Mindenki gondol amit akar. Egy darabig.

Önállóan Gondolkodó

Önállóan Gondolkodó

Megértettük, köszönjük!

Legkésőbb a napokban világossá vált a kormány legvalószínűbb stratégiája. Videó indul.

2020. március 18. - Önállóan gondolkodó

op.png

Először is engedjék meg, hogy elismerjem Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony, valamint Lakatos Tibor ezredes úr munkáját, vagy hát fogalmazhatnék úgy is, hogy az áldozatvállalásukat! Azt megítélni nem tudjuk, hogy a színfalak mögött pontosan mit is tesznek az operatív törzs tanácskozásain, de az, ahogyan minden délután rezzenéstelen arccal kiállnak a szenzációra éhes média elé, az megsüvegelendő. Ezt attól függetlenül tényleg így is gondolom, és emberileg a lehető legmélyebben hajlok meg előttük, hogy mit is szeretnék itt lentebb kifejteni. Riszpekt!

Higgyék el, pontosan tudom, mit érezhetnek ott a pulpitusok mögött állva. 

Nagyjából azt, amit több ezer sorstársammal egyetemben akkor éltünk át, amikor egy vizsgán a tételt meglátván azonnal éreztük: itt minden eddigi élettapasztalatunkra, valamint az eddigiek során valaha hallott összes szavunkra szükség lesz a nyers túléléshez. Ahhoz, hogy elhitessük a bizottsággal és/vagy a tanárral, hogy megvan bennünk az elvárt tudás. Mármint egy stabil ketteshez. Azzal a nagyon nagy különbséggel, hogy azt akkor ott, mi, magunk miatt tettük jellemzően. A fent említett két hétköznapi hős esetében azonban nyilván nem ez a helyzet. Rendelkeznek tudással, tapasztalattal és szakértelemmel. 

Mégis, érthetően persze, olyasvalamit kell képviselniük, amiről ők is tudják, hogy nem teljesen fedi a "közönség" által elvártakat. Most közönség alatt nem a sajtó képviselőit értem, hanem azon embereket, akik azért nézik őket, hogy adatokat, információkat tudjanak meg, hol is tart a vírus-helyzet. Máig töprengtem több indokon, miért a ködösítés a lényeg, de eljött a nap, hogy megvilágosodtam. Nem egy ad hoc döntés áll az ő szerepük mögött, hanem egy átgondolt stratégia, mégpedig egyszerűen az időhúzás. 

Miért tűnhet ez így?

Vannak országok, ahol naponta többször frissítenek adatokat a megbetegedések számáról, azok területi eloszlásáról és a fertőzéses gócpontokról, stb stb. Abban bízva, vagy azt gondolán, hogy akkor majd a lakosság ennek megfelelően reagál, viselkedik, közlekedik, és így tovább. Meg vannak olyan nemzetek is, ahol a lehető legkevesebb információt adják ki, annak érdekében, hogy lehetőleg mindenki legyen megszeppenve, ne gondolkodjon azon, hogy most akkor melyik város biztonságosabb a másiknál, mert hát ugye ez gyakorlatilag naponta változhat. Most vagy tényleg véletlenül, persze ezt nem gondolnám, de mégis, mi, magyarok egyértelműen ezt az utat. választottuk. Ehhez annyi kellet csupán, hogy amíg a miniszterelnök nem jelenik meg személyesen a küzdelemben, addig alacsony legyen az esetszám, majd miután ő kilépett a függöny elé, akkor ez emelkedjen, és amikor már tényleg komolyan érezheti nagyjából mindenki a mindennapjain, hogy azért baj van, akkor a vezető erőteljesebben lépjen. Ez véletlenül pont így alakult, csak a számok nem ugrottak meg, amire később visszatérek. A két "főszereplőnk feladata" ez volt, ez most is, és jól teljesítették. És ha hiszik, ha nem, ez részemről nem kritika feléjük!

Elértek egy tisztes szakmai pályafutást és most abban van részük, hogy politikailag is szereplővé váltak egy időre. Felléptették őket arra a porondra, ahova sosem akartak, Kovács Zoltán tiszteleten alapuló performanszánál meg kifejezetten a pódium szélén maradtak volna szívük szerint. 

Mert senki ne próbálja megmagyarázni nekem, hogy az a miniszterelnök, és a stábja jelentős része aki naponta csatázik a világ csúnyábbik részével, az arra várjon, hogy 120 000 maszk ideérjen Németországból. Miközben a csehek meg rendeltek (!) Kínából (!) maszkoktól kezdve egy rakás egyéb dolgot, ami már náluk is van. Mi meg várunk egy kamiont... Az biztos, hogy ilyen helyzettel miniszterelnök emberemlékezet óta nem szembesült, tehát fogalmunk sincsen más hogyan reagálna, lehet simán, hogy még rosszabbul. 

Az is tény, hogy a bejelentett, nevezzük úgy "banki csomag" azért rengeteg cégen és magánszemélyen segít. Ez nem kérdés, tökös húzás. Gazdasági szempontból, hosszútávon gondolkodva azért ez kb az első "unortodox" döntés, amire azt mondom, hogy rendben van. Értem az ettől várt gazdasági "mögöttest" is, azt majd meglátjuk, hogy a forint miként reagál erre hosszabb távon. 

Viszont az is tény, hogy ezzel, amit láttunk az operatív törzs tájékoztatóin, lassan kezdett összeállni a kirakós, és végül az utolsó kis tégla is a helyén van: "...az egész országban jelen van a koronavírus...".

Ez a lényeg. Addig nem kezdtünk bele széles körű tesztelésekbe (értem azt is, hogy ez lehet teljesen irreleváns is), addig nem közöltünk pontos adatokat a fertőzöttek koráról, területi eloszlásáról, amíg ezt mondatot végre ki nem tudtuk mondani. Nem azt mondom, hogy direkt, vagy, hogy rossz szándékkal, hanem azt, hogy a kiválasztott stratégia azon alapszik, miszerint ha bizonytalan vagy, hogy valahova inkább ne menj, mert ott rossz neked, akkor nem fogsz odamenni. Viszont, ha tutira tudod, hogy ahova mennél, ott minden ok, akkor meg lehet, hogy pont te leszel az, aki a "rosszat" odaviszed. 

Ez, a mérleg egyik nyelvében még logikus is, viszont azzal jár, hogy kezdetben legalábbis azt az érzetet kelted, hogy felesleges aprólékosan küzdeni a vírus ellen az elején, mert úgyis kb minden második embert megfertőz majd. Nos ezzel meg az a baj, hogy akkor meg miért is nem rendelnek el kb kijárási tilalmat? Mert hát ebben az esetben ez lenne a logikus. Nem pánikos, hanem logikus - ha már ez az analógia.

Mert tényszerű kérdések alól napokig rezzenéstelen arccal kibújni úgy, hogy a közmédia meg közben 24 órában pánikkeltéssel vádolja az egyszerű adatokra és számokra kíváncsi sajtót...nos, mindez végig gondolva megint: egy irányba mutat. 

"Ellaposítani a járványgörbét". Nos, értem. Ezt megint csak kétféleképpen lehet: részletes, nagyon nagy mennyiségű vizsgálattal és monitoringgal, rengeteg eszköz, munkaóra, ember és pénz árán, a kezdettől fogva. Vagy úgy, ahogyan úgy tűnik mi tesszük: utána menni a már betegeknek, és az ő kapcsolataikat leszűrve, elzárva, stb stb. Viszont ha meg így tesszük, akkor nekem meg az ide vonatkozó számok az alacsonyak. 

Tetszik érteni?

Szóval gazdaságilag az egyéni tragédiákat kezelni nem biztos, hogy lehet, de amit az állam megtehet, úgy tűnik, meg is fogja tenni. 

Egészségügyileg egy picit úgy érzem, hogy túlságosan is az egyénekre bízzák azt, hogy ki meri megfogni a csalánt. Ha és amennyiben tényleg uralni akarjuk innen a számokat, melyek valljuk be, a "jól hangzó"-nál is jobbak, akkor nem lesz más lehetőségünk, mint bezárni az udvar ajtaját, ami a hátsó kerthez vezet. 58 fertőzött eddig, és 1 haláleset. Nem kommentálom tovább az adatokat.....mert emberek vannak mögöttük. 

Nem csak gazdasági emberek, hanem ember-emberek. 

Kíváncsi emberek. No persze majd megkapom, hogy nekem semmi sem elég....de. Csak higgyék el addig jó, amíg van bennünk törekvés arra, hogy ne a lehető legkisebb közös többszörös legyen a cél. 

Maradjon az az eszköz. 

...és ha azt látjuk, hogy nem vagyunk elég érettek ahhoz, hogy egymás között, horizontálisan is féltsük a másikat akár magunktól is, akkor nincs az a kormány, vagy felettes szerv, aki segítene rajtunk. 

Akkor jöhet a napi törzs. Akkor elég is 1 kérdés újságíróként. Akkor elég elhinnünk. 

Mert akkor pont nem érdekel minket. 

...addig viszont, egy kis elemlámpa az alkonyatban jól jönne. 

 

Sz G 

fotó: olkt.hu

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolhatod.blog.hu/api/trackback/id/tr7815534004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ursus artos 2020.03.19. 18:46:33

Nehéz úgy kritikát írni - már pedig muszáj -, hogy közben az ember belül tudja, hogy kábé jól kezeli a kormány ezt a krízist. Ezért muszáj a leglényegtelenebb dolgokba belekapaszkodni és ötször rákérdezni egy sajtótájékoztatón... Amit végig nézve az a meggyőződés lett úrrá rajtam, hogy az újságírók nagyon buták....

Serény Vélemény 2020.03.19. 18:52:51

"Mert tényszerű kérdések alól napokig rezzenéstelen arccal kibújni úgy, hogy a közmédia meg közben 24 órában pánikkeltéssel vádolja az egyszerű adatokra és számokra kíváncsi sajtót...nos, mindez végig gondolva megint: egy irányba mutat. "

NA, azért ez nem úgy volt ám! Elég megnézni a sajt--ájékoztatót, és látni a nagyon hülye újságírókat, akik olyan abszolút evidens dolgokat is megkérdeznek háromszor, amit két nappal korábban kerek-perek elmondtak, hát... szerintem a hülye fokozása mostanában úgy van, hogy: hülye, hülyébb, leghülyébb, indexes újságíró, 444-es újságíró.

Ezek nem hogy nem kíváncsiak, hanem a saját véleménybuborékjukból sem képesek soha, semmilyen tény információ kedvéért sem kilépni.

ursus artos 2020.03.19. 18:58:34

@math0: az én véleményemet ne kommentáld én sem teszem meg ezt a tieddel.... Kerülj...

n3spr3ss0 2020.03.19. 19:01:02

@ursus artos: ötször...
Mivel semmire nem válaszolnak, csak ködösítenek.

ursus artos 2020.03.19. 19:04:48

@n3spr3ss0: nekem egyértelmű volt minden válasz...

n3spr3ss0 2020.03.19. 19:05:41

Ennyit tudnak, ez nulla. Mindenki fényévekkel előttünk, ebben is. Semmi védőeszköz, se orvosnak, se civilnek, gyógyszertárak sírnak az áruhiánytól. Kivárnak, hátha csoda történik, a László kórházban az intenzíven összesen 10 ágy van. A közel 10 millió ember egy kicsit nagyobb szám. Birkák boldogan bégessetek ehhez is.

Serény Vélemény 2020.03.19. 19:06:48

@math0: "A szokásos, amit a kormány csinál az nem lehet jó". Ez már uncsi...

Csaba Bihari 2020.03.19. 19:06:55

Sokat gondolkoztam amúgy ezen a kommunikáción. Hogy mi lenne a célravezető , és én hogyan csinálnám a helyükben. Teljesen biztos vagyok benne, hogy altatnak és ezt tervszerűen csinálják, de egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy ez baj. Nem birom Orbánt, de eddig megnyugtatóan csinálják a dolgokat és nem estek túlzásba, és igazán azt se érzem hogy elbagatelizálnák a dolgot. ( kivéve azt az arrogáns fasz szóvivőt) Nem tudom mit kezdenék azzal az információval, hogy már sok a fertőzött és megbetegedett és egyre csak emelkedik a számuk, tudom hogy valószínűleg ez a helyzet, de nem tudom hogy mit kezdene a nép a sok infóval. Egy kicsit úgy vagyok vele, hogy nincs joga az embereknek olyan információt tudni, amivel a pánikon túl úgyse tudnak mit kezdeni, mert nem mozdítja előre a helyzetet. Szóval most maradok inkább birka, és várok türelemmel.

ursus artos 2020.03.19. 19:07:28

@n3spr3ss0: kevered az intenzív ellátást a járványügyivel...

Serény Vélemény 2020.03.19. 19:07:54

@n3spr3ss0: Svédek? Egyáltalán nem csinálnak tesztet, és nem tesznek közzé adatot a fertőzöttekről.
Ők is előttünk járnak?

putris72 2020.03.19. 19:08:03

@n3spr3ss0: Igen a fertőzések,és a halálos áldozatok számával mindenki fényévekkel előttünk van! De csak így tovább!

Gösser söralátét 2020.03.19. 19:08:39

@ursus artos:

"nekem egyértelmű volt minden válasz... "

Ez érthető. Ostoba fideSSnyikek soha nem a saját szemüknek hisznek hanem annak amit vitya és maffiája hazudik.

ursus artos 2020.03.19. 19:16:32

@Gösser söralátét: "Ostoba fideSSnyikek soha nem a saját szemüknek hisznek"
Ahol lakom, Pest mellett, agglomeráció, 70 ezres város, összenőve Diósddal a boltokban van minden. A futár időben ideért a pizzával. Mivel buszvezető is vagyok, kaptam gumikesztyűt, annyi fertőtlenítőt nyomtam a kezemre, amennyi csak kell, műszak után, meg hidrogén peroxidos, meg valami titán mitudomén mivel fertőtlenítettem a járművet... Szóval, úgy általában a körülményekhez képpest nyugi van. Dolgozott a kábelszerelő, jött a kukásautó, nyitva volt a digi ügyfélszolgálata... Hiszti sehol.

2020.03.19. 19:19:07

@ursus artos:

Várjál!
Mindenféle politikai felhang nélkül: Gyurcsány kormány válság 229 forint az euró.
Orbán kormány válság - még nincs - euró árfolyam 360 forint.

És most csak jósolok.
Orbán kormány, válság a nyáron: euró árfolyam 410 forint.

Na ezt védd ki!

teéjesenmindegy 2020.03.19. 19:19:37

@n3spr3ss0: Őszintén remélem, hogy tényleg létezik valami kormányzati netes rendőrség, és téged ezért bevisz a picsába, és kapsz gyorsítottan 2 évet rémhír terjesztéséért.
Szakadtál volna bele anyádba.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 19:23:09

@Csaba Bihari:
" már sok a fertőzött és megbetegedett és egyre csak emelkedik a számuk, tudom hogy valószínűleg ez a helyzet, de nem tudom hogy mit kezdene a nép a sok infóval."
Bocs, naponta elmondják, hogy mostantól nőni fog a szám. Csoportosan, aztán tömegesen. Hogy ne várja senki a csodát.
NEM LEHET, HOGY IGAZAT MONDANAK? ez kizárt?
Ha holnapra lesz másik hetven - amire készítettek ma is meg tegnap is - akkor azt fogod gondolni, hogy még mindig nem az igazat mondták?

ursus artos 2020.03.19. 19:25:27

@Látens Inszinuáció: "Na ezt védd ki! "
Mit védjek rajta... Nem érdekel a véleményed... Láttam más válságkezelést a demokratáktól és láttam már jó néhány krízishelyzetet a nácikoktól… Inkább ez utóbbi...

teéjesenmindegy 2020.03.19. 19:26:13

Az újságírók meg faszok. Mind. Bár ezt eddig is tudtuk. 2 kérdés, ami kurvára fontos lenne.

1. Az új megbetegedettek az elkülönítettek/karanténban lévők közül kerültek ki? Marhára nem mindegy, hogy azok betegszenek meg akik el vannak zárva, vagy új emberek az utcáról.

2. Hogy a picsába van, hogy 3 kínai hazament innen vírussal? Itt meg egy sincs beteg. Baszottul úgy néz ki, hogy a kínai közösség szépen elsunnyogja ha beteg.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 19:27:43

@Látens Inszinuáció: "Gyurcsány kormány válság 229 forint az euró."
Aham. Azért az megvan, hogy volt 317 is a Fletód alatt?

Etniez 2020.03.19. 19:30:51

@Serény Vélemény: idézel esetleg egy kérdést vagy csak nyomod a felesleges rizsát?

Serény Vélemény 2020.03.19. 19:34:45

@teéjesenmindegy: Igen, ez egy érdekes kérdés, hogy "hogy létezik, hogy Mo-n egy kínai beteg sincs, de még olyan se, aki kínaitól kapta el a vírust?" de ezt egy hiperokos újságíró sem meri megkérdezni ugyebár...

Csaba Bihari 2020.03.19. 19:37:59

@teéjesenmindegy: a számok lehetnek valódiak. Tesztelhetnének agyba főbe, de nem teszik. Bevett módszer hogy ne mérd ha nem akarod tudni és akkor még csak hazudni se kell. De jelen esetben ez nem biztos hogy baj, erről írtam. Keress más vallást a fideszen kívül.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 19:38:39

@Etniez: Az megvan, hogy a tejjel mézzel folyó Angliádban, ahol a hozzád hasonló hihetetlen képességű egészségügyisek dolgoznak többen haltak meg, mint teljes kelet-Európában (plusz Svájc, Németország meg a balti államok)?

Gleccsertetű 2020.03.19. 19:39:48

@ursus artos: orvos barátom szinte szó szerint ugyanezt mondta

ursus artos 2020.03.19. 19:41:50

@math0: "tudom, kínos, hogy mindig a szarodba nyomom a pofád, te kis Fidióta geci!"
Bármit gondolhatsz...

Gleccsertetű 2020.03.19. 19:42:05

@n3spr3ss0: hallod tökfej, melyik ország kórházának intenzív osztályán van annyi ágy ahányan lakják az országot? Látom gendermatyi ehhez IS ért :))))

teéjesenmindegy 2020.03.19. 19:42:47

@Csaba Bihari:
"Tesztelhetnének agyba főbe, de nem teszik."
Na akkor neked is.
73 beteg van per pillanat, 2300 tesztelés. Magyarul minden 32 vizsgálatra jutott egy pozitív eredmény.
A németeknél minden 5. vizsgálat hozott pozitív eredményt.
TEHÁT itt sokkal jobban tesztelnek agyba főbe mindenkit, mint a németek. Itt egy betegre jut 32 kontakt tesztelés, a németeknél meg 5.
Még kit kéne tesztelni? Aki tavaly látta a beteg facebookját?

teéjesenmindegy 2020.03.19. 19:44:28

@math0: De Orbán lehet, hogy nem a második kérdésnél esne le a pincébe mint te, te teleszart krumpliszsák. :D:D:D:
A milliomosban nem próbálkoztál esetleg? Ott az ezres kérdésnél felhívhattad volna anyád.

Serény Vélemény 2020.03.19. 19:47:11

@Csaba Bihari: Kicsit olyan ez, mint a "katonák voltunk" c filmben az öreg rutinos főtörzsőrmester. Amikor megkérdezi őt az alezredes (Mel Gibson) hogy miért nem vételez magának M16-ost, akkor azt válaszolja, hogy: Minek? Ahova megyünk úgy is lesz egy csomó (gazdátlan).
(Merthogy egy csomó katona úgyis meghal/megsebesül.)

Barneby 2020.03.19. 19:49:21

Azért ezt a "törlesztési moratóriumot" ne magasztaljuk még az egekig. Ha tényleg igaz, hogy futamidő-növeléssel oldják meg a dolgot, akkor ott az annuitás-számítás miatt eléggé rosszul járhatnak az adósok. Hát még ha meg utólag elszámolják a meg nem fizetett kamatot is, ahogyan azt pénzügyminiszterünk említette.

Serény Vélemény 2020.03.19. 19:49:34

@math0: "Szombaton közölték, hogy a koronavírus-fertőzés elérte azt a szintet az országban, amikor már nemcsak egy-egy elszigetelt esetről vagy fertőzési láncról beszélhetnek, hanem a járvány szabadon terjed az ország lakosai között, ezért a svéd közegészségügyi hatóság azt a meglepő döntést hozta pénteken, hogy felhagynak a széles körű teszteléssel és a fertőzöttek számának napi közlésével."

innen: index.hu/kulfold/2020/03/14/svedorszag_stockholm_koronavirus_jarvany/

várom a bocsánatkérésedet!

Önállóan gondolkodó 2020.03.19. 19:51:04

Sziasztok! Nekem teljesen ok mindkét oldal véleménye, tiszteletben tartom, még ha én középen is állok, de annyit kérhetek, hogy gexxi, meg faxx….és hasonló szavakat kerüljünk! Naiv vagyok tudom, de szeretném kulturáltan csinálni ezt...de tényleg! Köszönöm!

Önállóan gondolkodó 2020.03.19. 19:52:48

@Barneby: ...ez így van, ezért i kezelem a helyén ezt e lépést, magasztalni sosem fogom. Pillanatnyilag azonban van, akin segít, ennyi. Mondjuk úgy, hogy a kevésbé rossz megoldás.

nemecsekerno_007 2020.03.19. 19:55:28

Most aztán van csócsálnivaló a ballib oldalon. Hihetetlen ez az ország. Pár hónapja még mindenki atomfizikus volt, most meg már mikrobiológus. És már kezdenek elterjedni a gondolatolvasók is.

A jókedvről az ellenzék gondoskodik :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) És a "függetlenobjektív" média :)))))))

ursus artos 2020.03.19. 19:57:36

@math0: amit írtam náci jelzővel az Orbánra vonatkozott. Értsd: láttam már válságkezelést a demokratáktól (Gyurcsány) és láttam már krízishelyzetet a nácikoktól (Orbán).
Nem olyan nehéz ám ezt a szövegkörnyezetben értelmezni, figyelembe véve az általános FideSS jelzőket egyes kommentelőkre...

Etniez 2020.03.19. 19:57:56

A sztori annyi, hogy a kormány bedobta a gyeplőt a lovak közé.
Nem tesztelnek, nincsenek rendesen felszerelt egészségügyi dolgozók.
Ebben az esetben egy dolgot lehet tenni, bezárni mindent, otthon tartani az embereket és imádkozni.

Most itt tartunk, a szar helyzetből kihozták a maximumot.
Arra viszont soha nem fognak válaszolni, hogyan kerültünk ekkora szarba.

Aki követte a járvány terjedését biztos lehet benne, hogy nem 70, hanem 700 vagy 7000 fertőzött van már.

