáznak itt az orbánhívők… kinyalhatják.

A poszternek igaza van, kibaszottul nem mindegy, milyen lesz az elkövetkezendő 5 év. Lesz-e ereje Karácsonynak a szocik (akik azért olyanok leginkább, mert fidesz… meg orbán) méregfogát kihúzza.

Ez a nem mindegy, kap-e Karácsony elég erős segítséget a társadalom jobbik felétől. Ha nem, akkor nem ő bukik el, hanem a magyar társadalom.

body_andras 2019.10.16. 14:04:30

@haXXor: Elég transzparens volt amikor Vitézy leleplezett pár százmilliós (vagy milliárdos?) sikkasztást a BKV-nál, mindeközben egy néni felmondott, kapott 200 milla végkielégítést, majd visszaült a helyére havi 1-2 milla prémium fizuért - és közben semmit nem csinált, a BKV meg úgy szar volt ahogy. Legalább ennyire legyen transzparens a Karácsony, mint a Demszkyék, nem lesz itt semmi baj.
Ha úgy vesszük, elég transzparens a rendszer most is: mindent Lőrinc és barátai építenek, és drágán, nincs semmi eltitkolva. A részletek, pl a beton ára már nem is érdekli a népet.
De lehet referenciának venni Puzsért is, ha már transzparenciáról beszélünk. Fillérről-filére elszámolt vele, mennyit kapott, mennyit költött, és a kampány végén szólt hogy köszi elég lesz. Előfordul ilyesmi valaha Karácsonynál? Aligha.

Homyak 2019.10.16. 14:05:18

@BéLóg:

"1. Minden pénzt elköltünk, amit találunk." - Ezt csinálja a fidesz azzal a módosítással, hogy minden pénzt ellopnak, amit találnak.
"2. Ráfogjuk Tarlósra. Orbánra. Putyinra. Gyurcsányra. Fegyőrre. Vonára. A világgazdaságra." Ezt a fidesz csinálja: ráfogunk mindent Brüsszelre, Sorosra, a migránsokra, Gyurcsányra, stb.
"3. IMF hiteleket veszünk föl." - Ugyan az mszp vett fel, de az elkölteni már a fidesz tette mol részvényekkel, amivel bukott is egy nagyot az állam.
"4. Megszorításokat vezetünk be a szokott módon. "Ma muszáj, DEHOLNAP majd jobb lesz." - Ezt csinálta a fidesz Matolcsi idején, amikor bevezették a 27%-os áfát, meg egyéb nyalánkságokat. Közben azt hallgatjuk, hogy majd 30 év múlva elérjük az osztrákok színvonalát.
"5. Őszödre kacsintva úgy teszünk mintha várost vezetnék és hazudunk reggel, délben, este. Közben azonban ingatlanokat veszünk a bevált módon külföldön, aranyat teszünk letétbe Ausztriában, stb." - Kik is mutogatnak egyfolytában Öszödre? Koptertóni ingatlanvásárlásai? Mészárosra íratjuk a fél országot?

CCnick 2019.10.16. 14:18:22

@Homyak: "de az elkölteni már a fidesz tette " a hír igaz csak nem ladákat hanem moszkvicsokat és nem osztogatnak hanem fosztogatnak

www.portfolio.hu/gazdasag/20160405/hatalmas-tehertol-szabadulunk-meg-mire-koltottuk-az-imf-hitelt-229691

BéLóg 2019.10.16. 14:25:51

@Homyak:
1. Figyu, ha ÍGY lop a fidesz ahogy most az országnak megy, én azt mondom, még 500 évig lopjon. Mocskosul pragmatikus ember vagyok.
2. Mekkora polyén!!!! Szóval azt állítod, az ellenzék UGYANOLYAN mocskos, hazug, szemét csaló mint az a párt, ami ELLEN (állítólag) harcol? Nebazzzzzzz!
3. MENNYI ma az ország IMF hitele, Benőkém? NULLA? Akkor miről tetszik beszélni? Ja, össze-visszáról? Mert akkor jó.
4. SEMMILYEN fideszes megszorító intézkedést nem tudsz mondani. A 27%-os áfa 2%-kal magasabb mint az EU 25%-os áfája és kizárólag az adócsalók és zsebbebéresek ellen van, akik EDDIG minden adózást megúsztak. Ja, és rohadtul csak a SOKAT fogyasztókat érinti.
A magas áfa a fidesz egyik legfantasztikusabb húzása!!! EZÉRT (is) lehet az SZJA egyre kisebb.
5. Kár hogy nem érted mit akartam írni. FUSS NEKI még egyszer.