HaD 2020.03.19. 20:02:03

@ursus artos: tényleg? Akkor segíts má nekem hogy mióta Kína úgy négy hónapja kibökte hogy vírus van(ami az ő gyakorlatukban azt jelenti ép eszűek számára hogy a múlt nyáron a Hősök terén fotózó kincsi család már simán fertőzött lehetett)azóta milyen előkészületet tett a kormányunk??? Pontosan hogyan mérte fel egy járvány kezelésének eszköz és emberi szükségleteit...monnyuk onnan hogy egy pl. tuggya e kend vagy a kormányunk hogy egy ilyen vírus fertőzött de tünet mentes emberben meddig lappanghat...az immunrendszere a kliensnek mikor nyírja ki??? Mert hogy ehhez kellett volna rendelni mindenféle intézkedést és akkor nem az lenne a válasz mindenre hogy nem tudni meddig tart. Kend tudja hogy meddig tart?? És ha nem akkor pl. miért ép év végéig tart a hitelmoratórium?? Miért ép 100 vagy több százezer ember munka elvesztésével riogatnak,és ezt hogyan számolták ki??? Mert ha sehogy az tudja kend, alsóhangon pánikkeltés...szóval ezekre ha má tudja a választ ossza má meg velem is...légyszi légyszi...

teéjesenmindegy 2020.03.19. 20:05:25

@Barneby: "zért ezt a "törlesztési moratóriumot" ne magasztaljuk még az egekig. "
Annak aki épp most veszíti el az munkáját, vagy állt csődbe a panziója vagy utazási irodája annak konkrétan az életét menti meg.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 20:05:58

@math0: Orbán még nem esett, te meg mint egy rakat szar..

HaD 2020.03.19. 20:06:28

...ja barátom a karantént valamiért anno 40 napban állapították meg a sötét középkorban...illetve Raguzában ez 30 volt...na vajon miért??? Ez a 20 forintos kérdés még:)...csakhogy itt szándékosan vagy "csak" hülyeségből a minimális szabályokat sem tartják be...alapellátás ellenőrzés elkülönítés...ja és tiszta érthető kamumentes kommunikáció;)

ursus artos 2020.03.19. 20:10:12

@HaD: először te magyarázd el, persze így utólag, hogy pontosan milyen intézkedéseket kellett volna tenni október 17-e után másnap...

illaim 2020.03.19. 20:12:21

A fidess SA csürhéje végre felfoghatná!

- Az lehet, hogy a nemtalpnyaló újságírók mind Hülye, de hülyeséget nem lehet kérdezni, legfeljebb hülyét! LOL

teéjesenmindegy 2020.03.19. 20:12:39

@Etniez: " sztori annyi, hogy a kormány bedobta a gyeplőt a lovak közé.
Nem tesztelnek, nincsenek rendesen felszerelt egészségügyi dolgozók."
Ezt gondolom megálmodtad angliábna ugye?

"Ebben az esetben egy dolgot lehet tenni, bezárni mindent, otthon tartani az embereket és imádkozni."
Pont mint egész Európa.

"Most itt tartunk, a szar helyzetből kihozták a maximumot.
Arra viszont soha nem fognak válaszolni, hogyan kerültünk ekkora szarba."
Hát ahogy mindenki más is. Jött egy vírus és leszállt közénk...

"Aki követte a járvány terjedését biztos lehet benne, hogy nem 70, hanem 700 vagy 7000 fertőzött van már."
És ángyélusországban mennyi van akkor? 32ezer? 320 ezer?

Többen pusztultak meg azon a szaros szigeten mint a teljes európában minusz it, es, fr.
Bravó, nagy taps a brit egészségügynek. Csak így tovább.

ursus artos 2020.03.19. 20:13:31

@Etniez: "Aki követte a járvány terjedését biztos lehet benne, hogy nem 70, hanem 700 vagy 7000 fertőzött van már. " ha már valami biztos, akkor melyikben legyek biztos: a 700-ban vagy a 7000-ben?

teéjesenmindegy 2020.03.19. 20:13:41

@math0: Ezt honnan is tudod, hogy nem játszottam és nyertem?
Ja, sehonnan.
Sőt láttam olyan műkörmös csajt, aki tovább jutott mint te :D:D:D:

white999 2020.03.19. 20:17:12

@ursus artos: Kb jól kezeli. Mihez képest? Hogy ide később ért el volt idő felkészülni? Hogy már vannak tapasztalatok hogy mi működik és mi nem? Vagy van egy különös megoldás a magyaros gógyi? Németország és Dél Korea kezeli a legjobban a megjelent számokhoz és ország méretéhez képest a válságot. Halott alig a vírusfertőzés terjedést is lelassították. Leginkább a rengeteg tesztnek és szervezettségnek köszönhetően, pedig euban elsőként a németeknél jelent meg és kóreának se sok ideje volt rákészülni. Isteni adományként lehetne, lehetett volna és még most is lehet tanulni a sikeresek példájából. Ennek ellenére pont az egyik legfontosabb dologban, amit a már a who is folyamatosan emleget (tesztelni tesztelni tesztelni) talán még a svédekkel karöltve szerintük ezt nem kell csinálni. Ja és a who ajánlás volt mindig a mantra a törzs tájékoztatóján. A tesztre ez nem volt érvényes ezek szerint. Ez a kommunikáció része. Van némi diszharmónia amitől tökéletesen hiteltelenek. A maszkok beszerzése olyan fajta bénultságot sugároz ami elképesztő. Japánba földrengés után egy varrógépgyár pár nap múlva már a toyotának gyártott autóalkatrészeket, hogy ne sérüljön a gyártás. Ha van akarat bármit meg lehet oldani. Egy dolog visszafog nyalni a válság végén. A kevés teszt miatti csalóka kép és a kórházban kezelt emberek közötti mortalitási ráta jóval magasabb lesz akárcsak az olaszoknál, nehéz lesz majd magyarázni és sikerként eladni ha lecseng a járvány. Pedig lehet, hogy még kevesebb is lenne vagy ugyanannyi, mint más országokban. Elég rövidtávú gondolat de most az időhúzásra és túlélésre játszanak szerintem is.

Gleccsertetű 2020.03.19. 20:19:39

@math0: Matyi úgy sajnállak amiért kappanhangod van és már 1 árva migráncs sem akar megdugni

teéjesenmindegy 2020.03.19. 20:22:03

@math0: Nem kamuztam, hanem azt mondtam, hogy fingod nincs arról, hogy játszottam-e és nyertem-e.
Pont mint kismillió más dologról sem.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 20:25:10

@white999:
"a who is folyamatosan emleget (tesztelni tesztelni tesztelni)"
Eddig olvastam a faszságodat.
Akkor neked is. 2300 tesztelést csináltak. 73 pozitív lett. Minden 32. pozitív. A németeknél minden ötödik.
Egy magyar betegre 31 negatív teszt jutott - mondjuk a kontaktok, meg azok akik kicsit is köhögtek. Még ki a szent szart kellett volna letesztelni?

kvadrillio 2020.03.19. 20:31:20

AZÉRT ÉRDEKES, HOGY CILINÉNI NEM VÁLASZOLT AZ ÚJSÁGÍRÓK KÉRDÉSEIRE, MIKOR AZT FIRTATTÁK, HOL Vannak a gócpontok, nem lehet ezt közölni mondta, mert u gye az olaszok is rögtön elindultak délre,,,,,, ade....a koronavírusos kisgyereknél egyböl bemondták, hogy a XV. kerületben lakik !!!!!

kvadrillio 2020.03.19. 20:32:24

AZÉRT ÉRDEKES, HOGY CILINÉNI NEM VÁLASZOLT AZ ÚJSÁGÍRÓK KÉRDÉSEIRE, MIKOR AZT FIRTATTÁK, HOL Vannak a gócpontok, nem lehet ezt közölni mondta, mert u gye az olaszok is rögtön elindultak délre,,,,,, ade....a koronavírusos kisgyereknél egyböl bemondták, hogy a XV. kerületben lakik !!!!!

NU, AKKOR A TÖBBIRE IS IGEN KIVÁNCSI VAGYOK !!!!!!! MELY TERÜLETEN IS ÉLTEK, ÉLNEK !!!

Önállóan gondolkodó 2020.03.19. 20:33:14

@math0: költői kijelentés volt...…..
Ok, nem lehet vitázni, itt meg pláne, de a stílust átvenni biztosan nem kell. ?.)

white999 2020.03.19. 20:44:31

@teéjesenmindegy: Akkor mi a titok a németeknél Koreában? Nem szereti a vírus a német nyelvet? Ez még nem magyarázza Koreát. Ott már lehet fél millió tesztnél is járnak vagy többnél. Lehet hogy rossz a protokolunk és mondjuk aki lázas és két oldali tüdőgyulladása van de nm járt Kínában azt is letesztelem. És nem csak Pintér Sándor urat és a teljes külügy minisztériumot. Ami egyébként helyes volt de az előző nem. Ha nem csak a kontaktokra fókuszáltak volna hanem arra aki betegség tüneteket mutat akkor teljesen más lenne az eredmény. Igaz akkor nem irániak az első betegek hanem magyar aki sehol nem járt kint, csak valakitől elkapta. Még azt se veszed észre hogy pont az általam leírtakat támasztod alá azzal amit írsz. Szerencsétlen.

sóhegy049 2020.03.19. 20:56:11

@teéjesenmindegy:
A WHO-t felülbíráljuk, mert ott mindeni hülye, itt az ész, jaaaa... :-)
Mindjárt fellépésben és hozzáállásban túlszárnyaljuk a legjobb mutatókkal, eredményekkel és átlátható kommunikációval rendelkező Szingapúrt is?
Nekem a kilenc is páros, nem pártszimpátia kérdése ez most. Legyenek igazak a számok és akkor nem lesz meglepetés.

morph on deer 2020.03.19. 20:59:14

@Serény Vélemény:
Talán nézd meg ezt:
www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-de-senaste-siffrorna

A mai szám 1423 (vagy 1424) fertőzött és 11 halott.
Ezen túl ott láthatod a térképet is, meg a listát, régiókra lebontva. (Kb mint a megye nálunk)

A hír valóban megjelent magyarul, de ez valójában az ottani járványügyi főokos ajánlása volt, - gondolom a brit faszságból kiindulva,- de azóta már a britek is változtattak a WHO ajánlásai alapján.

A svédek éppen ma változtattak törvényt, hogy központilag is be lehessen zárni az iskolákat, mivel ez eddig kizárólag önkormányzati hatáskör volt.

Náluk egyébként nem a politikusok hozzák meg a járványügyi döntéseket, hanem az ottani Népegészségügyi hatóság, (Folkhälsomyndigheten) és a politikusok nem pofáznak bele!
Az az álláspont, hogy ez egy szakkérdés, és a hozzáértőkre kell bízni!

Szerintem amúgy kizárt, hogy a kontrollált terjedés és az esetleges csoportimmunitás lenne a megoldás, de ott most erre gyúrnak.
Viszont minden adat folyamatosan elérhető, bár már csak naponta frissítenek.

sóhegy049 2020.03.19. 21:00:21

@white999:
Korea sem itt tartana a szektás picsa nélkül, hanem lehetne a számokat osztani százzal! Amikor bukott a szekta, utána megugrott, mikor kiadta a vénkurva a névsort, máris pár nap alatt megállt, mert ingyé' bárkit és bármikor, sőt bárhol tesztelnek.

Nancsibacsi 2020.03.19. 21:03:42

{Off] Ez a math gyerek nem halt még bele a vitriol mérgetésbe, amit reggel-este iszik kakaó helyett?
[On] Megint beleesnek itt sokan abba a tévhitbe, hogy a kormány mindenható. Mert miért nem rendeli el a kijárási tilalmat. Miért nem menti meg az összes munkahelyet. Miért nem ez, miért nem az.

Gyerekek, nőjjetek fel: a kormány nem a Mikulás. Abból tud gazdálkodni, ami van. Miért nem rendel el kijárási tilalmat? Jó, elrendeli - és akkor hová sz.rjak? Ki fogja betartatni? Majd a hadsereg! Sereg? Maximum csapatocska. Magyarországon nincs 30 ezer katona, aminek a fele trottyos irodista, a maradék fele meg külföldi misszióban van. Jó ha van 5-8ezer bevethető ember. Az falunként 2. Amelyik faluban egynek számít a Budapest nevű is. 2 katona helységenként hogy fogja ellenőrizni a kijárási tilalmat?
Mentse meg a munkahelyeket, fizessen minden kieső pénzt. Miből? Az idénre jósoltak 3% GDP növekedést. Az tudjátok mennyi? 1.5 heti GDP. Ha kiesik 2 hét teljesen, akkor irány a recesszió.

Szóval fogjuk fel végre, hogy itt nem a kormánynak van dolga, hanem NEKÜNK. Méghozzá az, hogy felelősen maradjunk a seggünkön, és otthonról mentsünk meg annyit a GDP-ből, amennyit csak lehet. Igen, nyugodtan lehet írni levelet a főnöknek, hogy figyelj öreg - tudom hogy nagy a sz.r - dolgozok én itthonról mint a gép, de nekem most kevesebb pénz is elég. Majd ha újra rendesen szakad a szekér, akkor visszaemeled. Ezt pl. ki teszi meg a munkahelye védelmében? Mert ugye a kormánytól k.vrára elvárja mindenki, de csinálni valamit, ami áldozattal jár - az már büdös, ugye?

HaD 2020.03.19. 21:04:04

@ursus artos: majd ha megkaptam a választ...elárulom ,de utána is lehet olvasni...már ha nem a győzike shown meg majkin tetszett műveltségre szert tenni...de elég lenne ha a WHO ajánlásait elolvassa ...tudja azt amire kórmány aszonta hogy nap mint nap adaptálja csak valahogy mégsem....de tényleg megírom ha megkapom a válaszait;)

morph on deer 2020.03.19. 21:05:49

@white999:
“ A kevés teszt miatti csalóka kép és a kórházban kezelt emberek közötti mortalitási ráta jóval magasabb lesz ”

Viszont nem lehet mondani, hogy a koronavírustól halt meg az illető!
:(

HaD 2020.03.19. 21:09:01

@Nancsibacsi: a mocskos banda inkább a zsákmányból maszkokat teszteket meg légzőkészülékeket vett volna öregem...az elmulasztott KÖTELEZŐ járványkezelés protokollról nem beszélve....aztán mi is megtehetnénk amit tudunk a havi zsoldból;)...

HaD 2020.03.19. 21:10:07

ja jut eszembe a tiborc ma vett kettő légzőkészüléket...köszike

morph on deer 2020.03.19. 21:11:05

@kvadrillio:
“ .a koronavírusos kisgyereknél egyböl bemondták, hogy a XV. kerületben lakik !!!!!”

Akkor azért tartanak karavánok a XV. kerületből a XXII. kerület felé!
Most már értem: ők is dél felé menekülnek!
Jaj..!

morph on deer 2020.03.19. 21:12:44

@HaD:
“ a tiborc ma vett kettő légzőkészüléket”

A gyereknek nem vett? Hát milyen apa az ilyen!

HaD 2020.03.19. 21:13:15

@sóhegy049: ez van...csak nálunk ezt nem reklámozzák....helyette pintért tesztelik majd a borzas néni közli a néppel hogy a tesztnek semmi értelme...a WHO meg egy hülye ha aszondja...

sóhegy049 2020.03.19. 21:15:28

Itt egy link, önkoris, meg mittomén milyen forrásokból... Tehát nem vágom, hogy mit kell simliskedni???
pandemia.hu/

morph on deer 2020.03.19. 21:18:11

@Nancsibacsi:
“...de nekem most kevesebb pénz is elég. Majd ha újra rendesen szakad a szekér, akkor visszaemeled. Ezt pl. ki teszi meg a munkahelye védelmében?”

Gondolom az összes nővér meg orvos már rég megtette, biztosan azért kapnak még tizedannyit se, mint egy felcsúti focista!
Mert más, ésszerű magyarázatot elképzelni se tudnék...

sóhegy049 2020.03.19. 21:19:03

@HaD: De van egy 100%-os teszt is! Nem tudom, hogy megkeresték-e Szingapúrt? Szerinted? Afrikának már gyártanak EGY DOLLÁROS teszteket!
Nemakarásnak nyögés a vége, vagy már egy fillér nincs az egészre...

white999 2020.03.19. 21:20:53

@Nancsibacsi: Mindenki annyit tud tenni ami lehetőségében áll. A polgár otthon marad amennyire tud ha munkahely miatt bemegy akkor igen, amúgy nem most jár el szórakozni. Kb. ennyi amit megtehet. A kormányé pedig védőeszközök beszerzése és nem az orvosnak a kötelessége barkácsboltban venni ilyeneket. Maszkot is tesztet is neki kell biztosítani. Ezek a filléres tételek, ahoz képest amit a hiányuk okoz. Normálisan minden eü dolgozónak kellene biztosítani megfelelő számban és minőségben. Ha válság van akkor korlátozottan de most még a korlátozottól is messze vagyunk. Tesztet töménytelen mennyiségben ingyen vagy olcsón és gyorsan. Maszkot biztosítani minden fontos ágazatban élelmiszer gyógyszer stb boltokban. Munkáltatoknál kötelező védőfelszerelésnek minősíteni. Ja, hogy ehez vásárolhatónak kellene lenni. Az állam nem mindenható de ez kb a minimum, ami a feladata lenne. Ez után jöhet erejéhez mérten a gazdasági csomag stb. Igaz az jóval kisebb lehetne ha ezt a minimumot megugraná. Kellene gondoskodni orvosokról ápolókról és kórházi számlák kifizetéséről ha már Ő a megrendelő áttételesen Igen és ha ez mind megvan akkor erős büszke országként akár lehetne atlétikai stadiont is építeni. Na én kb így képzelek el egy államot de lehet rosszul látom és ez nem a mindenható állam csak nem alulról súrolja a lécet.

HaD 2020.03.19. 21:20:57

@math0: Ennél kicsit többet kellett volna tenni...de ezeket is valóban ...

HaD 2020.03.19. 21:22:37

@sóhegy049: nemakarás....majd az eredményt meglátjuk két év múlva...de hogy nem Te meg én jövünk ki jól belőle az tuti;)

white999 2020.03.19. 21:25:16

@morph on deer: Szerintem kitalálják az emberek. Azért nagy fantázia nem kell hozzá ha valaki mostanában hal meg, hogy valami köze csak lehet hozzá és nem sima nátha vittel. Olaszoknál se nagyon lehetne eltitkolni amikor egy katonai konvoj viszi a halottakat. Bár egy átlag fideszes szavazó biztos beszopja, hogy a köszvény végzett velük.

white999 2020.03.19. 21:26:54

@HaD: A hír úgy pontos, hogy átadta a pénzt és megkezdik a beszerzését. Tehát éppen időben. Lehet a végére éppen megérkezik.

sóhegy049 2020.03.19. 21:27:51

@HaD: Amennyiben én, Te és a "többiek" sem jól jönnek ebből ki, akkor a hatalom sem jön belőle jól ki, ezt borítékoljuk! ;-)

morph on deer 2020.03.19. 21:28:13

@sóhegy049:
“ Nemakarásnak nyögés a vége, vagy már egy fillér nincs az egészre...”

Erre lehet, hogy nincs, de hálistennek kormánypropagandára van 150 milliárd, meg van vagy 100 a köztévére, gondolom további pár száz a foci nevű igen hasznos társasjátékra, 300 tengeri(!!!) kikötőre, meg a jóég tudja mennyi az egyházaknak...

Azért ne legyél telhetetlen! Még erre is kéne? Nahát!

HaD 2020.03.19. 21:28:44

@white999: és mondjuk ezekre rá is lehetett volna állni termelni...most mi exportálnánk:)...de majd mi fogjuk importálni...és honnan??? Kínából:)
Arról nem beszélve hogy az elkülönítések(a tesztek után) ha szükségesek azokat a szállodákba állami költségen lehetett volna megoldani míg az alapellátók illetve a betegek etetését az éttermek szakácsai is elláthatták volna állami pénzen...a kaját meg a taxik kiszállíthatták volna karanténba...állami pénzen...így viszont most majd kapnak ingyen pénzt és tapsolhatnak a kórmány fasza intézkedéseihez...a nemlétező munkaerő nemlétező tb-jét elengedték nekik:)

HaD 2020.03.19. 21:30:09

@morph on deer: nem mikulás a kormány:)

white999 2020.03.19. 21:30:24

@HaD: Ha nagyon bornírt akarnék lenni akkor elsütném azt a poént, hogy valamelyik NER közeli vállalkozás fogja beszerezni a lélegeztető gépeket, maszkokat stb. de ez annyira légből kapott fantazmagória, hogy nem is mondom.

sóhegy049 2020.03.19. 21:30:44

@morph on deer: Moldáv kannibáloknak, atlétikai stadionra és leérne a földszintig.
...de ezen is lehet "keresni", hogy b@sszák meg, ha ez az ára. :-(

HaD 2020.03.19. 21:31:19

@sóhegy049: majd kidumálják:)...sajna van rá vevő

white999 2020.03.19. 21:32:52

@HaD: Látod már lehetnél miniszter de akkor okosabb lennél mint a főnőköd és már ki is vagy nyírva. Hát ezért tartunk itt.

HaD 2020.03.19. 21:34:39

@white999: @sóhegy049: majd kidumálják:)...sajna van rá vevő

sóhegy049 2020.03.19. 21:36:54

@HaD: Én valahol abban bízom, hogy ne kelljen magyarázkodniuk, hátha "felhívják a Kínát", hogy b@szdmeg van és ez-az kéne, mer'.. izé.

HaD 2020.03.19. 21:37:46

Az egész valahol nagyon szomorú és nagyon Svejk-es ...ez itt kérem Közép Európa:(

sóhegy049 2020.03.19. 21:39:11

@HaD: A frászt... Ez itt a West-Balkán! Annak is a pereme.

HaD 2020.03.19. 21:41:10

@sóhegy049: ez is egy jó opció...de elég lett volna ha néhány évszázadok alatt vagy akár a napjainkban is jelenlévő járványoknál szerzett tapasztalatot a mai technikával és hírközléssel feljavítva elővezetik....mint afféle járványügyi protokollt...nem túl bonyi,csak a szándékkal van itt a bibi...szerintem(mert ennyire hülyék nem lehetnek:))

teéjesenmindegy 2020.03.19. 21:46:27

@math0: Nem kamuztam. Honnan tudod, hogy mit csináltam eddig az életben.
Az viszont biztos, hogy te leestél. Mert mindent is tudsz.

sóhegy049 2020.03.19. 21:48:04

@HaD:
Igazából nem követem nyomon ezt a szakmát, mert távol vagyok tőle. Azonban én vallom azt, hogy itt egyik kormánynak sem a szakmai hozzáértés volt prioritás egy személynél, ha kinevezésről volt szó. Egy ilyen járványügyi vészhelyzetet is egy rendőr koordinál? Azt nem akarom elhinni, hogy nincs szakember, aki ezt, ezeknél jobban átlátja? Ha meg nincs, akkor hagyni kell elúszni a "zászlóshajót", mert léket kapott és segítséget lehet kérni olyan államoktól, ahol erre van anyag és emberi tapasztalat is.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 21:49:03

@sóhegy049: "A WHO-t felülbíráljuk, mert ott mindeni hülye, itt az ész, jaaaa... :-)"
Miben is lett felülbírálva a WHO te hülye?

teéjesenmindegy 2020.03.19. 21:51:23

@sóhegy049:
"Egy ilyen járványügyi vészhelyzetet is egy rendőr koordinál? Azt nem akarom elhinni, hogy nincs szakember, aki ezt, ezeknél jobban átlátja?"
Jézusom, te ennyire sötét vagy? Szerinted nem járványügyisek mondják, hogy mi a helyzet, és mit kell lépni? Nem szakemberek hoznak döntéseket?
A 049 az iq-d ugye?

sóhegy049 2020.03.19. 21:51:46

@teéjesenmindegy:
Nem végeznek elég tesztet, mert minek? Mondotta vala a néni, te személyeskedő hülye. :-)

sóhegy049 2020.03.19. 21:52:59

@teéjesenmindegy: Nem így érzem, ember... Máshol másképp megy, láthatóan.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 21:59:18

@HaD: Hú, nagy elmék ha találkoznak. :D:D:D:
Minden szavad hülyeség, de jó, hogy nem te vezeted az országot...
"Arról nem beszélve hogy az elkülönítések(a tesztek után) ha szükségesek azokat a szállodákba állami költségen lehetett volna megoldani"
Az igen! Ha beteg akkor kórház kell neki, nem szálloda.. Ha enyhe tünetei vannak akkor meg miért nem jó otthon?

"míg az alapellátók illetve a betegek etetését az éttermek szakácsai is elláthatták volna állami pénzen"
Az se rossz. Nyilván egy étterem arra van berendezkedve, hogy százasával gyártsa a menüket.

" kaját meg a taxik kiszállíthatták volna karanténba"
A taxi meg pont ételfutár. Plusz mennyire örülnének a taxisok, hogy fertőző betegekhez mehetnek.

Szóval meg is oldottad a világ legdrágább kajáját a szállodában elszállásolt karanténnal meg a michlein csillagos menüt kiszállító taxisokkal...

Nancsibacsi 2020.03.19. 22:17:27

@HaD: Na igen, vett volna lélegeztetőgépeket, hiszen volt ilyen járvány, várjál csak, mikor is? 1919-ben? Hát tényleg k.rvára reális volt, és lehetett rá számítani. Jó, persze, volt 2002-ben SARS a távolkeleten - de pl. akkor csak az újságból olvastunk róla. Szóval erre is mennyire lett volna érdemes felkészülni?
Várjál, csináljunk egy gondolatkísérletet: Az index megkapja a kormányzást. Hiszen hát a legokosabb emberek az indexbe irkálnak - ez a math gyerek is folyton őket biflázza. Nézzük csak mondjuk 1 éve az index javasolta-e hogy triplázzuk meg a lélegeztető gépek számát, mert tuti szükség lesz rá? Keresd csak ki a cikket - 2019 március 19 előtti ér. Aztán ha találtál, szóljál...
Nyilván nem tett volna ilyet az index se, mert ha mondjuk nem a koronavírus, hanem az ebola tör ki újra, és terjed el Magyarországon is, akkor pont feldughatnánk a seggünkbe a lélegeztető gépeket, és pumpálhatnánk serényen vele. Erre az tudott (valamennyire) felkészülni, akik a megelőző járvány kitörésének a közelében élnek - Szingapúr, Taiwan, meg igen - Kína. Mivel ott nem egy picsányi kis Milánó és környékén tört ki a járvány, mégis kevesebb halottal megúszták, mint az olaszok eddig - és hol van még a vége? Szingapúr meg Taiwan? Meghallották hogy járvány van, és azonnal mindenki otthon marad, aki nem azt lelövik a gecibe. Nem 300 eFt-s bírság, hanem golyó. Ők már 1x beszopták - tudták hogy csak így lehet alacsony szinten tartani a fertőzést.
Nekünk ebben simán nem volt tapasztalatunk - aki az utolsó nagy járvány idején élt, az már mind halott. Nem csak a kormányban nem volt meg az egészséges félelem érzet a járvány kitörésének elején - 1 hete még gyerekkel a bevásárlókocsiban ment vásárolni anya-apa az Auchanba. Ma már ilyet nem látsz. Rossz döntéseket hozott a kormány az elején? Nem csak ez - mindegyik európai. És nem csak a kormány - az emberek is, kb mind.

Nancsibacsi 2020.03.19. 22:19:57

@morph on deer: Felcsúti helyett mondhattál volna egy random európai első osztályú csapatot. Az orvosokat, nővéreket meg azért annyira ne sajnáld, mert nincsenek röghöz kötve - aki jó, mehet a magán EÜ-be például többszörös pénzért. Én azért láttam olyan nővért, amikor a gyerek bekerült a Heim Pálba, hogy annak a jelenlegi fizetését is sokallom!

teéjesenmindegy 2020.03.19. 22:20:45

@sóhegy049: "Nem végeznek elég tesztet, mert minek? "
Pont nem ezt mondta. Nem végeznek többet mert minek.
Itthon egy betegre 32 negatív teszt jut. Németben 5.
Még mennyit akarsz?
Gondolom nem érted. Itthon végeztek 2300at, abból lett 72 pozitív. Még ki a francot teszteljenek, hogy neked megfeleljen? Azt is letesztelték aki kettőt köhögött.
Továbbá, azt is mondta, hogy hiába, hogy az első teszt negatív, az semmit nem jelent. Tehát nem kell boldog boldogtalant tesztelni, mert értelmetlen. Ha tesztelnek, és negatív vagy, és 14 nap után is, akkor nem vagy fertőzött. Ha addig karanténban vagy.
Ha esetleg odafigyelnél a nénire, akkor nem beszélnél marhaságokat. Lassan beszél, lehet ismételni is, próbáld meg, hátha felfogod amit mond.

Ha nem úgy érzed, az a te bajod, a kutyát nem érdekli, hogy mit érzel.

morph on deer 2020.03.19. 22:25:29

@white999:
“ valamelyik NER közeli vállalkozás fogja beszerezni ”

Beszerezni?
Ugyan! Az kidobott pénz!
Majd Lôrinc vesz pár üzemet, és az egész a családban marad. Lehet, hogy már toborozzák is a varrni tudó közmunkásokat...
Legalább is remélem. Mert ha arra várunk, hogy Magyarország majd kifejleszti a koronavírus gyógyszert, akkor még veszek pár tartós tejet.

Nancsibacsi 2020.03.19. 22:26:29

@white999: " Maszkot biztosítani minden fontos ágazatban élelmiszer gyógyszer stb boltokban. Munkáltatoknál kötelező védőfelszerelésnek minősíteni."
Várjál, neked is keresem a 2019.03.19 előtti posztodat, ahol ilyen hévvel érveltél, hogy a munkáltatók tartsanak jelentős védőmaszk készletet - MERT JÓ LESZ AZ MAJD EGYSZER!
Fogd már fel, hogy k.rvára senkinek se kellett ilyen maszk, eddig. A sebészek is teljesen jól elvoltak egy 20 forintos rongydarabbal az arcuk előtt - amit most már át se vesznek, mert csak az FFP3 a jó. Igen, az tényleg jó - csak rohadtul nem vett senki se belőle 1500-ért darabját még a pánik kitörése előtt. És láss csodát - volt az országban kb 1000 db összesen. Meg hát nem is gyártották eddig, mert ugyebár nem vették meg. Nahát - mondjon le a kormány.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 22:30:10

@Nancsibacsi: Nagyjából igazad van. Kiegészítelek.
Mennyi az a lélegeztetőgép, amire az index meg ezek a hülyék azt mondják, hogy elég? 2000 van. Mennyi kéne? 4? 8? Húszezer? Senki nem tudja. Olaszban van 40ezer fertőzött, mennyi van lélegeztetőn? 2ezer?
Aztán ugye ott van az is, hogy nem elég, hogy ott a gép, azt kéne kezelni is valakinek. Rántson elő a zorbán több több felkészült orvost , ápolót a kisujjából? Megint mennyit? Százat, ezret?
Aztán. Mégis mi a szar lett volna, ha a patás mondjuk februárban felveti, hogy lezárja az országot? Hát itt tépte volna magát az összes európéer, Kunhalmi meg kiírta volna, hogy a Lyárvány csak egy kitalált nemlétező probléma.

Az ilyen elbaszott helyzetet nem lehet sehogy sem jól kezelni. Nincsenek jó döntések. Erről egyébként van egy egész korrekt és mértéktartó cikk az indexen.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 22:32:47

@morph on deer:
"Lehet, hogy már toborozzák is a varrni tudó közmunkásokat..."
Na, a nagy szakértelmed.
images.obi.hu/product/DE/1500x1500/266433_1.jpg
Varrjál már egy ilyet baszod. Azt sem tudod, hogy hogyan néz ki, bazmeg, de szövegelsz. Hihetetlen.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 22:36:51

@sóhegy049:
"Máshol másképp megy, láthatóan."
Láthatóan bazmeg. 2300 teszt, 73 beteg 1 halott.
Németország: 75000 teszt, 15ezer beteg 44 halott.
Anglia X teszt, 2700 fertőzött, 138 halott
Szaladj oda, nyilván sokkal jobb..

sóhegy049 2020.03.19. 22:45:39

@teéjesenmindegy: Te fasz, ne a hülyéket ragadd ki, a gecim tele az ilyen jobberbuzi csúsztatásokkal.
Hol a faszban írtam ezeket az országokat? Olvass vissza, leköteleznél, szavaiddal élve: baszdmeg!

az_igazi_trebitsch 2020.03.19. 22:59:34

Orbán péntek reggel: "Az iskolákat nem lehet bezárni, mert akkor például a pedagógusok nem kapnak fizetést." (ami persze nem igaz).
Orbán péntek este: "Az iskolákat hétfőtől bezárjuk, és életbe lép a digitális oktatás." (amit Czunyinénak négy év alatt nem sikerült összekalapálnia).

Köszönöm, nekem ennyi elég is.....

teéjesenmindegy 2020.03.19. 23:01:54

@sóhegy049:
Jajj, egyem a szívedet. Akkor merre megy láthatóan minden jobban?
Nem nagyon jön a liberált válasz a tényekre, mely szerint sokkal alaposabban utánanéznek és többet tesztelnek itthon mint a németek.

teéjesenmindegy 2020.03.19. 23:03:34

@az_igazi_trebitsch:
És akkor meséld már el, hogy mégis mit kellett volna csinálni?
Menni a suliba, hadd fertőződjenek? Legyen vége a tanításnak?
Mondjad, nyilván te meg ebben tudod a fasza megoldásokat.

white999 2020.03.19. 23:13:36

@Nancsibacsi: Minden stimmel csak annyi nem igaz hogy soha nem posztoltam max hozzászólok valamihez. de azt is csak amióta home offiiceban vagyok. Innentől kezdve a valóságtartalmát had fogadjam kétséggel amit ide böffentettél, mert már az elején elbuktál. Nyilván nem érted a problémát azért segítek hátha leesik. Mondok egy példát talán megérted. Tudod amikor én még katona voltam akkor is volt olyan hogy m zárolt cucc, ami ott pihent a raktárban és csak akkor kell elővenni ha háború van. Békeidőben tök felesleges. Ha viszont nincs ilyen akkor van egy terv hogy honnan szerzek be ilyeneket vagy melyik gyárat állítom rá, mert mondjuk a saját termékére éppen kurvára nincs kereslet de ezt megvenné tőle az állam. Ha ilyen terv sincs akkor megveszem ahol van mint a csehek pl egy millió darabot. Ha ez sincs akkor elgondolkodok hogy alkalmas kormányerő vagyok sem mert nem tudom garantálni az állampolgárok biztonságát. Ha pedig ennek védelmében kommentelek akkor szintén elgondolkodom hogy van e eszem. És ezt még mind meg lehetne bocsájtani ha volna ápoló, orvos, mert az tavaly is meg azelőtt is kevés volt. Most meg kurvára kevés lesz. Ez már a nem megbocsájtható kategória ami most élesen kiütközik de ha egy csepp eszem van akkor nem éppen akkor nem kezdem el nem kifizetni a kórházi beszállítókat amikor már javában tombol a korona vírus a világban. Mintegy jelezve, hogy megbízható partner vagyok. Fogalmam sincs hogy ezért vagyunk az utolsók a sorban vagy sem de ilyenkor kellene nagyon szerénynek lenni. Nem csak Kovács szóvivő úrnak de neked is.

sóhegy049 2020.03.19. 23:18:19

@teéjesenmindegy: Dél-Korea, Szingapúr, Tajwan, Hong-Kong, ahol nem ma kezdődött.
A svédek, britek, németek, de legfőképp az olasz, spanyol és francia számok nem érdekelnek.
A szingapúri átláthatóságról itt: www.gov.sg/article/covid-19-cases-in-singapore
Hong-Kongban épületi(!) bontásban: www.chp.gov.hk/files/pdf/building_list_eng.pdf

sóhegy049 2020.03.19. 23:28:58

@teéjesenmindegy:
A lényeget te is kiragadtad a mondandójából?! :-)

sóhegy049 2020.03.19. 23:44:37

Most olvasom: AUCHAN?
De miért az Auchan?
Várok rá értelmes gondolatot, hátha meggyőző lesz. ))) LOL (((

Arcade Macho 2020.03.19. 23:46:01

Orban es hatterszakerto csapata sokkal jobban reagalt erre mint masok

nagyon koran a jutyubon mar kaptam koronavirusos videot a kormanytol, es a koronavirusos oldalt is nagyon hamar letrehoztak
en elenken emlexem hogy marcius 11en a kurmanyules utan az index azt hozta le, hogy a magyar allampolgarsaggal rendelkezok NEM lephetnek be kis hazank teruletere mig a hvg rendesen lehozta, de a rendes IGAZ tartalom az volt amikor a rakovetkezo nap megjelent ez a koronavirus.gov.hu -n
vagy pl. a BV mar februar 1 -en elkezdte a sebeszmaszkok gyartasat napi 20e -t

normalisan kommunikalnak, jokat mondanak, es odateszik magukat, amiket viszont hianyolok a kovetkezo:
1., az irani meltatlakodok a retek TASZ es Helsinkivel, hogy nem kepesek Orbanek erobol vegigvinni, pl. a kovetkezokeppen: hajnali 4kor kimegy a TASZ es Helsinki jogaszaihoz egy lefuggonyzott Pobjeda es beviszik az "onkenteseket" egy kis onkenteskedesre, osszeszedik az iraniakat akik ki lettek utasitva es egy stadion kozepere ledobjak, a kis csipet csapatnak tartanak egy gyorstalpalot jarvanyugyi ismeretekbol es feladatukul szabjak, hogy az iraniakat el kell lassak es felkeszitsek a kovetkezo fel evre amig karantenban lesznek velul egyutt :)))
2., a 444es alhirterjeszto bagazst azzal az ures husospulttal kotelezni kellene hogy MINDEN nap jelentsen meg egy galeriat a kulonbozo boltok kinalatairol, ezt ugymond kozszolgalatian vegrehajtva, aktualis fenykeppel es nem stock fotoval bemutatva

putris72 2020.03.19. 23:52:20

@math0: Európáról beszélj! Amúgy meg akkor menj Afrikába. Te nagyon mazsola!

sóhegy049 2020.03.19. 23:56:39

@Arcade Macho:
Stock fotót találsz a kormányzatin is, bőven...
Teli húspultot, itt ahol lakom, itt sem tudna fotózni, nem kell itt terelni. ;-)
Az irániak kibaszásával meg egyetértek.

lpt1 2020.03.20. 00:26:40

@Arcade Macho: Ja, azért várják a német maszkokat...

TávoliTűz 2020.03.20. 00:51:39

@teéjesenmindegy: Mért nem tanultok meg olvasni? "Orbán péntek reggel: "Az iskolákat nem lehet bezárni, mert akkor például a pedagógusok nem kapnak fizetést."

teéjesenmindegy 2020.03.20. 01:22:33

@lpt1: Az megvan, hogy 2 különféle maszkról beszélsz?
Amit itthon gyártanak a börtönben, abból van dögivel, orvosi maszk, és a vírus wllen nem véd. Ja, egy hónapja nem adnak el semkinek, csak eü intézményeknek.
A német meg ffp3

teéjesenmindegy 2020.03.20. 01:25:16

@sóhegy049: Ja. A lényeg, hogy az a pici faszod arra áll fel, ha összeomlik az ország. Mert egy idióta vagy a másik 2 hülyével együtt.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 01:30:02

@sóhegy049: Miért az auchan... Nem jössz rá magadtól, mi?
De azért osztod az észt... Beszarás.

Mondok három tippet.
1. Ne drágítsanak árat, mondjuk ne legyen a csirkecomb 6ezer ft
2. Mondjuk korlátozzák a kiadandó áru mennyiségét, hogy az első vevő ne vegye meg az összes vécépapírt.
3. Logisztikailag oda küldjenek termékeket ahol szükség van rá.

Gondolkodtam ezen húsz másodpercig....

teéjesenmindegy 2020.03.20. 01:32:37

@TávoliTűz: Ezért nem zártak be, hanem távoktatás van.

Van jobb ötleted?

sóhegy049 2020.03.20. 05:19:05

@teéjesenmindegy:
Megvolt a lényeg, papa...
Csak alig vannak jelen. Akkor lefedettebb a Tesco, nem? De írhattam volna az Aldi-t, Lidl-t...
A kelezi országrészben van kemény EGY áruház Miskolcon. Logikus... :-)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 05:57:59

arrol is lesz cikk?
hogy az index szerint a GYOGYSZERESZEK KONYOROGNEK VEDOFELSZERELESERT? gondolom a kormanynak. az h napi 500 000 - 5 millio Ft/nap bevetellel rendelkezo patikak TULAJDONOSA miert enm adja azt oda a munkavallaloinak amit ÁRUL,? ne ezt mar nem meri megkerdezni a zindex...

vagy épp a masodik, elutaztam par napja alig jutottam haza PATAGONIABOL, (a faszanak megy oda marc.10én?)...
vagy "senki nem gondolta h mad max lesz" TENERIFÉN ahova elindultam marc 16án..

szoval a kurva anyjat a sajtonak, es foleg a libbant ágának

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 06:04:26

@white999: hat igen, az ilyen kalmarlelku faszok miatt jon a katonasag es veszi at pl. a tewa-t, nehogy ott a tulaj gondolkozzon igy.

sóhegy049 2020.03.20. 06:09:45

@FILTOL:
Azt én is érdekesnek tartom, hogy egy patikában nem lehet kivenni a fiókból naponta hármat? Biztosan van, mert oda szállítottak ki, mindegyikbe.
A többiben is egyet értek.
Most is vannak mindenütt, még kint magyarok, ahová van repülés, ez nem több, mint puszta orosz rulett. Emiatt ugattam már tele több posztot, hogy miért nem lehet betiltani a kiutazást, mint a csehek? Nincs ebben semmi antidemokratikus, gáz van, maradsz a valagadon, azt' kész.

sóhegy049 2020.03.20. 06:10:53

@FILTOL: Nem jó példát írtál, kormányközeli, stratégiai partner. :-)

kvadrillio 2020.03.20. 06:14:07

MÁR AZ ELEJÉN ???! MI LESZ KÉSŐBB ??
MIND MEGDÖGLÜNK !!!

2020. március. 19. 15:55 2020. március. 19. 16:36 Itthon
Országos tisztifőorvos: Ha koronavírusos, nem jön azonnal a mentő

A kedd óta érvényes protokoll szerint nem kell minden fertőzésgyanús beteget kórházba szállítani, hanem a mentőknek kell kimenni hozzájuk, hogy mintát vegyenek. A hvg.hu-hoz forduló háziorvosok szerint több tucatnyian napok óta hiába várják a speciálisan felszerelt egységet, így azt is, hogy kiderüljön, koronavírusosak-e.

kvadrillio 2020.03.20. 06:15:32

@kvadrillio: így aztán sok hullaszagú lakás lesz !

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 06:17:18

@sóhegy049: a munkáltató koteles adni, MINDEGYIK köteles gondoskodni a munkavallalo biztonságáról.
hergelés, uszítás.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 06:19:46

@kvadrillio: miert menne?
otthon marad, var es kussol a paciens. ennyi.
a haziorvosoknak meg mar reg betiltasra kerul a betegek fogadasa. aki rendel es fogad infulenza szeru tunetes beteget, szabalyt sert.

Halibuli 2020.03.20. 06:37:08

Gyalázat, hogy nem volt még nemzeti konzultáció a koronavírusról, de minimum egy békemenet.

Magentax 2020.03.20. 06:55:43

@sóhegy049: anyádról beszélsz, te szerencsétlen?
Amúgy áruljátok már el, seggnyalás előtt a nyelveteket fertőtlenítővel meg kell mosni?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.20. 08:13:12

Öreg! Poszter! Nem akarsz stílust váltani? Ez a firkászok által bevezetett érthetetlen szokás, hogy elkezditek a mondanivalót úgy, mintha valamivel egyetértenétek, azt megértenétek, majd pár sor után átmentek agyfaszba és teleszarjátok a soraitokat meg nem értéssel, álnaivkodással, tömény hülyeséggel? Annyira szar, minek csinálod az összes posztnál ?

Exploiter 2020.03.20. 08:32:48

Úgy látom, minden jól van, ha van erő aktuálpolitikára, akkor nagy gond nincs.