Ha neked JOBB lenne az, hogy a fél országot SZEVA bácsi, a Strabag, a Südzukker, a Szuez és a többi KÜLFÖLDI nevére írják, akkor oké. De akkor nyugodtan rajzolj egy bránert a homlokodra.
Ezt a fenti hozzászólásoddal mondjuk eleve kiérdemelted.

sZulamith 2019.10.16. 14:28:24

Egyik alkalommal azt irtam, ha a budapestiek szeretik Tarlóst nem szavaznak rá, és ha harcot akarnak megszavazzák az ellenzék jelöltjét. Bejött. Tarlós István sokat dolgozott, megérdemli a pihenést. /Nagyon szimpatikus, hogy a képviselői megbizást sem fogadta el/ Ezután harc lesz az biztos, de hogy mekkora az már azon múlik, hogy mennyire állnak ki a továbbiakban is Karácsonyi Gergely mellett.

KERESZTÉNY SZABADSÁG 2019.10.16. 14:36:38

"mert a Te felelősséged is lesz, hogy a sajátjaidat mennyire engeded el, mennyire adsz nekik teret az elvárt teendőkön és feladatokon túl, amolyan "cserébe" alapon.

Folytatodik a KATASZTROFÁLIS demszki korszak. Ezeknek a mocskos HAZAÁRULÓ korrupt tolvajoknak, most 10 évnyi lopást kell behozniuk. Fél éven belül úgy szétverik, eladósítják, szétrabolják Budapestet ezek aljas külföldről irányított bünözök, hogy a Második Világháboru virágkarneválnak fog tünni azokhoz az állapotokhoz képest.

DarthVader 2019.10.16. 14:45:33

Ugy látom, jó az irány, ajvékolnak a fideszfasz jobberek :)))

Sancho12 2019.10.16. 14:53:00

3 napja volt a választás.és már megy a sírás.Tényleg jó az irány.

tron.encom 2019.10.16. 15:17:15

A műsor a szokásos, a jobboldal építkezik, a baloldal csak rombolni tud ha hatalmat kap, ha módja van még ellenzékből is (olimpia megfúrása)
Budapestiként baromira feldühít hogy le akarják állítani a már bőven megkezdett a Liget projektet, valamilyen kamu zöld dumával.

Sancho12 2019.10.16. 15:18:09

@MAXVAL bircaman közíró: Migráns.nem szavaztál,akkor kuss a neved.

Sancho12 2019.10.16. 15:21:33

@tron.encom: Ígazad van.Mégtöbb stadiont.Csak ebbe voltatok jók az utóbbi 9 évbe.

tron.encom 2019.10.16. 15:29:00

@Sancho12: Nem tudom, nálatok Mezőkövesden lehet hogy csak a stadion épült :-) , a főváros viszont elképesztő módon fejlődött Tarlós alatt. Egy koszos büdös putriból amit demszky hártahagyott, egy szépülő várossá kezdett válni, nem véletlenül lett egyre népszerűbb a külföldi túristák körében, és kap egy csomó elismerést mostanában Budapest.
Majd most jön megint a demszky éra 2.0 , lerohasztani és szétlopni mindent amit lehet. Örülhettek.

Sancho12 2019.10.16. 15:37:16

@tron.encom: Elárulom neked Bp. élek.Vajon,menyibe is kerültek a stadionok,uszo vb,teniszstadion.Közbe a korházak lerohadtak,bkv padlon,ügyintézés katasztrófa.De minden nagyon jó mindennel megvagyok elégedve.Légy elégedett vele.

Nati Walter 2019.10.16. 15:45:43

@Sancho12: o te szegény,ha minden kerületben 3 korház lenne akkor nem lenne mire jajonganotok :-)

visóvölgy 2019.10.16. 15:51:05

@tron.encom: Azért néha önálló gondolatokat is kéne végre közölni, nem csak a propagandát visszaböffenteni.

Minden ballib bérretteg 2019.10.16. 15:52:02

Az Orbán ellenes, és Fidesz ellenes, gyűlölet kampány meghozta a várva várt összefogsát ellenzéki részről, aminek Budapesti nyerrés lett a jutalma.

A probléma, hogy az utálat és gyűlölet ami egybeforrsaztotta a pártocskákat, elkúróktól, árolókon keresztül, széljobbik, az nem fogja felolvsztani az ideológiai különbségeket, természetesen a harácsoláson túl, ert azt miazhogy nagyonis szeretik.

Azaz nem fognak tudni közösen semmi maradandót, és értelmeset alkotni, mert nincs semmi közös pont az égvilágon. Csak a lopás marad a ballibeknek ahogy mindig is.

Sancho12 2019.10.16. 15:53:05

@Nati Walter: NEM LESZ BÉRLETÁREMELÉS.
Sőt, csökkenteni kellene a bérletárakat. Cél, hogy alapvetően az éves bérletből legyen több. Karácsony áremelést legfeljebb az inkább turisták által használt napi jegyeknél tart elképzelhetőnek.Na erre varj gombot

visóvölgy 2019.10.16. 15:56:30

@Nati Walter: Origót idézni nagyon gáz. Ha legalább azt mondhatnád, a kisujjamból szoptam, távolabb kerülnél a hazugságtól.