Engem most inkább ez a lassítás dolog érdekel. Elvileg kínában megállították. Jó lenne tudni, hogy ez igaz-e, tényleg be tudják-e utána indítani az életet anélkül, hogy megint visszamászna a szám. És ha igen, mikor. Kb 5, 6 hónap a teljes átfutás?
Mert az azt jelentené, hogy ha meg akarod állítani, egy fél évet kell kidobni a kukába. Utána persze még meg kell várniuk, hogy mindenhol máshol is elüljön a dolog, ami sokkal tovább is tarthat, addig a külkereskedelem nyugszik, alszik.
Ha hagyod az egészet szabadon futni, amúgy kb két hónap alatt végigmegy mindenkin, a friss becslések alapján ez 150.000 halott itthon, bár ellátás hiányában inkább 500.000.
Attól félek, nálunk befagy a dolog, nagyon jól hangzik a korlátozás és Lassu terjedés, de az azt jelenti, hogy végül egy év alatt jutunk el ugyanúgy a 150.000hez, cserébe a teljes gazdaság kivérzett, mert szerintem a egy hónapot se bírunk ki tartós válság nélkül, egy év pedig olyan gdp visszaesést okoz, mint egy világháború.
Szóval egyelőre jó ez a mostani terv, de ha a jövő hét után a fertőzési arány nem csökken, akkor vagy hadsereg kell meg abszolút leállítani mindent újabb kettőre, vagy el kell engedni a dolgot, mert annak nincs sok értelme, amit pl az olaszok csinálnak, a karantén csak pont arra jó, hogy a gazdaság bedőljön, de az emberek ugyanúgy terjesztik a szart a strandon.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 08:40:09

@math0: És mégse esik ki a többség a második kérdésnél. Te viszont igen.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 08:45:40

@math0:
Tényleg nem tudom, hogy minek próbálok a pincemély sötétségedbe fényt csiholni,
"1) titkolják a betegség területi eloszlását, amitől vidéken felelőtlenek lesznek az emberek, pedig már ott is megjelent a vírus"
PONT ATTÓL LENNÉNEK FELELŐTLENEK, HOGY HA ELMONDJÁK, HOGY EZ CSAK BUDAPESTIEK HUNCUTSÁGA. FOLYAMATOSAN AZT KOMMUNIKÁLJÁK, HOGY MINDENHOL OTT VAN.

2) leszólják a vírustesztet, ami oltári idiótaság
NEM SZÓLTÁK LE. ELMONDTÁK, HOGY AZ ELSŐ NEGATÍV AZ SEMMIT NEM SZÁMÍT. HA KÉT HÉTIG EL VAGY ZÁRVA ÉS A MÁSODIK IS NEGATÍV AZ PONTOS. MELLESLEG TÖBB TESZTET CSINÁLNAK MINT A NÉMETEK.
3) Orbán béna kacsa, ki a faszom hiszi el, hogy ez bármit tud vezetni, ha egy mikrofont se tud bekapcsolni?!
PERSZE. NYILVÁN ORBÁN AZ AKI A MIKROFONT BASZTATJA, NEM A HANGMÉRNÖK. MELLESLEG VALAHOGY CSAK MEGLETT A HANG, SZÓVAL BE VOLT KAPCSOLVA

4) Forint máris elszállt.
EL. PONT AHOGY AZ ÖSSZES FELTÖREKVŐ DEVIZA. PÁNIK VAN. AZT MIÉRT NEM HOZOD FEL, HOGY A DJ MEKKORÁT ZUHANT?

white999 2020.03.20. 08:48:43

@FILTOL: Talán mert nem bír maszkot árulni olyat ami megvéd és nem csak a köhintés megakadályozására jó?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 08:48:54

@Exploiter: Tehát te arra szavaznál, hogy legyen félmillió halott, és két hónap múlva vége is, jól értem?

Ha jól értem, akkor van neked anyád mondjuk?

Az is megvan azért, hogy az első olasz beteg 3 hétig intenzíven volt és egy 2 méteres 38 éves sportember?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 08:51:00

@math0: Te nyomorult. Akkora ész vagy, hogy nem látod, hogy ezt már bekopiztad egyszer?
Ja, persze tényleg, mindig elfelejtem, hogy egy olyan szardarab osztja az észt, aki a második kérdésnél leesett.
Mint egy nagy teleszart krumpliszsák. :D:D:D:D

Etniez 2020.03.20. 08:56:58

@teéjesenmindegy: 10 évig tették tönkre az egészségügyet, mi költjük rá a legkevesebbet, béremelési ígéretekkel baszták át a dolgozókat, majd a válság előtt 2 héttel felbaszták a beszállítókat is.

Csak egy pár példa, hogyan készült fel a járványra a kormány.
A szar felszereltségre pedig az orvosok és ápolók panaszkodnak, biztos soros bérenc mind.

Nah, nem tesztelnek, nem tesznek semmit, csak bezárnak mindent.
Ez jó lesz a vírus ellen, de kibaszott nagy gondot okoz a gazdaságban.
Sokszorosát fogjuk bukni az egészségügyön megspórolt pénznek.

Az viszont tény, hogy ebből a szarból a legtöbbet hozták ki.

Itt Angliában nincs olyan sok halott, főleg ahhoz képest, hogy mostanáig nem volt semmi lezárva.

Európa tanulni fog ebből, vajon Magyarország is? Mert a 10 év rombolását nem lehet helyrehozni két hét alatt.

A magyarok pedig elbúcsúzhatnak a látszólagos gazdasági sikerektől is, megy a levesbe az elmúlt 5 év hála a helyzet kezelésének.

Etniez 2020.03.20. 08:58:13

@morph on deer: visszaoszt a lopott pénzből, de aranyos.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:09:44

@math0: minél több lélegeztetőgép van annál jobb.. Ó te barom.
Ien, nyilván az a jó, hogy áll másik kétezer a raktárban évekig....
Egyébként mennyi lenne az elég? Amikor a fajtád azt mondaná, hogy nem kell több?

Etniez 2020.03.20. 09:11:04

@Nancsibacsi: szóval ha nincs katonaság és és egészségügy, az kinek a hibája?

1. Soros György
2. Jó Isten
3. Gyurcsány Ferenc
4. Az ellenzék
5. Brüsszel
6. A fenti 5 együtt

?

Esetleg a 10 évnyi kétharmad?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:12:42

@math0: És Ez a rettenetesen nagy problémád? Hogy reggel azt mondták, hogy nem zárják be az iskolákat, és nem állítják le a tanévet, majd este tényleg nem zárták be őket, és a tanévet sem állították le?

Figyelj, add fel. Ez már a második kérdésem, rövid időn belül, rólad meg tudjuk, hogy a második nem megy..

Exploiter 2020.03.20. 09:13:37

@teéjesenmindegy:

Én a konkrét tényeket mondom.
Én is féltek sok embert és kurvára depressziós vagyok miatta, van gyerekem, családom, szüleim, dédi, minden.
De az érzéseim nem változtatnak a tényeken.
Vagy meg tudjuk teljesen állítani, amihez az kell, hogy két-négy hétig teljesen leállítunk mindent az alapszolgáltatásokon kívül és a katona lelövi Mari nénit ha kimegy galambot etetni, vagy úgyis meghal az a sok ember, csak cserébe még az országot is csődbe visszük.
Számold ki, ha midnen csodásan megy és naponta ezer ember megfertőződik, ezer ember meggyógyul és meghal tizenöt (ami nem megy, mert ahhoz százezer fertőzött kell), akkor mennyi idő alatt fut át a betegség mindenkin?
Szerinted az országot lehet ilyen körülmények közt működtetni akár egy évig is? Mert az eredmény 10000 nap.
Szóval vagy A, vagy B, de a félmegoldás rosszabb, mint ha semmit se teszünk.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:14:52

@math0: Hát kettőnk közül inkább te vagy a veszélyeztetett, dagadt is vagy öreg is, hülye is, hogy betarts előírásokat.

Arcade Macho 2020.03.20. 09:16:06

@lpt1: ott a BV honlapjan a belinkelt youtube video, hogy a sebeszi maszkokat gyartjak napi 20e -t mar februar 1 -e ota
a nagykozonsegnek akik szabadon maszkalnak ez KELL, hogy ne terjesszek a virust

a masikbol amikor szakfanderben megjelennek plusz felraknak egy maszkot az csak az orvosi ellato szemelyzetnek kell, abbol sokkal kevesebb eleg, az a 120000 maszk amit a fritzek visszatatanak valoszinuleg ilyen lehet

de nem kell nekem egyeztetni, en nem a partbol kapom a penzem (még )

Etniez 2020.03.20. 09:18:09

@Nancsibacsi: és ha mindenki átmegy magánba, ki fog téged ellátni, te....?

Sokallod a pénzét? Hát jelentkezz az állásra te.....

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:19:22

@math0: Tehát fingod nincs, hogy mennyi az elég, csak ugatsz a pincéből :D:D:D:D:D
Ha bármi közöd lenne hozzá, akkor mondanál egy számot. Erre te képtelen vagy, hiszen hülye vagy ehhez is.

Exploiter 2020.03.20. 09:20:24

@teéjesenmindegy: Hát mondd el, neked mi jött ki. Sok modell van és kevés adat.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:21:24

@Etniez: Á, itt minden szar. Mesélj inkább angliáról, ahol a fajtád dolgozik.
Ott minden fasza ugye? Tegnap volt már 138 halott...

Etniez 2020.03.20. 09:22:46

@teéjesenmindegy: Anglia sem tesztel.
Megmondta Boris, inkább több halott, mint recesszió.
Mi sem teszteltünk, csak azokat akik egy hetes karantén után is szarul vannak, illetve sürgősségi esetek.

A magyar, svéd, angol megoldás szembemegy a WHO ajánlásával, majd utána lehet elemezni.

Szerintem Európában a németek járnak el helyesek.

Egyébként lehet, hogy nem 2 héttel a járvány előtt kellett volna összeveszni - nem fizetni a kórházi beszállítóknak, lehet már ideért volna az a kamion a maszkokkal Németországból pl.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:24:12

@math0: :D:D::D:D:D
Ez a válasz? Tényleg ennyire vagy képes? Mondjuk nem meglepő olyantól aki előbb esik ki a játékból mint egy buszvezető...
Bemásolod a válaszomat, aztán az ovis "ez mind te vagy, én mi vagyok" dumával jössz?
Azt hinném, hogy a fejedre estél akkor, de tudom hogy nem, hiszen a nagy beled meg valagad húzott le. :D:D:D

Arcade Macho 2020.03.20. 09:25:38

@math0: "1) titkolják a betegség területi eloszlását, amitől vidéken felelőtlenek lesznek az emberek, pedig már ott is megjelent a vírus"

en kovetem a kurmanyinfot
ott 2-3 napja mar az megy hogy MINDEHOL ott van es a kovetkezo szakaszba leptunk
pl.
"Az országban már bárhol jelen lehet a vírus – A magyar emberek fegyelmezettségére van most szükség
2020 már 18 - 21:25"

sot baszod egy VIDEOT is csinaltak!!!
"Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért! Ossza meg videónkat!
2020 már 18 - 18:50

Új szakaszba lépett a járvány, már a csoportos fertőzések szakaszához értünk, ezért még óvatosabbnak kell lennünk!"

szoljal ha le vagy maradva a tortenesekkel, sajna ez ilyen hogy gyorsan terjed a virus es 2-3 naposnal REGEBBI sajtotajekoztatokkal elojonni az tobb mint pofatlansag, jo lenne ha felirhatnam ezt, igy legyszives akkor add mar meg az email cimedet es az elerhetosegedet :)))

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 09:25:49

@math0: akkor a munkáltató nem volt előrelátó
te tényleg azt hiszed beveszi bárki ezt az uszító szar szöveget?
melyik patika? hol van?
a kukáson kesztyű volt rteggel te idióta barom? és azt akarod, hogy elhiggyük és SAJNÁLJUK, hogy a napi MILLIÓKAT kereső patikatulajdonos nem AD? mert NINCS? akkor ZÁRJA BE A PATIKÁJÁT ennyi, ha nem tud fertőzésmentes környezetet biztosítani mint MUNKÁLTATÓ, nem nyithat ki.
nem világos ez mi? sötét fasz, de ha te ennyire retardált vagy, hogy ilyen ócska dajkameséket elhiszel, egy dolog, de hogy a sajtó ezt terjeszti?
szégyen

Etniez 2020.03.20. 09:28:39

@FILTOL: BAZDMEG, TE RETARDÁLT, NINCS MASZK!
Azért könyörögnek, te orbitális pénisz...

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:29:51

@Etniez: Ennyi faszságot amit összehordasz.
MAgyarország sokkal többet tesztel mint Németország. 3000 teszt, 85 fertőzött.
35 tesztenként van egy pozitív. A németeknél ez a szám 5 vagy 6.

Nem a beszállítók tartották vissza a konténert hanem a németek.

Van még valami rálátásod nővérként a magyar egészségügyre meg intézkedésekre Angliából okoska?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:30:59

@math0: Kérdeztél te bármit is? :D:D:D: Ugatsz, fikázol aztán ennyit tudsz.
Se nem kérdezel, és ha téged kérdeznek akkor meg válasz helyett leesel a pöcébe :D::D

Arcade Macho 2020.03.20. 09:31:45

@Exploiter: "Engem most inkább ez a lassítás dolog érdekel. Elvileg kínában megállították. "

nagyon jo kerdeseket feszegetsz

lassitani kell hogy az elsodleges fertozesi szakaszban a 2 gyermekes csaladapak kozul ne kelljen valogatni hogy ki kapja meg a lelegeztetogepet, most az olaszoknal elmeletileg mar nem csak a kornikus es nyugdijasokat hagyjak meghalni, szoval ohozzajuk kepest lassabban kellene hogy terjedjen a jarvany

vissza fog ez menni Kinaba, lehetetlen fenntartani hogy ne menjen, talan az Eszak-Korea kepes ra hogy tenylegesen megallitsa

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 09:32:31

@Etniez: érdekes, az én munkahelyemen március 5én beszerezte a munkáltató a megfelelő védőeszközöket, és van. akkor a tulajdonos NEM TUD TERVEZNI. világos? ha nem tud tervezni, ésnem tud fertőzésmentes környezetet biztosítani mint MUNKÁLTATÓ, nem nyithat ki.
nehéz igaz?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 09:33:23

@math0: érdekes, az én munkahelyemen március 5én beszerezte a munkáltató a megfelelő védőeszközöket, és van. akkor a tulajdonos NEM TUD TERVEZNI. világos? ha nem tud tervezni, ésnem tud fertőzésmentes környezetet biztosítani mint MUNKÁLTATÓ, nem nyithat ki.
nehéz igaz?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:33:25

@Etniez:
"Azért könyörögnek, te orbitális pénisz..."
Igen, a 444 megírja, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A törzs hivatalosan mást mond, de azt te nem hiszed el.
Az index megírja, hogy nem tesztelnek. A kormányzati oldalon fent vannak az adatok. Téged az sem érdekel.

Akkor mi a faszt ugatsz? Jelenleg 85 fertőzött van. Nézd meg a többi országot. Ha annyira hiánycikk itt minden, akkor miért nem haltunk már ki?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 09:39:25

@math0: pont olyat és annyit amennyi kell ahhoz a feladathoz amit végzek, munkakörönként változik, de segítek
tényleg azt akarod elhitetni, hogy egy patikus, aki elvben tanult járványtant az egyetemen, az nem ad az emberének felszerelést? az akinek napi milliós bevétele van? én kerdezem, melyik ez a patika, melyek ezek a patikák? hiába vergódsz csicskaszar. és kérdezgetsz.
ha nem tud fertőzésmentes környezetet biztosítani mint MUNKÁLTATÓ, nem nyithat ki.
és ez a munkáltató felelőssége one by one, cégről cégre.
nem Orbán Viktornak kellene a pénztárosoknak kesztyűt vinni, hanem a tulajdonosnak.

Etniez 2020.03.20. 09:43:26

@teéjesenmindegy: ne gyere a magyar tesztekkel, mert láthatóan nem azokat tesztelték, akiket kellett volna, abból a 3000 tesztből 2500 a NER eliten lett elnyomva, abban biztos lehetsz.

Ne gyere nekem azzal az ökörséggel, hogy a magyarok immunitása más, mint a többi emberé.

A maszkokról meg annyit, hogy biztosan oda akarnak _nagyon_ szállítani a gyártók, ahol maffia módszerekkel kezelik őket és 20%-os "önkéntes" árcsökkentésre akarták rábírni őket.
Inkább odaadják a németeknek.

Képzeld el, jó a rálátásom a helyzetre, sokkal több mentőst, ápolót és orvost ismerek, mint te.

Én küldtem haza a családnak 20 db ffp3-as maszkot, 4 doboz kesztyűt.
Több felszerelésük van, mint egy kórházi osztálynak odahaza.

Sokadszorra hozod fel ezt az Angliát, mi közöm hozzá? Én hozom itt a döntéseket?
Te véded a kormány hülye döntéseit, én nem védem Borist. Gondolkozz el ezen egy kicsit...

Etniez 2020.03.20. 09:45:02

@FILTOL: akkor a te munkáltatódnak át kellene vennie az ország irányítását Orbántól, nem?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:45:23

@math0:
Azt mondod, hogy miért nem mondják meg, hogy Bp 13. kerület, Bázakerettye, Győr külváros?
Minek? Hogy az ottaniak beszarjanak, a többi meg nyugodtan hátradőljön és beleszarjon mindenbe?

Figyelj, te olyan sötét vagy mint egy szardarab a pincében. :D:D Ja. Pont olyan vagy

morph on deer 2020.03.20. 09:46:19

@teéjesenmindegy:
“Miért az auchan... Nem jössz rá magadtól, mi?
De azért osztod az észt... Beszarás.”

Van aki tisztába tesz, szivi?
Igaz minek, arra a kis időre...

És akkor az összes élelmiszerkereskedelmi lánc miért nem?
Vagy most őket kell lenyomni, mielőtt kapnak egy visszautasíthatatlan “ajánlatot”?

“ Gondolkodtam ezen húsz másodpercig...”

Ilyen, számodra ismeretlen, újfajta tevékenységekre kár vesztegetni az időt, hiszen látod, hogy semmi eredménye...
:)

Etniez 2020.03.20. 09:47:24

@teéjesenmindegy: Persze, hogy nem hiszem el, a Fidesz - Habony Művek sokat tett azért, hogy azt se higgyem el nekik, ha nem mondanak semmit.

Egyébként az egészségügyben dolgozó ismerőseim mondták, nekik jobban hiszek...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 09:49:09

@Etniez: figyu, szerinted nem a munkáltató felelőssége a védőeszköz ellátás? bmeg ilyen alap dolgokon kell vitatkozni? én nem tudom mi van a mentősnél, de hogy a patikában nincs, ezt az ócska szar szöveget etessétek mással. egyebként, a patikába NAPOK ÓTA egyesével lehet bemenni (legalábbis a hozzánk legközelebbibe), és folyamatosan fertőtlenitik a felületeket IS.
tehát kérdezném
hol vannak azok a patikák, ahol a tulaj nem ad olyan felszerelést az embereinek, amit árul?

Etniez 2020.03.20. 09:49:48

@droid_: például te.

Megvannak már az összesített adatok? Mert akkor fog kiderülni, addig mindenki a véleményét mondja.

chrisred 2020.03.20. 09:53:17

@FILTOL: Nem árulja, ki van írva a patikák bejáratához, hogy sem szájmaszk, sem fertőtlenítőszer nem kapható. Amit esetleg maguknak tettek félre, előbb-utóbb elfogy, hiszen fogyóeszköz.

morph on deer 2020.03.20. 09:54:01

@Arcade Macho:
“ vagy pl. a BV mar februar 1 -en elkezdte a sebeszmaszkok gyartasat napi 20e -t”

És azt nem tudod véletlenül, hogy mi a francnak? Csak mert a jelenlegi - értsd: covid-19 - helyzetben, a vírus elleni védelemre szart sem ér.
De legalább már majdnem úgy hangzik, mintha történne valami, ez igaz...

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:56:05

@Etniez: Annyira szánalmas fasz vagy te is. Semmi eszed.

"ne gyere a magyar tesztekkel, mert láthatóan nem azokat tesztelték, akiket kellett volna, abból a 3000 tesztből 2500 a NER eliten lett elnyomva, abban biztos lehetsz."
Persze. Ezt megálmodtad ugye?

"Ne gyere nekem azzal az ökörséggel, hogy a magyarok immunitása más, mint a többi emberé."
Senki nem mondott ilyet, az, hogy nem tudsz értelmezni egy nyomorult adatot, arról én nem tehetek. Az adat jelentése az, hogy sokkal kisebb indokkal is tesztelünk, mint a németek. Ha tetszik, ha nem.

"A maszkokról meg annyit, hogy biztosan oda akarnak _nagyon_ szállítani a gyártók, ahol maffia módszerekkel kezelik őket és 20%-os "önkéntes" árcsökkentésre akarták rábírni őket.
Inkább odaadják a németeknek."
Aham. A német kormány exporttilalmat vezetett be, nem engedték tovább a konténert. Tudod, a kifizetett konténernyi maszkot. Nem eladták másnak.

"Képzeld el, jó a rálátásom a helyzetre, sokkal több mentőst, ápolót és orvost ismerek, mint te."
Igen, tényleg, milyen jól bebizonytottad már eddig is. Tulajdonképpen nem volt egy igaz mondatod sem :D:D

"Én küldtem haza a családnak 20 db ffp3-as maszkot, 4 doboz kesztyűt."
Pedig úgy néz ki, hogy az ángyélusoknak nagyobb szükségük volna rá, igaz?

"Több felszerelésük van, mint egy kórházi osztálynak odahaza."
:D:D:D: Ostoba picsa.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 09:56:30

@chrisred: akkor szervezze meg az ablakon át expediáló módot, a patikák 80%án van ügyelet idejére való expediáló ablak az ajtókon.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:58:08

@morph on deer: De ha fertőzött vagy, akkor nem árt ha felteszed a pofádra, mert kifele nem engedi.
Mondjuk meg azért mert csehben pl. kötelező. Nyilván ők se tudják, hogy mit kell csinálni.

Neked meg különösen hasznos lenne, meg a Mátyás haverodnak is. Nem látnák a népek a randa pofátokat.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 09:59:46

@chrisred: Igen baszod, ha egyszerre hirtelen mindenki felvásárolja a készletet akkor nincs a patikában.
Pont mint egész európában.
Majd feltöltik a készletet.

Etniez 2020.03.20. 10:01:14

Egyébként az angliai adatokhoz azt tenném hozzá, hogy valószínűleg itt van a legtöbb fertőzött Európában, mivel Heathrow a harmadik vagy negyedik legforgalmasabb repülőtér a világon, nagyon erős kínai, hongkoni és ázsiai forgalommal, hatalmas kínai negyeddel, szóval mi kaptuk meg elsőnek valószínűleg.
Itt már sok a halott, otthon ez 2 hét múlva kezdődik, most fut fel a betegség.
Más szakaszban vagyunk, olaszoknál most van a csúcson, spanyoloknál is. Németeknél és osztrákoknál felfutóban.

Majd az év végén lesznek pontos számok, de a gazdasági adatok is érdekesek lesznek.

nemecsekerno_007 2020.03.20. 10:01:56

@sóhegy049: Köszönetből a francia titkosszolgálatnak, hogy csináltak nekünk egy Momentumot és egy Nolimpiát :)))))

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.20. 10:03:53

@Etniez: te amugy mikor avanzsaltal teherautosoforbol orvossa?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:04:47

@chrisred: ha nem tud fertőzésmentes környezetet biztosítani mint MUNKÁLTATÓ, nem nyithat ki.
és ez a munkáltató felelőssége one by one, cégről cégre.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:08:03

@Etniez: Aham.
Tehát tételesen megcáfoltam az összes baromságod, és erre az a válaszod, hogy hülye vagyok.
Oké ::D:D:D

Exploiter 2020.03.20. 10:09:18

@Arcade Macho:

Na jó, de ha a lassítás azt jelenti, hogy a mostani működés lesz a norma mondjuk egy évig, akkor itt kő kövön nem marad és nem az lesz a baj, hogy 5% meghal, hanem az, hogy a másik 95% egymást öli a kajáért.
Ez nem sarkítás és nem vicc.
Olyan döntéseket kell nemsokára meghozni, amiben nincs jó válasz.
Egy darabig megvan a szolidaritás és az akarat a népben, de amint a tömeg, aki elvesztette a napi egzisztenciáját elér egy kritikus pontot, hát, azt nem kellene megvárni.
Tehát vagy nagyon, de nagyon gyorsan lezárjuk az egészet, elérjük, hogy legalább az ország működjön belülről, beállunk egy minimális élhető szintre és addig senkit nem engedünk be, amíg 100%, hogy nem kezdi elölről az egészet, vagy egyszerűen nincs mit tenni, fogadjuk el, hogy akinek meg kell halnia, az úgyis meg fog. Lehet, hogy én is, meg te is.

Etniez 2020.03.20. 10:09:53

@droid_: nem vagyok orvos, ápoló vagyok és úgy 3 éve. Egyéb kérdés?

Nem viszonzom a látens szerelmed, igazán befejezhetnéd a szemelyeskedést.
Azzal töltöd a szabadidőd, hogy térben és időben eltérő, kontextusokból kiragadott idézeteket raksz rólam össze, próbálva lejáratni.
Ha nem fizetnek ezért, akkor súlyos mentális gondjaid vannak.

Etniez 2020.03.20. 10:13:52

@teéjesenmindegy: nem cáfoltál meg semmit, csak meguntalak.

A maszkos lehet, hogy tényleg úgy van, nem tudod te sem biztosan.
A többi amit írtál, az meg orbitális faszság, nem vesztegetem az időmet rá, hogy telefonon kopipasteljek és reagáljak mert már fentebb megtettem.

Édesanyám nővér volt 25 évig, így elég sok személyes kapcsolattal rendelkezem.

Nincs elég felszerelés és nem a who protokoll szerint tesztelnek odahaza, így teljesen irreleváns milyen adatok jönnek ki.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.20. 10:14:24

"térben és időben eltérő, kontextusokból kiragadott"

LEL

Etniez 2020.03.20. 10:15:46

@nemecsekerno_007: meg is köszönhet, nem kell a gazdasági válságban Olimpiára szórni a pénzt feleslegesen.

Etniez 2020.03.20. 10:17:13

@FILTOL: vagy működnek így, vagy anyád nem kapja meg a szívgyógyszerét.
Ha nem hiszel nekünk, menj le a közeli patikába és kérdezd őket.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:18:14

@droid_:
Jaa, hogy ez a nyomorult ennyire ért mindenhez? Sofőrből ápoló, és úgy osztja az észt, mintha a magyar egészségügyet a valagából rántotta volna ki? :D

Etniez 2020.03.20. 10:18:39

@droid_: értem, Orbánnak joga van megváltoztatni a véleményét fél nap alatt, nekem nincs 3 után?
Orbán is lol?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:19:44

@Etniez: te olvasni tudsz?
most voltam a patikában a napokban.
" a patikába NAPOK ÓTA egyesével lehet bemenni (legalábbis a hozzánk legközelebbibe), és folyamatosan fertőtlenitik a felületeket IS."

Etniez 2020.03.20. 10:20:56

@teéjesenmindegy: sőt, mérlegképes könyvelő is vagyok és még van 3 egyéb szakmám is. Beszélek 3 nyelven, te mit tudsz felmutatni kiscsillag? A szaros nyelved?

Amikor nem tudtok érvelni, akkor kezdtek személyeskedni, megszoktam.

Etniez 2020.03.20. 10:21:47

@FILTOL: milyen maszkjuk volt?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:21:59

@Etniez: anyám szívgyógyszerét adja ki a az expediáló ablakon, ha nem tud működni normálisan, zárjon be. nekem nem kell olyan patikából áru, ahol a tulaj nem képes védekezni rendesen.
ennyi. tudom, hogy nehéz, tudom, hogy bonyolult, de ennyi

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:23:34

@Etniez::

"A maszkos lehet, hogy tényleg úgy van, nem tudod te sem biztosan."
Jaja. Én elolvastam a hivatalos jelentést, te meg megálmodtál valamit. Pont ugyanaz.

"A többi amit írtál, az meg orbitális faszság," -
Hülyeség.

"Édesanyám nővér volt 25 évig, így elég sok személyes kapcsolattal rendelkezem."
Ja, hát ez akkor mindent megmagyaráz. Nekem nagyapám pilóta volt, tehát tudok repülőt vezetni, ugye?

"Nincs elég felszerelés"
Ezt is megálmodtad. Van.
"a who protokoll szerint tesztelnek odahaza, így teljesen irreleváns milyen adatok jönnek ki."
baromság. Mesélj mi a who protokoll, te fasz?

Baszki egy kibaszott csicska ápoló vagy, egy utolsó senki, aki annyit tud a világról amit elolvas a 444.hu-n. Aztán mondja a baromságait.

Itthon bazmeg 35 tesztet csinálnak betegenként, az azt jelenti, hogy jobban utánamennek a kontaktoknak, illetve a legkisebb gyanura is tesztelnek. A németeknél hetedennyi a szám.
Úgyhogy menj a kurva anyádba, a hazug rémhíreiddel Angliából.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:24:48

@Etniez: tekintettel arra, hogy 15 perc egy légtérben tartózkodás szükséges a minimális fertősére levegőn keresztül, ezért NINCS szüksége maszkra. latex kesztyűje volt, az előtte álló plexilapot megmagasitották, a pin padot fújják, a kilincset fújják, a kezüket fertőtlenitik, nem nagyon vesznek át kp.t.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:29:24

@math0: ő árulja te nyomorult, ha nincs neki, nem lát 2 hétnél előbbre=alkalmatlan= nem nyithat ki

chrisred 2020.03.20. 10:32:24

@FILTOL: De akkor csak egy embert tudnak kiszolgálni egyszerre, és még nagyobb tömeg keletkezik a patikák előtt.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:34:29

@math0: És melyik részét nem érted annak, hogy nem csak az ottaniaknak kell vigyázniuk, te selejt?
És attól mert Monoron van még Nyékládházán nem kéne falunapot tartani.

chrisred 2020.03.20. 10:34:43

@FILTOL: Ebben van valami, de akkor mit mondasz ugyanerről állami szinten?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:34:45

@chrisred: és akkor mi van? megfelelő távolságot tartva várakoznak, nyugodtan. tudod ez lehet h pesten nem megy, de itt mucsán működik. sok sikert a városi értelmiségnek megugrani ezt a feladatot

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:36:13

@chrisred: ugyan ezt amit az előbb mondtam. hol vannak ezek a korházak? kik állítják, h nincs?

chrisred 2020.03.20. 10:36:42

@FILTOL: Megfelelő távolságot tartani egy mondjuk öt méteres járdán?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:37:36

@math0: hát igen, az ugat aki egy patikát sem tud elvezetni? erre gondolsz? hogy milliókat keres naponta, de Orbán vigyen nekik latex kesztyűt...ahhha ahhhaaa
hahhhaaahhaahahahahahaha
röhejes vagy

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:37:40

@chrisred: "De akkor csak egy embert tudnak kiszolgálni egyszerre, és még nagyobb tömeg keletkezik a patikák előtt."
Tegnap még az volt a kérdéset, hogy hogy a picsába fertőzhetsz, hogyha negatív a teszted.

Most azt nem érted meg, hogy a szabadban sokkal kisebb az esélyed, hogy fertőzz és elkapd másoktól?
Mellesleg, ha nem egy kő alatt élsz, akkor láthattad, hogy az utcán a sorokban szépen két métereket hagytak az emberek. A patika előtt is, a posta előtt is.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:39:02

@chrisred: "Megfelelő távolságot tartani egy mondjuk öt méteres járdán?"
Mutasd meg a térképen hogy hol a jó anyádban van 5 méter hosszú utca. Légyszi.

Hallod, téged a kormány küldött, mint élő FAQ, aki a legnagyobb baromságokat is megkérdezi?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:39:06

@chrisred: ez a káka esete? én pesten láttam azért 5m-nél hosszabb járdákat, bár én azt feltételezem, a városi értelmiség a belvárosi krém tudja
lehet ám HOSSZÁBAN is állni a járdán, nem csak keresztben.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:41:41

@FILTOL: beszarás ez a csávó, komolyan...

Etniez 2020.03.20. 10:41:47

@teéjesenmindegy: már megint összeírtál egy csomó tendenciózus hülyeséget, nem fárasztom újra magam,mert fentebb már leírtam a valóságot, te meg a hülyeségedet szajkózod megint...

chrisred 2020.03.20. 10:42:25

@FILTOL: Mondjuk tegnap Gulyás a kormányinfón.

"Maszkok, tesztek
A maszkokról is kérdezték a tárcavezetőt. A hamburgi 120 ezer maszkról azt mondta, „harcolunk érte, de egyelőre még nem érkezett meg.” Azonban az egészségügyi dolgozók prioritást élveznek, hogy kapjanak. „Jó esély van arra, hogy Kínából nagyszámú maszk érkezik hamarosan. De itt a szabadkereskedelem európai szinten a szabadrabláshoz áll közelebb.” Hogy a kínai szállítmány mekkora lehet, Gulyás azt mondta, egymilliónál is többről van szó. A szállításra a kormányzat repülőgépparkját kívánják használni."

chrisred 2020.03.20. 10:44:58

@FILTOL: Elméletileg bármilyen hosszú járdát elképzelhetsz, a gyakorlatban az emberek a patika előtt szoktak várakozni, és nem a szomszéd kerületben.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.20. 10:45:59

@chrisred: igen, altalaban 5 meter jarda van, utana dzsungel van minden oldalrol. a sorban allokat helikopterrol dobaljak le az 5 meterre. szokasos gyogyszertari ugymenet.

itt a sarkon amugy nem a bent gyogyszertarban all az a szokasos 5-6 ember, hanem kint az utcan, jo szellosen. masreszt ablakonkent egy ember, ertelemszeruen.

chrisred 2020.03.20. 10:46:28

@FILTOL: Egyszer menekülés helyett megpróbálhatnál értelmesen vitatkozni, csak a változatosság kedvéért.

chrisred 2020.03.20. 10:48:32

@droid_: És ha figyeltél volna, akkor feltűnik, a jóember pont azt javasolta, hogy ne ablakonként szolgáljanak ki egy embert, hanem patikánként.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:48:46

@chrisred:
Igen te fasz. Általában igen. AHogy általában iskolába mennek a gyerekek, meg le lehet szállni az első ajtón.
Ha annyira hülye vagy, hogy képtelen vagy 2 méter távolságot tartani, akkor meg fogsz fertőződni. Ez van. Erről nem tehet se az orbán, se a törzs, se senki, csak te egyedül.

cdn.portfolio.hu/articles/images-xs/p/o/s/posta-virus-356847.jpg

De egyébként akármerre mész, az emberek okosabbak mint te, és tartják a távolságot.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:50:08

@chrisred: te teljesen idióta vagy? min vitatkozzak?
hogy van 5 mes járda?
hogy a járdán nem kerszetbe képezve a sort több ember elfér?
hogy lehet expediálni úgy (feltéve ha tényleg akkora idióta a tulaj, hogy nincs eszköz) hogy nem kell egy légtérbe kerülni?
ezeken a nyilvánvaló tényeken vitatkozzak VELED?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2020.03.20. 10:52:36

@chrisred: nem figyeltem. az 5 meteres jarda ragadta meg a figyelmemet :)

teéjesenmindegy 2020.03.20. 10:54:21

@chrisred: Szalmabábkészítés mestere vagy.
Azzal kezded, hogy nincs maszk. Erre mondjuk, hogy van.
De ki van írva, hogy nincs. Igen, mert nincs eladó, mert felvásárolták, az nem azt jelenti, hogy a patikusnak sincs.
De nincs neki. Akkor szolgáljon ki az ablakon
Akkor nagy a tömeg kint . Akkor tartsanak távolságot
5 méteres a járda - Akkor álljanak sorba hosszába
De nem úgy szoktak - Most járvány van, szokjanak át

Mi lesz a következő?
MI van ha esik? Miért nincsenek székek az utcán?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 10:56:17

@math0: 2020.03.20. 10:29:24
@math0: ő árulja te nyomorult, ha nincs neki, nem lát 2 hétnél előbbre=alkalmatlan= nem nyithat ki

felső határ nincs 2020.03.20. 11:00:55

"Miközben a csehek meg rendeltek (!) Kínából (!) maszkoktól kezdve egy rakás egyéb dolgot, ami már náluk is van. "

Nos, ez nem igaz. Itt vagyok a cseheknel, rendeltek (ahogy a magyarok es a szlovakok es valoszinuleg masok), es jelentem nincs itt, sehol nem tudsz kesztyut es maszkot venni.

Igeret van, hogy majd lesz es akkor kiosztjak.

nemecsekerno_007 2020.03.20. 11:02:47

@Etniez: Hát ez hihetetlen. :)))))))))))))))))))))))) Igen, azt köszöni meg a Fidesz kormány nekik. :))))))))))))

Akkor sallerbe gyalogoltok bele, a "függetlenobjektív" médiátokkal egyetemben, hogy a 2/3 adja a másikat. De az is lehet, hogy 4/5. Ja, és még mielőtt egy teljesen felesleges kommentben írnád: nem az ellenzék, hanem a Fidesz kap 2/3-t.

felső határ nincs 2020.03.20. 11:06:53

Abban egyetertek a posztiroval, hogy Mo-n gyanusan jok a fertozottsegi adatok a szomszedokhoz viszonyitva.

Emellett az intenziv osztalyon fekvok szama 6, ez pont ugyanannyi mint a cseheknel, fele annyi mint az osztrakoknal, es mindenhol kb. elhanyagolhato. Ugyhogy panikolni nem kell, a WHO Magyarorszag is egyetert abban, hogy felesleges a random szures, csak a gyanus esetekben kellene tesztelni.

chrisred 2020.03.20. 11:07:39

@teéjesenmindegy: "Tegnap még az volt a kérdéset, hogy hogy a picsába fertőzhetsz, hogyha negatív a teszted."

És mivel kerülgetted a kérdést, magam meg is válaszoltam: úgy, hogy elkapja egy olyantól, akinek pozitív lenne a tesztje, ha tesztelnék. Minél többen, minél hosszabb ideig ácsorognak a patika előtt, annál nagyobb az esélye, hogy találkoznak eggyel.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 11:08:01

@math0: ha nem tud tervezni, alkalmatlan...te meg egy fogyatékos olvasni és értelmezni képtelen barom vagy.

chrisred 2020.03.20. 11:09:34

@teéjesenmindegy: Most akkor képzeld el ugyanezt háromszor ennyi emberrel.

chrisred 2020.03.20. 11:11:51

@teéjesenmindegy: "Azzal kezded, hogy nincs maszk."

Ez élből egy hazugság.

morph on deer 2020.03.20. 11:11:53

@teéjesenmindegy:
“ De ha fertőzött vagy, akkor nem árt ha felteszed a pofádra, mert kifele nem engedi.”

Mit, te szerencsétlen?
Az legfeljebb csak arra jó, hogy a prüszkölsz, akkor ne direkt előre fröcsögjön a fejed, de attól még körös-körül a maszk mellett jön-megy levegő, vírus, fideszes hülyeségek, stb, mert NEM ZÁRT!

Amúgy én már tervezem, hogy átoperáltatom a fejem kicsit olyan némethszilárdosra, hogy ne tűnjön fel elsőre, hogy- homo sapiens sapiens lévén - nem is lehetek fideszes... De most ez mind elmarad, a Covid-19 miatt.

Szóval kösz a tippet, az ötlet kiváló!
Mivel ha a sebészi maszkot viselem a vírus ellen, akkor mindenki fogja tudni, hogy csak fideszes lehetek, ha már annyira hülye vagyok! :)))

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 11:16:29

@morph on deer: az emberek 99%a nem tudja a szakszerű maszk használatot, mivel egyfolytában matatja a maszját és igazgatja, sokkal nagyobb veszélynek teszi ki magát egy amatőr (egyszerű ember), mintha kesztyűt vesz és NEM ÉRINTI MEG AZ ARCÁT.
ezt amúgy az index megírta már kb 2 hete.

chrisred 2020.03.20. 11:16:59

@FILTOL: Azt hiszem, hozzád képest a kormány tényleg lángeszű stratégák gyülekezete. Így is hatalmas gond a járvány, de te pillanatok alatt hullahegyeket varázsolnál ide a bezárt patikáiddal, kórházaiddal, a pánikszerűen ide-oda vonulgató tömegekkel.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 11:19:18

@chrisred: nyilván, nyilván azt a milliomos patikatulajdonost kellene felszopni, aki degeszre keresi magát de nem gondoskodik a beosztottjainak, munkavállaóinak elemi védeklméről.
na unlak.

Etniez 2020.03.20. 11:21:24

@nemecsekerno_007: nem is örülsz, hogy pénzt spóroltak neked?

Exploiter 2020.03.20. 11:24:30

@felső határ nincs:

Pont ez az.

Adott egy ismeretlen szám, ami megmondaná, hogy jelen pillanatban mennyi a tünetmentes, vagy korai stádiumú, vagy kórházi ápolásra nem szoruló fertőzött.
Ha ez egy kis szám, akkor az jó hír, mert ezek szerint még van reális esély megállítani.
Ha ez egy nagy szám, akkor az azért jó hír, mert a súlyos esetek aránya annál kisebb, minél nagyobb ez az ismeretlen szám.
Tehát vagy van egy jól kordában tartott fertőzésünk, vagy egy jelentősen veszélytelenebb fertőzésünk.
Mivel a világon sehol sincs 100%-os teszt lefedettség, ezért nagyjából lehet egymáshoz arányosítani a számokat, ha más nem, a súlyos esetek számából.
Akár még az is kijöhet, hogy az olaszoknál milliók fertőződtek már meg és ennek a nyomait látjuk közvetve. Ez lenne a létező legjobb verzió, mert akkor tényleg közel a csúcs arrafelé. Én kb csak ebben tudok bízni most. Ha hatvanmillióból csak tízezrek halnak meg, az nagyon jó szám, akkor mi átmehetünk rajta akár csak pár ezerrel.

Etniez 2020.03.20. 11:25:06

Imádom a kormányzati kommunikációt:

"A pénzügyminiszter egy német bank elemzését ismertette, miszerint a II. negyedévre 25 százalékos visszaesést jósolnak, és a IV. negyedévre is csökkenést jósolnak. „A magyar gazdaság egynegyed részben kitett a német gazdaság teljesítményének, tehát ha a német gazdaság tartósan gyengülni fog, akkor valószínű, hogy ez az év számunkra sem hoz olyan erős növekedést” – mondta."

Ezt mondta Varga aszondja nem lesz olyan erős a növekedés :D
Imádom ezeket a humoristákat.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.03.20. 11:30:10

@math0: tervezés, előrelátás, felelősség
ha ez nincs
ALKALMATLAN
ne nyisson ki.

felső határ nincs 2020.03.20. 11:30:59

@Exploiter: Nem igerte a magyar kormany se, hogy megallitjak a virust. Csak a lassitas a cel.

Ha Kina igazat mond, akkor ok megallitottak, drasztikus intezkedesekkel, de sokan nem hisznek Kinanak.

A nyugati vezetok eleve ugy allnak hozza, hogy a lakossag nagy resze meg fogja kapni elobb-utobb.

Exploiter 2020.03.20. 11:31:04

@Etniez:
Lehetne indítani tippmixet.
Egy hónap kiesés: 0%, két hónap -2%, három hónap -5%, négy hónap -10%, öt hónap+ -20%

A nyertes kap egy bónusz kajajegyet karácsonyra.

Etniez 2020.03.20. 11:31:54

index.hu/belfold/2020/03/20/mar_harman_haltak_meg_koronavirus-fertozesben_magyarorszagon/

A fatal rate kb 2-3% a jelenlegi ismereteink szerint (szerintem kisebb, mert csomó betegről nem tudunk), ez azt jelenti, hogy otthon legalább 100 fertőzött van, az nem olyan rossz szám, reméljük nem szalad meg nagyon.

Exploiter 2020.03.20. 11:35:08

@felső határ nincs:

Hát erre írtam feljebb, hogy ha nem lehet megállítani, akkor azt ki kell mondani így kerek perec, és a lassításra k. jó lenne látni egy becsült átfutást. Ez kb csak matematika.
Két paramétert kell belőni jól: a lassítás miatt megmenthető emberek száma vs a lassítás miatt tönkremenő emberek száma.

Ennyire egyszerű a történet. Ha elhúzod három hónapra, várható nyereség X% emberélet, várható veszteség Y százmilliárd forint. Négy hónapra 2X% emberélet, veszteség 2Y százmilliárd. Ráadásul mind a kettő nem lineáris, tehát nem 2X és nem 2Y van itt.
Remélem, valakinek azért valahol van egy kurva excel táblája erre, vagy egy papírlapra felírták, még ha nem is árulják el, de megnyugtatóbb lenne, hogy nem csak úgy megyünk bele a picsába azzal a mondással, hogy "lassítsuk, lassítsuk".

Etniez 2020.03.20. 11:38:48

@Exploiter: számokat még nem lehet látni, de a világ legerősebb gazdaságai azt számolgatják, mekkora lesz a recesszió, emmeg aszondja nem lesz olyan erős növekedés. Szeretem a pozitív hozzáállást.

Etniez 2020.03.20. 11:41:47

@Exploiter: itt ezt csinálja Boris, alig van korlátozás. Nem baj, ha kicsit több a halott, gazdaság menjen. Torry politika :)

Egyelőre nem olyan rossz, 90 millió és 100 halott, nem egy nagy szám.

Majd a végén lesz érdemes megnézni a számokat, halottak/recesszió.