Sancho12 2019.10.16. 16:04:53

@Nati Walter: Egy szem vizsgálatra 60 nap,CT-re,hat hónap,csipőmütét 1,5 év.Az ország legjobb korházát sikerült o-ra tenni.Ezt hoztátok a 9 év alatt.

Sancho12 2019.10.16. 16:07:19

@visóvölgy: Az origo az igazat írja egyeseknek,a kettesek nem olvassák.

visóvölgy 2019.10.16. 16:11:39

Ez bizony egyes! Úgy is mondhatnám, elégtelen. Ülj le! Origóról vitatkozzon a Lendvai utca!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.10.16. 16:17:37

Tudtad, hogy Kari Geri(nctelen) diktátor?

Az választási adatok azt mutatják, hogy 1367945 választópolgárból alig 353593 szavazott rá, azaz 25,8 %.

Tehát a budapestiek 74,2 %-a nem Kari Geri(nctelen)re szavazott! Nem kellene tüntizni ellene?

tron.encom 2019.10.16. 16:18:32

@Sancho12: Engem "a stadionok,uszo vb,teniszstadion" sem zavarnak de azért ettől kicsit több minden épült, bayer írt róla egy nem teljes listát, tudom a 444-en meg az indexen nem jött le szóval ti ilyesmiről nem hallottatok, csak a stadionokról : mandiner.hu/cikk/20190904_bayer_zsolt_tarlos_lista_ha_raertek_vegigolvasni

És ezek mind zömmel magyar alvállakozókon keresztül valósultak meg, egy csomó magyar embernek prosperitást biztosítva, nem francia meg osztrák cégekkel mint ahogy a baloldalon szokás. Ezt a különbséget sem fogjátok fel soha a büdös életbe hogy mit jelent.

Nem mondom hogy nincs mit fejleszteni mert van még bőven, de a BKV is összehasonlíthatatlanul jobb mint demszky alatt volt.

tron.encom 2019.10.16. 16:21:49

@visóvölgy: De szar szöveg.
Amit írtam nem propaganda hanem személyes tapasztalat.

tron.encom 2019.10.16. 16:23:19

@Sancho12:
"@Nati Walter: NEM LESZ BÉRLETÁREMELÉS."

Ismerjük ezt is.
N E M L E S Z G ÁÁÁ Z Á R E M E L É S ! :-D

R o d o l f o 2019.10.16. 16:30:22

Ez az ember mit pampog? Jo Munkat? Ez azt se tudja mi a Munka.
A karacsony az a a tipikus emberfajta aki sosincs ott ahol lennie kene.
A szerncsetlen pesti felenk elotegezodo stilusban irodott se fule se farka iromanyhoz tenyleg nem lehet mit szolni: Nylit level... Ki a fasz ez?

visóvölgy 2019.10.16. 16:33:21

@tron.encom: Ja, most épp megsérült a humorközpontom. Egyébként nem kételkedem a kloákában gyűjtött személyes tapasztalatokban.

Indriq 2019.10.16. 16:33:59

@BéLóg: tök mázli, hogy 2010 és 2015 között az "elmúlt 8 év" duma soha elő se jött....

mondanám, hogy tudathasadásos kretén vagy, de ahhoz tudat is kéne :)

Indriq 2019.10.16. 16:39:13

@haXXor: egyrészt a skandinávoknál elég jól működik a transzparencia...
másrészt, ha elvesznek tőled mindent és éhendöglesz, akkor qrva mindegy, hogy pénztáros vagy egy német kapja meg, DE!!!! egy németnek van annyi esze, hogy befektesse itt, míg orbán sleppje külfölre viszik ki a lóvé nagyrészét..... áruld el, mit profitál az ország a horvát focicsapat megvételéből? vagy semjén svédországi vadászkiruccanásából? és akkor még nem is tudod, hogy mi pénzt szórnak el a NER lovagok külföldön!

Indriq 2019.10.16. 16:40:46

@MAXVAL bircaman közíró: na te kretén... vissza kell nézzem, hogy hogy fröcsögtél, hogy tarlós lenyomja Karácsonyt, vagy bevallod, hogy segget csináltál a szádból a szokásos módon? :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.10.16. 16:46:09

@Indriq:

Mi az, hogy "bevallom"? Nem látok a jövőbe, ezt valljam be? Mi ebben a seggcsinálás a számból?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.10.16. 16:48:10

@Indriq:

Ki kell építeni anemztei tőkésosztályt, a svédeknél van llyen. Nálunk miért ne legyen?

Indriq 2019.10.16. 16:50:54

@MAXVAL bircaman közíró: a fröcsögtél múlt időben van.... beszélek szláv nyelvet, bizton állítom, hogy ott is vannak idők a nyelvtanban :)

Indriq 2019.10.16. 16:53:06

@MAXVAL bircaman közíró: a fröcsögtél múlt időben van.... beszélek szláv nyelvet, bizton állítom, hogy ott is vannak idők a nyelvtanban :)

a svédeknél nincs nemzeti tőkésosztály, ott egyszerűen nem lopják ki a szemed, mint itt az ovi kormány....