Exploiter 2020.03.20. 11:43:51

@Exploiter: Ja és még egy szempont ehhez.
Ha azt mondja mindenki, hogy tuti, hogy előbb-utóbb elkapja a lakosság 60%-a, az azt jelenti, hogy ha mindenki a feje tetejére is áll, akkor is 8.000.000 X 0.6 X 0.02 = 96.000 hulla. Akárki, akármit csinál.
Gondolom ezért nem a lassítás a fő cél azért mégsem.
Viszont az látszik, hogy a súlyos esetek száma kb Európában mennyi, 5%? Ez 240.000. Elvileg ebből megmenthető 144.000, ha van elég orvos meg ágy. Szóval most egészen pontosan ezért a 144.000 emberért megy minden, amit teszünk.
De mivel reálisan az összes fertőzést nagyon alulbecsüljük és a tényleges szám nem 2% és 5%, hanem adott esetben 0.2% és 0.5%, akkor 9.600 vés 24.000, aminek a különbsége nincs tizenötezer ember.
Tehát ezért kérdezem, hogy mivel ennyien meghalnak egy évben több, mint háromszázezren amúgy is és a két szám között elég nagy átfedés van, tényleg megéri-e egy pár évtizeddel visszavetni az egész országot így hirtelen.
Legalábbis ez egy logikus kérdésnek tűnik nekem.

felső határ nincs 2020.03.20. 11:49:40

@Exploiter: A matematikai modell egy segitseg lehet, de Kinaban csodot mondott. Ha nem hazudnak...

Mert eleinte tenyleg exponencialisan terjedt a virus, aztan mar nem. Ugyanakkor ezek a modellek a kiszurt betegek szamabol indulnak ki, es van olyan orszag ahol sokat tesztelnek, van ahol keveset.

Ha pl. ezer teszteles utan kifogynak a tesztbol (vilagszerte hianycikk), akkor nyilvan kevesebb uj beteget fognak talalni, es onnantol a matematikai modellnek semmi ertelme, mert az adatok megbizhatatlanok.

Exploiter 2020.03.20. 11:55:11

@felső határ nincs:

A Kínai számok azért érdekesek, mert ha feltesszük, hogy nem hazudnak, akkor az két dolgot jelenthet.
Vagy tényleg nagyon ügyesen elzártak mindenkit és akkor nekünk is ezt kell csinálni, erre mondtam a kegyetlen A tervet, hadsereggel, lőparanccsal, miegyébbel, amit egy kínai szaros országban meg lehet tenni, európában valószínűleg nem.
Vagy nem olyan nagyon ügyesek és a vírus természetes módon múlt ki, ami azt jelenti, hogy az érintett régiókban kb beállt az egyensúly és mindenki megfertőződött, akinek kellett ahhoz, hogy leálljon az exponencialitás.
Az pedig azt jelentené, hogy sok tíz(?)millió fertőzésből kevesebb, mint 100.000 került az egészségügy látóterébe és pár ezer ember halt meg.
Akkor viszont azoknak volt igaza, akik azt mondogatták végig, "it's just a flu, bro".

Vagy hazudnak, ami szomorú.

Exploiter 2020.03.20. 12:00:43

@Exploiter:
Amúgy gondolom ez is egy olyan kérdés, ami miatt a Fox-on kb háborúval fenyegetik Knát mostanában, ha nem engedi a külföldieket a valós adatokhoz, amit abszolút megértek és továbbra is úgy tartom, hogy ha úgyis elbaszódott a globális lánc, akkor Kínát teljesen és végérvényesen tönkre kellene tenni össznépi szankciókkal.
Mert basszák meg, azért.

felső határ nincs 2020.03.20. 12:07:10

@Exploiter: Nemsokara okosabbak leszunk, vagy nem.

Vannak orszagok, pl. Indiaban, ahol neki sem allnak vedekezni, elvileg akkor ott millioknak kene elhullani.

Az en joslatom az, hogy az eddigi tendenciat fogja erositeni a virus - a legkisebb gazdasagi visszaeses Kinaban lesz, majd az USA jon, es az EU szopja majd a legnagyobbat (a GP Morgan ezt varja) gazdasagilag. Az eroviszonyok at fognak rendezodni, meg mindig sok nyugati van aki leszolja Kinat, holott (reszben) technologiailag merfoldekkel a nyugat elott jarnak, mikozben fegyelmezettebbek is. Ezt szemelyes tapasztalat alapjan mondom, jartam kint, a fasorban nem vagyunk.

felső határ nincs 2020.03.20. 12:11:43

@Exploiter: We have hard evidence about "weapons of mass destruction" in Iraq - ugye emlekszunk meg erre?

Az USA hazudik, az teljesen biztos. Felti a globalis vezeto poziciot, okkal. Azt nem tudom, hogy Kina is hazudik-e.

Arcade Macho 2020.03.20. 12:27:13

@Exploiter: "Na jó, de ha a lassítás azt jelenti, hogy a mostani működés lesz a norma mondjuk egy évig"

3 honap - 1 ev a realis
az hogy a 60 millios macskazabaloknal ~ 41e fertozott van az nem igaz lesz az akar millios is, de meg a millkios szamnal is a virus teljes lefolyasa ugye 40-60 ev lenne
szoval ezt nem tudni... remelhetoleg kijon egy ellenszer hamar, en mar elinditottam a jatekgepemet a folding@home -al hatha az a szamitasi kapacitas hozza tud tenni valamit...

Exploiter 2020.03.20. 12:32:27

@Arcade Macho:

Csak hát ez nagyon nem mindegy.
3 hónap azt jelenti, hogy egy 2008-asnál durvább válságnak nézünk elébe.
1 év azt jelenti, hogy tényleg szereznem kell valami komolyabb önvédelmi eszközt a fosztogatók ellen.
Minden nap, amit így tölt a világ, exponenciálisan bassza el a dolgokat.

Utána majd lehet mondogatni, hogy át de a emberélet, meg az egészség, kurva nagy sírás lesz.

Most semmi sem fontosabb, mint az időtáv, imho.

felső határ nincs 2020.03.20. 12:37:33

@Exploiter: "3 hónap azt jelenti, hogy egy 2008-asnál durvább válságnak nézünk elébe."

Egyelore a nemet es a magyar kormany is enyhebbet var. A nemet prognozis minusz 3-4, a magyar nulla koruli.

Exploiter 2020.03.20. 12:57:04

@felső határ nincs: Na ez pont olyan amit nem hiszek el.
Nyilván így az elején nem mondhatod a piacnak, hogy most fogod lenullázni az országot. De teljesen kizártnak tartom, hogy ha kb az első naptól komplett szektorok és iparágak zárnak be és naponta jön újabb tízezer munkanélküli, akkor ezt megússzuk ennyivel. 2008 csak egy hitelezési lufi volt. Most meg valaki módszeresen kezdi kikapcsolgatni a globális rendszer elemeit.
Egy ekkor a rendszer nem hatalmas tehetetlensége van, ameddig pörög a kerék, még könnyebb belökni, ha leállt, baszhatod.

chrisred 2020.03.20. 13:14:41

@Exploiter: Én arra is gondoltam már, hogy ez a sokadik járványkitörés már arrafelé, és a kormányzat évtizedes rutinnal rendelkezik az elfojtásában és az elhallgatásában, a kínaiak többségének szervezete pedig már hozzáidomult a vírushoz. Csak most már más időket élünk, a világot elárasztották a kínai turisták, ráadásul a járvány kirobbanása pont a kínai újévre esett, amikor az egész ország utazik. Ezért a Párt nem volt képes a szellemet a palackban tartani. Így olyan lett a hatása, mint amikor Amerika felfedezése után az indiánok a nyakukba kapták az európaiak által már jól ismert fertőző járványokat és hullottak, mint a legyek.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 14:15:16

@Etniez: Milyen érzés az, amikor az élet letolja a nagy faszát a torkodon, okoska?
index.hu/techtud/2020/03/20/who_ajanlas_koronavirus_magyarorszagon_teszt/

Szuperápoló bazmeg, az eü nagy tudója...

Etniez 2020.03.20. 14:48:51

@teéjesenmindegy: ha legalább azt elolvasnád, amit linkelsz, nem gondolnám azt, hogy a papucsállatkák értelmi szintjén állsz.

"EZ EGÉSZEN SZEMBEMEGY A WHO FŐIGAZGATÓJÁNAK AJÁNLÁSÁVAL. TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS SZERINT AZ ÉRINTETT ORSZÁGOKBAN TESZTELNI KELL, HISZ DÉL-KORA ÍGY LASSÍTOTTA LE A VÍRUS TERJEDÉSÉT."

Magyarul: egy ember szembemegy a szervezet döntésével....

Valószínűleg ő a szuper orvos vagy esetleg megkereste a NER-ből valaki...

Ne okosodjál már, fogalmad sincs semmiről az egészségüggyel kapcsolatban. Veled ellentétben én már láttam és kezeltem covid-19-es beteget, te meg folyamatosan személyeskedsz, pedig ezzel csak azt bizonyítod: érvek nélküli farok vagy, semmi mást.

Arcade Macho 2020.03.20. 14:54:45

@teéjesenmindegy: pedig a 444en megy a hangulatkeltes hogy de jo hogy meg lehet allitani a TELJES szuressel es de jo az a kis varoskaban hogy nincsenek
ami ugye HAZUGSAG mert a teszt nem 100% -os...

csodalom hogy a 444es galleri meg nincsen racs mogott

Larrikin 2020.03.20. 15:38:05

@Exploiter: valójában tényleg 3 lehetőség van:
1. Elengedni - bő félmillió halott, főleg idős és beteg, de nem csak ők
2. Kínai módra kijárási tilalom hetekre: nehéz megoldani, de ezzel kiírtható a vírus. Az élet persze utána is erős korlátozásokkal indulhat csak újra, de az egyre olcsóbb, gyorsabb és megbízhatóbb tesztek gyakori alkalmazása mellett a gyógyszer/vakcina érkezéséig megoldható. Itt azért meggondolandó, hogy ha a fertőzéstől mentes megyéket, területeket elzárjuk a fertőzöttektől (átlépés csak indokolt esetven és negatív teszttel), akkor legalább azokon a területeken újraindulhat az élet. Nagyságrendekkel jobban hangzik, mint az országos kijárási tilalom és napi párszáz halott.
3. Lassítás.... Ez valóban évtizedes projektnek ígérkezik, rengeteg halottal és a ma ismert civilizáció végével. Persze ha közben jön a gyógyszer/oltás, akkor csak néhány évet kell lassítva kihúzni.

Larrikin 2020.03.20. 15:52:59

Még annyit hozzá, hogy a járvány magától sajnos nem fog megállni, fölösleges húzni az időt addig pontig, mikor már csak a kijárási tilalomban bízhatunk. Abban bízhatnánk akár most is.

Exploiter 2020.03.20. 16:10:20

@Larrikin: ebben egyetértek.
Ha komolyan gondoljuk, akkor most kellene meglépni, felesleges húzni az időt.

Azért még két opció van, amikben én nagyon-nagyon bízok, mert nem lehet őket kizárni.
4: nem tudjuk kordában tartani, kiderül, hogy nem akkora gáz a valóságban és az egyes opció csak pár tízezer halottal jár.
5: kísérleteznek olyan gyógyszerekkel is, amik már jelenleg is engedélyezve vannak, hátha hat valamelyik. Ez sokkal hamarabb befuthat, mint bármilyen új fejlesztés. Csak nem sok esély van rá.

Arcade Macho 2020.03.20. 16:21:54

@math0: szopjal le egy csődört te barom, attol talan lenyugszol
de mindekeppen hanyagold a valaszt nekem, leszarom mit böfögsz be te farok...

Arcade Macho 2020.03.20. 16:24:04

@Exploiter: jo lenne ha lenne egy olyan testz ami az immunitast is kepes vizsgalni es azt le lehetne egy teljes nepessegen futtatni
lehet hogy kiderulne hogy a digok 20 % -a mar tul is van rajta :)

felső határ nincs 2020.03.20. 16:24:30

Egyebkent hogy van az, hogy a BALoldali La Republica nevu olasz lap ma vezercikkben kerdezi, hogy hova lett az EU most?

Egy darab maszkot vagy kesztyut nem kaptak az EUtol, egyedul Kina segitett 200 orvossal es eszkozokkel.

Az EU csak azert van, hogy az uborka gorbuletevel meg a buzijogokkal foglalkozzon, es a kormanyokat baszogassa? A 2008as felrekezelt gazdasagi valsagot megusztak, ezt is meg fogjak?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 16:26:30

@Etniez: kezeltél te felezőváltót meg emelőhátfalat balfaszkám, nem beteget.
A WHO sem azt ajánlotta, hogy teszteljenek mindenkit ész nélkül, mert egy baromság. Elmondtam már tízszer, hogy az első teszt negatív, utána 14 nap elkülönítés, majd második teszt. Ez ér valamit.
Rohangálni az utcán és tesztelni akit érsz egy faszság.
Amolyan 444 olvasó teherautósofőrök okossága.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 16:37:18

@Arcade Macho:
Igazából le lehetne csukni az egész 444et, de az indexet is. Amit csinálnak az egy katasztrófa. A kibaszott görbehátú bölcsészek mindent jobban tudnak.
"A fertőzött fiú osztályába járó lány édesapja az Indexnek azt mondta, hogy a szülők között van olyan, aki sok pénzért csak azért csináltatott magánkórházban tesztet, hogy a magatehetetlen nagymamát biztonságosan tudják gondozni a következő hetekben, de az eredményére még így is napokat kell várniuk. "

BRAVÓ IDIÓTÁK! A FERTŐZÖTT FIÚ OSZTÁLYTÁRSÁNAK AZ OKOS SZÜLEI. ÍGY NYÍRJÁTOK KI A NAGYMAMÁT BAZMEG, MERT ATTÓL, HOGY CSINÁLSZ EGY NEGATÍV TESZTET, MÉG NEM BIZTOS, HOGY NINCS BENNED A VÍRUS. NEGATÍV TESZTTEL SEM SZABAD ELMENNI NAGYMAMÁT ÁPOLNI, A KURVA ÉLETBE, MI A FASZÉRT HAZUDIK EZ A KÖCSÖG INDEX MEG 444? EMBEREKET VESZÉLYEZTETNEK BASSZÁK MÁR MEG.

ursus artos 2020.03.20. 16:46:16

@teéjesenmindegy: a probléma valójában az a hivatkozott sajtóorgánumokkal az, hogy a széleskörű tesztelésen történő rugózással azt a hamis képzetet keltik a társadalomban, hogy az pusztán annyit tesz, mintha megbújnánk egy alkohol szondát. A valóságban: teszt majd két nap karantén, amíg megvan az eredmény és utána pozitív vagy negatív... A hivatkozott cikk alapján szinte mindenkit tesztelni kellene az országban... ez kábé 54 évet venne igénybe...

Exploiter 2020.03.20. 16:54:39

@felső határ nincs:

Ez egy k. jó kérdés.
Az EU olyan mint a karantén, ha akarod csinálni, akkor rendesen kell, félmegoldások csak rontanak a helyzeten. A mostani EU konkrétan a félmegoldás tankönyvi példája, vagy integrálni kell, vagy fellazítani. De ez így ebben a formában lófasz.

white999 2020.03.20. 17:15:57

@teéjesenmindegy: Na látod így lehet statisztikailag remek eredményeket produkálni. Churchill azt mondta, hogy kétféle hazugság van: a szemtelen hazugság és a statisztika.”
index.hu/belfold/2020/03/20/13_eves_diak_koronavirus_fertozott_tesz_hiany_karanten/

white999 2020.03.20. 17:32:18

@teéjesenmindegy: Basszus te valamit nagyon félre olvastál 14 nap az a lappangási idő elméleti maximuma jelenlegi ismeret szerint. De ez nem azt jelenti hogy akkor lesz majd pozitív a teszt, te szerencsétlen, akkor már vagy beteg vagy kigyógyult. Akkor megállapítani már majdnem tök mindegy, mert addig fertőzött. Embere válogatja hogy kinél mikor jön ki a betegség az a 2-14 nap. és a kimutatás is attól függ mennyi van a szervezetében. Ezért kell az első után a még egy megerősítő de ha ez elsőt sem sikerül megugrani úgy elég nehéz, mert mire a jelenlegi protokoll szerint tesztelik addigra már megfertőzött jó pár embert. Prevenció az a szó amit meg kellene értened, hogy felfogd mitől fontos a teszt. Attól hogy jól érzi magát még lehet vírusos és kimutatható de ha rosszul érzi magát akkor sokkal jobb eséllyel mutatható ki. Sanyi bácsi még pár nap múlva produkálhat pozitív tesztet is.
Nagy valószínűséggel nálunk egy ellenőrzött nyájfertőzésben gondolkodhatnak. El is engedni a fertőzést meg nem is. Majd meglátjuk mennyire lesz sikeres. Olasz példa alapján eddig nem ez a nyerő megoldás de majd fél év múlva kiderül.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 17:50:25

@ursus artos: Nem, az sem elég, hiszen csak azt mutatja meg, hogy adott pillanatban van e teszttel kimutatható mennyiségű vírus a szervezetedben.
Ha van, akkor egyértelmű, de ha nem lehet kimutatni, attól még lehet benned, ami 2 nap múlva már fertőz. Vagy már aznap.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 17:56:19

@white999: Na idefigyelj te szerencsétlen.
Csak azért írom le századszor is, mert mégiscsak emberéletekről van szó.

Bemész most 6 órakor, és adsz egy mintát. Tesztelik.
HA pozitív, akkor tiszta sor.
Ha negatív, akkor még lehet benned vírus, csak nem akkora mennyiségű, hogy azt a teszt kimutathatná. Érted?
Ha te a negatív teszttel nagy boldogan elmész nagymamát ápolni, akkor simán átadhatod neki. Azt meg már baszhatod, hogy 2-14 nap múlva a te teszted is pozitív lenne.

Egyszer sem mondtam, hogy 14 nap múlva pozitív lesz, te fasz.
Azt mondtam, hogy az tekinthető negatívnak, aki most ad egy negatív tesztet, 14 napra elzárják, és utána megint negatívat produkál.
Ha te most adsz egy negatívat, attól még 1. már lehetsz fertőzött 2. fél órával a teszt után is elkaphatod.

Érted?
Ezért faszság ez a nagy tesztmániátok.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 17:57:02

@Etniez: Te meg egy sofőr. Aki ráadásul hülye is mint a segg.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 17:59:09

@math0:
Te baromállat! Ne beszélj 4 elemiről, láttuk a nagy eszedet, akkorát estél amekkorát egy kupac trágya tud csak.

Faszfej! Attól mert negatív a teszted, még lehet benned vírus. Hiszen van 14 nap lappangása.
Attól mert negatív a teszted másnap még elkaphatod.

Bár elkapnád te darab szar

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:08:49

@math0: "A FASZNAK OKOSKODSZ A 4 ELEMIDDEL, TE FIDESZES KÖCSÖG?! MENNYI A KORONAVÍRUS TESZT FALSE NEGATIVE RÁTÁJA, TE MONGOLIDIÓTA ELMEBETEG?!"

ilyenek Brendel Mátyás, amikor érvekkel találkozik. elmebeteg, pszichopata selejt

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:10:28

@math0:
"attól, hogy lehet ez, meg lehet az, még a teszt nem értelmetlen."
Jól van matyi.
Tehát nem értelmetlen a teszt, mert az eredménytől függetlenül még lehet ez, meg lehet az.
Okos vagy, nem véletlen estél akkorát mint a ház.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:13:30

FOGJA MÁR FEL MINDENKI BASSZA MEG.
A TERHESSÉGET SEM TUDJÁK KIMUTATNI AZ ELSŐ NAPON. ATTÓL MÉG TERHES VAGY, MERT KÚRÁS UTÁN 10 NAPPAL MÉG SEMMIT NEM MUTAT A TESZT.

Ez alól kivétel Brendel Mátyás, az ő valagát hiába kúrják, attól nem lesz terhes.

Etniez 2020.03.20. 18:16:28

@teéjesenmindegy: nah, itt pattogsz, hogy a teszt teljesen felesleges, ehhez képest azok az országok, akik találkoztak a SARS-al, teszteltek ezerrel most. Biztos téves következtetést vontak le, szerencsére itt vagy te nekünk, akinek sem egészségügyi végzettsége, sem munkatapasztalata nincs, de osztod az észt és beszólsz nekem a 3 éves ápolói rutinomra.

Nah, az 3 évvel pont több, mint ami neked van, te utolsó kis nerszakos csicska.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:22:46

@Etniez:
Felfogtad azt amit írtam, sofőr?
A teszt akkor pozitív, ha elegendő vírus van a szervezetedben amit már ki tudnak mutatni. 2-14 napig lappang, tehát addig nem mutat ki semmit.
Érted eddig?
Attól mert negatív az első teszt, még lehet benned vírus. Érted.
Szóval nem mehetsz a nagyihoz.

Akik találkoztak a SARS-sal tesztelnek, ÉS karanténoznak.

Mellesleg, arányaiban még mindig többet tesztelünk, mint mondjuk a bezzegnémetek, de ezt most hagyjuk.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:25:58

@math0: Nem tudom mennyi a rátája, és nem is érdekel, te fasz.
Bazmeg, te valami matematikus vagy mi a geci vagy, ugye? Tedd már félre a fideszt, és gondolj a kurva anyádra. Tényleg azt akarod, hogy megdögöljön?

Egy teszthez kell elegendő mennyiségű vírus a testedben. AKkor mutat ki bármit. Minden más esetben negatívat mutat.

Etniez 2020.03.20. 18:26:43

@teéjesenmindegy:
Talán sikerül felfognod, hogy már nem vagyok sofőr?

Meddig játszod az óvodást? Vagy ez a szinted?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:27:05

@math0: Ja, te ne beszélj Down kórról, rá kell nézni csak a fejedre, tisztán látszik az enyhe szindróma.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:28:39

@Etniez:
Hát, a hozzászólásaid alapján még sofőrnek is buta vagy.
Na, fel bírtad fogni amit írtam? Vagy mondjam el még egyszer?

Etniez 2020.03.20. 18:29:34

@teéjesenmindegy: kurvára igaza van, a teszt segít kiszűrni a betegeket.
Nem mindet, de sokat és ha sok beteget kiveszel a közösségből, akkor kurvára lassul a terjedés.
Ezt úgy 70 iq felett szokták érteni az emberek...
A teszt azért jó, mert azokat is kiszűri, akik amúgy tünetmentesek.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:38:13

@Etniez:
És még mindig nem érti....

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:40:15

@math0: Mikor is láttál engem matyi?
Egyébként nem iq kell, hogy kiderítsem a végzettséged, hanem net, meg három perc, és én most pont nem akarok ezzel foglalkozni.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 18:46:32

@Etniez: Most utoljára megpróbálom, aztán inkább hagylak az angoloknak.