Magyarország Europa jövője. 2019.10.16. 17:08:52

@Nati Walter: A kiszivárgott hirek szerint három lépésben, 50 ezer forintra fogják emelni a Budapesti bérletek árat, mert hogy Bécsben is ennyi. És 1200 lesz a jegy.

Köszönjük libbantak, köszi az ÖTVENEZRES bérletet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.10.16. 17:09:05

@Indriq:

A tőke alapja mindig a lopás. A kérdés csak az, marad-e a lopott cuccból a népnek is.

Indriq 2019.10.16. 17:12:54

@Magyarország Europa jövője.: miért nem inkább 4 millióra.... HAVONTA..... ÉS DOLLÁRBAN....
ezt a tanácsot ingyen kapod.... ha légvárat építesz, ne spórolj az anyaggal :)

Cycmen 2019.10.16. 17:50:17

@MAXVAL bircaman közíró:
A tőke alapja mindig a lopás. A kérdés csak az, marad-e a lopott cuccból a népnek is............................

Hát az indexen már írták, hogy 700 milliárddal rendelkezik ezután az ellenzék, úgyhogy kihirdették a rablási keretet, bár a hitelekkel együtt ez jóval több lesz attól félek! Persze lehet hogy rengeteg kórházat, iskolát építenek belőle, de szerintem nem! :D

Birka Párt 2019.10.16. 17:52:18

@MAXVAL bircaman közíró: Ja, pont mint a fikusz 2/3-a! :D Marha! Ize birka!

Birka Párt 2019.10.16. 17:56:34

@BéLóg: Aha, amit nyersz a reven, viszed a vamon. Meg hogy nem sok az AFA? :O Hol elsz te? Raadasul az arak alapbol is kib@szott magasak (a fizukhoz merten meg plane). En mar mindent kintrol szerzek:
1. mert occobb
2. meg megtehetem.
Te meg fizess batran a kapzsiknak! Benyara nem tudod veletlenul mennyi rakodik? Emlekszem, a buta amcsi mar azert tuntet, mert 1 gallon tobbe faj, mint 60 Ft. Ja, de a MOL nyereseges! Csak ne az en zsebemre. ;)
A MANYUP es tobbi, meg az arfolyam jatekok tan nem megszoritasok? Kicsit szelektiv/szubjektiv a memoriad!
Es miben jobb, hogy minden a geczi cigok neven van? Az is mar ki van tolva! Meg tultolva... Razzak a rongyot csak a te pofazacskodba!
Nem latod te a branert az arcodon, mikor tukorbe nezel? Ja, h mi az a tukor? :D Egyebkent, meg legyen a jeled a f@szkorbacs! :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.16. 18:32:49

@DarthVader: Szeva öccseee!XD
Micsoda szép napok!
3 Napja csak virulok!XD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.10.16. 18:36:19

Gyerünk birkák izzadjatok,mondjátok!XD
Meg kell magyarázni a megmagyarázhatatlant!:))
Ma megint hosszú műszakban lesztek!XD

kkn 2019.10.16. 19:07:13

Ennyi fityiszes bértollnokot, a szokásos kormányzati demagóg propaganda-frázisokkal. A való életet messzire söprő ferdítésekkel, hazugságokkal.
Ez van, ha a választásokkor 56 - 44 arányú tömeg csak két esély között választhat. , Mert itt mindenki szavazata egynek számított, és nem fordul elő, hogy a 44 százalékos kisebbség 67százalékos hatalmat kap, mint a Parlamenben. Itt kifejezi a többség, hogy mi a véleménye az elnyomó kisebbségről.
Azt már tudjuk, hogy milyen fideszországban élni, jó lenne megtapasztalni, milyen, ha mindenki embernek számít, nem csak egy rész.
Sajna minden politikus megrészegül a hatalomtól, de fityeszéktől már bőven sok.

Cycmen 2019.10.16. 19:32:59

@kkn: Azt már tudjuk, hogy milyen fideszországban élni, jó lenne megtapasztalni, milyen, ha mindenki embernek számít, nem csak egy rész.....................................

A Karácsony, a Sneider Tamás, meg a Gyurcsány így összefogva majd biztosan nagyon embernek fog nézni, jó szórakozást hozzá hülye úr!
Mekkora barmok vannak!

törppicur 2019.10.16. 22:08:12

T Blogger,
rohadt sok aggasztó igazságot, vagy sejtést toltál ide.
Az egészről tényleg az idő mond majd véleményt, de sajnos nem lehet újracsinálni. Nem lesz olyan opció, hogy fussunk neki még 1* Tarlóssal.
A várható katyvasz oka pedig a mögötte állók sokszínűsége (némelyik már egyedül is sokszínű) és kiéhezettsége, amit karigeri nem tud sem kontrollálni sem irányítani.
Megérdemlitek, pestiek, az új demszkájt, rá fog menni 5 évetek, igaz sokkal hamarabb észreveszitek majd, hogy ez a 2.0 nagyon messze van az elődjétől - nem lesz olcsó sajnos nekünk sem egy ilyen magas és átlátszó senki mögött csaholó 10párti ordassereg jóllakatása. annak az esélye 0 közeli, hogy karigeri majd bátor és ügyes lesz.

Kunhalmi Nelymar 2019.10.16. 22:09:06

A poszt lényegében egy könyörgés Karácsonyhoz, hogy ha lehet, ne csapja be a híveit nagyon. Gratulálok, ezért igazán érdemes volt erre a görényre szavazni. Mégis mit reméltek a hívei ettől az alaktól, aki egyetlen kérdésre sem adott egyenes választ az elmúlt fél évben?

törppicur 2019.10.16. 22:09:36

@kkn:
cicabogárka! mire gondoltál az 56/44 mateknál?

törppicur 2019.10.16. 22:11:28

@Kunhalmi Nelymar: ne korlátozd magad fél évre!
Merj nagyobb horizontra nézni!
Eredmény? 7, vagy 12, vagy 60 hónapja adott egyenes választ?

Magyarország Europa jövője. 2019.10.16. 22:25:16

@törppicur: "rá fog menni 5 évetek, igaz sokkal hamarabb észreveszitek majd, hogy ez a 2.0 nagyon messze van az elődjétől -"

Az 5 év is nagyon durva, de a károk helyreállításával együtt, sokkal több lesz. Ismerjük már a megszokott menetet, a nemzeti oldal felépít, rendbe hoz valamit, jönnek a libbantak és felélnek, szétkurnak mindent, amit aztán a nemzeti oldal megprobál ujjáépíteni.
És ezért toporgunk több évtizedes távlatban egyhelyben.

Etniez 2019.10.17. 02:57:43

Már megint itt veri a nyálát az egész fidelitas és rinyál meg hazudozik. Ez azt jelenti, hogy jó az irány. Helyes, vergődjetek.
Mtv, Origo, Lokál és a többi szemét kontraproduktív lett, annyit hazudtak már. Most már írhatnák az igazat is, azt se hinné el senki. Nyugodtan hivatkozzatok rájuk, mint "hír" forrásra :DD

Kőműves Kellemetlen 2019.10.17. 04:20:45

Nem lenne hülyeség, ha az, aki nyílt levelekkel akar bombázni bárkit, nem olyan szinten lenne csak képes írni, mint egy helyesírásból bukásra álló általános iskola 5. osztályos.

Ennyit az önállóan gondolkodásodról.
(Merthogy aki írni nem képes megtanulni, az gondolkodni pláne nem. Az írás az absztrakció legalsó szintjén van. Nem a tied, hanem úgy általában. A tied az a béka segge alatt. És a szöveg magyarságával is vannak gondok.)

Kőműves Kellemetlen 2019.10.17. 04:57:01

@BéLóg:
Ezt gazdád, az O1Gecigány, akinek a seggétől folyton fosos a nyelved, csinálta 2010-ben. Azzal kevered. A nyelveddel meg a cigányfost.

"Figyu, ha ÍGY lop a fidesz ahogy most az országnak megy, én azt mondom, még 500 évig lopjon. Mocskosul pragmatikus ember vagyok"
Nem, te egy mocskos nagy seggnyaló vagy, egyben agyatlan faszkalap.
Te barom, az összes EU-s pénzt ellopják, és biztos van, akinek jobban meg, de soha ennyi szegénységi küszöb alatt élő nem volt az országban. Ne hidd el, amit a gazdád hazudik, faszfej.

"Ja, és rohadtul csak a SOKAT fogyasztókat érinti."
Nem, te ostoba faszkalap, a szegényeket érinti. Aki sokat fogyaszt, az ilyen árak mellett elmegy külfödre vásárolni. De te a seggeddel, amit agy helyett kaptál, nem bírod ezt felfogni.

@tron.encom:
Engem meg budapestiként az dühített, hogy tönkr e akarják baszni a gazdáid, akiknek a seggét nyalod, a Városligetet, meg lebontották a PeCsát, és le akarták a Dürert, ami így legalább megmenekül. Az elmebeteg gazdád által elképzelt sok szart meg legalább nem engedik megépíteni.

"a főváros viszont elképesztő módon fejlődött Tarlós alatt"
Muhaha, seggfej, és még egysze muhaha!
Tarlós semmit nem tett azonkívül, hogy átnevezett egy csomó közteret meg buszmegállót. Budapest semmit nem fejlődött 9 év alatt. 8 évre tervezett metrófelújítás? A világ röheje, te isten barma. Ahogy a folytonos 4-6-os vonalfelújítások is. A város járhatatlan volt az elmúlt 9 évben, és utána minden felújítást újra fel kellett újítani, olyan szar minőségben dolgoztak.

" mind zömmel magyar alvállakozókon keresztül valósultak meg"
Azaz Mészáros meg Tiborcz lopta el az erre szánt pénzt, és végzett minősíthetetlenül szar munkát.