Egy beteg mellett csináltak 35 negatív tesztet. Ennyi jut egy betegre. Kontaktok, plusz olyanok akik esetleg szóba jöhetnek. Értelmetlen az utcán rohangálni, és tesztelgetni aki éppen arra jár.
Attól mert a teszt negatív, még nem biztos, hogy nem lappang benned a betegség. Ha már egyáltalán felmerül, és tesztet adsz, akkor már el kell különíteni magad.
Ha minimális gyanuja is van, hogy beteg lehetsz, van pici esélye, hogy elkaptad, akkor maradj otthon.
Hiába csinálnak negatív tesztet attól még nem mehetsz a nagymamához.

Etniez 2020.03.20. 18:50:30

@teéjesenmindegy: és ha nincs tüneted, (esetleg az önkéntes karantén után még mindig fertőzöl, de nem tudod, hogy tényleg beteg voltál-e, stb. Ezerféle esetben jó a tesztelés) és mész a nagyihoz, az meg belehal.

A tesztelés mindig jobb, - ha a nagy képet nézzük - , mint a tudatlanság

Inkább hagyjál is meg az angoloknak...

morph on deer 2020.03.20. 18:58:45

@teéjesenmindegy:
Csak hogy legyen némi fogalmad arról, hogy mi miért faszság:

youtu.be/_J60fQr0GWo

Arcade Macho 2020.03.20. 19:01:46

@felső határ nincs: "Egyebkent hogy van az, hogy a BALoldali La Republica nevu olasz lap ma vezercikkben kerdezi, hogy hova lett az EU most?"

teljesen jogos
en elvartam volna most hogy az olajarat nem kell vedeni az araboknal es egyeb hapciaskodo letformaknal, hogy legalabb a katonakat es katonaorvosokat atvezenyeljek az olaszokhoz
aztan ha itt is beut a menku akkor agyonlohettek volna felolem azokat akik az agyakon fekszenek, de addig is szerintem nagyon sok embert meg tudtak volna menteni
eg nekem is a pofam na...

amugy meg a T. olaszok amit irnak hogy 1 honapja MINDENT legyarthatott volna a zEU ha akarna az azert erdekes mert a magyar BV erdekes modon mar februar elejen atallt sebeszi maszkokra, azaz 7 hete, szoval az olaszok miert is nem gyartottak semmit ?

Arcade Macho 2020.03.20. 19:11:00

@teéjesenmindegy: te jol birod mentalisan, hogy ennek a lovakat leszopogato baromnak valaszolsz

na szoval a VALOSAG parszor azert az indexen is megjelenik: index.hu/sport/futball/2020/03/20/luka_jovic_real_madrid_kinai_koronavirus_karanten_szerbia/

"Spanyolországban negatív lett a koronavírustesztem, emiatt úgy döntöttem, hazajövök Szerbiába, hogy segítsem a honfitársaimat, és hogy a családom közelében legyek. A hatóságok engedélyével távoztam. Amikor leszálltam Szerbiában, újra teszteltek, ismét negatív voltam. Sajnálatos, hogy pár ember nem végezte rendesen a munkáját, és nem adott nekem korrekt tájékoztatást arról, hogyan kell viselkedni az önkéntes elzárkózás idején"

tehat a teszttol fuggetlenul onkentes karantenban KELLENE LENNIE, azaz a szerb orvosi emberek szerint is a negativ teszt utan is karantenban kellene lenni

es igen tenyleg bortonbe kellene zarnia remhirterjesztoket

teéjesenmindegy 2020.03.20. 19:15:31

@Etniez: Jó meghagylak.
Tesztelj egyet, legyen negatív, aztán onnantól már mehetsz is bárhova. Soha többet az életben nem kaphatod el, nem lappang benned, hiszen csináltál egy negatív tesztet...

Hol is tartotok? 3200 beteg, 170 halott. Ilyen eü-sök mellett nem lesz élő ember a szigeten.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 19:18:35

@math0: "egy teszt 90, 99, vagy 99,9%-ban megbízható."
Neked is, utoljára.
Lehet 100% is a teszt, ha utána fél perccel már megkaphatod. Ennyire tényleg nehéz felfogni?

Itt nem arról van szó, hogy hurrá, találtunk egy beteget, különítsük el, hanem arról, hogy a teszt idején is lehet lappangási időszak meg utána fél perccel is megkaphatod. Érted?

Dehogy érted, hülye vagy mint a fasz azért estél le a lukba.

chrisred 2020.03.20. 19:27:27

@Arcade Macho: Ne keverjük a szezont a fazonnal. Ennek nem sok köze van a teszthez. A fickó Spanyolországban karanténban volt, mert igazolhatóan érintkezett pozitív tesztet produkálókkal.

chrisred 2020.03.20. 19:32:49

@Arcade Macho: Egyébként az operatív törzs sajtótájékoztatóján is megkérdezték, hogy például Spanyolország miért nem kerül azon országok közé, ahonnan érkezők automatikusan karanténba kerülnek.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 20:09:08

@math0:
"mondjuk most jöttél Olaszországból, leteszteled magad, kiderül, hogy negatív, vigyázol magadra, mennyi az esély arra, hogy a következő 2 percben elkapod?! és ha ennek 0,00001% az esélye, akkor már a teszt értelmetlen?!"
Mennyi az esélye kutató úr, hogy a ruletten negyven piros után fekete jöjjön?
Figyelj fasz.
Most jöttél Olaszból, leteszteled magad, kiderül, hogy negatív. ÉÉÉÉS? Ha lappang benned, akkor még 14 napig simán lehetsz beteg, érted? És közben fertőzöl. Azért kerül karanténba mindenki aki olaszból jött. Érted? Teszt eredménytől függetlenül. És a második teszt, amit 14 nappal később csinálnak, az is negatív, akkor mehetsz. Ha meg pozitív, akkor értelem szerűen maradsz a karanténban, vagy mész a kórházban.
Ez azért nem annyira bonyolult mint a második kérdés a maradj talponban...

teéjesenmindegy 2020.03.20. 20:10:59

@math0: Értsd már meg te faszkalap, hogy attól mert a teszt 1000% akkor tud kimutatni valamit, ha az adott mintában elegendő mennyiségű vírus van. Ha benned annál kevesebb van, akkor nem tudja kimutatni.
Tényleg nem érted?

chrisred 2020.03.20. 20:15:57

@teéjesenmindegy: A jelenlegi szabályok szerint nem így működik. Ha a megjelölt öt országból érkezel, és nincsenek tüneteid, akkor hatósági karanténba kerülsz (felveszik az adataidat, hol laksz stb., adnak egy piros lapot, amit ki kell raknod az ajtóra, és 14 napig bármikor ellenőrizhetik, hogy otthon vagy-e). Ha tüneteid vannak, akkor orvosi karanténba kerülsz, kórházba, ahol vagy tesztelnek vagy nem (a jelenlegi gyakorlat szerint).

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.03.20. 20:24:22

@teéjesenmindegy: " És a második teszt, amit 14 nappal később csinálnak, az is negatív, akkor mehetsz. "

Ezzel elismered, hogy 2 tesztnek még szerinted is van értelme. Tehát van értelme a tesztelésnek. És pont ezért csinálják is. De te meg akarod magyarázni, hogy értelmetlen. Tátott szájjal futottál be a faszerdőbe, te kis Fidióta selejt!

teéjesenmindegy 2020.03.20. 20:27:47

@Brendel Mátyás:
Én az elejétől kezdve azt mondtam, hogy akkor van értelme a tesztnek, ha az első után elkülönítve vagy, és 14 nap múlva csinálnak újat. Akkor vagy negatív.
Az, hogy neked az intelligenciád odáig terjed, hogy ugatsz, arról nem tehetek.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 20:30:06

@chrisred: Ezt most miért nekem mondod? Így működik, igen. Ezt ugatom.
A fasz haverjaidnak próbáld meg megmagyarázni, hogy attól mert adsz egy negatív tesztet még nem biztos, hogy nem vagy beteg. Ezért mész karanténba.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2020.03.20. 20:35:51

@teéjesenmindegy: itt van az idióta híred, amibe belekötöttél, te kis Fidióta köcsög.

index.hu/belfold/2020/03/20/13_eves_diak_koronavirus_fertozott_tesz_hiany_karanten/

Na most, adva van egy fiú, aki beteg lett, és a teszt kimutatta a betegséget.

Adva vannak ennek a fiúnak az osztálytársai, akik nyilván minden nap a fiúval együtt jártak iskolába, azaz már jó néhány nappal azelőtt is, hogy a tesztje negatív lett.

Ezek után még eltelt egy hét, és a hír szerint az osztálytársak szülei is tesztet végeztek, hogy lehetőleg ne betegen ápolják a nagymamájukat.

Szerinted ennek nincs értelme, pedig ha a teszt csak egy szülőnél is kimutatja a betegséget, akkor máris van értelme. És erre van is esély, mert ha elkapták a betegséget, akkor azóta már eltelt kb egy hét.

De te, a 4 elemis, zsákfalusi mongolFidióta faparaszt, te jobban tudod, te belekötsz, te mindenkinél okosabbnak képzeled magad, holott mindenkinél sötétebb selejt vagy. Ti Fidióták vagytok a magyar társadalom legalja. A selejt.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 22:10:49

@Brendel Mátyás:
"Ezek után még eltelt egy hét, és a hír szerint az osztálytársak szülei is tesztet végeztek, hogy lehetőleg ne betegen ápolják a nagymamájukat.
Szerinted ennek nincs értelme, pedig ha a teszt csak egy szülőnél is kimutatja a betegséget, akkor máris van értelme. És erre van is esély, mert ha elkapták a betegséget, akkor azóta már eltelt kb egy hét."
Na, kutató úr. Van egy gyerek, akinél kimutatták. Van egy lány akinél van 14 nap lappangási idő. És van egy szülő akinél szintén van 14 nap lappangási idő.
Akkor hol is van értelme tesztelni? A szülőnél leggyorsabban 1 leglassabb esetben 28 nap múlva mutatható ki a vírus. Tehát a hozzád hasonlóan okos szülő elment és tesztelt. Bravó.
Ha pozitív akkor karantén - amit magától is teljesen jogosan kéne csinállnia.
Ha negatív akkor meg megy boldogan ápolni a nagymamát. Holott ugye még a lánya sem biztos, hogy negatív.
Szerinted én döglök bele a negatív tesztbe, vagy a nagymama?

teéjesenmindegy 2020.03.20. 22:11:51

@chrisred: Figyelj, olvasd végig amit írtam. Van vagy 60 komment, ha van kérdésed akkor tedd fel nyugodtan. Nem írom le még egyszer.

teéjesenmindegy 2020.03.20. 22:30:59

@Brendel Mátyás:
És akkor, hogy rövidre zárjuk. Kibaszott egyszerű a kérdés.
Majd amikor a te közeli munkatársad koronavírusos lesz, te pár nap múlva elmész és csinálsz egy tesztet ami negatív lesz. Ezután nyugodt szívvel mész anyádhoz és töltesz el nála órákat?

Arcade Macho 2020.03.21. 00:17:46

@chrisred: helyettuk valaszolok neked...
akinek van esze es onnan jon az onkentes karantenba vonul
de ezen mar tulvagyunk, tomeges fertozesek vannak es lesznek

Larrikin 2020.03.21. 00:20:21

@teéjesenmindegy: félreérted a lappangási idő fogalmát. A vírus olyankor is jelen van és kimutatható. A teszt egyébként valóban nem csalhatatlan, de jönnek az újabb, gyorsabb, jobb, megbízhatóbb verziók.

chrisred 2020.03.21. 05:09:24

@Arcade Macho: Tehát csak az olyanokkal van gond, akiknek egy csöpp eszük sincs, mint például ennek a focístának. Ők akkor nyugodtan terjeszthetik a vírust?

chrisred 2020.03.21. 05:11:38

@teéjesenmindegy: De miért ollvassak el 60 kommentet, amikor abban az egy kommentben írtál valótlan információkat?

teéjesenmindegy 2020.03.21. 09:34:41

@chrisred: Te ostoba fasz, nem írtam valótlan információt, válaszoltam valakinek a hipotetikus kérdésére.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 09:40:57

@Larrikin: "félreérted a lappangási idő fogalmát. A vírus olyankor is jelen van és kimutatható. "
NEM, AZ ELEJÉN NEM KIMUTATHATÓ. FOGJÁTOK MÁR FEL.
Ehhez nem kell sok ész, amikor van benned egy darab vírus, és elkezd dolgozni, akkor nincs az a teszt ami kimutatná. Ahhoz meg kell lennie a megfelelő vírusszámnak. Amikor szaporodik, és van benned száz, még mindig nem kimutatható, de már ki bírsz köhögni néhányat.
Pont ezért csinálják a karantént ha negatív vagy, ha pozitív. És két hét után újra.

"A koronavírus-tesztekben, pontosabban a laborvizsgálatokban sem érdemes feltétlenül hinni: a tisztifőorvos szerint van, akinél több negatív minta után mutatják csak ki a járványt, mivel a laborvizsgálat a lappangási időszak végéig nem mutatja ki biztosan a vírust. Így megeshet, hogy az első minta negativitását követően lesz pozitív az eredmény."

teéjesenmindegy 2020.03.21. 09:46:40

@math0: Na te fasz
"Ezen belül annak az esélye, hogy a gyerek csak a 14. napon fertőzi meg a szülőt, és előbb nem, igen kicsi."
Nem, ugyanis a kibaszott vírus szaporodik. Az első nap kicsi az esélye, és a 14. nap felé egyre csak nő. Ehhez tényleg nem kell ész, hogy felfogd.

Egyénként meg NE MENJEN ÁPOLNI, ha pozitív, ha negatív. Kérjen meg valaki olyat, akinél fel sem merül, hogy látott vírusos embert.

ÉS válaszoljál már erre a kurva egyszerű kérdésre te fasszopó szardarab
Kibaszott egyszerű a kérdés.
Majd amikor a te közeli munkatársad koronavírusos lesz, te pár nap múlva elmész és csinálsz egy tesztet ami negatív lesz. Ezután nyugodt szívvel mész anyádhoz és töltesz el nála órákat?
IGEN VAGY NEM?

teéjesenmindegy 2020.03.21. 09:50:46

@math0: "a kormány NEM TESZTEL. se egyszer, se kétszer. se 1, se 28 napig várva."
A kormány sehol a világon nem tesztel senkit. A kormány nem eü labor.
A járványügyisek pedig szakmai alapon - pont a lappangási idő miatt - nem tesztelték az embert.
Tehát a negatív tesztjével sem mehet a nagymamához.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 10:10:08

@math0: A tehetetlen nagymamát más nem tudja ápolni, te fasz? Ápoló, szomszéd, testvér vagy a jó kurvaanyád?
Mert ha tehetetlen, és mindenképpen a faszinak kell odamennie, akkor meg nem mindegy, hogy vírusos-e? Akkor is odamegy, hiszen más nem tudja ellátni.

ÉS válaszoljál már erre a kurva egyszerű kérdésre te fasszopó szardarab
Kibaszott egyszerű a kérdés.
Majd amikor a te közeli munkatársad koronavírusos lesz, te pár nap múlva elmész és csinálsz egy tesztet ami negatív lesz. Ezután nyugodt szívvel mész anyádhoz és töltesz el nála órákat?
IGEN VAGY NEM?

teéjesenmindegy 2020.03.21. 10:11:20

@math0: Azért nagy szopás amikor ennyire lealáznak, ugye? Mint anno amikor nagy pofával estél a pincébe :D::D:DD:

Arcade Macho 2020.03.21. 10:42:24

@teéjesenmindegy: "Mert ha tehetetlen, és mindenképpen a faszinak kell odamennie, akkor meg nem mindegy, hogy vírusos-e? Akkor is odamegy, hiszen más nem tudja ellátni."

eleve az apanak ha fontos lett volna a tehetetlen venlany elete akkor meg kellett volna szakitania minden kapcsolatot masokkal es ott maradni mellette, vagy az is megoldas hogy elkapja a venlany es akkor mar nem kell apolni tobbe de ezt nem PC kimondani
az is megoldas hogy a gyerek hazahozza es akkor elkapja az apuka, csinal egy negativ tesztet es ilyen tuddattal hogy o marpedig virusmentes szepen megoli a venlanyt, nos ezt mar PC megcselekedni, hogy deenamrpedignemtudtam de a hulye zsindexnek nem szabadott volna ezt VELEMENYKENT / TENYKENT leirnia, hanem az az ujsagiroi munka hogy ezt leirjak hogy ok hogy negativ de attol fuggetlenul meg elkaphatta mert bla bla bla...

Arcade Macho 2020.03.21. 10:53:24

@chrisred: en utana leirtam hogy "DE..."
azt sikerult felfogni?
elkapta, hazajon terjeszti atadja 10-20 embernek ok hazaviszik a gyerekuknek atadjak oket bekuldik suliba, edzesre, zeneorara, es ok terjesztik a tovabbiakban es akkor meglesz az 100as nagysagrend, ha az EDDIGI tarsas erintkezesi stilussal csinaljak tovabb
ezert kuldtek haza pl. a gyerekeket a sulibol, mert ott MIDNENKI elkapja mert olyanok, ez egy ilyen dolog, a kisgyerekek nem tudadosak, nem kepesek megallni dolgokat

ezert irtam hogy a kovetkezo lepesben vagyunk mar nem szamit ki honnan jon, hanem MIDNENKINEK minel jobban el kellene hogy izolalja magat, de ha esetleg neked ez ujdonsag akkor javasolnam ezt:
www.youtube.com/watch?v=ZO-rpgTese0
2020. márc. 16.

Arcade Macho 2020.03.21. 11:02:52

@math0: valaszolok neked te szarcsimbok, de utana hanyagoljal, inkabb menjel ki es kurjal meg egy lovat

tehat a kovetkezo lehetosegei lennenek az apanak:
1., elfogadja hogy a venlany elkapja a virust es nagy valoszinuseggel belehal
2., megszakitja a kapcsolatot a csaladjaval es ott van a venlannyal
3., vesz szkafandert amibol eppen a mocskosszaju buzerans fajtad szerint HIANY van es az orvosoknak kellene, nos az apuka valahogy kibrusztolja hogy ne az orvosoknak jusson a szkafanderszeru vedelem es az FFP3 -as szajmaszk, hanem neki hogy egy elete vegen tengodo embert megmentsen es akkor az apuka onhatalmulag ugy dont hogy egy/tobb orvost HALALRA itel mert oelole elvette a vedekezes lehetoseget, raadasul ez neki sokba is kerul

tehat te szardarab, ha te az elso kettot nem mered / akarod felvallani de a harmadikat meg igen akkor legyszi en ezt felirnam szoval add mar meg a szamodat es a lakcimedet hogy felirjam es megtehessem a feljelentest...
vagy csak elmennek hozzad es szimlan kivonnalak a forgalombol, na megadod? fel ev mulva ilyen pedigrevel siman elfogadna a birosag felmentesnek ezt amit beirtal...

teéjesenmindegy 2020.03.21. 12:44:22

@math0: És az miben befolyásol bármit, hogy a nagymamát ápoló férfi vagy nő?

"1) elmegy ápolni az anyját, mert NEGATÍV a tezstje"
És ezzel jó eséllyel ki is nyírja a nagymamát. Érted, te fasz?
Hiszen attól, mert 4 napja a talán fertőzött lányával él együtt még nem biztos, hogy nem fertőzött, akármit is mutat a teszt.

"Egészen más ám úgy felhívni a szomszédot, hogy "kérem szépen ápolja az anyámat, mert nekem pozitív tesztem van", mint teszt nélkül. "
Hát tényleg. egészen más azt mondani, hogy bocs, koronavírus miatt karanténban vagyok, és nem merem megkockáztatni.

ÉS válaszoljál már erre a kurva egyszerű kérdésre te fasszopó szardarab
Kibaszott egyszerű a kérdés.
Majd amikor a te közeli munkatársad koronavírusos lesz, te pár nap múlva elmész és csinálsz egy tesztet ami negatív lesz. Ezután nyugodt szívvel mész anyádhoz és töltesz el nála órákat?
IGEN VAGY NEM?

teéjesenmindegy 2020.03.21. 12:45:36

SENKI NE MENJEN EL ÁPOLNI SENKIT ATTÓL MERT NEGATÍV AZ ELSŐ TESZTJE!!
AKÁRMIT IS MOND EZ A GYÖKÉRHÁZI SZARDARAB.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 13:14:40

@math0:
ÉS válaszoljál már erre a kurva egyszerű kérdésre te fasszopó szardarab
Kibaszott egyszerű a kérdés.
Majd amikor a te közeli munkatársad koronavírusos lesz, te pár nap múlva elmész és csinálsz egy tesztet ami negatív lesz. Ezután nyugodt szívvel mész anyádhoz és töltesz el nála órákat?
IGEN VAGY NEM?

teéjesenmindegy 2020.03.21. 13:21:57

@math0: "That is allright, sometimes I too forget things... ...or do I?"

ÉS válaszoljál már erre a kurva egyszerű kérdésre te fasszopó szardarab
Kibaszott egyszerű a kérdés.
Majd amikor a te közeli munkatársad koronavírusos lesz, te pár nap múlva elmész és csinálsz egy tesztet ami negatív lesz. Ezután nyugodt szívvel mész anyádhoz és töltesz el nála órákat?
IGEN VAGY NEM?

teéjesenmindegy 2020.03.21. 13:23:33

@math0: "te hagynád megdögleni az anyádat, pedig egy teszt segítségével vállalható kockázattal tudnád ápolni. "
Nem, én, ha a közelemben bárki pozitív lenne, akkor mennék önkéntes karanténba. Hiszen, hiába adok negatív tesztet attól még veszélyeztethetem anyámat.
Megkérnék olyat, aki a közelében nem volt vírusfertőzöttnek.