"a BKV is összehasonlíthatatlanul jobb mint demszky alatt volt"
Ja, főleg a 3-as metró már 4. éve. Hú, de kurva jó...
Tisztességes helyen ezt max. 1 év alatt újították volna fel.
Madridban a 90-es években 7 év alatt, amennyit Tapló Pista a kb. 15 km-es 3-as metró felújítására szánt, 200 km ÚJ metrót építettek, alagútfúrással együtt, pedig ott sziklát kellett fúrni.

@Magyarország Europa jövője.:
Az éves bérlet ára lesz 50ezer, faszfej. Ami most 110 ezer.
Ezt az emelést az olyanok, akik tudnak számolni, nemcsak segget nyelni, mint te, jelentős csökkentésnek nevezik.

@haXXor:
Na ja, a nyilvános lopás, amit a gazdáid csinálnak, az az igazi, nem, te narancskomcsi fasz?

@БУММЕР:
"Nem benyalni kell ezeknek, hanem szàmonkérni!"
Gazdádra gondolsz, az O1Gecigányra? Valóban számon kell kérni rajtuk mindent, őket meg veled mint bűnsegéddel és bűnpártolóval együtt börtönbe. Csak hogy ott is tudd nyalni a seggét, ha már ennyire szereted a cigányfost.

@body_andras:
Vibuzy maga is százmilliókat sikkasztott. Persze nem gond, mert az O1Gecigány unokatestvére, együtt tanulták a lopást a csúti cigánysoron.

@Nati Walter:
Origo mint hiteles hírforrás?
MUHAHAHAHA!!!
Ezt max. a hozzád hasonló agyatlan faszkalapok hiszik el.
Karácsony épp arról beszélt, faszfej, hogy a bérletek árát csökkenteni kell (én is ezt mondom már évek óta).

@Minden ballib bérretteg:
Igen, faszfejkém, az általatok tolt gyűlöletkampánynak ez lett az eredménye. Megmutatta az ország, hogy nem kérnek belőletek.

@MAXVAL bircaman közíró:
Nem, én csak azt tudom, hogy te egy bolgár buzi vagy a szófiai elmegyógyintézetből, akit seggbekúrásért cserébe engednek 5 percet netezni az ápolók.

@Cycmen:
"Azt már tudjuk, hogy milyen fideszországban élni, jó lenne megtapasztalni, milyen, ha mindenki embernek számít, nem csak egy rész"
Milyen igazad van, faszkalap!
Valóban, 2010 óta nem számít mindenki embernek, csak egy rész, és valóban jó lenne megtapasztalni, milyen az, amikor mindenki annak számít, mint 2010 előtt.
Még egy ilyet írsz, kibasznak a fidesztrollok fizetési listájáról, faszfej.

Öröm nézni benneteket, seggfej Fidesz-trollok, ahogy ideuszított benneteket a gazdátok, hogy két seggnyalás között itt nyígjatok! Szerencsétlen, buta faszkalapok voltatok, azok is maradtok, és most a seggnyalás mellett még szoptok is rendesen.
Csak így tovább, faszfejek! Nyígjatok csak!

Cycmen 2019.10.17. 07:41:44

@Kunhalmi Nelymar: "A poszt lényegében egy könyörgés Karácsonyhoz, hogy ha lehet, ne csapja be a híveit nagyon. Gratulálok, ezért igazán érdemes volt erre a görényre szavazni"

Így van, valamint a poszt alapján világos az is, hogy tisztában voltak vele hogy ez mennyire veszélyes, de csak azért is, csak hogy bukjon Orbán, igaz itt Tarlósról volt szó, de akkor is és mindegy ki csak ne a fidesz, az se baj ha nagyon megszopjuk, csak Orbán legalább egy kicsit szopja meg!
Most meg ránéznek a Geri mögött álló Sneiderre, meg Gyurcsányra és életükben először összerakják ezt agyilag és felkiáltanak, hogy "hűha bazmeg, mit csináltunk" !
Még azért a jó következtetés így sem jött le,, ugyanis Karácsonynak könyörögnek, hogy nehogy ez, meg az legyen, közben fingjuk sincs, hogy Gerike hiába polgármester, legfeljebb arról fog önállóan dönteni,, hogy mit eszik a városházi menzán!

Cycmen 2019.10.17. 07:54:36

@Etniez: "Már megint itt veri a nyálát az egész fidelitas és rinyál meg hazudozik. Ez azt jelenti, hogy jó az irány. Helyes, vergődjetek."

Nem mi vergődünk mongolidiótám,, a poszt szól arról, hogy itt kurva nagy bajok jönnek a Karácsony mögött álló arcok alapján! Nem mi írtuk, hanem a poszter! Ja, biztos fideszes, vagy kapott egy zsák krumplit ugye?

Cycmen 2019.10.17. 08:13:58

@Kőműves Kellemetlen: "Budapest semmit nem fejlődött 9 év alatt. 8 évre tervezett metrófelújítás? A világ röheje, te isten barma. Ahogy a folytonos 4-6-os vonalfelújítások is."