ÉS válaszoljál már erre a kurva egyszerű kérdésre te fasszopó szardarab
Kibaszott egyszerű a kérdés.
Majd amikor a te közeli munkatársad koronavírusos lesz, te pár nap múlva elmész és csinálsz egy tesztet ami negatív lesz. Ezután nyugodt szívvel mész anyádhoz és töltesz el nála órákat?
IGEN VAGY NEM?

teéjesenmindegy 2020.03.21. 13:30:36

@math0: Ha olvasnád, akkor láthatnád, hogy az utolsó kontakt a fiú és lány között márc 13. volt.
A saját szarfaszú grafikonod szerint is a legfertőzőbb a 4-7 nap között van, ugye?
Tehát kurva jó eséllyel 17-20 között adta át a lány az apjának. Akiben eszerint a te saját grafikonod szerint a cikk írásának idején 1-4 napja fertőzött. Amikor a teszt még nem mutatja ki.
Na, örülök, hogy igazoltál engem, te ostoba fasz

white999 2020.03.21. 13:31:36

@teéjesenmindegy: Na gyökér csak hogy tanuljál. A teszt kimutat valamit. Ez lehet negatív amit te mondasz és ebben az esetben a fejtegetésed még igazad is lehetne. Normális kommunikációban ilyenkor a paciens nem nyugszik meg, hanem tisztában vele, hogy ettől még lehet a teszt a későbbiekben pozitív és nem megy a nagymamához. Egyébként se de ezt hagyjuk. Most figyel! Innen már ész is kell hozzá nem csak origó és a 888 olvasása. És lehet pozitív. Érted cseszd meg POZITÍV. Na ebben két elágazása van a dolognak. Egy karantén. Kettő ha pár hét múlva tünetmentes akkor mehet dolgozni, mert immunissá vált jelenlegi ismereteink szerint (működik a gazdaság, vagy ha ápoló akkor egy fokkal nyugodtabban ápolhatja a betegeket. Érted már te szerencsétlen hogy miért kell tesztelni és minél többször? A gazdaság miatt is mert nem csak azt lehet tesztelni hogy az, nem az hanem azt is hogy az volt. Most honnan tudod, hogy náthából influenzából vagy korona vírusból gyógyultál fel? Sehonnan.Ha negatív ha pozitív ad iránymutatást a továbbiakra. Így csak egy bizonytalanság van. Optimális esetben mindenkit letesztelnének, karantén a pozitívaknak és kb 1 hónap alatt vége van az egésznek. Mivel nincs optimális eset ezért az összes lehetséges kétséges eset lenne a megoldás. Gyökérkém érted vagy magyarázzam el 300 oldalon 600.000 sorban hogy beleférjen a fejedbe. Egy olasz faluban kísérletképpen megcsinálták 3000 emberből 6 pozitív elkülönítették őket és és már nincs fertőzés. Olaszban, egy faluban érted? Az más kérdés hogy 10 millió embernél ezt nem lehet megcsinálni kapacitás hiány miatt de azért törekedni lehetne rá. Mondjuk az ilyen gyökereket akik nem értik nem feltétlen kellene tesztelni mert minek.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 13:33:49

@math0: "ha nem lenne más jó megoldás, és ha lenne egy negatív tesztem, akkor én elmennék ápolni az anyámat, és bevállalnám a pár százalék kockázatot"
Na, hülyegyerek :D:D:D Ha nincs más megoldás, akkor nyilván mindenki még a pozitív is elmenne, nem? Ugye? Ha nincs más megoldás, akkor nincs más megoldás.
Ha meg van, akkor te sem mennél, jól értem? Akkor csak ugatsz, mint egy korcs kutya?

Matyi, pont annyira röhögteted ki magad, mint amikor leestél a picsába. Ott is az arcodnál csak a valagad volt nagyobb.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 13:34:34

@math0:

sometimes I too forget things

teéjesenmindegy 2020.03.21. 13:36:30

@white999:
" Most honnan tudod, hogy náthából influenzából vagy korona vírusból gyógyultál fel? Sehonnan."
És mit is számít okoska?
Immunitást ad ha átestél a víruson? Még egyszer nem kaphatod el?

white999 2020.03.21. 13:51:53

@teéjesenmindegy: Nagyokos tényleg teljesen átmegyek egyszerűbe hogy felfogd. HA NEM TESZTELSZ ANNAK NINCS INFORMÁCIÓ TARTALMA.. VAGYIS AZ ISMERETED NULLÁVAL BŐVÜLT ÉS ENNEK MEGFELELŐEN TUDSZ DÖNTÉST HOZNI AZAZ NULLA TUDÁSSAL.
Ha tesztel annak lesz információ tartalma, egy megismételt kontroll tesznek pedig még több információ tartalma amivel felelő döntést lehet hozni Jót vagy rosszat de információk alapján.
Tudom , hogy az általad képviselt embertípus szereti ha tollba mondanak neki mindent fogad el hogy vannak olyanok akik maguk szeretnék eldönteni, hogy mikor mi a helyes, mert esetleg úgy gondolják hogy meglévő információkból helyes döntést hoznak.

white999 2020.03.21. 14:11:55

@teéjesenmindegy: 100% biztonsággal nem tudják csak reménykednek benne (de legvalószínűbb hogy csak bizonyosan rövid ideig ad teljes védelmet amíg nem esik át nagyobb mutációkon a vírus) ezért is kétséges a nyájimmunitás inkább a teljes megszüntetésre kellene törekedni mert minden tavasszal visszatérne. Már ha egy körben nem tarolja le a világot de akkor tényleg mindegy. Viszont jelen esetben az idő legfontosabb faktor, már kevés az idő hogy meg lehessen állítani addig talán kitartana. Az eddig i tapasztalatok alapján egyetlen helyes megoldás a sok teszt és karantén, amit a gazdasági összeomlás miatt minél rövidebbre kellene fogni. Látod helye s kérdéseket teszel fel lassan eljutsz a megfejtésig.

chrisred 2020.03.21. 15:21:55

@Arcade Macho: De, felfogtam, hogy terelni akarsz.

"ezert irtam hogy a kovetkezo lepesben vagyunk mar nem szamit ki honnan jon, hanem MIDNENKINEK minel jobban el kellene hogy izolalja magat,"

Ez a gyakorlatban megoldhatatlan, mert összeomlik a társadalom. A veszélyeztetettek izolálják magukat, a többiek vigyázzanak magukra, tartsák másoktól a távolságot, mossák a kezüket, és ha mégis jelentkeznek a tünetek, azon nyomban izolálják magukat. És persze közben tömegesen kellene folynia a tesztelésnek, és akinek pozitív a tesztje, szintén izolálja magát. Ennyit tudunk tenni, hogy a folyamatot időben elnyújtsuk.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 16:02:39

@math0: "annak az esélye, hogy a másikkal együtt élő beteg ember csak a 7. nap után fertőzze meg a másikat, előbb nem, annak gyakorlatilag nulla az esélye."
Erre ugye semmi bizonyítékod nincs.

"te abban a hülyeségben hiszel, hogy egy gyerek, aki beteg, 4 napig nem fertőzi meg a szülőjét, akivel együtt él, de utána igen."
Igen, mivel így működik a fertőzés. Ha neked lenne igazad, akkor az influenzán is túlesne minden család egyszerre.

"az is lehetséges, hogy az a szülő, akiről szó van, az csak 13. előtt találkozott a gyerekével, 13. után már nem."
Melyik szülő te fasz? A lány apja vagy anyja? Barom.
A fertőzött gyerek osztálytársainak a szüleiről szól a cikk. 13-án volt az utolsó kontakt a gyerek és az osztálytársak között, baszod.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 16:05:10

@math0:
"tudod-e egyáltalán, te csökött agyú, hogy a szülő 17-20. között találkozott-e egyáltalán a gyerekével?"
ühüm. Hát ha nem találkozott, akkor mégis minek csinált tesztet? Ezzel az erővel bárki bármikor csináltathat.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 16:12:41

@white999: Ühüm. Értem.
Tehát akkor, aki megkapta, az megkaphatja újra - jelen tudás szerint.
Teszt után két perccel is megkaphatod. Akkor karantén nélkül mi a szart is ér a teszt?
A teszt negatív eredményétől függetlenül is lehet benned még kimutathatatlan számú vírus.
Ha negatívra tesztelnek, majd két hét karantén után megint negatív akkor tényleg negatív vagy. Viszont az utcán az első percben elkaphatod.

Na, akkor a fentiek ismeretében mennyire okos dolog egy negatív teszttel odamenni és megcsókolni anyádat?

white999 2020.03.21. 17:02:50

@teéjesenmindegy: Na látod nem hiába volt az egész gyönyörűen levezetted. Pontosan ezt mondom a teszt csak egy dolog ami segít a a karantén mellet, sok teszt minél szigorúbb karantén, mindenki maszkban, hamarabb kilábalás kisebb gazdasági összeomlás, több életben maradt ember.
Nem csodálom az édesanyára vonatkozó részen igaz ebbe te lovagoltad magad mert én ilyet soha nem mondtam. Mondjuk annyian hülyéztek le hogy már kevered ki mit mondott. Enged el. már rég vége lenne ha nem akarnál a who val a tudománnyal meg a józan ésszel csatározni. Annyi kellene csak hogy bocs már értem. Köszönni se kell hogy helyetted olvasunk értelmezünk.

white999 2020.03.21. 17:13:52

@teéjesenmindegy: Még egyet, jelen tudás az hogy a vírusok általában hogy viselkednek. Majd valamikor talán tudni fogják pontosan ezt. Az elejétől változott annyit, hogy már nem 1 méter a biztonságos távolság hanem inkább 2. Nem pár óra de lehet, hogy több nap amíg bizonyos felületeken is életbe marad. Ezért kell lőni vele mindennel ami hatásosnak bizonyul akár egy értelmetlen felesleges tesztel, mert lehet hogy a többi teszteknek lesz értelme. Úgy lehet pont ezen múlik hogy megáll vagy sem a fertőzés, ha már a ro érték pár % al visszaszorul annak is iszonyatos hatása van. Ez az exponenciális növekedés miatt van. Házi feladat ro érték és exponenciális növekedés.

Arcade Macho 2020.03.21. 17:38:37

@math0: ADD MEG AZ ELERHETOSEGEDET es elmegyek hozzad hogy privibe lerendezzuk

Arcade Macho 2020.03.21. 17:41:34

@chrisred:
"Ez a gyakorlatban megoldhatatlan, mert összeomlik a társadalom."
lehet hogy igazad van...

" A veszélyeztetettek izolálják magukat, a többiek vigyázzanak magukra, tartsák másoktól a távolságot, mossák a kezüket, és ha mégis jelentkeznek a tünetek, azon nyomban izolálják magukat."
40 evesek is belehaltak akkor ok is izolaljak magukat?

"És persze közben tömegesen kellene folynia a tesztelésnek, és akinek pozitív a tesztje, szintén izolálja magát. Ennyit tudunk tenni, hogy a folyamatot időben elnyújtsuk."
MINDENKIT EL FOG ERNI A VIRUS !!!
elnyujatani meg a minel teljesebb izolacioval lehet, ez amit irsz a tesztelessel ez szep es jo lenne elmeletben de nem mukodik... lasd akinaiakat akik visszakaptak a virust perdig hetszentseg hogy tesztelnek sokat...

teéjesenmindegy 2020.03.21. 18:06:53

@math0: Teljesen értelmetlen neked megírni bármit.
Abszolút idióta nagyképű fasz vagy.
Menj csókolgasd meg a kurva anyádat a nevemben is. Lehetőleg a negatív tesztet pedig dugd fel a redvás vén picsájába, ahonnan kiszármaztál
Őszintén fogok röhögni ha megdöglik. Meg te is.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 18:13:57

@white999: Tehát te még mindig nem érted.
Egy olyan tesztek, aminek nem 100% az eredménye egy értelme van: hogy megnyugodjon a paraszt, és elmenjen nagymamát ápolni.
Karantén, elszigeteltség azon múlik minden.
Annál nagyobb faszságot, hogy csinálok egy tesztet, negatív, és akkor szépen megnyugodva bemegyek az öregek otthonába nem lehet csinálni.

De mindegy, csinálsz amit akarsz, nem fogom még egyszer leírni.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 18:16:35

@math0: Ha nem lenne más megoldás, akkor betegen is elmennél, te fasz, nem?
Nem mindegy a vén szottyadéknak, hogy abba döglik bele, hogy nem etetik meg, vagy hogy elkapja a vírust?
GECI, NE TEGYÉL HOZZÁ PLUSZ FELTÉTELEKET. - ne azzal gyere, hogy nincs másik megoldás.
Mindig van másik megoldás.
Tessék, negatív teszttel akkor nyugodtan mennél a vén kurvához?

teéjesenmindegy 2020.03.21. 18:20:08

@math0:
"fel se fogod, hogy mennyire abszurd azt hinni, hogy 4 napig nem fertőződik meg, de utána igen. "
Hát igen, ehhez is értesz. Tudod kisköcsög, az úgy van, hogy a lány elkapja, és figyelj, benne szaporodik a vírus. És igen, ehhez kell néhány nap. Ez nem abszurd, hanem a realitás.
Ostoba fasz vagy, ezt bizonyítottad amikor a második kérdésnél kiestél a picsába.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 18:21:21

@math0: Írd már le geci, hogy igen, te negatív teszt után nyugodtan mennél a kurva anyádhoz.
Vagy azt, hogy nem mennél.
Ez a kurva bonyolult kérdés amire nem vagy hajlandó válaszolni egy napja.

white999 2020.03.21. 18:28:04

@teéjesenmindegy: Most érzem át, hogy milyen lehet egy lapos föld hívővel eszmét cserélni. Részemről befejeztem már nem is haragszom mert az elején azt hittem troll vagy. Nem tudom melyik a jobb aljasnak lenni vagy csak butának. Azért ezt olvasd el és nem kell megköszönni. Részemről befejeztem. Jó egészséget.
qubit.hu/2020/03/21/magyarorszag-tul-keves-tesztet-vegez-es-kifejeztetten-rosszul-all-az-esetek-felderiteseben?_ga=2.34177377.1983474535.1584044702-1727769036.1562084005

chrisred 2020.03.21. 18:29:42

@Arcade Macho: "40 evesek is belehaltak akkor ok is izolaljak magukat?"

Veszélyeztetettnek az öregek és a fizikailag rossz állapotban lévők számítanak.

Racionálisan az a legteljesebb izoláció, amit leírtam. Hivatalosan nem állapították meg, hogy azoknál a kínaiaknál a fertőzés újra kialakult, vagy még nem múlt el teljesen. Még kell egy megfelelő időnek eltelnie, míg kiderül, hogy a fertőzésből kigyógyulás ad-e általános immunitást.

chrisred 2020.03.21. 18:34:10

@teéjesenmindegy: Abban igazad van, amikor Trump, Bolsonaro vagy Pintér csináltatott magának egy negatív tesztet, az tényleg parasztvakítás volt, hogy ne kelljen karanténba menniük. A tesztelésnél kizárólag a pozitív eredménynek van jelentősége, a negatív olyan, mintha meg sem történt volna.

white999 2020.03.21. 19:05:33

@math0: Ha pénzért csinálná akkor lenne aljas de ennyire egy troll t se engednek elszabadulni. Pusztán annyi történt, hogy senki nem szívesen vallja be hogy hülye. Nagyon régóta már nincs visszaút ebből. A butasága nem csak abban nyilvánul meg amit mond hanem abban hogy képtelen elengedni a storyt. Amúgy ez van bizonyos pártok fanatikus híveinél is. Még ha érzi is hogy helytelen már adott körülmények között támogatni az annak idején választott pártját, kiégne az agya ha be kéne ismerni, hogy változtatni kell az álláspontján. Valljuk meg őszintén mi sem segítettünk neki ennek feldolgozásában. De hát nem vagy pszichológus, hogy fogjam a kezét, viszont az azért kifejezetten zavar, hogy ökörségekkel köpi tele netet, mert ha egy embert is megfertőz az a hülyeségével az is probléma. A végsó csapást azért még elküldöm neki egy linkben. A tesztelés szempontjából bezzeg országnak számító Koreába már lassul a fertőzés. Pont ezt magyarázom neki éppen két napja.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 19:14:59

@white999: Tudod, és ahol az emberek nem mennek a tömegbe.
Mindegy bazmeg, buta vagy mint mátyás a pincemanó haverod.

teéjesenmindegy 2020.03.21. 19:20:05

@math0:

"a szülő nincs karanténban. te tehát nem fogod tudni meggyőzni a szomszédodat, hogy ápolja az anyádat," Önkéntes karantén, matyika? Felelős magatartás? Normális hozzáállás ahhoz, hogy nem akarod megfertőzni? Ezek neked kimaradtak. Nyilván, te nem vagy ember.

"t a pozitív teszteredménnyel meg tudom győzni a szomszédomat, hogy ápolja az anyámat."
Ahogy így olvasgattalak szerintem már az is óriási eredmény volna, ha arról meg tudnál győzni bárkit, hogy ne rugdossa haálra a vén ribancot

"negatív teszt esetében pedig én elmegyek ápolni az anyámat, "
Helyes, menj, legalább megdöglik. Azért odafele még a nagy boldogságodban nyalogasd meg az összes korlátot a BKV-n.

Annyira korlátolt köcsög vagy, annyira jókat röhögök rajtad.
És hozzá ez a buta fej....
That is allright, sometimes I too forget things... ...or do I.... beszarás. ::D:D

white999 2020.03.21. 19:31:44

@teéjesenmindegy: Figyu ez egyre gyengébb lesz , valami konteót vagy egy pazar gondolatkísérletet nyomhatnál, hagy röhögjek. Ez már az oviban is kevés lenne.

white999 2020.03.21. 19:35:44

@teéjesenmindegy: Írd már ide ki a cikkből, hogy mennyi a pozitív és negatív tesztek aránya. Légyszi. Aztán másold alá amit ezzel kapcsolatban kiszoktál fejteni. Jó móka lenne, ember nem szopná le úgy magát nagy nyilvánosság előtt. de hagylak mert már én érzem kínosan magam helyetted.

lpt1 2020.03.21. 20:32:15

@teéjesenmindegy: Ha nem jó a vírus ellen, miért csak eü intézményeknek adnak el?

Arcade Macho 2020.03.22. 00:13:42

@teéjesenmindegy: jol nyomod :)

na itt van leiras a tesztrol: mfor.hu/cikkek/makro/itt-lehet-maganuton-korona-virus-tesztet-vegeztetni.html
"Az a tapasztalat (ami nagyon kevés még), hogy a fertőzést követő 5-6. napon válik diagnosztizálhatóvá. Ettől lehetnek kis eltérések, hiszen különbözünk, van, akinél a 4., míg másoknál a 10. napon kimutatható a fertőzöttség. Nem véletlen, hogy minimum három vizsgálaton kell átesniük a karanténban lévőknek. A felesleges ismétlések elkerülése miatt azt javasolják, hogy a vizsgálatot az inkubációs idő (5-6 nap) után kérjék."

de jol tudjuk a fidiotak nem akarnak tesztelni bezzeg delkoreaban megallitjak a virust nalunk meg nem, na meg a fidiota spanyoloknal es a fidiota olaszoknal es a fidiota nemeteknel is maga a patasorban uralkodik

Arcade Macho 2020.03.22. 11:08:02

@math0: mint emlitettem orulnek ha leszopnal egy lovat es beken hagynal...

Larrikin 2020.03.22. 14:10:32

@teéjesenmindegy: a lappangási idő a fertőződéstől a tünetek megjelenéséig tartó időszak - láss csodát, egyesek végiglappangják az egész betegséget, amit onnan tudunk, hogy a tesztjük pozitív. A tesztek legújabb generációja amúgy a fertőzés egészen korai szakaszában is képes már pozitív eredményt mutatni, és elég nagy baromság azon az alapon lemondani a szűrésről, hogy a fertőzöttek 0.05%-a átcsúszhat rajta.

Ezzel az erővel azt is megindokolhatnád, hogy rendőrségre semmi szükség, akárhányan is vannak, mindig lesznek bűnözők meg felderítetlen bűncselekmények. Akkor meg ugye minek, csak pénzkidobás.

Arcade Macho 2020.03.22. 14:12:46

@math0: elerhetoseget legyszi...
mert ez amit itt muvelsz en tenyleg bevallalok ezert kellemetlenseget hogy megtanitsalak illemre es tiszteletre...

Arcade Macho 2020.03.22. 14:17:13

@Larrikin: en anno beirtam ezt...
na itt van leiras a tesztrol: mfor.hu/cikkek/makro/itt-lehet-maganuton-korona-virus-tesztet-vegeztetni.html
"Az a tapasztalat (ami nagyon kevés még), hogy a fertőzést követő 5-6. napon válik diagnosztizálhatóvá. Ettől lehetnek kis eltérések, hiszen különbözünk, van, akinél a 4., míg másoknál a 10. napon kimutatható a fertőzöttség."

ha van masik infod akkor linkeld...
az nem eleg hogy a nagymamad heti bridzspartijan valaki a facsen olvasta, vagy hogy a 444es bufe es ruhatarszakos szakosok ezt valahogy ferditve leirtak mert eppen ellenzekieskedosdit jatszottak...

Larrikin 2020.03.22. 14:17:55

@chrisred: "A tesztelésnél kizárólag a pozitív eredménynek van jelentősége, a negatív olyan, mintha meg sem történt volna."
Ez így nem igaz, napokkal a kontakt után a tesztnek pozitívnak kell lennie fertőzés esetén. Máshonnan persze azóta is megfertőződhetett emberünk, bár karanténban nehéz kitől elkapni.

Larrikin 2020.03.22. 14:38:47

@Arcade Macho: hm, nem látom, mitől lenne nívóban és hitelességben több ez a forrás, mint a 'látta a fácsén'. A teszt működési elvéről elég sok információ van, és az alapján, ha a vírus a kenetben jelen van, szinte biztosan kimutatható. Akitől nem sikerül pozitív mintát venni, az eszerint fertőzni sem tud, legalábbis nem egy egyszerű köhögéssel. Pont ettől lesz a gyorsteszt (amit már több gyártó árul) a járvány megállításának kulcsa.

Larrikin 2020.03.22. 14:47:04

@Arcade Macho: ja, amúgy látom a tesztelés értelmét politikai alpon kellett kétségbe vonni. Közben lemaradtál a főnök mögött megint, ezt az álláspontot addig kellett képviselni, amíg nem volt elég kapacitás több tesztre.

Arcade Macho 2020.03.22. 18:09:43

@Larrikin: ja hogy kis hazankban egy FUGGETLEN labor altal alkalmazott modszer alapjan elvegzett teszt ajanlasat te ahhoz hasonlitod hogy valami idota ismerosod olvasta a facsen es akkor 1000% hogy igaz?

biztos hogy te nem annak a lobaszo math0 -nak a masik accountja vagy?
en KERTEM TOLED egy hiteles forrast, mikozben en mutattam egyet, ha erre azt tudod valaszolni hogy
1., facsen olvasta az aranyhorcsogom legjobb baratnojenek az anyukaja es akkor jobban tudom
2., olvassal utana ott a neten, csak ra kell keresni

tehat meg egyszer...
linket...

Larrikin 2020.03.23. 23:55:11

@Arcade Macho: 1. A linkelt forrás nem támasztja alá az érvelésed, ráadásul pont az a rész, amire előszeretettel hivatkozol, a 'szakértő' szerint is csak tipp.
2. Valamikor az internet hőskorában talán bejött, hogy linkért ugráltattad az embereket triviális infókért, különben akár azt is készséggel megkérdőjelezed, hogy a Föld gömbölyű. Ez 2020-ban elég ciki, meg miért is gondolnám, hogy elolvasod, ha magadtól rá se keresel?
3. Stílus alapján inkább te tűnsz a nevezett felhasználó alteregójának.
süti beállítások módosítása