Tök jó, akkor most egy hónap alatt kész lesz a metró ugye és a villamossín sem baszódik el jövőre?
Élvezettel várom az eredményeket, meg a további ígéretek beváltását is, amit ez a hülyegyerek tett!
Az a baj hogy mindenkinek kínos lesz majd rájönni, hogy a valóság és a problémák tényleges megoldása sokkal nehezebb műfaj mint a szájkarate!

konrada 2019.10.17. 11:09:54

@Cycmen:
" és a villamossín sem baszódik el jövőre?"
Erre azért van esély, mert lassan kicserélték mind a demszkyék által alulméretezett vágányokat, vágányágyakat...;)

Cycmen 2019.10.17. 12:36:09

@konrada: " és a villamossín sem baszódik el jövőre?"
Erre azért van esély, mert lassan kicserélték mind a demszkyék által alulméretezett vágányokat, vágányágyakat...;)

Még van azért hátra belőle úgyhogy be fogja nézni, aztán ugyanúgy mehet az építés meg a dugó, esetleg kihagyja és tervszerű felújítás helyett jó libsi szokás szerint megvárja az összeomlást! Akkor már kicsit másképp fog szólni a nóta, nem lesz a libsik barátja a csőtörés, meg az útbeszakadás,, ha nem mást kell szidni, hanem nekik kell megcsinálni! :D

kvadrillio 2019.10.17. 12:38:57

A 3-AS METRÓBA LÉGKONDI KELL ! AZ UNIÓ ADOTT RÁ PÉNZT !!!!! IGYEKEZZ KARÁCSONY !

kvadrillio 2019.10.17. 12:43:26

@Cycmen: hmmm..... nenevetgélj itten ! mer, ha ez így lesz jön az AK47-ES KORSZAKJ ! :o)))))

MÉGECCER 30 ÉV NINCS !!!!!!!!!

kvadrillio 2019.10.17. 12:50:23

AZT KÉNE VÉGRE TUDOMÁSULVENNI, HOGY EZ ITTEN-E-E-E, NEM A RÓMAI BIRODALOM ! AHOL MINDENKI BASZIK-KÚÚÚÚR JOBRRA-BALRA MINDENKIVEL-AKIVEL, DROGOZIK-PIÁL BASZÁS KÖZBEN ÉS SZOPATTYA MAGÁT ORRBA-SZÁJBA, HŰANEM ITTEN-E-E-E DOLGOZNI KELL A NÉPÉRT, ELSŐSORBAN A MAGYAR TÁRSADALOMÉRT..........AKI EZT NEM ISMERI FEL, AZ LE LESZ FOKOZVA, FOKOSSAL, OCCT ANNYI !
!!!!!

BORKAI MEG TŰŰŰNNNYÖN EL A BIBIRCSÓKÓS, REDVES FASZBA MINÉL ELŐBB !

kvadrillio 2019.10.17. 12:52:02

@kvadrillio: ....legjobb, ha felül a repcsijére és eltűnik, mint a maláj-gép.

kvadrillio 2019.10.17. 12:59:42

JA....ÉS NEM JÁRKÁLUNK KI TENERIFÉRE, LIXEMBURGBA....., MEG EGYÉB HELYEKRE AZ ÖSSZEHARÁCSOLT INGATLANJAINK ügyintézésére, namegaz adóparadicsomokba, offshore-számláink székhelyeire.....PLÁNE NEM MUNKAIDÓKBEN (MUNKAALAPÚ TÁRSADALOM...UGYEHHH!!!!!). MERA NÍÍÍP , NEM EZÉÉÉÉÉ VÁLASZTOTT MEG BAZMEG !
EZ ITTEN-E-E-E NEM A RÓMAI BIRODALOM, ....HANEM A CSÓRÓ MAGYARORSZÁG !
EHHEZ IDOMULJANAK AZOK, AKIK POLITIKUSNAK SZEGŐDNEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HA NEM MEGY NEKIK, EL LESZNEK TÜNTETVE !

БУММЕР 2019.10.17. 13:21:59

@Kőműves Kellemetlen:

1. Gazdàja a rabszolga anyàdnak van a répaföldön, nekem fönököm sincs!
2. Miért is kell ilyen alpàri stilust megengedni magadnak? Mert f2f garantàlt, hogy utàna a földön fekszel? Virtuàlis csicska...
3. Nem is élek Mo.-n te gyomorgörcs, nincs nekem sem idöm, sem kedvem ezért utazni!
4. Miböl gondolod, hogy fideszes lennék? Mert a judeo-bolsevik kormànyokat is hibàztatom, hogy Mo egy sz@rabb hely mint lehetne...ezért àllva tapsolok neked!

A, miért sz@r hely magyarorszàg kérdésre...az ilyen irtani valo gyomok miatt mint te...

Belgrádi Tibor 2019.10.17. 15:20:16

Nó pólitika Blókád idején irtam Pirós Fehér Zöld Pirós fehér zöld az eladót Magyarföld az eladót haz teni már érte késö megmenteni úgyan már kinek és minek eladtak itt minden hógy meghalhas.

BéLóg 2019.10.17. 21:52:50

@Indriq: Prosztinger, te most tózse azt mondod, hogy a SAJÁTJAID ugyanolyan szemétláda f****szok, mint azok, akik ellen harcoltok?

Hát már EZÉRT érdemes volt megírnom, amit megírtam.

Szerencsétlen, te lecserélted a lóf. Aztas Eggedben az elefántf. Aszra, hát mit mondjak, szuper jó üzletet csináltál!
Most még majd AZT kell mondanod, pár hét, hónap múlva, hogy "AFIDESZISLOPOTT" és akkor tökéletes lesz a fellélegzett Budapest.

BéLóg 2019.10.17. 22:00:41

@Birka Párt: Nem, az áfa nem sok, hiszen a 27% az csak kettővel több, mint az EU 25%-os áfái. Az meg azt jelenti, tehülye, hogy amit nyugaton 12500 Ft-ért veszel meg az nálunk 12700 Ft-ba kerül, b+ 200 Ft. Miközben nyugaton MINDENKi adózik, nálunk meg kb. csak én meg azok, akik nem tudják eltitkolni a bevételeket, pl. zsebbe kapnak bért meg 4 órára vannak bejelentve, stb.
Az áfát, a telefonadót, meg a többit ellenben ŐK IS fizetik.

Én rendszeresen külföldön dolgozom, de Magyarországon élek. A külföldi GAZDAGSÁGOT a kelet európai SZEGÉNYEKKEL (!) fizetnek meg. Igen, pl, a spár, osan, teszkó nyugaton ugyanazt OLCSÓBBAN adja, hiszen kelet Európában meg DRÁGÁBBAN, az átlag így megvan.
A kelet Európaiak kizsákmányolása így plusz 100%.
Ez nem Magyarország hibája, hanem a tőkéseké.

A MANYUP KIVEZETÉSE a zsebünkből akkora rést ütött, hogy TÍZ ÉVIG fizettük az EU büntetést, amíg azt nem mondta a Fidesz, hogy elég.
Többszázezer ember nyugdíját mentette meg ezzel.
Az meg hogy te KÜLFÖLDI faszok kezébe adnád a magyar értéket, csak téged minősít, én még a MAGYAR cigányoknak is jobban örülök.
Ez alapvető különbség kettőnk közt.

BéLóg 2019.10.17. 22:10:57

@Kőműves Kellemetlen:
Szerencsétlen tehénszar, MIKOR vesz a szegényember tévét, autót, vagy olyasmiket, aminek az áfája 27% mi? A parízer, a krumpli, a tej, kenyér áfája 5%.
Te egy akkora bráner vagy, hogy tényleg mutogatni lehet. A 27% az a LEGMAGASABB kulcs és HÚSZ (b+ HÚSZ) olyan EU-s ország van, ahol ez a kulcs KETTESSEL kezdődik.
Amely országokban NEM nemzeti sport az adócsalás.
A Fidesz húzása, a JÖVEDELMEK adóztatása helyett a FOGYASZTÁS adóztatása, olyan dolog, amit már a közeljövőben is tanítani fognak.

Tudom hogy nem értetted meg, ezért segítek. Amikor "nem loptak" a balliberálisok, 32+4% volt az SZJA kulcs, az infláció 21%, a NORMÁL (b+) normál banki kamat 35-40%, évente kétszer áremelések és a többi, és a többi.
Hát ÉPPEN ezért írtam, ha AZOK a "lopás" eredményei amiket én a saját szememmel látok, akkor istenadja hogy a fidesz még 500 évig "lopjon".
Szerencsétlen agyhalott, a ballib MINDEN lopott pénzt KIVITT, talicskán tolta ki, a fidesz pedig VISSZAAD belőle az országnak.
Ez pont olyan, Baromka, hogy a sok paraszt RÓZSASÁNDORT meg a többi betyárt, akik ÖLTEK, raboltak, loptak, a MAI NAPIG szereti, mert vagy NEM TŐLÜK loptak és amit elvettek innen, ABBÓL adtak a többieknek.
Engem nem érdekel, hogy te ezt nem érted, de legyen ahogy mondod, én egy Sobrijóska seggét nyalom, akinek a sírján MA IS voirág van, te ellenben egy DÖBRÖGIÉT. Amiért még a sajátjaid is lesz. Arnak.
Én meg pláne.

Cycmen 2019.10.18. 07:29:35

@BéLóg: "Szerencsétlen, te lecserélted a lóf. Aztas Eggedben az elefántf. Aszra, hát mit mondjak, szuper jó üzletet csináltál!"

Látom te is azzal küszködsz hogy elég primitív legyen a hasonlat ahhoz hogy megértsék!
Beszélhetsz ezeknek!
süti beállítások módosítása